درخواست پرستار | مشاوره رایگان

آشنایی با خطرناک ترین بیماری قلبی و عروقی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    به طور کلی بیماری‌های قلبی و عروقی در شمار خطرناک‌ترین بیماری‌ها قرار می‌گیرند که معمولا افراد مسن را درگیر می‌کنند. از آنجایی که بیشتر این بیماری‌ها در صورت عدم درمان به موقع، تهدیدکننده زندگی هستند، باید نسبت به نشانه های بیماری قلبی آگاهی کامل داشته و خطرناک ترین بیماری قلبی را شناخت. به این صورت می‌توان به موقع برای تشخیص و شروع درمان بیماری، اقدامات لازم را انجام داد. در این مطلب قصد داریم نگاهی به انواع بیماری قلبی عروقی بیندازیم و درباره هر یک اطلاعاتی به دست بیاوریم؛ به شما نیز پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب با موسسه پرستاری سفیر آرامش همراه باشید.

    معرفی خطرناک ترین بیماری قلبی

    با شناختن علائم بیماری های قلبی ، می‌توان به موقع، خطر این عارضه‌ها را شناسایی کرده و از پیشروی بیماری و وارد شدن به فاز خطرناک جلوگیری کرد. از جمله انواع بیماری های قلبی عروقی ، موارد زیر را داریم:

    بیماری عروق کرونر قلب

    شایع‌ترین بیماری قلبی، بیماری عروق کرونر قلب است که بیشتر نشانه های بیماری قلبی را با خود به همراه دارد. این بیماری، به شرایطی گفته می‌شود که رگ‌های خونی قلب یا همان شریان‌های کرونر، به دلیل ایجاد پلاک، باریک یا مسدود شوند. در این حالت به علت گرفتگی رگ‌های قلب، خون به راحتی به قلب نرسیده و مشکلات جدی‌تری چون حمله قلبی یا سکته اتفاق می‌افتد.

    خطرناک ترین بیماری قلبی
    شایع‌ترین بیماری قلبی، بیماری عروق کرونر قلب است.

    بیماری عروق کرونر، علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. همانطور که اشاره کردیم، در صورت عدم درمان، این بیماری می‌تواند منجر به حملات قلبی و نارسایی قلبی شود. علائم این عارضه، شامل درد قفسه سینه یا آنژین، تنگی نفس، خستگی و تپش قلب بالا هستند. عوامل خطرساز نیز عبارتند از: سیگار کشیدن، فشار خون بالا، سطح کلسترول بالا، چاقی، دیابت و سابقه خانوادگی این بیماری.

    سکته مغزی

    سکته مغزی یک رویداد قلبی عروقی شدید است که در صورت قطع یا کاهش خون رسانی به مغز رخ می‌دهد. این می‌تواند ناشی از انسداد خونرسانی (سکته مغزی ایسکمیک) یا خونریزی (سکته مغزی هموراژیک) در مغز باشد. سکته مغزی ممکن است باعث ناتوانی‌های قابل توجه یا حتی مرگ شود. علائم هشداردهنده سکته مغزی، ضعف یا فلج ناگهانی، مشکلات گفتاری، مشکلات بینایی، سردرد شدید و سرگیجه هستند. فشار خون بالا، سیگار کشیدن، دیابت، چاقی و فیبریلاسیون دهلیزی، از شایع‌ترین عوامل خطر در سکته مغزی هستند.

    انواع بیماری های قلبی
    سکته مغزی در صورت قطع یا کاهش خون رسانی به مغز رخ می‌دهد

    برخی مواقع، فرد به اصطلاح سکته مغزی را پشت سر گذاشته و مشکل حاد و مزمنی برای او به وجود نمی‌آید و گاهی اوقات هم چنین عارضه‌ای به کلی باعث خواهد شد تا فرد جان خود را از دست بدهد. به هر صورت با مشاهده کمترین علائم هشداردهنده، باید به صورت اورژانسی به فرد رسیدگی شود.

    همچنین بخوانید: تمرینات توانبخشی ورزشی بعد از سکته مغزی

    نارسایی قلبی

    نارسایی قلبی از انواع بیماری های قلبی ، یک بیماری مزمن است که در آن قلب قادر به پمپاژ موثر خون نیست و منجر به کاهش تدریجی عملکرد قلب و سلامت کلی فرد خواهد شد. علائم نارسایی شامل تنگی نفس، خستگی، تورم در پاها و شکم، ضربان قلب سریع و سرفه‌های مداوم هستند. ریسک فاکتورهای این بیماری نیز عبارتند از بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، دیابت، چاقی و حملات قلبی قبلی.

    به خاطر داشته باشید که ممکن است فرد سال‌ها با بیماری نارسایی قلبی به زندگی خود ادامه داده و مشکل خاصی از این بابت را تجربه نکند. اما گاهی اوقات با شدت پیدا کردن علائم نارسایی، بیمار به پزشک احتیاج پیدا کرده و متوجه این عارضه می‌شود.

    آریتمی قلب

    آریتمی، ریتم نامنظم قلب است که بر فعالیت الکتریکی طبیعی قلب تاثیر گذاشته و به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماری قلبی شناخته می‌شود. این عارضه می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد، به ویژه زمانی که باعث ضربان قلب خیلی سریع (تاکی کاردی) یا خیلی کند (برادی کاردی) شود. علائم ممکن است شامل تپش قلب، سرگیجه، سبکی سر، ناراحتی قفسه سینه و غش کردن باشند. شرایط زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا، مشکلات تیروئید و سوء مصرف مواد مخدر یا الکل، می‌تواند خطر ابتلا به آریتمی قلبی را افزایش دهند.

    آنوریسم آئورت

    آنوریسم آئورت زمانی رخ می‌دهد که برآمدگی یا ضعف در دیواره آئورت، بزرگترین شریان بدن، وجود داشته باشد. اگر ناحیه ضعیف در این بخش دچار برآمدگی یا پارگی شود، خونریزی داخلی شدید و کشنده اتفاق می‌افتد. آنوریسم آئورت اغلب بدون علامت ایجاد می‌شود تا زمانی که برآمدگی یا ضعف گسترش زیادی پیدا کند. عوامل خطر عبارتند از سن، سیگار کشیدن، فشار خون بالا، تصلب شرایین و سابقه خانوادگی آنوریسم.

    بیماری‌های مادرزادی قلب

    بیماری‌های مادرزادی قلب، به نقایص ساختاری قلب اشاره می‌کنند که از بدو تولد وجود دارند. این شرایط می‌تواند بر روی حفره‌های قلب، دریچه‌ها یا رگ‌های خونی تاثیر بگذارد. برخی از نمونه‌های رایج عبارتند از نقص تیغه بین دهلیزی (ASD)، نقص دیواره بین بطنی (VSD)، تترالوژی فالوت (TOF) و کوآرکتاسیون آئورت.

    گزینه‌های درمانی جهت مراقبت از بیمار مادرزادی قلبی، بسته به شرایط خاص و شدت آن، متفاوت است. برخی از موارد ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است شامل مصرف طولانی مدت داروها و روش‌های مبتنی بر جراحی قلب باز باشند. به هر ترتیب دریافت مراقبت‌های پزشکی مناسب و پیگیری‌های منظم در طول زندگی، برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی مادرزادی ضروری است.

    در نظر داشته باشید که همیشه بهترین کار این است که وضعیت قلب و عروق خود را به وسیله پزشک متخصص، تحت نظر قرار داده و در مورد تشخیص بیماری و برنامه درمانی، مطیع نظر پزشک باشید.

    نشانه های بیماری قلبی را جدی بگیرید

    بیماری‌های قلبی عروقی، از خطرناک‌ترین بیماری‌های تهدیدکننده زندگی به حساب می‌آیند و باید در کمترین زمان تشخیص داده شوند. در صورت عدم تشخیص و مدیریت سریع، این بیماری‌ها پیامدهای ناگواری به همراه خواهند داشت. شناخت علائم هشداردهنده، مدیریت عوامل خطرساز از طریق سبک زندگی سالم و مراجعه دوره‌ای به پزشک، برای پیشگیری و درمان زودهنگام بسیار مهم هستند. به علاوه، معاینات منظم، غربالگری‌ها و پیروی از داروهای تجویز شده، می‌توانند به کاهش خطر و شدت بیماری های قلبی عروقی کمک کند. شما چه تجربه‌ای در این باره دارید؟ نظرات خود را با ما دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان