Safir logo

بیماری مزمن چیست؟

بیماری مزمن چیست؟

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اگر به بیماری‌های مزمنی چون دیابت، فشار خون، ناراحتی کلیه یا آرتریت مبتلا هستید و یا شخصی با این شرايط را در خانواده دارید، راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن را بخوانید. ما در سفیر آرامش با ارائه بهترین خدمات در استخدام پرستار در منزل با شما هستیم تا زندگی آرام، سالم و باکیفیتی را تجربه کنید.

    با افزایش سن و گذر زمان اندام‌ها و سیستم‌های مختلف بدن رو به فرسایش می‌گذارند و بیشتر در معرض آسیب‌ها و بیماری‌ها قرار می‌گیرند. همانطور که احتمالا می‌دانید بیماری‌ها و مشکلات گوناگون سلامتی به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می‌شوند. بیماری‌های حاد که تحت تاثیر عواملی عفونی و ویروسی یا یک حادثه مثل تصادف ایجاد می‌شوند، معمولا به‌طور ناگهانی در دوره کوتاهی (چند روزه تا چند ماهه) فرد را درگیر می‌سازند و سپس درمان می‌شوند. اما در مقابل، بیماری‌های مزمن به تدریج ایجاد می‌شوند و برای مدتی طولانی و به صورت پیشرونده و تدریجی فرد را درگیر می‌کنند.

    مقاله بیماری گل مژه و روش های درمان آن  چیست؟ را برای درک بهتر مطالعه بفرمایید.

    در اولین بخش راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن و راهنمای مدیریت بیماری های مزمن در خانواده، باید بدانید که بیماری مزمن چیست؟ درحقیقت بیماری مزمن، در کنار بیماری حاد است که معنا پیدا می‌کند‌. درحالیکه بیماری حاد یک مشکل ناگهانی، فوری و کوتاه‌مدت است و با علائمی فرد را از وجود خود آگاه می‌کند، بیماری مزمن یک مشکل طولانی ‌مدت است که به صورت کاملا تدریجی ایجاد می‌شود. روند ایجاد آن به حدی کند است که ممکن است تا مدت‌ها فرد علائمی را تجربه نکند و تنها با راهنمای مدیریت بیماری مزمن و غربالگری متوجه اختلال ایجاد شده در بدن خود شود.

    عوامل ژنتیکی، تاثیرات محیطی، تغذیه نامناسب، سبک زندگی کم تحرک و ناسالم، عادات منفی مثل استعمال مداوم دخانیات، همه و همه از عوامل تاثیرگذار در ایجاد یک بیماری مزمن هستند که معمولا در طی زمان و با تداوم خود بیماری را موجب می‌شوند. یکی دیگر از معایب بیماری مزمن این است که راه‌های درمانی برای این بیماری اثر فوری ندارند و پروسه بهبودی بسیار زمان‌بر است.

    تازه بهبودی اینطور بیماری‌ها، تنها به معنای کنترل عوارض و علائم بیماری است و درواقع راه قطعی و همیشگی برای بازگشت به قبل وجود ندارد! شاید وقتی عنوان “راهنمای مدیریت بیماری مزمن” را می‌شنوید، تصور کنید که چقدر این کلمه از شما دور است! اما باید بدانید که بیش از ۸۰ درصد بزرگسالان حداقل با یک بیماری مزمن دست و پنجه نرم می‌کنند و نمونه‌های بیماری مزمن از جمله دیابت، مشکلات قلبی، آلزایمر و فشار خون در اطراف ما بسیار هستند.

    رایج‌ترین بیماری‌های مزمن

    بیماری های مزمن
    بیماری مزمن، در کنار بیماری حاد است که معنا پیدا می‌کند‌.

    در راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن، باید رایجترین بیماری‌های مزمن را بشناسید. نمونه‌هایی از این بیماری‌های تدریجی، بدون علامت و کنترل پذیر در اطراف ما وجود دارند که خواندن راهنمای مدیریت بیماری های مزمن در خانواده را الزام می‌بخشند. در راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن آمده که بیماری‌های زیر بیش از ۸۰ درصد بزرگسالان را درگیر کرده‌اند:

    • دیابت یا بیماری قند خون
    • فشار خون بالا
    • آلزایمر یا فراموشی
    • پوکی استخوان
    • کلسترول بالا یا چربی خون
    • افسردگی
    • بیماری‌های قلبی
    • مشکلات کلیوی
    • بیماری‌های ریوی مثل آسم
    • آرتروز
    • سردردهای مداوم میگرنی
    • کمردرد مزمن

    در راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن توجه داشته باشید که برخی از این بیماری‌ها برحسب شرایط می‌توانند حاد یا مزمن باشند و به‌طور قطعی در یک دسته قرار نمی‌گیرند. به عنوان مثال کمردرد و یا مشکلات کلیوی می‌توانند ناگهانی و در اثر یک عامل اسیب‌زا ایجاد شوند (حاد باشند)؛ و یا در اثر سبک زندگی کم تحرک و عادات بد نشستن و خوابیدن (کمردرد(، یا کم آبی طولانی‌مدت بدن (مشکلات کلیوی) به صورت مزمن بروز کنند.

    راهنمای مدیریت بیماری مزمن و غربالگری

    بیماری مزمن و روش درمان
    با افزایش سن و گذر زمان اندام‌ها و سیستم‌های مختلف بدن رو به فرسایش می‌گذارند.

    راهنمای مدیریت بیماری مزمن و غربالگری به شما می‌گوید که در چه زمان و به چه دلیل باید آزمایشاتی را انجام دهید تا از شر بیماری‌های مزمن در امان بمانید. تاکید راهنمای مدیریت بیماری مزمن و غربالگری بر این است که اگرچه بیماری‌های مزمن، لزوما به عنوان بیماری کشنده شناخته نمی‌شوند. اما تشخیص زودهنگام آن‌ها باعث می‌شود بتوانید روند بهبودی و کنترل بیماری را سریعتر و بهتر طی کنید. انواع آزمایشات و غربالگری‌ها خصوصا برای افراد بالای ۵۰ سال وجود دارند که اطلاعاتی دقیق را از وضعیت سلامت فرد ارائه می‌دهند.

    این آزمایشات در تشخیص دیابت، فشار خون، چربی خون، انواع سرطان، پوکی استخوان، مشکلات تیروئید و بیماری‌های قلبی موثر عمل نموده و درصورتی‌که بیماری به صورت خاموش و بی‌علامت در بدن وجود داشته باشد، به تشخیص به موقع آن کمک می‌کنند. فراموش نکنید که در مدیریت خدمات درمانی بیماری های مزمن، همواره پیشگیری بهتر از درمان است و تشخیص زودهنگام کمک زیادی به روند بهبودی خواهد کرد.

    مدیریت خدمات درمانی بیماری های مزمن چگونه است؟

    تجربه ثابت کرده است که در بسیاری موارد راهنمای مدیریت بیماری های مزمن در خانواده پاسخگوی نیازهای فرد نمی‌باشد و مدیریت خدمات درمانی بیماری های مزمن و خدمات پرستاری برای بهبود فرد الزام دارد. یک پرستار در منزل آموزش‌دیده، با تجربه و متخصص می‌داند که ریزجزییات علائم بیماری فرد چیست و باید به دنبال چه سرنخ‌هایی در حال وی بگردد؟ او درک خوبی از شرایط و احوالات بیمار دارد و با تقویت روحیه وی می‌تواند در روند کنترل بیماری تاثیر مثبت بگذارد.

    در راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن خوب است به اینکه نکته اشاره کنیم که مدیریت خدمات درمانی بیماری های مزمن و استخدام پرستار بیمار،  کمک می‌کند با اصلاح سبک زندگی فرد، بسیاری علائم خودبخود بهبود یابند و عادات مثبت فرد در کنار دارودرمانی به کنترل بیماری مزمن کمک کنند‌. فراموش نکنید، نکته مهم در راهنمای جامع مدیریت بیماری مزمن این است؛ همانطور که بیماری مزمن تحت تاثیر سبک زندگی ناسالم و عادات بد ایجاد شده، اصلاح سبک زندگی و تقویت عادات مثبت می‌تواند در بهبود آن موثر باشد.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    4 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری