Safir logo

نکات طلایی در پرستاری از بیماران سکته مغزی

نکات طلایی در پرستاری از بیماران سکته مغزی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آشنایی با علت سکته مغزی می تواند به شما در پیشگیری و درمان چنین امری کمک کند. در حال حاضر افراد بسیار زیادی از سکته مغزی و اختلالات آن رنج می برند. مراقبت درست و اصولی از این بیماران بسیار مهم است و در این راستا بایستی نکاتی را رعایت کنید. در ادامه از مقاله سفیر آرامش به مطالعه نکات طلایی در پرستاری از بیماران سکته مغزی و بررسی این مراقبت ها و ویژگی های بهترین پرستار بیمار در منزل خواهیم پرداخت.

    سکته مغزی چگونه است؟

    پرستار بیمار
    عدم خونرسانی به مغز را می توان علت سکته مغزی دانست.

    عدم خونرسانی به مغز را می توان علت سکته مغزی دانست. به طور معمول این عدم خونرسانی به دلیل پاره شدن و یا بسته شدن شریان های مغزی اتفاق می افتد. نکته ای که بایستی بدانید این است که سلول های مغزی نیاز به خونی دارند که غنی از اکسیژن باشد و زمانی که این خون را دریافت نکنند دچار مردگی شده و در نهایت ممکن است عمر بیمار سکته مغزی را کاهش دهند. افرادی که دچار سکته مغزی می شوند با مشکلات زیر مواجه می گردند.

    • عدم درک درست مطالب
    • لکنت زبان
    • مشکلات بینایی
    • سر گیجه
    • گیجی
    • ضعف و یا فلج شدن بخشی از بدن
    • سردردهای شدید و ناگهانی

    هنگام بروز چنین شرایطی مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل اهمیت بسیار زیادی می یابد و بایستی به درستی و توسط افراد متخصص انجام پذیرد. اگر در این زمینه دانش و اطلاعات لازم را ندارید می توانید از پرستارانی که متخصص هستند کمک بگیرید.

    نکات مهم مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزل

    در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا به بررسی نکاتی بپردازیم که رعایت آن پرستار برای بیماران سکته مغزی الزامی است. این نکات به شرح زیر می باشند.

    تشویق بیمار به انجام ورزش های توانبخشی روزانه

    افرادی که دچار سکته مغزی می شوند با اختلالاتی حرکتی مواجه خواهند شد. این اختلالات می توانند شرایط بدی را برای بیمار ایجاد کنند؛ بنابراین نباید به سادگی از کنار مراقبت از آن ها در منزل عبور کرد. پرستاران متخصص این امکان را فراهم می سازند تا بیمار تشویق به انجام ورزش های توانبخشی شود. این حرکات و ورزش ها می توانند زمینه های بهبود هرچه سریع تر بیمار را فراهم ساخته و به عنوان یکی از مهم ترین راهکارهای درمانی شناخته می شوند.

    کمک کم به بیمار اما مفید

    بیمار بایستی برای بهبود سریع تر فعالیت های ساده و روزانه خود را به تنهایی انجام دهد. برای مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل زمانی به بیمار کمک کنید که از شما درخواست کرده باشد؛ در غیر اینصورت اجازه دهید کارهای یاده و روزمره خود را انجام دهد.

    صحبت با پزشک و دریافت راهنمایی های لازم

    یک پرستار بیمار مجرب و کارآزموده لازم است با پزشک و تیم بهبود سکته مغزی صحبت کرده و راهنمایی های لازم جهت مراقبت هرچه بهتر از بیمار را دریافت کند. این راهنمایی ها می توانند اطلاعات مهمی را در اختیار پرستاران قرار دهند تا پس از ترخیص شرایط بهتری را تجربه کنند.

    ایجاد تغییرات بهبود دهنده در منزل

    یکی از مهم ترین نکات نگهداری بعد از سکته مغزی در منزل فراهم سازی فضایی مناسب و ایمن جهت بهبود سریع تر بیمار است. این بیماران با توجه به اختلالات حرکتی ایجاد شده ممکن است با مشکلاتی همچون افتادن مواجه شوند. در چنین شرایطی توصیه داریم حتما تخت بیمار را ایمن سازی کرده و وسایل غیر ضروری که می توانند فعالیت های روزمره بیمار را مختل سازند جمع آوری کنید.

    ثبت سوابق عوارض جانبی دارو

    پزشکان به طور معمول برای بهبود بیماران سکته مغزی از داروهای مختلفی همچون داروهای کنترل کلسترول، رقیق کننده خون و… استفاده می کنند. فراموش نکنید که بهترین دارو برای بیماران سکته مغزی نیز ممکن است عوارضی داشته باشد و بیمار نسبت به داروها واکنش نشان دهد. پرستار بایستی علائم بروز عوارض این داروها را ثبت کرده و به پزشک وی اطلاع دهد تا اقدامات مربوطه جهت مراقبت بهتر از بیمار انجام شوند.

    پیشگیری از بروز عوارض جانبی سکته مغزی

    سکته مغزی ممکن است عوارض جانبی خود را چندماه پس از ترخیص از بیمارستان نشان دهد. در چنین شرایطی مراقبت از بیمار جهت پیشگیری از بروز چنین شرایطی الزامی است و بایستی از پرستاران مجرب کمک بگیرید.

    دقت بالا در مصرف مکمل های اضافی

    اگر بیمار قصد مصرف مکمل خاصی دارد لازم است پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کند. برخی از این مکمل ها می توانند زمینه های بروز سکته های دیگر را فراهم سازند.

    پشتیبانی از حالات مختلف روحی بیمار

    آگاهی نسبت به تغییرات روحی بیماران سکته مغزی می تواند شرایط نرمالی را پیش روی شما قرار دهد. به طور طبیعی افرادی که دچار سکته مغزی می شوند با حالاتی همچون غم و اندوه، اضطراب و افسردگی مواجه می گردند.

    مراقبت از خود برای نگهداری از بیمار

    نگهداری بعد از سکته مغزی در منزل نیاز شرایط روحی و جسمی مناسبی دارد. بر این اساس توصیه داریم فعالیت هایی که می توانند به شما انرژی دهند را فراموش نکنید و مراقب خود باشید.

    وسایل موردنیاز برای مراقبت از بیمار را فراهم سازید

    شما برای ارائه مراقبت های بعد از سکته مغزی خفیف و… نیاز به ابزارها و وسایل مهمی دارید که بایستی فراهم شوند. این وسایل به شما کمک می کنند تا شرایط بهتری را برای بیمار خود جهت انجام فعالیت های روزمره رقم بزنید.

    مجموعه سفر آرامش بهترین موسسه اعزام پرستار برای بیماران سکته مغزی

    پرستار بیمار سکته ای
    مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل نیاز به دقت و دانش بالایی دارد

    این روزها افراد بسیار زیادی به دلایل مختلفی همچون مشغله های کاری نمی توانند از بیماران خود مراقبت کنند. انتخاب موسسه های معتبری همچون سفیر آرامش که در حوزه ارائه خدمات پرستاری فعالیت دارند می تواند راهگشای شما باشد تا از پرستارانی مجرب و کارآزموده برای مراقبت از بیماران سکته مغزی کمک بگیرید.

    کلام آخر

    با توجه به مطالبی که بیان شد می توان گفت که مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل نیاز به دقت و دانش بالایی دارد. بر این اساس توصیه داریم اگر در این زمینه مهارت و وقت کافی ندارید از افرادی کمک بگیرید که تجارب و تخصص بالایی در مراقبت و پرستاری از این بیماران در منزل دارند.

     

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    2 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری