درخواست پرستار | مشاوره رایگان

درمان کم شنوایی یا پیرگوشی سالمندان چگونه است؟

درمان کم شنوایی در سالمندان با یک تزریق

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    از هر 3 بزرگسال بالای 65 سال 1 نفر و تقریبا نیمی از بزرگسالان بالای 75 سال با مشکل کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان روبه‌رو هستند. این فرایند طبیعی بوده و نیازی به پیدا کردن بیماری‌های مرتبط با آن نخواهد بود. در بیشتر مواقع با استفاده از گزینه‌های درمانی ساده مانند سمعک می‌توان این مشکل را بهبود بخشید. در این مطلب می‌خواهیم علت کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان را بررسی کرده و در مورد روش‌های تشخیص کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان صحبت کنیم. با مرکز پرستاری در منزل سفیر آرامش همراه باشید.

    علائم کاهش شنوایی مربوط به سن چیست؟

    اگر فرد سالمند در درک مکالمات تلفنی مشکل داشته و نتواند کلمات و جملات را به درستی تشخیص دهد، احتمالا دچار مشکلات شنوایی شده است. همچنین در مواقعی که او نتواند صحبتی که بین چند نفر انجام می‌شود را با دقت گوش داده و متوجه صحبت آنها شود نیز در معرض ابتلا به مشکلات شنوایی خواهد بود.

    علت کم شونایی و پیر گوشی سالمندان
    تکرار مکالمات از علائم کم شنوایی و پیر گوشی در سالمندان است.

    در برخی مواقع نیاز به تکرار مکالمات، نشان دهنده نشنیدن آنها بوده و به این معنی است که فرد سالمند با مشکل کمبود شنوایی روبه‌رو شده است. زیاد کردن صدای تلویزیون به شکلی که برای افراد دیگر آزار دهنده باشد نیز در میان علائم کاهش شنوایی افراد سالمند قرار می‌گیرد.

    البته ممکن است علائم کاهش شنوایی در سالمندان مختلف متفاوت بوده و هر کدام از آن‌ها تجربه‌ای مخصوص به خود را داشته باشند، اما همین موارد بالا هم می‌تواند به تشخیص و درمان مناسب برای این مشکل کمک کند.

    دلایل کاهش شنوایی در سالمندان

    با وجود آنکه اصلی‌ترین دلیل کاهش شنوایی در افراد سالمند، افزایش سن آنها است، اما می‌توانیم دلایل دیگری را هم برای بروز کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان در نظر بگیریم:

    1. با افزایش سن، تغییراتی در ساختار گوش داخلی اتفاق می‌افتد که می‌تواند به کاهش شنوایی منجر شود.
    2. تغییر در جریان خون به گوش می‌تواند باعث کاهش شنوایی در سالمندان شود.
    3. تغییرات در عملکرد و سلامت اعصاب مرتبط با شنوایی می‌تواند به کاهش شنوایی در سالمندان منجر شود.
    4. با افزایش سن، ممکن است نحوه پردازش گفتار و صدا در مغز تغییر کرده و در نتیجه منجر به مشکلات شنوایی شود.
    5. درون گوش موهای ریزی وجود دارد و مسئولیت انتقال صدا به مغز به عهده آن‌ها است. بنابراین آسیب به موها باعث می‌شود تا کاهش شنوایی در گوش سالمند رخ دهد.
    6. همچنین عوامل دیگری مانند دیابت، فشار خون بالا، عفونت‌های گوش، بیماری قلبی، سکته، آسیب مغزی، تومور و استفاده از برخی داروها نیز می‌توانند باعث کاهش شنوایی در سالمندان شوند.
    7. قرار گرفتن در معرض صداهای بلند در طول زندگی، استفاده از داروهای خاص (مانند داروهای اتوتوکسیک) و سیگار کشیدن نیز می‌توانند به کاهش شنوایی در سالمندان منجر شوند.

    برای تشخیص دقیق و درمان صحیح مشکلات شنوایی، مراجعه به پزشک متخصص شنوایی و انجام آزمایشات مکمل لازم است.

    همچنین بخوانید: علت ورم پا سالمندان چیست و چگونه درمان می‌شود؟

    جدیدترین درمان کم شنوایی و پیرگوشی سالمندان

    درمان کم شنوایی ناشی از پیرگوشی شامل استفاده از سمعک، کاشت حلزون و دستگاه‌های کمکی برای شنوایی است. هیچ دارویی برای درمان مستقیم کم شنوایی در سالمندان ناشی از پیرگوشی وجود ندارد، اما با استفاده از این روش‌ها، می‌توان تا حدودی به بهبود شنوایی سالمندان کمک کرد. همچنین، مهم است که سالمندان با علائم کم شنوایی به پزشک مراجعه کنند تا تشخیص صحیح و درمان مناسب انجام شود. توصیه می‌شود که در این مسیر، اعضای خانواده، همراهی و حمایت لازم از سالمندان را داشته باشند. دانستن این نکات در زمان پرستاری سالمندان  بسیار مهم است.

    تشخیص کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان
    درمان کم شنوایی ناشی از پیرگوشی شامل استفاده از سمعک است

    امروزه در بین این روش‌های کمکی، درمان‌های جدیدتری نیز برای کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان ارائه شده و در حال آزمایش هستند. برخی از این موارد به مرحله اجرا رسیده و برخی هنوز در مرحله تحقیقات به سر می‌برند:

    درمان کم شنوایی در سالمندان با لیزر

    درمان کم شنوایی با لیزر یک روش درمانی بوده و به صورت هدفمند روی عصب شنوایی متمرکز است. در این درمان با استفاده از سخت‌افزاری که با لیزر کار می‌کند، عصب شنوایی تحریک شده و کم شنوایی مستقیماً از طریق عصب بهبود پیدا می‌کند. درمان کم شنوایی با لیزر، یکی از روش‌های درمانی بدون سمعک است.

    همچنین بخوانید: صفر تا صد نیازهای اجتماعی سالمندان

    درمان کم شنوایی در سالمندان با یک تزریق

    محققان توانسته‌اند ترکیبی از داروها را کشف کنند که سلول‌های گوش را تحریک می‌کنند. این پروژه هنوز در مراحل آزمایشی است.

    درمان کم شنوایی با ژن درمانی

    بیماری‌های کم شنوایی ممکن است علتی اکتسابی (با محیط مرتبط) یا وراثتی (با ماده وراثتی فرد) داشته باشند. تشخیص بیماری‌های وراثتی در دوران جنینی، معمولاً کار سختی است، اما بر اساس تحقیقات علمی، ریشه بسیاری از مشکلات کم شنوایی وراثتی در سه ژن نهفته است. شناسایی این ژن‌ها توسط دانشمندان، به آن‌ها کمک کرده تا بخش قابل توجهی از مسیر درمانی این بیماری را با استفاده از ماده وراثتی یا DNA طی کنند. در این روش، پس از دستکاری ژن‌ها، از وقوع مشکلات کم شنوایی جلوگیری می‌شود.

    درمان کم شنوایی با کاشت سلول

    دانشمندان توانسته‌اند روش جدید دیگری را هم برای درمان کم شنوایی کشف کنند که شامل قرار دادن سلول‌ها در داخل گوش بوده و می‌تواند به میلیون‌ها نفر که با این مشکل روبه‌رو هستند، کمک کند. این تحقیقات تاکنون فقط روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده و هنوز روی انسان‌ها آزمایش نشده است. البته، نتایج اولیه نشان می‌دهد که به احتمال زیاد در انسان‌های زنده نیز قابل اجرا است.

    جلوگیری از مشکلات شنوایی با سبک زندگی درست

    اگرچه کاهش شنوایی با افزایش سن اجتناب ناپذیر است، اما برای جلوگیری از بدتر شدن کم شنوایی می‌توان اقداماتی را انجام داد. به عنوان مثال در طول روز نباید در معرض صداهای بسیار بلند قرار گرفت. استفاده از هندزفری و گوش دادن به فایل‌های صوتی با صدای خیلی بلند نیز می‌تواند احتمال بروز این مشکل را بیشتر کند.

    همچنین افرادی که زمان طولانی از روز هندزفری یا هدفون به گوش دارند و در حال گوش دادن به موسیقی، بازی یا دیدن فیلم هستند، باید هر دو یا سه ساعت به گوش‌هایشان استراحت دهند. در نهایت نیز داشتن یک سبک زندگی سالم به جلوگیری از بروز این مشکل کمک خواهد کرد.

    مشکلات شنوایی در سالمندان را جدی بگیرید…

    از آنجایی که مشکلات کم شنوایی می‌توانند کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهند، تشخیص آن  باید بسیار جدی گرفته شود. تشخیص کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان باید توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی صورت بگیرد. ارزیابی و تشخیص با بررسی تاریخچه پزشکی و سوابق بیماری، ارزیابی فیزیکی، آزمایش‌های شنوایی مانند آزمون آکوستیک و آزمون هم‌شنوایی انجام خواهد شد. در صورت تشخیص علت کم شنوایی و پیر گوشی سالمندان، راه‌های درمانی مانند استفاده از دستگاه‌های کمک شنوایی، تمرینات شنوایی و در صورت وجود علت قابل درمان، درمان آن آغاز شده و در نهایت به سالمند در گذر از این مشکل کمک خواهند کرد.

    سوالات متداول

    چه زمانی باید سالمند کم شنوا را نزد پزشک ببریم؟

    زمانی که علائم کم شنوایی در فرد مشاهده شد، بهتر است به پزشک مراجعه شود تا تشخیص و درمان توسط او آغاز شود.

    آیا درمانی برای کاهش شنوایی مربوط به سن وجود دارد؟

    خیر. هنوز روش درمان قطعی روی انسان‌ها انجام نشده است.

    وزوز گوش در سالمندان نشانه چیست؟

    گاهی اوقات این صدا اولین علامت کاهش شنوایی در آن‌ها خواهد بود.

    چه زمانی کاهش شنوایی حسی-عصبی رخ می‌دهد؟

    زمانی که به گوش داخلی یا عصب شنوایی آسیب وارد شود.

    آیا پیرگوشی عوارضی دارد؟

    عوارضی که بر اثر این مشکل ایجاد می‌شوند معمولا روحی بوده و احتمالا سالمند با مشکلات افسردگی و انزوا روبه‌رو خواهد شد.

    چه داروهایی روی پیرگوشی تاثیر می‌گذارند؟

    بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها، آسپرین و داروهای شیمی درمانی، می‌توانند شنوایی را کاهش دهند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان