Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری سالمند » نیازهای سالمندان و افراد سالخورده

نیازهای سالمندان و افراد سالخورده

نیازهای اجتماعی سالمندان و افراد سالخورده

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

برای ایجاد شرایط زندگی مطلوب و ایده‌آل سالمندان، باید به نیازهای سالمندان توجه کرده و اقدامات مورد نیاز را برایشان انجام داد. این نیازها شامل تعاملات اجتماعی سالمندان، محیط مناسب در پیرامون آن‌ها، حمایت‌های اجتماعی، بهداشت و درمان، مسکن مناسب، انجام فعالیت‌های آموزشی و تفریحی، و احترام به سالمندان و استخدام پرستار سالمند هستند. جلوگیری از مشکلات اجتماعی سالمندان مانند افسردگی، با توجه و برطرف کردن این نیازها امکان‌پذیر است.

بنابراین اگر فردی را در اطراف خود دارید که در سنین سالمندی به سر می‌برد، باید این موارد را بشناسید و تا حد امکان آن‌ها را برآورده کنید. در این مطلب از موسسه پرستاری سفیر آرامش به معرفی نیازهای سالمندان پرداخته و روش‌هایی را برای فراهم کردن نیازها به شما معرفی خواهیم کرد.

چگونه نیازهای سالمندان را برطرف کنیم؟

وقتی در مورد نیازهای سالمندان صحبت می‌کنیم، منظور ما تمام نیازهای جسمی، عاطفی و فکری آن‌ها است. شما هرگز نباید افراد سالخورده را در شرایطی قرار دهید که حس منزوی بودن داشته باشند. این گروه سنی باید تا حد امکان فعال بوده و از نظر اجتماعی با دیگران در ارتباط باشند. در این قسمت از مطلب، راهکارهایی برای رفع نیازهای سالمندان را به شما ارائه خواهیم کرد:

  • در صورت لزوم امکانات حمل و نقل را در اختیار آن‌ها قرار دهید. سالمندان ممکن است به درجه‌ای برسند که نتوانند مانند گذشته به خوبی حرکت کنند و برای این کار نیاز به کمک داشته باشند. اما در عین حال می‌خواهند با دوستان خود به گردش بروند یا ساعاتی از روز را در خارج از منزل بگذرانند. برای این کار بهتر است شخصی در دسترس او قرار داشته باشد تا برای برطرف کردن این نیاز به او کمک کند. می‌توانید برای این کار از یک پرستار سالمند در منزل هم کم بگیرید.
  • قدم بعدی برای پاسخگویی نیازهای سالمندان، در نظر گرفتن امکانات محیط زندگی او، به گونه‌ای است که راحتی زیادی را در آن داشته باشد. فرد سالمند باید با محیط زندگی خود آشنا بوده و بتواند کارهایش را به درستی انجام دهد.
  • با افراد سالمند مانند یک ملکه یا پادشاه رفتار کنید. به عنوان مثال برای درست کردن غذا یا تغییر دکوراسیون منزل و حتی خرید لباس، به علاقه او هم توجه کرده و نظر سالمند را بپرسید. همچنین برای سالمندان گل بخرید و در بازه‌های زمانی مختلف از آن‌ها تقدیر کنید.
  • برای جلوگیری از استرس نهفته در آن ها دورهمی‌هایی را با خانواده و دوستان خود برای روزهای خاصی از هفته تدارک ببینید. همچنین اجازه دهید تا فرد سالمند با افراد جدید هم ملاقات کند.
  • سالمندان را در طول شبانه روز برای مدت زمان کوتاهی به بیرون از منزل ببرید و اجازه دهید از هوای تازه و مناظر طبیعی لذت ببرند. این کار برای اغلب آن‌ها سرگرم کننده و جذاب خواهد بود.
  • فرصت‌هایی برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی و آموزشی فراهم کنید تا با نسل‌های جوان در ارتباط باشند و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.
  • از آن‌ها بخواهید که نظرات و ایده‌هایشان را بیان کنند و آن‌ها را برای شرکت فعال در تصمیم‌گیری‌های مربوط به خودشان و جامعه تشویق کنید.
  • به تجربیات و دانش سالمندان احترام گذاشته و از آن‌ها برای مشاوره و راهنمایی استفاده کنید.
  • مهم است که عشق و محبت خود را به سالمندان نشان دهید و به نیازهای اجتماعی و روحی آن‌ها توجه کنید.
  • با آن‌ها وقت بگذرانید و حرف بزنید تا احساس کنند که مراقبشان هستید.
  • اگر سالمند نمی‌تواند به درستی حرکت کند، حتما در اتاق او از تجهیزاتی مانند زنگ‌های هشدار استفاده کنید تا در صورت نیاز، بتواند شما را صدا کند.

زمانی که نیازهای سالمندان برآورده نشود، مشکلات و آسیب‌های جسمی و روانی در آن‌ها ایجاد خواهد شد. این موضوع امروز به دلیل افزایش جمعیت میانسالان بیشتر از قبل اهمیت دارد و هر فردی باید مشکلات اجتماعی افراد سالمند اطراف خود را شناخته و آن‌ها را برطرف کند.

نیازهای اجتماعی سالمندان چیست؟

مشکلات اجتماعی سالمندان چیست؟

عدم توجه به مشکلات اجتماعی سالمندان، روی رفتار، عادات خواب، تمرکز، عملکردهای شناختی و بسیاری از جنبه‌های دیگر زندگی‌ روزمره آن‌ها تاثیر دارد. بنابراین با شناخت این نیازها می‌توانید به پیشگیری از بروز این حالات کمک کنید. در اینجا به معرفی مهم‌ترین نیازهای اجتماعی سالمندان خواهیم پرداخت:

روابط اجتماعی سالمندان:

سالمندان نیازمند ارتباط با دوستان و همسالان خود هستند و این ارتباط از نظر روانشناسی اهمیت زیادی دارد. چنین ارتباطاتی می‌تواند حس بد افسردگی و تنهایی در آن‌ها را به حداقل رسانده و حس خوب سالمندان را بیشتر کند. آن‌ها را به محیط‌هایی مانند پارک که اغلب سالمندان در آنجا به بازی‌هایی مانند شطرنج می‌پردازند، ببرید تا سرگرم شوند.

روابط خانوادگی در افراد مسن:

استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط از راه دور، داشتن گروه‌های اجتماعی و برنامه‌ریزی برای برپایی دورهمی‌های خانوادگی به برقراری روابط اجتماعی بیشتر سالمندان کمک خواهد کرد. همچنین باعث می‌شود تا فرد سالمند حس نزدیکی بیشتری را با اعضای خانواده خود داشته باشد.

نیاز به تحرک:

سالمندان نیاز دارند که از خانه خارج شوند و تحرک داشته باشند. این تحرک می‌تواند شامل قدم زدن در محیط خارج از منزل و برقراری ارتباط با افراد جدید باشد. در صورت نیاز، از وسایلی مانند عصا یا ویلچر برای کمک به حرکت استفاده کنید. هرچه تحرک آن‌ها در محیط بیشتر باشد، برایشان مفیدتر بوده و حس بهتری به آن‌ها منتقل خواهد شد.

داشتن هدف:

داشتن هدف در زندگی سالمندان، مانند انجام فعالیت‌هایی برای قرار گرفتن در جامعه، یک نیاز است. شما می‌توانید با جستجو در سرگرمی‌های مورد علاقه سالمند و برپا کردن شرایط مناسب برای شروع و ادامه آن‌ها، هدف مشخصی را در ذهن او ایجاد کرده و به دنبال کردن هدف در زندگی روزمره سالمند کمک کنید.

چگونه نیازهای اجتماعی سالمندان را برطرف کنیم؟

نتیجه گیری

در این مطلب سفیر آرامش به طور کامل در مورد مشکلات اجتماعی سالمندان در اثر بی‌توجهی به نیازهایشان صحبت کردیم و اکنون می‌دانید که چگونه باید آن‌ها را برطرف کنید. اما باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که نیازهای سالمندان متنوع است. ممکن است عده‌ای از آن‌ها به تعاملات اجتماعی با دیگر سالمندان علاقه داشته باشند و برخی تنهایی را ترجیح دهند. بنابراین برای برآورده کردن نیازهای اجتماعی آن‌ها، باید شناخت کاملی از سالمند و نیازهای او داشته باشید.

معمولا اغلب افراد برای برطرف کردن نیازهای اجتماعی سالمندان از افراد متخصصی که به عنوان پرستار در منزل شناخته می‌شوند، کمک می‌گیرند تا بتوانند زندگی و محیط پیرامون سالمند را دقیقا مطابق با میل و خواسته او ایجاد کنند. حال، اگر شما هم تجربه استخدام پرستار برای سالمند خود را داشته‌اید، آن را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید. با مراجعه به بهترین مرکز خدمات پرستاری در تهران میتوانید پرستار در منزل مورد نیاز خود را استخدام کنید.

سوالات متداول

بیشترین مشکل در میان سالمندان چیست؟

بیشترین نیاز اجتماعی در سالمندان مربوط به قرار گرفتن در اجتماع و کنار افراد دیگر است.

آیا همه سالمندان نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند؟

اگر سالمند به تنهایی از عهده کارهایش برآید، نیازی به مراقبت بیشتر نخواهد داشت، اما در صورت عدم توانایی فرد، باید مراقبت‌های ویژه را برای او در نظر بگیرید.

سالمندان از چه سنی در معرض افسردگی قرار می‌گیرند؟

تقریبا از سن 60 سالگی و زمانی که توانایی‌ها فرد محدود می‌شود، این مشکلات را می‌توانیم در سالمند ببینیم.

بهترین روش برای برقراری ارتباط سالمندان با دیگران چیست؟

می‌توانید او را به پارک ببرید تا با دیگر سالمندان ورزش کرده یا بازی‌هایی مانند شطرنج را انجام دهد.

4.7/5 - (3 امتیاز)
میثم گنجی
میثم گنجی
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست فوری خدمات پرستاری از سفیر آرامش