درخواست پرستار | مشاوره رایگان

نحوه تزریق پنی سیلین و نکات مهم درباره این دارو

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    پنی سیلین نوعی داروی آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو رشد باکتری‌ها را مختل کرده و منجر به درمان عفونت می‌شود. شکل دارویی پنی سیلین، ویال تزریقی است که باید توسط پزشک تجویز شود. همچنین برخی از انواع این دارو به شکل خوراکی نیز وجود دارند. با وجود تاثیر این دارو برای درمان عفونت‌های باکتریایی، در برخی افراد منجر به حساسیت‌های شدید می‌شود. انجام تست، پیش از تزریق آمپول پنی سیلین به پشت ضروری است تا احتمال واکنش‌های آلرژیک مشخص شود. در ادامه این مطلب درباره این دارو و نحوه تزریق پنی سیلین صحبت می‌کنیم، پس تا انتها همراه ما باشید.

    نکات مهم در روش تزریق پنی سیلین

    در روش تزریق آمپول پنی سیلین به پشت باید نکات مهمی را مدنظر قرار داد تا دارو تاثیر لازم را داشته و از عوارض احتمالی جلوگیری شود.

    • دوز مصرف دارو باید توسط پزشک تعیین شود، چراکه در افراد متخلف یکسان نخواهد بود.
    • پیش از تزریق باید تاریخ انقضا دارو را بررسی کرد، زیرا تزریق دارویی که تاریخ مصرف آن گذشته، خطرناک است.
    • در صورتی که بیمار تاکنون تزریق پنی سیلین نداشته یا مدت زیادی از آخرین تزریق او می‌گذرد، باید تست حساسیت به پنی سیلین قبل از تزریق اجرا شود.
    • دوره تزریق پنی سیلین تجویز شده توسط پزشک را باید کامل کرد، حتی اگر علائم عفونت از بین رفته باشد.
    • اگر پس از چندین تزریق دارو، علائم عفونت همچنان پابرجا بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.
    • هر تزریق باید در زمان مشخص انجام شود تا دارو تاثیر کامل خود را داشته باشد.
    • تزریق پنی سیلین با بی حسی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چراکه استفاده همزمان پنی سیلین و داروی بی حسی عوارض خطرناکی به همراه دارد.
    • تزریق پنی سیلین برای کودکان امکان‌پذیر بوده و ممکن است با توجه به نوع عفونت توسط پزشک تجویز شود.

    توجه به این نکات در نحوه تزریق آمپول پنی سیلین به پشت اهمیت بسیاری دارد. فراموش نکنید که تزریق این دارو فقط و فقط باید توسط پرستار انجام شود.

    تزریق پنی سیلین با معده خالی

    پنی سیلین وی که با نام فنوکسی متیل پنی سیلین شناخته می‌شود، دارویی برای درمان عفونت‌های باکتریایی است. این دارو به دو شکل قرص و پودر برای تهیه سوسپانسیون تجویز می‌شود.

    تجویز پزشک و تزریق اصولی پنی سیلین
    بیشترین میزان تاثیر پنی سیلین باید آن را با معده خالی است

    برای بهره‌مندی از بیشترین میزان تاثیر پنی سیلین باید آن را با معده خالی (۱ ساعت پیش از غذا و یا ۲ ساعت بعد از غذا) تزریق کرد. این دارو را می‌توان در دمای اتاق نگهداری نمود، اما پس از باز کردن پودر سوسپانسیون، تنها به مدت ۲ هفته در یخچال قابل نگهداری است. دانستن این نکات در زمان پرستار بیمار بسیار هم است.

    تزریق پنی سیلین برای عفونت دندان

    یکی از موارد استفاده از پنی سیلین، درمان عفونت دندان است. برای این عفونت از پنی سیلین ۸۰۰ استفاده می‌شود که با نام پنی سیلین 24 ساعته نیز معروف است، چراکه به صورت چند دوز و در فاصله زمانی 24 ساعت تزریق می‌شود. در واقع این دارو اثر تدریجی داشته و پس از سپری شدن دوره مصرف، عفونت از بین می‌رود.

    نحوه تزریق پنی سیلین جی پروکائین

    پنی سیلین جی پروکائین یکی از انواع داروی پنی سیلین بوده که برای عفونت‌های متوسط تا شدید تجویز می‌شود. این دارو اثر طولانی داشته و از ایجاد دیواره سلول باکتری و تکثیر آن جلوگیری می‌کند. دقت داشته باشید که پنی سیلین جی پروکائین برای عفونت‌های ضعیف همچون سرماخوردگی مصرف نمی‌شود.

    روش تزریق پنی سیلین
    پنی سیلین جی پروکائین برای عفونت‌های متوسط تا شدید تجویز می‌شود

    نحوه تزریق این دارو به صورت عضلانی عمیق بوده و به هیچ وجه نباید به صورت وریدی و یا در نزدیکی عصب تزریق شود. این دارو نیز همچون دیگر انواع پنی سیلین ممکن است منجر به واکنش‌های آلرژیک شود و به همین دلیل، تست پنی سیلین پیش از تزریق ضروری است.

    همچنین بخوانید: جلوگیری از بیماری‌های عفونی با روش واکسیناسیون

    خطرات تزریق پنی سیلین چیست؟

    تزریق پنی سیلین برای کودکان و بزرگسالان ممکن است منجر به واکنش‌های آلرژیک و خطرناک شود. به همین دلیل تزریق این دارو در منزل تنها باید توسط پرستاران متخصص انجام شود. علائم حساسیت به پنی سیلین شامل موارد زیر بوده که پس از مشاهده هر یک از این علائم باید به پزشک مراجعه نمود:

    • درد عضلانی شدید
    • تپش قلب
    • اسهال
    • سوزش، تورم و قرمزی دست و پا
    • تشنج
    • عدم توانایی حرکت
    • تیره شدن رنگ ادرار
    • تغییرات شدید خلق‌وخو
    • سرگیجه
    • تغییر در رنگ پوست دست و پا و محل تزریق
    • خستگی شدید
    • علائم ادامه‌دار عفونت همچون تب و گلودرد مداوم

    برخی از علائم حساسیت به پنی سیلین شدیدتر بوده و موجب تنگی نفس، تغییرات بینایی، درد قفسه سینه، مشکل تکلم، غش کردن و یا بی‌قراری شدید می‌شود. در صورت بروز این علائم باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

    تزریق پنی سیلین در بارداری خطرناک است؟

    یکی از سوالات مهم درباره پنی سیلین، تزریق این دارو در دوره بارداری است. پنی سیلین در گروه B داروهای بارداری قرار دارد، به این معنا که شواهدی از خطرناک بودن آن برای جنین گزارش نشده است. البته حساسیت به پنی سیلین یا حساسیت‌های دارویی برای خانم‌های باردار موضوع مهم‌تری محسوب می‌شود. از طرف دیگر مصرف این دارو ممکن است باکتری‌های مفیدی را در واژن از بین ببرد که از عفونت‌های قارچی جلوگیری می‌کنند؛ به همین دلیل احتمال ایجاد عفونت واژن افزایش می‌یابد.

    تزریق پنی سیلین در بارداری با توجه به شرایط مادر و جنین، سابقه بیماری‌های دیگر و در موارد خاص تجویز می‌شود. به خاطر داشته باشید که مصرف این دارو در دوره بارداری بدون نظر پزشک بسیار خطرناک است

    تزریق پنی سیلین در منزل

    در این مطلب درباره روش تزریق پنی سیلین و نکات مهم در استفاده از این دارو صحبت کردیم. همانطور که گفته شد تزریق پنی سیلین ممکن است با عوارض حساسیت همراه باشد، به همین دلیل تنها باید توسط پرستار انجام شود. در صورتی که در منزل بیماری دارید که باید تزریق این دارو را انجام دهد، برای تزریق پنی سیلین در منزل می‌توانید از مراکز خدمات پرستاری در منزل کمک بگیرید. موسسه پرستاری سفیر آرامش یکی از مراکز پرستاری معتبر و باسابقه بوده که دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت است. این موسسه آماده است تا نیرو پرستار را به منزل شما اعزام کند.

    سوالات متداول

    پنی سیلین چیست و در چه مواردی تزریق می‌شود؟

    پنی سیلین دسته‌ای از داروهای آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تزریق این دارو تنها باید به تجویز پزشک و توسط پرستار انجام شود.

    آیا امکان تزریق پنی سیلین با بی حسی وجود دارد؟

    خیر، تزریق پنی سیلین با داروی بی‌هوشی توصیه نمی‌شود، چراکه عوارضی بدی را به دنبال دارد. در صورتی که بیمار به هر دلیلی تحمل درد پنی سیلین را نداشته باشد، در صورت امکان، پزشک داروی دیگری را تجویز می‌کند.

    عوارض احتمالی در روش تزریق پنی سیلین چیست؟

    برخی افراد به تزریق پنی سیلین حساسیت دارند و ممکن است دچار عوارضی همچون درد عضلانی شدید، تپش قلب، اسهال، سوزش و قرمزی دست و پا، تشنج، عدم توانایی حرکت، تیره شدن رنگ ادرار، سرگیجه، تغییر رنگ پوست دست و پا و محل تزریق، خستگی شدید و غیره شوند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید بلافاصله به پزشک مراجعه نمود.

    پنی سیلین وی چیست و چگونه مصرف می‌شود؟

    پنی سیلین V یکی از انواع داروهای پنی سیلین است که به درمان عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کند. این دارو به دو شکل قرص و پودر برای تهیه سوسپانسیون تجویز می‌شود. برای تاثیر بیشتر پنی سیلین V، آن را با معده خالی مصرف می‌کنند.

    تزریق پنی سیلین در منزل چگونه باید انجام شود؟

    دقت داشته باشید که به دلیل احتمال حساسیت، این دارو را نمی‌توان به صورت شخصی در منزل تجویز کرد. در صورتی که بیمار شما در منزل بستری است و به تزریق پنی سیلین نیاز دارد، می‌توانید از خدمات اعزام پرستار توسط موسسه سفیر آرامش استفاده کنید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان