درخواست پرستار | مشاوره رایگان

نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار

نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    بیماری، مشکلی اجتناب‌ناپذیر و طبیعی در زندگی است. کالبد جسمانی ما روزانه در معرض حمله هزاران میکروب قرار می‌گیرد و گاها ممکن است به دلیل فرسودگی، ما را با پدیده آزاردهنده‌ای به نام بیماری مواجه کند. همچنین ما انسان هستیم و سرشار از احساساتی که ممکن است در طی زمان با انواع تروما آسیب ببینند. قطعا چنین آسیبی چه در جسم و چه در روح می‌تواند “ما”، آنچه را که تمام روز با آن درگیر هستیم، را دچار مشکل و ناراحتی کند. در چنین شرایطی ناراحتی و عصبانیت کاملا طبیعی و محتمل است. اما شدت و میزان آن با توجه به ظرفیت روحی هر فرد و آسیبی که تجربه می‌کند می‌تواند متفاوت باشد.

    اگر از این دیدگاه نگاه کنیم که این خشم و غم از یک آسیب برمی‌خیزد، کاملا حق را به بیمار می‌دهیم. اما اگر از جانب پرستار بیمار به مسئله نگاه کنیم، همه چیز تغییر می‌کند. تصور کنید شما پرستار یک بیمار هستید که مادام داد و فریاد می‌کند و با گستاخی و ناامیدی راهتان را برای هر اقدام، سد می‌کند. واقعا چه کاری از دستتان بر می‌آید؟ نحوه کنترل خشم بیمار در حضور پرستار، موضوع مهمی است که در این مطلب از سفیر آرامش به آن می‌پردازیم.

    نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار
    بیماری، مشکلی اجتناب‌ناپذیر و طبیعی در زندگی است.

    بیشتر بخوانید:روش های کمک به سالمند سوگوار

    مراحل مدیریت خشم

    برای شناخت نحوه مدیریت خشم بیمار، ابتدا باید مراحل خشم و همچنین مراحل مدیریت خشم را بشناسید. خشم، یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال صادقانه‌ترین احساسات انسان است که عمدتا در نتیجه یک حس ترس و غم پنهان ایجاد می‌شود. درد جسمی و روحی، عوارض داروها، دغدغه کارهای عقب افتاده در پی بیماری، هزینه درمان و… همه از عوامل اضطراب و غم پنهان بیمار هستند. هنگامی که به عنوان همراه یا پرستار به بیمار نزدیک می‌شوید، شاید شما هیچ تقصیری در وضعیت بیمار نداشته باشید، اما او دیواری کوتاهتر از شما پیدا نمی‌کند و همه چیز را بر سرتان خالی می‌کند! مراحل مدیریت خشم را می‌توان در چند مورد خلاصه کرد. نحوه کنترل خشم بیمار در حضور پرستار در منزل ابتدا با فرصت “تخلیه خشم” آغاز می‌شود.

    بیمار خشمگین چون ظرفی لبریز است که امکان هیچ بهبودی را نمی‌دهد. بنابراین برای بهبود شرایط اولین کار این است که بیمار فرصت تخلیه خشم پیدا کند. در مرحله بعدی، همدردی و ابراز دغدغه‌مندی در مورد مشکل بیمار می‌تواند حال او را بهتر کند. وقتی ظرف لبریز از خشم احساسات بیمار تخلیه و سپس با آرامش و همدلی پر شود، امکان بررسی شرایط برای یافتن راه حل فراهم می‌شود. حال می‌توان برای کنترل خشم و عصبانیت بیمار مسئله را به طور ریشه‌ای حل کرد. در بسیاری موارد در این مرحله خشم، عصبانیت و ناراحتی بیمار تا حد بسیار خوبی فروکش می‌کند و آرامش باعث بهبود حال جسمانی بیمار نیز خواهد شد.

    راه های کنترل خشم و ناراحتی بیمار

    راه های کنترل خشم و ناراحتی بیمار، بسیار است. اما به طوری کلی بهترین نحوه مدیریت خشم بیمار (روش مدیریت خشم بیمار در کنار پرستار) به این صورت است که:

    به بیمار فرصت تخلیه خشم دهید. فقط سکوت کنید و به صحبت‌های ناشی از یاس، غم، خشم و حتی گستاخی بیمار گوش فرا دهید. در بیشتر مواقع هر گونه صحبت حتی منطقی هم می‌تواند نمکی بر زخم بیمار باشد.

    نگرش منفی را کنار بگذارید و رفتار بیمار را به خودتان نگیرید! رفتار خشمگین بیمار به این معنی نیست که شما مقصر هستید. بلکه شما نزدیکترین فردی هستید که بیمار می‌تواند خشم خود را در ارتباط با وی تخلیه کند. پس نگرش منفی خود را “آگاهانه” متوقف کنید و از گسترش آن جلوگیری به عمل آورید.

    همدردی کنید. همدردی به این معنا نیست که لزوما با تمام صحبت‌ها و نگرش بیمار خشمگین موافق باشید. بلکه همدردی یعنی به هر نحو نشان دهید بیمار را با گوش جان “می‌شنوید!”. گاهی یک تکان دادن سر به نشانه تایید، بله گفتن در صحبت‌های بیمار یا یک “متاسفم” توام با محبت می‌تواند مشکل را حل کند.

    از دیگر راه های کنترل خشم و ناراحتی بیمار این است که پس از فروکش کردن خشم، ریشه ناراحتی را پیدا کنید. همدلانه از بیمار سوال بپرسید و دغدغه‌مند، به یافتن راه حل بپردازید. این یک مرحله اساسی در نحوه مدیریت خشم بیمار است که مسئله را ریشه‌ای بررسی و حل کنید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان