درخواست پرستار | مشاوره رایگان

بارداری و ابتلا به ویروس کرونا

بارداری و کرونا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آیا ابتلا به کرونا هنگام بارداری به جنین Pregnancy and Corona آسیب می رساند؟ بارداری یک دوره‌ی هیجان انگیز و پر استرس است. ذهن شما با هزاران سوال و نگرانی از کوچک تا بزرگ درگیر است. یکی از سوالات عمده این است که ابتلا به کرونا هنگام بارداری چطور روی جنین تاثیر می‌گذارد. شما باید همیشه در صورت بروز تب هنگام بارداری به دکتر خود اطلاع دهید زیرا بعضی بیماری‌های خاص ممکن است روی سلامت جنین شما تاثیر بگذارند. مانند موارد زیر:

    •  سیتو مگالو ویروس (CMV)
    • واریسلا زوستر
    • ویروس زیکا
    • سرخجه یا طب روبلا
    • پارو ویروس B19
    • تبخال
    • اچ آی وی یا ایدز (HIV)

    در سال 2019، یک ویروس جدید وارد دنیا شد و به سرعت گسترش یافت؛ ویروس جدید کرونا Covid 19 عامل بیماری‌های تنفسی است. ویروس زیکا و خطر ناهنجاری‌های تولد آن، ذهن بسیاری از افراد را مشغول کرده است. این موضوع ممکن است یک نگرانی به لیست های تمام نشدنی نگرانی‌های بانوان باردار اضافه کند.

    عامل بیماری تنفسی
    Covid 19 عامل بیماری های تنفسی است.

    در سال 2020، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، شیوع جهانی ویروس کرونا که یک اضطرار در سلامت عمومی و یک نگرانی بین المللی است را اعلام کرد؛ که این یک خبر ترسناک بود.

    ویروس کرونا همچنان یک ویروس جدید است که به خوبی شناخته نشده است. اینکه چطور این ویروس روی بانوان باردار و جنین های در حال رشد ایشان تاثیر می گذارد، به طور کامل مشخص نیست؛ که این بسیار پر استرس است. اما قبل از اینکه بترسید ادامه مطلب را بخوانید. در ادامه مطالبی که شما به عنوان کسی که باردار است یا برای باردار شدن برنامه دارد باید درباره این ویروس جدید کرونا بداند ارائه شده است.

    پیشنهاد مقاله : با مزایا و معایب دویدن در بارداری آشنا شوید

    ویروس کرونا چیست؟

    ویروس کرونا از خانواده ویروس‌هایی هستند که هم در انسان و هم در حیوانات گردش دارند و می توانند سبب هر چیزی شوند؛ از یک سرماخوردگی ساده گرفته تا بیماری‌های جدی‌تره تنفسی.

    بارداری و ویروس کرونا
    ویروس کرونا در مادران باردار می تواند سبب هر چیزی شوند.

    در اواخر سال 2019 یک ویروس کرونا جدید، به نام سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا 2 (SARS-CoV-2) در وهان چین در انسان ها ظاهر شد. دانشمندان دقیقا از چگونگی پیدایش یا انتشار ویروس کرونا مطمئن نیسنتد. اما آنها گمان می کنند که این بیماری به دلیل تماس انسان یا یک حیوان به انسان منتقل شده است. این ویروس سبب یک بیماری تنفسی به نام کوید 19 می‌شود.

    زنان باردار یا شیرده باید از چه علائمی آگاه باشند؟

    کرونا عمدتا یک بیماری تنفسی است. علائم عمدتا بین 2 تا 14 روز بعد از در معرض ویروس جدید کرونا قرار گرفتن، ظاهر می‌شود. طبق اطلاعاتی که از افرادی که در چین به کرونا مبتلا شدند، یک دوره متوسط نهفتگی 4 روزه وجود دارد. شایع‌ترین علائم، چه باردار باشید یا نه را می توانید در لیست زیر مشاهده کنید.

    • سرفه
    • تب
    • تنگی نفس
    • خستگی
    دیگر علائم عبارتند از:
    • لرز، که گاهی اوقات با لرزیدن بدن به طور مدوام همراه است.
    • گلو درد
    • سردرد
    • از دست دادن حس بویایی یا چشایی
    • درد و تیر کشیدن عضلات

    اگر باردار هستید و هر کدام از این علائم را دارید با دکتر خود تماس بگیرید. ممکن است نیاز باشد دکتر شما را ببیند و یا از شما آزمایش بگیرد. اما مهم است که قبل از رفتن به مطب دکتر به او هشدار دهید تا پرسنل بتوانند اقدامات احتیاطی را برای محافظت از جان خود و دیگر بیماران انجام دهند.

    آیا خانم‌های باردار بیشتر مستعد به ابتلا به ویروس هستند؟

    ویروس هنوز به طور گسترده مورد بررسی قرار نگرفته پس هیچ کس درباره این موضوع مطمئن نیست. اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) خطر نشان می کند که زنان باردار نسبت به سایرین بیشتر در معرض بیماری های تنفسی مانند آنفولانزا هستند. این امر بخشی به دلیل این است که بارداری سیستم ایمنی بدن شما را تغییر می‌دهد و بخشی نیز به دلیل تاثیر بارداری بر ریه‌ها و قلب شما است.

    با این حال، از مارس 2020 هیچ شواهد محکمی مبنی بر اینکه زنان باردار نسبت به دیگر افراد، بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند. طبق یک مقاله در سال 2020 اگر هم به این بیماری مبتلا شوند، مانند دیگر افراد دچار عوارض شدید بیماری مانند ذات الریه نمی‌شوند.

    چه روش‌های درمانی برای زنان باردار مبتلا به ویروس کرونا بی‌خطر است؟

    درمان و مدیریت ویروس کرونا در زنان باردار ممکن است از طریق روش‌های غیردارویی مانند استراحت، مراقبت در منزل، مصرف مایعات و مواد مغذی مناسب، و کنترل simptom‌های مرتبط با ویروس کرونا صورت گیرد. همچنین، مشاوره و همکاری با تیم درمانی و پزشک متخصص در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با درمان اهمیت دارد تا بهترین راه حل برای مدیریت ویروس در دوران بارداری انتخاب شود.

    مستعد به ابتلا ویروس در خانم‌های باردار
    زنان باردار نسبت به سایرین بیشتر در معرض بیماری های تنفسی هستند.

    درمان بیماری کوید 19 مانند درمان دیگر و مراقبت از بیمار تنفسی است. چه باردار باشید یا نه، دکتر ها توصیه می کنند:
    • برای تب 38 درجه یا بیشتر، استامینوفن مصرف کنید
    • با خوردن آب و یا نوشیدنی ها کم شکر، آب کافی را به سلول های بدن خود برسانید.
    • استراحت کنید.
    اگر استامینوفن تب شما را پایین تر نیاورد، در تنفس مشکل دارید و یا شروع به استفراغ کردید، برای راهنمایی بیشتر با دکتر خود تماس بگیرید.

    ابتلا به ویروس کرونا برای یک خانم باردار چقدر می تواند خطرناک باشد؟

    باز هم از آنجا که ویروس جدید است، اطلاعات کمی برای ادامه کار در دسترس است. اما دانشمندان می توانند از اطلاعات گذشته استفاده کنند. CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری) خاطر نشان می کند زنان بارداری که به دیگر بیماری هایی که به ویروس کرونا شبیه است مبتلا شدند، احتمال گرفتن نتیجه های بد بیشتری نسبت به زنان باداری که دچار این بیماری ها نشدند، دارند.

    مواردی مانند سقط جنین، زایمان زودرس، مرده زایی و یا داشتن یک بیماری شدید تر، همگی در زنان باردار مبتلا به ویروس های مختلف کرونا دیده شده است. داشتن تب شدید در سه ماهه اول بارداری و نادیده گرفتن آن می تواند منجر به نقایص مادرزادی شود.

    آیا ویروس کرونا می تواند از شیر مادر عبور کند؟

    طبق تحقیقاتی که روی زنان شیردهی که مبتلا به ویروس کرونا بودند، انجام شده است؛ پاسخ منفی به نظر می رسد. اما دانشمندان هشدار می دهند قبل از اینکه بتوانند به طور قطعی بگویند هیچ خطری وجود ندارد، نیاز است تحقیقات بیشتری انجام دهند.

    CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری) می گویید؛ اگر شما به تازگی مادر شدید و به ویروس کرونا مبتلا شدید و یا شک دارید که مبتلا شدید، با دکتر خود درباره ی نکات مثبت و منفی شیر دهی صحبت کنید. اگر تصمیم به شیر دهی دارید، می توانید با انجام کار های زیر تماس ویروس با کودک را محدود کنید:

    • زدن ماسک
    • قبل از تماس با کودک، دستان خود را کاملا بشویید.
    • قبل از دست زدن به شیر دوش یا بطری، دستان خود را کاملا بشویید.
    • شخصی را در نظر بگیرید که بتواند به خوبی شیر گرفته شده مادر را به کودک بدهد.

    بهترین راه ها برای دوری از ویروس کرونا چیست؟

    • دستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید. از کمی محلول زد عفونی کننده دست که حداقل 60 درصد الکل دارد استفاده کنید.
    • فاصله اجتماعی را با مردم رعایت کنید.
    • از دست زدن به صورت خود خودداری کنید؛ مخصوصا به دهان، چشم و بینی
    • از محیط های شلوغ دور بمانید. در واقع هر چقدر با افراد کمتری مواجه شوید بهتر است.
    • از خود مراقبت کنید، تغذیه خوبی داشته باشد، به اندازه کافی استراحت کنید و اگر از نظر پزشکتان مشکلی ندارد، ورزش کنید. یک بدن سالم برای دفع انواع بیماری ها بهتر از یک بدن فرسوده عمل می کند.

    بهترین راه جلوگیری از ابتلا ویروس به مادران باردار
    مادران باردار باید فاصله اجتماعی را با مردم رعایت کنند.

    اگر چه هنوز لازم است راجع به این ویروس چیز های زیادی بدانیم، اما با توجه به تحقیقات کمی که انجام شده است، احتمال ابتلا به عوارض های شدید ویروس کرونا در زنان باردار بیشتر از بقیه افراد نیست.

    همینطور بر اساس اطلاعات کمی که داریم، احتمالا ویروس در طی بارداری یا زایمان به نوزاد منتقل نمی شود. کار های ساده ای مانند شستن دست ها و محدود کردن زمانی که در مکان های شلوغ هستید، می تواند کمک زیادی به شما و کودکتان کند.

    با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

    کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

    برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

    هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان