درخواست پرستار | مشاوره رایگان

مراقبت های پرستاری در سندروم متابولیک چگونه است ؟

شناخت سندرم متابولیک

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اصطلاح “سندرم متابولیک”  ‘Metabolic syndrome’  از اواسط دهه 1990 برای توصیف مجموعه ای از عوامل خطر که به معرفی افراد مستعد ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و عروقی می پردازد.به نظر می رسد این عوامل که بسیاری از آنها به چاقی ، کم تحرکی و رژیم غذایی ناسالم مرتبط هستند ، در افراد جوان رو به افزایش است. طبق CDC ، از سال 1988-1994 تا 2007-2012 ، شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان ایالات متحده از 25.3٪ به 34.2 رسیده است.

    سندرم متابولیک – طبق فدراسیون بین المللی دیابت، سندرم متابولیک – که می تواند شامل چاقی شکمی، افزایش تری گلیسیرید، افزایش ، HDLافزایش فشار خون (BP)، افزایش مقدار گلوکز است.

    مدیریت و مراقبت های پرستاری سندروم متابولیک

    مدیریت سندرم متابولیک، برای کنترل هایپرتری گلایسیریدمی، هایپرکلسترولمی ، فشار خون بالا، افزایش سطح قند خون ناشتا و چاقی لازم است.

    تری گلیسرید بالا و سندرم متابولیک

    افزایش سطح تری گلیسیرید مستقیماً با کنترل بیماری های قلبی و عروقی ارتباط دارد. داروهایی که تری گلیسیرید را کاهش می دهند شامل نیاسین و عوامل فیبریک مانند فنوفیبرات و گمفیبروزیل هستند. مدیریت شامل ورزش ، ترک سیگار و اصلاح رژیم غذایی است.

    سندرم متابولیک
    افزایش سطح تری گلیسیرید مستقیماً با کنترل بیماری های قلبی و عروقی ارتباط دارد.

    پرستاران به بیماران مبتلا به سندروم متابولیک توصیه می کنند که:

    • مصرف چربی های رژیم غذایی ، قندهای تصفیه شده، آرد سفید و برنج سفید را محدود کنید.
    • ماهی های سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 مانند شاه ماهی ، ساردین و ماهی آزاد بخورید.
    • میوه و سبزیجات بیشتری بخورید‌.
    • چربیهای اشباع شده را با مقادیر متوسط چربیهای غیر اشباع جایگزین کنید (مانند بادام هندی ، غلات ، روغن زیتون ، بلغور جو دوسر ، ذرت بو داده ، و غلات سبوس دار)
    • سیگار نکشید.
    • مصرف الکل را محدود کنید.

    توجه داشته باشید که سطح بالای تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین ارتباط دارد (همانطور که در دیابت نوع 2 مشاهده می شود). در این شرایط ، سلول ها به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی دهند و باعث ورود گلوکز به سلول نمی شوند.

    مقاومت به انسولین می تواند از عوامل مختلفی ناشی شود – چاقی ، سندرم تخمدان پلی کیستیک و سبک زندگی بی تحرک منشا می گیرد و منجر به فشار خون بالا ، سطح HDL پایین و سطح تری گلیسیرید بالا می شود.

    مقاومت به انسولین معمولاً همراه با سایر عوامل خطر بیماری قلب و عروقی مانند فشار خون بالا ، هایپرکلسترمی و استعداد لخته شدن خون ایجاد می شود. مدیریت مقاومت به انسولین شامل اصلاح رژیم غذایی (مانند افزایش مصرف غذاهای غلات سبوس دار و فیبر) برای بهبود واکنش بافت به انسولین است.

    فشار خون بالا و سندرم متابولیک

    مدیریت فشار خون بالا معمولاً شامل افزایش فعالیت بدنی ، رژیم لاغری ، اصلاح رژیم غذایی و داروهای ضد فشار خون است. AHA توصیه می کند چربی های اشباع شده در رژیم غذایی ، چربی های ترانس ، کلسترول ، سدیم ، قندهای اضافه شده و الکل را محدود کنید.

    داروهای ضد فشار خون شامل دیورتیک ها ، مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین ، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II ، مسدود کننده های کانال کلسیم ، مسدود کننده های بتا ، مسدود کننده های آلفا و آنتاگونیست های آلفا آدرنرژیک هستند.

     افزایش سطح گلوکز و سندرم متابولیک

    طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، نزدیک به 26 میلیون بزرگسال و کودک آمریکایی در سال 2011 مبتلا به دیابت بودند – یک آمار حیرت انگیز زیرا افزایش سطح گلوکز عامل خطر سندرم متابولیک است. دیابت مستقیماً با بیماری قلب و عروقی ارتباط دارد. بیماران دیابتی میزان آترواسکلروز بیشتری دارند که منجر به بیماری قلب و عروقی می شود.

    درمان دیابت شامل اصلاح رژیم غذایی (کاهش مصرف کربوهیدرات ها ، چربی ها و قند در حالی که غلات کامل ، فیبر و گوشت های بدون چربی را افزایش می دهد)، ورزش و کنترل وزن است.

    مطالعات نشان می دهد که ورزش 150 دقیقه در هفته و از دست دادن 7٪ از وزن بدن (حدود 15 پوند برای شخصی با وزن 200 پوند) می تواند از دیابت نوع 2 جلوگیری یا به تأخیر بیندازد. داروهای دیابت شامل انسولین و داروهای خوراکی مانند سولفونیل اوره ، بیگوانید ، درمان با اینکرتین و مگلیتینید است.

    پیشنهاد مقاله: مکمل های غذایی و مولتی ویتامین ها در رشد کودکان چه تاثیری دارند؟

    حفظ سطح گلوکز خون و هموگلوبین (Hb A1C )در محدوده طبیعی برای جلوگیری از عوارضی که منجر به بیماری قلب و عروقی می شود بسیار مهم است. سطح HbA1C متوسط سطح گلوکز خون را در طی 2 یا 3 ماه گذشته منعکس می کند ، که نشان دهنده سطح کنترل دیابت است. در حالت ایده آل ، HbA1C در بیماران دیابتی باید کمتر از 7٪ باشد.

    مداخلات پرستاری در سندروم متابولیک

    خوش بختانه با مراقبت های پرستاری و با پرستار در منزل، سندرم متابولیک را می توان تا حد زیادی از طریق تغییر سبک زندگی (درمان ترجیحی) کنترل کرد. برای کمک به بیماران در ایجاد تغییر در شیوه زندگی ، پرستاران، به آن ها در در مورد عوامل خطر و نحوه تغییر آنها آموزش می دهند.

    پرستاران تاکید می کنند که که اصلاحاتی در رژیم غذایی که می توانند به پیشگیری یا کنترل دیابت کمک کنند نیز می تواند خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

    رژیم غذایی ، کاهش وزن یا هر دو برای بیماران کمک کننده است. برای بیماران دارای اضافه وزن هدف کاهش 7 تا 10 درصدی وزن است. رژیم کم چربی معمولاً توصیه می شود.

    به بیماران کمک کنید غذاهای کم چربی انتخاب کنند و از غذاهای حاوی چربی اشباع و کلسترول که می توانند سطح کلسترول را افزایش دهند خودداری کنید.

    غذاهای سرشار از چربی اشباع شامل خامه ، پنیر ، کره و گوشت های چرب است. اشاره کنید که محصولات گیاهی ، مانند روغن نارگیل، روغن پنبه دانه و روغن هسته خرما ، و همچنین شکلات و بسیاری از غذاهای آماده ممکن است سرشار از چربی های اشباع و کلسترول نیز باشند.

    تأکید پرستاران در حیطه سندروم متابولیک این است که یک رژیم غذایی کم چربی می تواند چیزی بیش از کاهش وزن نداشته باشد. همچنین می تواند سطح کلسترول و فشار خون را کاهش دهد.

    بیماران مبتلا به سندرم متابولیک را به خوردن مقدار زیادی غذای غنی از فیبر، مانند غلات سبوس دار ، لوبیا ، میوه ها و سبزیجات تشویق کنید که می تواند به کاهش سطح انسولین کمک کند. در صورت لزوم، پرستاران، بیماران را برای راهنمایی در مورد برنامه ریزی غذا به یک متخصص تغذیه ارجاع می دهد.

    ورزش و سندروم متابولیک

    به بیماران توصیه کنید برای کاهش وزن و بهبود فشار خون فعالیت بدنی را افزایش دهند. آنها را تشویق کنید که 5 تا 7 روز در هفته 30 دقیقه ورزش متوسط ، مانند پیاده روی داشته باشند. به آنها دستور دهید قبل از شروع رژیم ورزشی با پزشک مشورت کنند.

    سندرم متابولیک
    به بیماران توصیه کنید برای کاهش وزن و بهبود فشار خون فعالیت بدنی را افزایش دهند.

    سیگار کشیدن و سندروم متابولیک

    سیگار کشیدن می تواند خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش داده و مقاومت به انسولین را افزایش دهد. نیکوتین بسیار اعتیاد آور است و ترک سیگار را برای بسیاری از افراد سخت می کند. به بیماران در مورد ارتباط بین سیگار کشیدن و بیماری قلب و عروقی بیاموزید و آنها را به منابع ترک سیگار ارجاع دهید.

    مصرف الکل مصرف بیش از حد الکل می تواند بر میزان کلسترول تأثیر منفی بگذارد و باعث افزایش وزن شود. الکل مانند نیکوتین اعتیاد آور است. در حالی که برخی از افراد می توانند به تنهایی از نوشیدن دست بکشند ، برخی دیگر برای مدیریت ترک فیزیکی به کمک پزشکی نیاز دارند. منابع بسیاری برای کسانی که می خواهند مشروبات الکلی را ترک کنند در دسترس است.

    با افزایش شیوع و پیامدهای تهدید کننده زندگی سندرم متابولیک، همه پرستاران باید با این شرایط آشنا باشند و در ارزیابی علائم ، علائم و مارکرهای آزمایشگاهی مهارت داشته باشند. دانش شما می تواند تغییری در زندگی ایجاد کند.

    مرکزپرستاری سفیر آرامش با مجوز رسمی از وزارت بهداشت فعالیت خود را به صورت 24 ساعته و در تمامی ایام سال، حتی تعطیلات، در زمینه اعزام پزشک، پرستار سالمند ، پرستار کودک ، پرستار بیمار مشغول به فعالیت می باشد.

    شما عزیزان می‌توانید جهت استفاده از مشاوره رایگان با تلفن‌های تماس مرکز در ارتباط باشید و یا با ارسال فرم مشاوره منتظر تماس کارشناسان ما در اسرع وقت باشید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان