درخواست پرستار | مشاوره رایگان

نحوه استفاده از تجهیزات پزشکی خاص در منزل

نحوه استفاده از تجهیزات پرستاری خاص

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    بیماری‌ها انواع مختلفی داشته و طول دوره نقاهت آن‌ها نیز یکسان نخواهد بود. برخی بیماران پس از مدتی بستری شدن در بیمارستان، از آنجا مرخص شده و ادامه فرایند درمان را در منزل سپری می‌کنند. زمانی که بیمار در منزل نگهداری می‌شود، مجبور به استفاده از تجهیزات پرستاری خاص هستیم تا روند درمان بیمار به درستی انجام شود. پیش از استفاده از تجهیزات پرستاری خاص در منزل، باید با چگونگی استفاده از آن‌ها آشنا شوید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را وسایل و تجهیزات پرستاری در منزل و نحوه استفاده از آن‌ها آشنا کنیم.

    انواع وسایل و تجهیزات پرستاری در منزل

    استفاده از تجهیزات پرستاری خاص در منزل
    تجهیزات پرستاری در منزل به دو دسته با دوام و یکبار مصرف تقسیم می شوند.

    تجهیزات پزشکی دسته‌ای بزرگ از محصولات هستند که ممکن است در مراکز درمانی یا منازل مورد استفاده قرار گیرند. البته لوازم پزشکی و پرستاری که در منزل استفاده می‌شوند، محدودتر خواهند بود. وسایل و تجهیزات پرستاری در منزل را می‌توان در دو دسته کلی تقسیم‌بندی کرد؛ برخی از این محصولات یک‌بار مصرف بوده و برخی دیگر بادوام هستند.

    • تجهیزات پزشکی بادوام: تب سنج، فشارسنج، دستگاه تست قند خون، ویلچر و واکر، تخت، عصا، دستگاه تنفس یا کپسول اکسیژن
    • تجهیزات پزشکی یک‌بار مصرف: باند و چسب، سرنگ، کاتتر، سرم، بتادین، سوند، گاز استریل، آبسلانگ، تجهیزات نمونه‌گیری

    توجه داشته باشید که اغلب تجهیزات پزشکی یک‌بار مصرف کاملا استریل هستند و تجهیزات بادوام مانند تب سنج نیز پیش از استفاده باید استریل شوند.

    همچنین بخوانید: معرفی انواع خدمات پزشکی و درمانی در منزل

    چرا به وجود تجهیزات پزشکی و پرستاری در منزل نیاز داریم؟

    برای مراقبت از بیمار به استفاده از تجهیزات پرستاری خاص در منزل نیاز داریم. برخی از این تجهیزات برای معاینه علائم  فیزیکی بیمار مانند فشار خون، قند خون و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی دیگر از آن‌ها همچون سرنگ و یا بتادین برای تزریق دارو و مداوای زخم‌های کاربرد دارند.

    کاربرد تجهیزات پرستاری خاص در منزل
    برای معاینه علائم  فیزیکی بیمار مانند فشار خون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    اما دسته دیگر تجهیزات پرستاری مانند عصا، تخت، ولیچر و غیره برای جابجایی بیمار و راحتی بیشتر او طراحی شده‌اند. در مجموع می‌توان گفت کاربرد تجهیزات پرستاری خاص در منزل شامل موارد مختلفی است که نتیجه نهایی آن‌ها فراهم کردن شرایط مناسب برای نگهداری از بیمار در منزل است.

    نحوه استفاده از تجهیزات پرستاری خاص

    در این بخش روش استفاده از تجهیزات پرستاری خاص در منزل را برای برخی از پراستفاده‌ترین تجهیزات معرفی می‌کنیم تا با کاربرد تجهیزات پرستاری خاص در منزل آشنا شده و بتوانید آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید.

    نحوه استفاده از دستگاه تست قند خون

    از دستگاه تست قند خون برای بررسی میزان قند خون در افراد دیابتی استفاده می‌شود. برای استفاده از این وسیله مراحل زیر را دنبال کنید.

    • ابتدا دست‌ها را به خوبی با آب و صابون بشویید و سپس با یک دستمال کاغذی تمیز خشک کنید.
    • یک سوزن تمیز را داخل دستگاه لنست قرار دهید تا در مراحل بعد برای سوراخ کردن انگشت از آن استفاده کنید.
    • یک نوار تست را از جعبه خارج کرده و آن را روی دستگاه بگذارید.
    • با استفاده از سوزن لنست، سر انگشت دست را سوراخ کرده و منتظر بمانید تا کمی خون خارج شود.
    • خون را روی نوار تست بریزید و صبر کنید تا عدد قند خون روی صفحه دستگاه نمایش داده شود.

    دقت داشته باشید که نوار تست وسیله‌ای یک‌بار مصرف است و هر بار یکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    نحوه ضدعفونی کردن زخم و پانسمان

    برای پانسمان زخم از تجهیزات پزشکی همچون گاز استریل، محلول شستشودهنده زخم، باند یا چسب استفاده می‌شود. با دنبال کردن مراحل زیر، زخم را پانسمان کنید.

    • ابتدا دست خود را با آب و صابون بشویید تا ضدعفونی شود و در ادامه دست را خشک کنید.
    • با استفاده از گاز استریل خون، پلاسما و هرگونه رطوبت زخم را به آرامی تمیز و خشک نمایید.
    • با کمک یک محلول شستشودهنده زخم، محل زخم را ضدعفونی کنید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.
    • یک گاز استریل تمیز دیگر بردارد و زخم را کاملا خشک و تمیز کنید.
    • روی محل زخم را با گاز استریل یا نوار طبی بپوشانید و برای محکم کردن آن در محل خود، با چسب به پوست بچسبانید. حالا می‌توانید با یک باند روی زخم را ببندید.

    دقت داشته باشید که در هر مرحله نباید گاز استریل را روی زخم کشید یا بیش از حد فشار داد؛ در واقع تمیز کردن زخم باید با ملایمت انجام شود.

    نحوه استفاده از کپسول اکسیژن

    کپسول اکسیژن مورد استفاده بیمارانی قرار می‌گیرد که درگیر مشکلات تنفسی هستند. برای استفاده از کپسول اکسیژن در منزل، مطابق مراحل زیر عمل کنید.

    • ابتدا دست‌های خود را با آب و صابون شسته و خشک نمایید تا ضد عفونی شود.
    • اجزای کپسول اکسیژن را بررسی کنید تا سطح آب محفظه کافی باشد.
    • لوله کانولا بینی یا ماسک را به کپسول اکسیژن متصل نمایید و دقت کنید تا خمیدگی دیده نشود.
    • شیر فلکه کپسول اکسیژن را به آرامی باز کرده و میزان اکسیژن و فشار را تنظیم نمایید.
    • کانولا بینی یا ماسک را روی صورت بیمار قرار دهید و از او بخواهید تا به آرامی نفس بکشد.

    استخدام پرستار بیمار در منزل

    استفاده از تجهیزات پرستاری خاص در منزل برای مراقبت و نگهداری از بیمار ضروری است. در این مطلب نحوه استفاده از تجهیزات پرستاری خاص را معرفی کردیم تا با نحوه کار آن‌ها آشنا شوید. با توجه به اینکه برخی از مراقبت‌های پزشکی و پرستاری از بیماران کاری تخصصی است، وجود یک پرستار بیمار می‌تواند بهترین شرایط نگهداری از بیمار در منزل را فراهم کند. برای استخدام پرستار بیمار در منزل می‌توانید از موسسه خدمات پرستاری سفیر آرامش کمک بگیرید. این موسسه با پرستاران حرفه‌ای همکاری داشته و آماده است تا بهترین پرستار را برای نگهداری از بیمار شما اعزام کند.

    سوالات متداول

    وسایل و تجهیزت پرستاری در منزل شامل چه مواردی هستند؟

    تجهیزاتی پزشکی و پرستاری خاص شامل وسایل و محصولاتی است که برای مراقبت از بیمار در منزل مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این تجهیزات پزشکی مانند سرم، سرنگ و سوند یک‌بار مصرف بوده و برخی دیگر همچون کپسول اکسیژن، فشارسنج و ولیچر از تجهیزات پزشکی بادوام به حساب می‌آیند.

    کاربرد تجهیزات پرستاری خاص در منزل چیست؟

    هر یک از تجهیزات پزشکی کاربرد مخصوص به خود دارند؛ برخی از آن‌ها وسایل معاینه، برخی برای پانسمان زخم‌ها و دسته‌ای دیگر برای جابجایی بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرند. کاربرد اصلی تمامی این تجهیزات، ایجاد بهترین شرایط نگهداری از بیمار در منزل است.

    چگونه می‌توان از دستگاه تست قند خون استفاده کرد؟

    برای استفاده از این دستگاه ابتدا دست‌های را به خوبی شسته و خشک کنید. یک سوزن تمیز را داخل دستگاه لنست قرار دهید و یک نوار تست را نیز روی دستگاه بگذارید. با استفاده از سوزن لنست، سر انگشت را سوراخ کنید و پس از خروج یک قطره خون، آن را روی نوار تست بریزید. منتظر بمانید تا عدد قند خون روی صفحه دستگاه نمایش داده شود.

    چگونه می‌توان یک زخم را پانسمان کرد؟

    برای پانسمان زخم پس از شستن دست‌ها با آب و صابون، با استفاده از گاز استریل خون، پلاسما و هرگونه رطوبت زخم را تمیز کنید. محل زخم را با کمک محلول شستشودهنده ضدعفونی نموده و مجددا با گاز استریل تمیز خشک کنید. روی محل زخم را با گاز استریل یا نوار طبی بپوشانید و با چسب آن را روی پوست محکم نمایید.

    نحوه استفاده از کپسول اکسیژن چگونه است؟

    ابتدا دست‌های خود را با آب و صابون شسته و خشک نمایید. بررسی کنید که سطح آب محفظه کافی باشد. لوله کانولا بینی یا ماسک را به کپسول اکسیژن متصل نمایید. شیر فلکه کپسول اکسیژن را باز کرده و میزان اکسیژن و فشار را تنظیم کنید. کانولا بینی یا ماسک را روی صورت بیمار قرار دهید تا به آرامی نفس بکشد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان