درخواست پرستار | مشاوره رایگان

روش های سازگاری سالمندان با کاهش شنوایی

کاهش شنوایی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اگر به عنوان یک سالمند متوجه کاهش شنوایی یا Hearing Loss خود به صورت تدریجی شده اید اولین قدم این است که آن را بپذیرید. سپس، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید تا در مورد گزینه های درمانی وکمکی خود صحبت کنید. مشکلات شنوایی که درمان نشوند ممکن است بدتر شوند.

    کاهش شنوایی بسیار رایج است. به عنوان مثال در حال حاضر 36 میلیون آمریکایی تا حدودی دارای اختلال شنوایی هستند. با افزایش سن ، میزان و درصد کاهش شنوایی افزایش می یابد. تقریبا نیمی از سالمندان 75 سال یا بیشتر دارای مشکل شنوایی هستند. مردان بیشتر از زنان دچار کم شنوایی می شوند.

    از دست دادن شنوایی

    برخی افراد ممکن است حاضر به پذیرش این موضوع نباشند که در شنوایی مشکل دارند. افراد مسن که نمی توانند خوب بشنوند ممکن است افسرده یا گوشه گیر شوند، زیرا از درک نکردن آنچه گفته می شود احساس خجالت می‌کنند.

    علایم کاهش شنوایی در سالمندان
    کاهش شنوایی در سالمندان بسیار رایج است.

    ممکن است به نظر برسد که این افراد گیج هستند ، پاسخ نمی دهند یا در امور مختلف همکاری نمی‌کنند. اما وضعیت آنها به این دلیل است که صداهای اطراف را خوب نمی‌شنوند. افرادی که کم شنوایی دارند ممکن است برای صحبت با دوستان و خانواده خود مشکل داشته باشند یا در درک توصیه های پزشک، پاسخ به هشدارها یا شنیدن زنگ خانه و زنگ خطر دچار مشکل شوند.

    انواع مختلفی از کم شنوایی وجود دارد. پزشک و یا پرستار سالمند در ابتدا نوع از دست دادن شنوایی را در سالمند شناسایی می کند و به تناسب آن روش درمان را انتخاب می نماید. سمعک ممکن است یک درمان باشد ، اما آموزش های ویژه ، داروهای خاص و جراحی از دیگر گزینه هایی است که می تواند به افرادی که مشکلات شنوایی دارند کمک کند.

    عوامل موثر بر کاهش شنوایی

    عوامل زیادی می توانند باعث کاهش شنوایی شوند: افزایش سن، بیماری، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدای بلند و وراثت. شنوایی نه تنها توانایی گوش در تشخیص صداها، بلکه توانایی مغز در تفسیر آن صداها را نیز شامل می شود. این مشکل می تواند از یک ضعف خفیف تا از دست دادن کامل شنوایی متغییر باشد. در حالت خفیف ممکن است سالمند توانایی شنیدن برخی صداها مانند صدای زنان و کودکان را از دست بدهد.

    آسیب دائمی می تواند ناشی از آسیب به گوش داخلی یا عصب شنوایی سالمند باشد. اما تجمع جرم گوش، عدم تعادل مایع یا سوراخ شدن پرده گوش می تواند از رسیدن امواج صوتی به گوش داخلی شما جلوگیری کند. درمان دارویی یا جراحی می تواند این نوع کم شنوایی را بازیابی کند.

    پیشنهاد مقاله : راهنمای خرید سمعک برای سالمندان

    ناشنوایی ناگهانی

    از دست دادن ناگهانی شنوایی یا ناشنوایی ناگهانی می تواند به طور ناگهانی یا در مدت زمان سه روز رخ دهد. این مشکل باید به عنوان یک فوریت پزشکی در نظر گرفته شود و سالمند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

    تشخیص کاهش شنوایی سالمندان
    در هنگام از دست دادن ناگهانی شنوایی سالمند چه باید کرد؟

    اما یک شکل معمول از دست دادن شنوایی نیز وجود دارد که به تدریج با افزایش سن بروز می کند. این وضعیت می تواند به دلیل تغییراتی در گوش داخلی ، عصب شنوایی ، گوش میانی یا گوش خارجی سالمند باشد.

    علاوه بر علل ذکر شده در بالا ، آسیب به سر ، عفونت، برخی بیماری ها، برخی داروهای تجویزی یا مشکلات گردش خون مانند فشار خون بالا، می تواند منجر به کاهش تدریجی شنوایی شود.

    وز وز گوش

    یکی دیگر از علائم رایج در افراد مسن وزوز گوش است: صدای زنگ ، خروش ، کلیک ، هیس یا وزوز که در یک یا هر دو گوش ، به صورت بلند یا ملایم می آید و می رود. وزوز گوش یک بیماری نیست. این مشکل می تواند با هر نوع از دست دادن شنوایی همراه باشد – مانند عوارض جانبی داروها ، یا مواردی اساسی مانند یک تکه از جرم گوش که کانال گوش را مسدود می کند. ممکن است لازم باشد توسط یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی (پزشک گوش ، حلق و بینی) معاینه شوید و برنامه درمانی خاصی دریافت نمایید .

    علل کاهش شنوایی و وز وز کردن گوش سالمند
    وزوز گوش یک بیماری نیست.

    همچنین ممکن است به یک متخصص شنوایی سنجی ارجاع داده شوید ، که توانایی شما را در شنیدن صداهایی با شدت و بلندی متفاوت آزمایش می کند.

    سمعک :

    آزمایشات در این روش بدون درد است. متخصص شنوایی سنجی می تواند به شما در تعیین نیاز به سمعک کمک کند و به شما در انتخاب دستگاه مناسب نیز خدمات ارائه نماید. انواع مختلفی از سمعک ها برای درمان انواع مختلف کم شنوایی وجود دارد: دستگاه هایی که در پشت گوش، در داخل گوش خارجی یا در مجرای گوش پوشیده می‌‍شوند.

    اینکه کدام سمعک برای سالمند مناسب است بستگی به نوع کم شنوایی و ترجیحات آرایشی او دارد. استفاده از دو سمعک ممکن است به تعادل صداها کمک کند، درک سالمند از کلمات را در شرایط پر سر و صدا افزایش دهد و مکان یابی منبع صداها را آسان تر کند.

    درمان کاهش شنوایی
    اگر شنوایی سالمند خیلی کم باشد، ایمپلنت حلزون گوش پیشنهاد می‌شود.

    برخی از سمعک ها ممکن است دارای تله کویل باشند. یک سیم پیچ مغناطیسی کوچک که شنیدن مکالمات را از طریق تلفن آسان می کند. اگر کاهش شنوایی سالمند شدید است ، پزشک ممکن است ایمپلنت حلزون گوش را پیشنهاد کند ، این یک وسیله الکترونیکی کوچک است که جراح در زیر پوست و پشت گوش سالمند قرار می دهد. ایمپلنت صداها را می گیرد ، آنها را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند و آنها را از قسمت غیر فعال به گوش داخلی و مغز ارسال می کند. یادگیری تفسیر صداها از ایمپلنت به زمان و تمرین نیاز دارد.

    سخن پایانی

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

    کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار در منزل همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

    برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان