Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری سالمند » پارکینسون در سالمندان؛ علل و علائم

پارکینسون در سالمندان؛ علل و علائم

بیماری پارکینسون در سالمندان؛ علائم پارکینسون در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آیا میدانید  بیماری پارکینسون در سالمندان یعنی چه؟ با توجه به وجود آمدن تغییرات جسمی و روحی در افراد مسن به دلیل کهولت سن بیماری های متفاوتی سلامتی آن ها را تهدید می کند، یکی از شایع ترین بیماری های دوران سالمندی است، این بیماری تاثیر خود را روی اعصاب فرد نشان می ‌دهد، که جز بیماری های پیشرونده محسوب می‌شود.

در پی ابتلا به این بیماری حرکت افراد مبتلا تحت تاثیر قرار گرفته و کیفیت زندگی آنها کاهش می یابد، بنابراین جهت درمان پارکینسون در سالمندی و افزایش کیفیت زندگی آنان استخدام پرستار سالمند در منزل بهترین روش محسوب می شود، زیرا این افراد در زمینه خدمت رسانی به بیماران اطلاعات لازم را فرا گرفته اند، و می توانند بهترین خدمات را ارائه بدهند.

پارکینسون در سالمندان

بیماری پارکینسون در رده بیماری های عصبی قرار می گیرد، که موجب تحت تاثیر قرار گرفتن حرکت افراد مبتلا می شوند، در واقع در حرکت افراد اختلال به وجود آمده و آنان حرکت خود را به کندی انجام می دهند، به طور معمول علائم اصلی این بیماری به ‌طور لرزش دست مشاهده می شود، این بیماری پیشرونده به ‌مرور زمان اوضاع بیمار را وخیم تر می کند.

علائم اولیه بیماری کندی در روند حرف زدن بیمار است، که با گذشت زمان وخیم تر می شود، لازم به ذکر است که اکثرا پارکینسون در میانسالان و سالمندان مشاهده می شود، اما جوانان را نیز درگیر میکند، متاسفانه تاکنون یک درمان قطعی برای این بیماری شناسایی نشده است، اما با مصرف برخی از داروها می توان علائم آن را کاهش داد و آن را کنترل کرد، با توجه به شرایط بیمار روش‌های درمانی متفاوتی به کار گرفته می شود، که در برخی مواقع پزشک جهت درمان و تغییر شرایط مغزی فرد، عمل جراحی را تجویز می کند.

علت پارکینسون در سالمندان

لازم به ذکر است که تاکنون دلیل اصلی بیماری پارکینسون در سالمندان شناخته نشده است، اما دلایل گوناگونی در ابتلای افراد به بیماری تاثیرگذار هستند، اکثر پزشکان بر این باورند که یکی از عوامل به وجود آورنده این بیماری ژنتیک است، که در پی تغییر در ژن های افراد به وجود خواهد آمد، جهش و تغییر در ژن بسیار نادر بوده اما در خانواده هایی که سابقه ابتلا به این بیماری مشاهده شده است، احتمال تغییر در ژن و و ابتلای افراد به بیماری افزایش می یابد.

یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در ابتلا به این بیماری محیط زندگی فرد است، به طور مثال سموم و اشعه های متفاوت در محل زندگی، درصد احتمال ابتلا به پارکینسون در سالمندان را افزایش میدهند، از سایر دلایل ابتلا به این مریضی در سنین بالا می توان به تغییرات به وجود آمده در مغز اشاره کرد.

علت پارکینسون در سالمندان

به نقل از وبسایت www.mayoclinic.org :

در بیماری پارکینسون سالمند، سلول های عصبی در مغز به نام نورون ها به آرامی تجزیه می شوند یا می میرند. بسیاری از علائم بیماری پارکینسون ناشی از از دست دادن نورون هایی است که یک پیام رسان شیمیایی در مغز تولید می کنند. این پیام رسان دوپامین نام دارد.

کاهش دوپامین منجر به فعالیت نامنظم مغز می شود. این باعث مشکلات حرکتی و سایر علائم بیماری پارکینسون می شود. افراد مبتلا به بیماری پارکینسون یک پیام رسان شیمیایی به نام نوراپی نفرین را نیز از دست می دهند که بسیاری از عملکردهای بدن مانند فشار خون را کنترل می کند. علت بیماری پارکینسون ناشناخته است، اما به نظر می رسد عوامل متعددی در این امر نقش دارند، از جمله:

ژن ها تغییرات ژنتیکی خاص با بیماری پارکینسون مرتبط است. اما این موارد نادر هستند مگر اینکه بسیاری از اعضای خانواده به بیماری پارکینسون مبتلا باشند.

عوامل محیطی قرار گرفتن در معرض سموم خاص یا سایر عوامل محیطی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد. یکی از نمونه ها MPTP است، ماده ای که در مواد مخدر غیرقانونی یافت می شود و گاهی به صورت غیرقانونی به عنوان «هروئین مصنوعی» فروخته می شود. نمونه های دیگر شامل آفت کش ها و آب چاه مورد استفاده برای آشامیدن است. اما هیچ عامل محیطی دلیلی ثابت نشده است.

علائم پارکینسون در سالمندان

این بیماری مزمن با توجه به شرایط جسمی سالمندان علائم متفاوتی برای هر یک از آنها خواهد داشت، در واقع امکان دارد علائم پارکینسون در سالمندان در ابتدا به طور جزئی و خفیف مشاهده شود و شروع آن از یک سمت بدن آغاز گردد، همانطور که در مطالب قبلی نیز گفته شد، پارکینسون یک بیماری پیشرونده است که به مرور زمان علائم آن شدت یافته و موجب درگیری دو سمت بدن میشود.

یکی از رایج ترین علائم بیماری پارکینسون در افراد مسن لرزش دست است، که ابتدا در انگشتان مشاهده می گردد، شایان ذکر است که علائم این بیماری خطرناک تنها مختص در دست نمی باشد، علائم این بیماری موجب کاهش قدرت حرکت پاها نیز میشود، افراد در زمان ابتلا به بیماری قدم های کوتاه برداشته و پاهای خود را در زمین می کشند. عضلات افراد مبتلا به این بیماری به مرور زمان سفت خواهد شد، به طور معمول بیمار در آن نواحی درد زیادی را احساس میکند.

علائم اولیه پارکینسون سالمند

پارکینسون در سالمندان مانند سایر بیماری ها علائم متفاوتی دارد، که شدت آنها با توجه به شرایط جسمی و سیستم ایمنی فرد مختلف هستند، معمولاً علائم این بیماری از یک سمت بدن آغاز و به مرور زمان و با شدت یافتن بیماری دو طرف بدن تحت تاثیر قرار می دهد و با پیشرفت آن ها نیاز به خدمات پرستار در منزل بوده که  از علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. یکنواخت شدن قدرت تکلم فرد
  2. ایجاد مشکل در زمان نوشتن
  3. سفتی عضلات
  4. از دست دادن تعادل در زمان حرکت
  5. کاهش سرعت فرد در زمان انجام فعالیت های روزانه
  6. عدم توانایی انجام دو حرکت به طور همزمان

علائم پارکینسون در سالمندان

لرزش چانه در پارکینسون سالمندان

به علت حرکات غیر ارادی در برخی از ماهیچه های بدن لرزش مشاهده می شود که این حرکات به طور ریتمیک و دارای نوسان خواهد بود. به طورمعمول حرکات غیر ارادی در دوران سالمندی در چاله بازو سر صورت دست تارهای صوتی بالاتنه و پایه ها مشاهده می شود که تمام آنها علائم اختلالات عصبی در بدن فرد سالمند است یکی از شایعترین لرزش ها در دوران سالمندی و این نوع بیماری لرزش چانه است که علت لرزش فک و چانه دندانهای سالمند به یکدیگر برخورد می کنند.

علت بروز لرزش چانه در سالمندان

لرزش چانه در سالمندان علائم بیماری های عصبی هستند که در صورت مراجعه به پزشک متخصص نوع آن مشخص میشود در ادامه مطالب چند مورد است مشکلات مغز و اعصاب که سبب بروز لرزش چانه در سالمندان میشود ذکر شده:

  • وجود مشکلات ژنتیکی و ارثی مصرف بیش از اندازه الکل صدمه به قسمت های کنترل کننده ماهیچه در مغز و اعصاب مسمومیت بر اثر جیوه صدمه به ناحیه ایی از ساقه مغز و مخچه
  • افزایش استرس
  • کمبود برخی از ویتامین ها
  • مصرف بعضی از داروها
  • مواد مغذی
  • پارکینسون در سالمندان

عوارض جانبی پارکینسون در سالمندان

پارکینسون در سالمندان یک بیماری عصبی محسوب میشود، که اکثر عملکرد های بدن فرد را مختل می کند، عوارض این بیماری در افراد مسن و سالخورده عبارتند از:

  • اختلال در حرف زدن
  • اختلال در بلعیدن
  • کاهش میل جنسی
  • اختلال در خواب و بی خوابی
  • یبوست
  • اختلال و بی اختیاری ادرار
  • اختلال در حس بویایی

علائم بیماری پارکینسون در سالمندان

همانطور که گفته شد، بیماری پارکینسون در سالمندان یکی از شایعترین بیماری ها در افراد مسن و سالخورده بوده که سبب لرزش چانه و دست ها و بسیاری عوارض دیگر در بدن افراد پیر می شود. در صورتی که علائم و شدت بیماری در بدن فرد زیاد شود، نیاز به پرستار بیمار ضروری شده که شما می توانید از خدمات مجموعه سفیر آرامش برای عزیزان خود استفاده کنید. جهت دریافت هزینه و اطلاعات کامل در رابطه با خدمات این شرکت با کارشناسان و مشاوران ما از طریق شماره تماس های موجود در سایت در ارتباط باشید.

5/5 - (2 امتیاز)
مریم آقایی زاده
مریم آقایی زاده
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست فوری خدمات پرستاری از سفیر آرامش