درخواست پرستار | مشاوره رایگان

گریه و افسردگی سالمندان؛ درمان و پیشگیری از گریه سالمندان

مراقبت از سالمندان بیمار و گریان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    در مقایسه با دیگر گروه‌ها مراقبت از سالمندان بیمار افسرده، حساسیت بیشتری دارند و ناراحتی‌ها و آسیب‌های روحی، سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند. گریه و افسردگی سالمندان دلایل مختلفی همچون غم از دست دادن یک عزیز، بیماری، مشکلات جسمی  دیگر و… دارد. شناسایی نشانه های گریه و افسردگی سالمندان اهمیت زیادی دارد تا بتوان از دلایل ایجاد افسردگی جلوگیری کرد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا علائم گریه سالمندان، انواع افسردگی و درمان آن را معرفی کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

    انواع افسردگی در سالمندان

    افسردگی یکی از مشکلات روانی شایع در سالمندان است که ممکن است تأثیرات جدی بر روی کیفیت زندگی آنان داشته باشد. این اختلال روانی می‌تواند به صورت مخفی و غیرقابل تشخیص به نظر بیاید، اما اثرات آن بر روی جسم و روحیه فرد بسیار ملموس است.

    در سالمندان، افسردگی می‌تواند به صورت متفاوتی ظاهر شود.

    بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مراقبت از سالمندان بیمار با نیازهای ویژه

    انواع مختبف افسردگی در سالمندان
    افسردگی ناشی از مصرف دارو یکی از انواع افسردگی است

    افسردگی در سالمندان انواع مختلفی دارد که در ادامه معرفی کرده‌ایم. پیش از آنکه در پی درمان افسردگی سالمند باشید، ابتدا باید انواع آن را بشناسید.

    • افسردگی اساسی: در طی این بیماری، سالمند به انجام کارهای عادی روزانه خود تمایلی نداشته و ترجیح می‌دهد تا تنها در یک نقطه بنشیند. افسردگی اساسی سالمندان حداقل در طی 2 هفته ادامه خواهد داشت.
    • افسردگی خویی (افسرده مداوم): این نوع افسردگی زمان بیشتری داشته و حداقل 2 سال ادامه دارد اما شدت آن کمتر است؛ برای مثال سالمند می‌تواند کارهای شخصی و روزانه خود را انجام دهد.
    • مراقبت از سالمندان بیمار و افسردگی ناشی از دیگر بیماری‌ها: برخی بیماری‌های حاد مانند سرطان، علاوه بر مشکلات جسمی، بار روانی زیادی را به دنبال دارند. در نتیجه ابتلا به این بیماری‌ها، زمینه افسردگی را فراهم می‌کند.
    • افسردگی ناشی از مصرف دارو: گاهی اوقات افسردگی از عوارض مصرف برخی داروها است. همچنین ممکن است در اثر مصرف مواد مخدر یا نوشیدنی‌های الکلی، سالمند به افسردگی مبتلا شود.
    • افسردگی پس از یائسگی: افزایش سن و شروع دوره یائسگی در خانم‌ها، علائم جسمی و روحی مختلفی را به دنبال دارد. تغییرات ناشی از این دوره، در برخی خانم‌ها موجب ناآرامی‌های روحی و ابتلا به افسردگی می‌شود.

    در تشخیص گریه و افسردگی سالمندان، نوع افسردگی اهمیت زیادی دارد.

    مثلا اگر افسردگی به دلیل مصرف دارو ایجاد شده است، با نظر پزشک می‌توان دارو را تغییر داد.

    چرا یک سالمند مدام گریه می کند؟

    افسردگی و ناآرامی‌های روحی در سالمندان به شیوه‌های مختلفی بروز می‌کند. برخی سالمندان گوشه‌نشینی و انزوا را ترجیح داده و کم حرف می‌شوند اما برخی دیگر گریه می‌کنند.

    در این شرایط سالمند به صورت مداوم خاطرات تلخ دوران زندگی خود را یادآوری کرده و گریه سر می‌دهد یا حساس شده و دلایل ساده و بی‌اهمیت او را به گریه می‌اندازد. در برخی مواقع نیز گریه سالمند بی‌دلیل است و اگر از او بپرسید که چرا گریه می‌کند، پاسخ مشخصی نمی‌دهد.

    علائم گریه و اقسردگی سالمندان و نگهداری از سالمندان با بیماری خاص
    برخی سالمندان گوشه‌نشینی و انزوا را ترجیح داده و کم حرف می‌شوند

    برخی سالمندان گوشه‌نشینی را ترجیح داده و کم حرف می‌شونددر هر صورت تفاوتی نمی‌کند که سالمند برای گریه خود دلیل واضحی دارد یا خیر؛ نکته مهم آن است که گریه سالمندان نشان‌دهنده مشکلات روحی و افسردگی است.

    نسبت به نشانه های گریه و افسردگی سالمندان بی‌توجهی نکنید و حتما در پی درمان و حل مشکلات روحی سالمند باشید، چرا که این مشکلات کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    فاکتورهای خطر ابتلا به افسردگی در سالمندان چیست؟

    عوامل مختلفی در ابتلا به افسردگی تاثیر داشته و دلیل گریه سالمندان محسوب می‌شوند. این عوامل ممکن است ناشی از مشکلات جسمی باشند؛ در واقع ابتلا به بیماری‌های مختلف، ناتوانی‌های حرکتی، کم خوابی، بی تحرکی و دوری از ورزش به عنوان فاکتورهای خطر در افسردگی شناخته می‌شوند.

    از سوی دیگر، مشکلات روحی نیز زمینه‌ ساز ابتلا به افسردگی هستند. استرس، تنهایی، دوری از اجتماع، بی‌توجهی اعضای خانواده به سالمند و بار روانی ناشی از برخی مشکلات جسمی مانند فلج، موجب برهم خوردن تعادل روحی سالمند می‌شود. نتیجه این مشکلات، افسردگی و گریه‌های مداوم سالمند است. جالب است بدانید که زمینه‌های ژنتیک نیز در ابتلا به افسردگی اثرگذار هستند.

    درمان گریه و افسردگی سالمندان چگونه است؟

    پس از مشاهده علائم گریه سالمندان، باید در جهت درمان آن تلاش کنید. اگر سالمند شما به طور مداوم گریه می‌کند یا دارای یکی از علائم افسردگی است، باید به روان‌پزشک مراجعه کنید. پزشک در صورت تشخیص افسردگی و با توجه به شرایط سالمند، ممکن است مصرف برخی داروها را تجویز کند. از دیگر روش‌های درمان افسردگی می‌توان به جلسات مشاوره و روان‌درمانی اشاره کرد.

    بیشتر بخوانید: بیماری زونا در سالمندان چیست؟

    مراقبت‌های مختلفی نیز برای سالمندان مبتلا به افسردگی توصیه می‌شود. این سالمندان را نباید تنها گذاشت و باید تلاش کرد تا سالمند با حضور در جمع خانواده و اجتماع، فعال باشد. از سوی دیگر کنترل ساعات خواب و استراحت و پیروی از یک رژیم غذایی سالم، در سالمندان مبتلا به افسردگی اهمیت زیادی دارد.

    راهکار مقابله با گریه سالمندان و پیشگیری از افسردگی

    در بخش‌های قبل درباره علائم گریه سالمندان و افسردگی در این گروه سنی صحبت کردیم.

    به خاطر داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. روش‌ها و راهکار مقابله با گریه سالمندان و پیشگیری از آن شامل موارد مختلفی است که در ادامه آن‌ها را بیان کرده‌ایم:

    • سالمند را تنها نگذارید و اجازه ندهید که انزوا و گوشه‌گیری را در پیش بگیرد.
    • رژیم غذایی سالمند را بر مبنای غذاهای سالم تدوین کنید تا مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شود.
    • برای سالمند برنامه روزانه خاص را در نظر بگیرید تا در طول روز فعال باشد.
    • ورزش‌های کششی، پیاده روی و قدم زدن در پارک را در برنامه روزانه سالمند جای دهید.
    • با سالمند به خرید رفته، بیرون از منزل قدم بزنید و او را به حضور در اجتماع ترغیب کنید.
    • با سالمند خود حرف بزنید و نسبت به عواطف و احساسات او بی‌اهمیت نباشید.
    • سالمند را تشویق کنید که با افراد هم‌سن خود معاشرت کند و روحیه شادتری به دست آورد.

    توجه داشته باشید که پیشگیری از گریه سالمندان و افسردگی آن‌ها، تنها با محبت، مهربانی و توجه شما امکان‌پذیر است.

    مراقبت از سالمندان مبتلا به افسردگی

    در این مطلب نشانه های گریه و سالمندان، درمان و پیشگیری از آن  و مراقبت از سالمندان بیمار افسرده، را معرفی کردیم. همانطور که گفتیم سالمندان را نباید تنها گذاشت زیرا تنهایی منجر به انزوا و گوشه‌نشینی در آن‌ها می‌شود. از طرف دیگر، معمولا اعضای خانواده به صورت تمام وقت نمی‌توانند در منزل مانده و از سالمند خود مراقبت کنند. در این شرایط کمک گرفتن از یک پرستار سالمند، برای آرامش روانی او توصیه می‌شود. همچنین حضور یک پرستار، می‌تواند به درمان افسردگی سالمندان کمک کند.

    در این راستا، موسسه خدمات پرستاری سفیر آرامش آماده است تا پرستار سالمند را برای نگهداری از عزیزان شما در منزل اعزام کند. این موسسه دارای مجوز رسمی از وزرات بهداشت بوده و با پرستاران متعهد، حرفه‌ای، قابل اعتماد و باتجربه همکاری دارد.

    سوالات متداول

    انواع افسردگی سالمندان چیست؟

    افسردگی در سالمندان انواع مختلفی دارد که ابتدا باید نوع افسردگی را شناسایی کرد. از انواع افسردگی می‌توان به افسردگی اساسی، افسردگی خویی (افسرده مداوم)، افسردگی ناشی از دیگر بیماری‌ها، افسردگی ناشی از مصرف دارو و افسردگی پس از یائسگی اشاره کرد.

    دلیل گریه سالمندان و افسردگی آن‌ها چیست؟

    افسردگی گاهی اوقات به دلیل مشکلات جسمی مانند ابتلا به بیماری‌های حاد همچون سرطان، ضایعه نخاعی یا ناتوانی‌های حرکتی ایجاد می‌شود. در واقع بار روانی این بیماری‌ها عامل ابتلا به افسردگی است. از سوی دیگر مشکلات روحی مانند از دست دادن یک عزیز، استرس، تنهایی و بی‌توجهی دیگران نیز در ابتلا به افسردگی اثرگذار خواهند بود.

    راهکار مقابله با گریه سالمندان و پیشگیری از افسردگی سالمندان چیست؟

    برای جلوگیری از افسردگی سالمندان، رعایت برخی نکات ساده اهمیت زیادی دارد. سالمند را تنها نگذارید، برای سالمند برنامه روزانه خاصی را در نظر بگیرید، رژیم غذایی سالمند را بر مبنای غذاهای سالم تدوین کنید، ورزش و پیاده روی را در برنامه روزانه سالمند قرار دهید، سالمند را به حضور در اجتماع ترغیب کنید، نسبت به عواطف و احساسات سالمند بی‌اهمیت نباشید و او را تشویق کنید تا با افراد هم‌سن خود معاشرت کند.

    چرا تشخیص گریه و افسردگی سالمندان و توجه به آن اهمیت زیادی دارد؟

    سالمندان گروه سنی حساسی هستند که بیشتر از دیگر افراد به مراقبت و توجه نیاز دارند. هرگونه بی‌توجهی نسبت به شرایط روحی سالمند، زمینه ابتلا به افسردگی را فراهم می‌کند. افسردگی و مشکلات پس از آن نیز، کیفیت زندگی سالمند را کاهش می‌دهد، پس باید به گریه و تغییرات روحی سالمندان خود توجه بیشتری داشته باشید.

    آیا وجود پرستار سالمند برای جلوگیری از افسردگی سالمندان و درمان افسردگی تاثیر دارد؟

    تنها ماندن سالمندان موجب می‌شود تا در معرض ابتلا به افسردگی قرار گیرند. اعضای خانواده به دلیل مشغله‌های کاری، نمی‌توانند به طور مداوم در کنار سالمند خود بمانند. در این شرایط استخدام یک پرستار از موسسه سفیر آرامش انتخاب مناسبی خواهد بود.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان