درخواست پرستار | مشاوره رایگان

ویژگی های شرایط مناسب برای اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی خاموش

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اختلال شخصیت مرزی از جمله اختلالات شخصیتی در علوم روانشناسی است که تمامی افراد را در سنین مختلف درگیر می‌کند. در این اختلال فرد به دلیل تغییرات احساسی، قضاوتی در برقراری روابط بین فردی دچار مشکل می‌شود. از سویی رابطه این افراد گاها با واقعیت قطع می‌شود و این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که بیمار تحت فشار و استرس روانی قرار بگیرد. در این مقاله از مرکز سفیر آرامش به توضیح کلی به این دسته از افراد اشاره شده است.

    ویژگی های بارز افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی

    مهم ترین ویژگی های بارز افراد مبتلا به اختلال شخصیتی شامل موارد زیر می‌باشد:

    1. اقدامات و فعالیت های پرخطر
    2. عصبانیت شدید
    3. تمایل به آسب رساندن به خود
    4. احساس پوچی و بی ارزشی
    5. ترس از تنهایی

    این افراد در روابط خود بسیار احساسی و ناگهانی تصمیم می‌گیرند به این صورت که ناگهان رابطه بسیار خوبی با دیگران برقرار می‌کنند و ناگهان تصمیم می‌گیرند که رابطه را پایان دهند. و توجیه ان ها این است که مخاطب آن ها برایشان احترام و توجه کافی را قائل نبوده است.

    پیشنهاد مقاله:  چگونه به افراد مبتلا به اختلال هراس یا آگورافوبیا کمک کنیم؟

    ریشه اختلال شخصیت مرزی
    عصبانیت شدید از ویزگی بارز افراد دچار اختلال شخصیت می‌باشد.

    اقدامات و فعالیت های پرخطر

    با توجه به تغییرات احساسی شدید و همچنین تصویر ضعیفی که فرد از خود در ذهن دارد و سطح پایین اعتماد به نفس آن ها باعث می شود تا اقدام به انجام فعالیت های پر خطر کند. رانندگی با نقض قوانین، مصرف بی رویه مشروبات الکلی و همچنین برقراری روابط جنسی پرخطر و خرج کردن پول و پس انداز از جمله کارهایی است که در این افراد دیده می‌شود.

    عصبانیت شدید

    در صورتی که شزایط محیطی برای این افراد تنش زا و ناراحت کننده باشد باعث ایجاد عصبانیت شدید در آن ها خواهد شد. همچنین احساس ترد شدن از جانب دیگران عصبانیت ان ها را به بیشتر می‌کند و باعث بروز رفتار های پرخاشگرانه می‌شود. شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان جهت اعزام پرستار بیمار با ما در تماس باشید.

    تمایل به آسب رساندن به خود

    داشتن تصویر ناخوشایند از خود و سایر شراط زندگی باعث می شود افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی گاها اقدام به آسب رساندن به خود کنند. بریدن بدن با چاقو از حمله موارد شایعی است که در این افراد دیده می‌شود. در این شرایط مداخله راونپزشک به شدت کارساز خواهد بود.

    احساس پوچی و بی ارزشی

    احساسی که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بسیار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. این احساس ناشی از تلاش این افراد برای برقراری ارتباط در زمینه بین فردی و یا شغلی و تحصیلی است و زمانی که در این روابط با شکست مواجه می‌شوند دچار احساس بی ارزشی و پوچی می‌شوند.

    ترس از تنهایی

    خشم و رفتارهای تکانشی افراد از ترس از تنهایی نشات می‌گیرد. شکست در روابط مختلف ترس از تنهایی را در آن ها زیاد می‌کند.

    چه شرایطی برای مبتلایان به اختلال شخصیتی مناسب است؟

    برای این افراد باید محیطی آرام و بدور از استرس فراهم کرد. در زمان هایی که فرد در شرایط بحرانی و بروز نشانه های این اختلال قرار دارد اطرافیان باید بحث و جدال های خود را کنار بگذارند تا فشار روانی از روی بیمار برداشته شود.

    اطرافیان نباید درمورد فرد و بیماری او به ویژه در زمان حضور او صحبت کنند. برای اجتناب از تخریب عمدی توسط بیمار از بهبود روند بیماری به صورت اغراق آمیز بپرهیزید.

    چگونه با افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند صحبت کنیم؟

    برقراری ارتباط با این افراد به دلیل ماهیت بیماری آنها کار پیچیده ای است.

    • به حرف او با دقت گوش دهید. حتی اگر با نظرات و صحبت های او مخالف باشید باید با صبر و حوصله به صحبت های او گوش دهید. اما نظر مخالف خود را لزوما بیان نکنید.
    • از فرد سوالات باز بپرسید اجازه دهید نظر و احساسات خود را با شما به راحتی درمیان بگذارد.
    • گوش دادن به صحبت های او به معنی موافق بودن با نظرات او نیست اما باعث شکل گیری ارتباط بهتر و روابط صمیمانه تر با او خواهد شد.
    • سعی نکنید در صحبت با بیمار دارای اختلال شخصیت مرزی در بحث کردن برنده شوید و یا نظر خود را به آن ها تحمیل کنید.

    روش هایی وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن به برقراری رابطه موثر و سالم دست پیدا کرد.

    تفاوت اختلال شخصیت مرزی و دوقطبی
    برای ارتباط با بیماران این اختلال باید به حرف او با دقت گوش دهید.

    درمان اختلال شخصیت مرزی

    در گذشته پیش آگهی این اختلال زیاد امیدوارکننده نبود اما در حال حاضر با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه درمان اختلالاش روانی صورت گرفته است درمان این اختلال نسبت به افسردگی و دوقطبی بسیار روشن تر است. متخصصین با استفاده از روش های دارو درمانی، روان درمانی، گروه درمانی و خانواده درمانی به همراه مشارکت خانواده و فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می‌توانند به نتایج بسیار مثبتی در این زمینه دست پیدا کنند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان