Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری کودک » چگونه از نوزاد نارس در منزل پرستاری کنیم؟

چگونه از نوزاد نارس در منزل پرستاری کنیم؟

چگونه از نوزاد نارس در منزل پرستاری کنیم؟

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    به‌دنیاآوردن یک نوزاد نارس به‌خودی‌خود می‌تواند استرس زیادی را به همراه داشته باشد. اگر بخواهید فرزندتان را در خانه نگهداری کنید، احتمالا استرس شما چندین برابر می‌شود و ترس زیادی را به همراه خواهد داشت. اکثر والدین نمی‌توانند از  پس مشکلات پرستاری نوزادان نارس به‌تنهایی بر بیایند و برای کمک به یک پرستار نیاز خواهند داشت. سفیر آرامش، پرستارهایی را در اختیار دارد که به‌صورت دقیق می‌توانند مراقبت از یک نوزاد نارس را در کنار والدین به عهده بگیرند. پرستار کودک به شما کمک می‌کنند که تمامی نکات لازم را برای مراقبت از نوزاد نارس بعد از ترخیص رعایت کنید تا مشکلی برای او پیش نیاید.

    در چه مواقعی نوزادان به‌صورت نارس متولد می‌شوند؟

    مشکلات نوزادان نارس
    نوزادانی که وزن پایین و تقریبا به یک کیلوگرم دارند، شانس زنده ماندن را دارند

    معمولا یک بارداری نرمال و طبیعی چیزی بین 39 هفته زمان می‌برد. اگر زایمان به‌نوعی قبل از این زمان رخ دهد، نوزاد نارس تلقی خواهد شد. امروزه با پیشرفت علم، نوزادانی که وزن کمی دارند و تقریبا به یک کیلوگرم می‌رسند، شانس زنده ماندن را دارند. طبق آمار، نوزادانی که قبل از هفته سی و هشتم متولد می‌شوند، معمولا در درازمدت یا در هنگام تولد مشکلات جسمی دارند که باید مراقبت‌های کاملی از آن‌ها بشود. نوزادهای نارس معمولا پوست بسیار نازکی دارند به طوری که رگ‌های بدن کاملا قابل مشاهده هستند. به دلیل این که پوست آن‌ها نازک است، پس چربی کمتری در سطح پوست خود دارند و اگر آن‌ها را درون اتاق و دمای معمولی قرار دهید، به‌سرعت احساس سرما می‌کنند.

    پس برای اینکه مشکل گرمای آن‌ها حل بشود، معمولا نوزادان را زیر دستگاه‌هایی قرار می‌دهند که دمای مناسب برای گرم نگه داشتن آن‌ها تامین شود. سیستم تنفسی نوزادان هنوز به طور کامل تکامل نیافته است؛ بنابراین معمولا تنفسی ناقص و گریه‌های آرامی دارند.

    پیشنهاد مقاله: کم آبی در نوزادان: علایم ،پیشگیری و روش های درمان

    انتظاراتی که باید از مراقبت از نوزاد نارس در منزل داشته باشید

    نوزاد نارس چند روز در دستگاه می ماند
    در ابتدا مشکلات جسمی نوزاد می‌تواند آزاردهنده باشد.

    به‌طورکلی نگهداری و پرستاری از نوزاد نارس در منزل، می‌تواند دلهره­آور باشد؛ زیرا در بیمارستان معمولا تجهیزات و پزشکان خبره‌ای هستند که آن‌ها را نمی‌توانید در خانه بیابید. اما یک سری از اقدامات می‌تواند این کار را کمی راحت‌تر کند. همچنین باید بدانید که برخی از مشکلات پرستاری نوزادان نارس می‌توانند در ابتدا به وجود بیایند که عبارتند از:

    در ابتدا مشکلات جسمی می‌تواند آزاردهنده باشد

    نوزادان نارس نسبت به نوزادان کامل به تغذیه بیشتری نیاز دارند؛ به این معنی که باید تعداد دفعات بیشتری تغذیه شوند. این امر به دلیل کامل نشدن دستگاه گوارشی آنان است که نمی‌توانند مقدار بیشتری از شیر را در خود نگه دارند. این نوزادان نمی‌توانند به مدت طولانی بخوابند و خواب آنان هم عمیق نمی‌شود. پس باید به طور مداوم به آنان سر بزنید.

    همیشه باید منتظر اتفاق غیرمنتظره باشید

    مراقبت از نوزاد نارس در منزل در منزل کار حساسی است و شما نباید از او غافل شوید. در صورتی که حس می‌کنید چیزی به طور عادی پیش نمی‌رود، باید حتما مشکل را با پزشک در میان بگذارید و در صورت لزوم به بیمارستان مراجعه کنید. علائمی مانند بی حالی، تنفس نامنظم و تغییر رنگ پوست همگی از نشانه‌هایی هستند که باید با پزشک در مورد آن‌ها صحبت کنید.

    تجهیزات اضافی و لازم برای مراقبت روزانه

    بیشتر نوزادانی که به شکل نارس متولد می‌شوند، از مشکلات جسمی، به‌خصوص تنفسی بهره‌مند هستند. پس باید دستگاه‌های مخصوص اکسیژن و تنظیم دما همیشه در نزدیکی آنان باشد. کاری که شما به‌عنوان والدین یا پرستار نوزاد باید بدانید، این است که کار با این دستگاه آسان نیست و قبل از اینکه نوزاد را به خانه منتقل کنید، باید کار با این دستگاه‌ها را به طور کامل بیاموزید.

    سندرم مرگ ناگهانی

    این سندرم اگر چه بسیار نادر است و در نوزادان کمی رخ می‌دهد، اما نوزادان نارس احتمال بیشتری برای آن دارند. سیستم ایمنی و بدن این نوزادان هنوز آسیب‌پذیر است و هر مشکلی می‌تواند  برای آنان رخ دهد. برای این که از این خطر جلوگیری کنید باید بسیار مراقب باشید. هرگز در کنار نوزاد سیگار نکشید. دمای بدن نوزاد باید به طور دقیق چک شود و به‌صورت متعادل باشد.

    در هنگام مراقبت و پرستاری از نوزاد نارس در منزل چه نکاتی را باید رعایت شود؟

    نگهداری از نوزاد نارس در منزل
    دمای محیطی که نوزاد در آن می‌ماند، بسیار مهم است.

    وقتی که تصمیم می‌گیرید کودک خود را به‌جای بیمارستان در منزل نگهداری کنید، باید یک سری نکات را به طور حتم رعایت کنید تا سلامت نوزاد تضمین شود که این نکات به شرح زیر هستند:

    • به طور معمول همه نوزادان در ابتدا ممکن است ساعت‌های زیادی را در خواب بگذرانند. نوزادان نارس کاملا متفاوت هستند و زمانی که به خواب آن‌ها دقت می‌کنید، می‌بینید که کاملا الگوی متفاوتی دارند و ممکن است چند بار در طول خواب بیدار شوند. اگر بخواهید نوزاد یک خواب عمیق را تجربه کند، باید هر گونه صدا را از محیط حذف کنید و او را در یک مکان کم‌نور نگهداری کنید.
    • دمای محیطی که نوزاد در آن می‌ماند، بسیار مهم است. باید دقت کنید که نوزادان معمولا می‌توانند کمی دمای بدن خود را کنترل کنند که این ویژگی در نوزادان نارس وجود ندارد؛ به‌خاطر همین زودتر سردشان می‌شود. برای این کار، می‌توانید یک پتوی نازک به دور او بپیچید یا لباس‌های ضخیم‌تری به او بپوشانید. اگر حس کردید که بیش از حد گرم شده است، می‌توانید از لباس‌های او کم کنید.
    • پوست این نوزادان بسیار حساس و تحریک‌پذیر است. بنابراین باید زمان شست­و­شو و حمام رفتن را کاهش دهید.

    رسیدن به نتایج فوق‌العاده با مراقبت‌های مناسب برای نوزادان نارس

    همان‌طور که اشاره شد، مراقبت از نوزاد نارس بعد از ترخیص کاملا با نوزادان عادی متفاوت است و برای این که این نوزادان بتوانند به رشد عادی برسند، باید نکات زیادی را رعایت کرد. داشتن یک پرستار می‌تواند کمک زیادی به والدین بکند و فرآیند نگهداری را برای آنان راحت کند. پرستاران با دانشی که دارند تمامی نکات برای سالم ماندن نوزاد را به والدین می‌گویند و وقتی در کنار او قرار دارند، به طور کامل او را نظارت می‌کنند. استخدام یک پرستار از مرکز سفیر آرامش می‌توانید تمامی این حمایت­ها و امکانات را در اختیار شما قرار دهد.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری