Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری کودک » با دلایل امتناع کودک از غذا خوردن آشنا شوید

با دلایل امتناع کودک از غذا خوردن آشنا شوید

دلایل امتناع کودک از غذا خوردن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    گاهی اوقات امتناع کودک از غذا خوردن امری کاملا طبیعی است. این امر به دلیل عادات غذایی معمولی کودکان نوپا اتفاق می افتد. این رفتار بخشی از مراحل رشد کودک است و برای والدین نگران کننده و استرس آور است.

    اما ، برخی از کودکان نوپا همیشه از خوردن هر چیزی خودداری می‌کنند. این وضعیت متفاوتی است و احتمالاً ناشی از عوامل و مشکلات دیگری است، که هیچ کدام تقصیر شما نیست:

    1. مشکل در یادگیری روش غذا خوردن روی میز 
    2. حساسیت به بافت مواد غذایی
    3. عدم توانایی خوب جویدن
    4. ریزه خواری و امتناع کودک از غذا خوردن
    5. بیماری و مشکل پزشکی

    در ادامه به صورت کلی به بررسی هرکدام از این موارد خواهیم پرداخت.

    مشکل در یادگیری روش غذا خوردن روی میز

    برخلاف تصور عموم معمولا تعدادی از نوزادان در هنگام انتقال تغذیه از شیر مادر به غذای جامد سازگاری و سرعت خوبی ندارند. برخی از آنها روی پوره ها گیر می کنند یا مشکل امتناع کودک از غذا خوردن بسیار جدی می شود  و کودک همچنان از شیر یا شیر خشک تغذیه میکند.

    علت امتناع کودک از غذا خوردن
    به احتمال زیاد کودک به غذا خوردن تمایلی نشان نخواهد داد.

    اگر یک کودک نوپا هرگز نحوه غذا خوردن را یاد نگرفته باشد ، به احتمال زیاد در این مرحله تمایلی به انجام این کار ندارد. خبر خوب این است که شما و یا پرستار کودک هنوز هم می توانید یک کودک نوپا را برای خوردن غذاهای سر سفره و انگشتی آموزش دهید. این کار به زمان و حوصله نیاز دارد ، و والدین از طریق مشورت با متخصص تغدیه کودکان می توانند این مشکل را برطرف نمایند.

    حساسیت به بافت مواد غذایی

    برخی از کودکان نوپا آنقدر به بافتهای مختلف غذایی حساس هستند که در پذیرش آنها بسیار محدود هستند (یعنی فقط غذاهای ترد را می خورند ) یا هیچ چیز دیگری را نمی پذیرند زیرا بافت برای آنها بسیار غریبه و ناآشنا است.

    حساسیت به بافت مواد غذایی
    کودکان به بافت مواد غذایی خود حساسیت زیادی دارند.

    شاید از نظر والدین به عنوان مثال پذیرش بافت تخم مرغ برای کودک راحت به نظر برسد اما ، مغز کودکان به آنها می گوید که تخم مرغ ظاهر ، احساس یا طعم بدی دارد. علائم دیگری که نشان می دهد فرزند شما نسبت به بافت ها حساس است این است که دوست ندارند به غذا دست بزنند و از این طریق آلوده شوند یا وقتی بوی غذا را حس می کنند ، آن را می بینند  یا آن را لمس می کنند روی خود را بر می گردانند.

    عدم توانایی خوب جویدن

    ممکن است والدین به دلیل آسان بودن و مسلم بودن جویدن غذا اهمیت این موضوع را در کودک نادیده بگیرند .  اما برخی از کودکان نوپا ممکن است جویدن را یاد نگرفته باشند یا نتوانند غذا را در دهان خود به درستی جابجا کنند.

    هنگامی که کودکان نوپا با این مشکل یا مهارت های حرکتی-دهانی خود دست و پنجه نرم می کنند ، اغلب غذا از دهانشان خارج می شود و بعد از جویدن غذا خسته میشوند و آن را بیرون می ریزند .

    ریزه خواری و امتناع کودک از غذا خوردن

    به دلیل عادات غذایی کودک نوپا که در بالا در مورد آن صحبت کردیم ، ممکن است بعضی از والدین ترجیح دهند که کودک نوپا در طول روز به صورت مداوم چیزی برای خوردن در دسترس داشته باشد . البته در مورد کودکانی که به هیچ وجه تغذیه مناسبی ندارند این راه حل خوبی به نظر می رسد و ممکن است در حال حاضر چاره دیگری نداشته باشید.

    ریزه خواری غذا خوردن در کودکان
    کودکان تمایل زیادی به ریزه خواری در غذا خوردن دارند.

    با این حال ، خوردن مداوم یک یا دو لقمه غذا در طول روز هرگز به کودک اجازه گرسنگی نمی دهد و در نتیجه او یاد نمی گیرند که غذای جدیدی را  بخورد. درست است که ریزه خواری گاهی کمک کننده است  ، اما ترک این عادت برای آموزش نحوه خوردن غذا در کودک مهم است.

    بیماری و مشکل پزشکی

    اگر هیچ یک از دلایل فوق دلیل امتناع کودک از غذا خوردن نباشد  ، ممکن است دلایل پزشکی اساسی وجود داشته باشد که باعث بی اشتهایی کودک به غذا خوردن می گردد .

    اگرچه این معمولاً آخرین چیزی است که باید در نظر گرفته شود اما اگر علائم واضحی وجود داشته باشد باید با پزشک مشورت نمایید .

    باید بررسی شود که آیا کودک نوپا دارای رفلاکس خاموش ، آلرژی یا احتمالاً دلایل پزشکی دیگری برای امتناع از خوردن غذا است یاخیر؟

    رفلاکس و آلرژی می تواند اشتها را بسیار تحت تأثیر قرار دهد یا خوردن را برای کودک دردناک کند و بسیاری از احتمالات پزشکی دیگر نیز وجود دارد.

    رفلاکس نوزاد و امتناع کودک از غذا خوردن ، زمانی اتفاق می افتد که غذا از معده نوزاد به عقب برمی گردد. رفلاکس در نوزادان سالم چندین بار در روز رخ می دهد. تا زمانی که کودک شما سالم ، خوشحال و رشد خوبی داشته باشد ، رفلاکس جای نگرانی ندارد. گاهی اوقات رفلاکس معده GER  نامیده می شود ، این بیماری به ندرت جدی است و با بزرگ شدن نوزاد کمتر شایع است . ادامه رفلاکس نوزاد و امتناع کودک از غذا خوردن پس از 18 ماهگی غیر معمول است.

    بیماری و مشکل پزشکی
    رفلاکس معده در کودکان زیاد رخ می‌دهد.

    به ندرت ، رفلاکس نوزاد می تواند با علائم نگران کننده ای مانند عدم رشد یا کاهش وزن همراه باشد. این مشکلات می تواند نشان دهنده یک مشکل پزشکی جدی مانند حساسیت ، انسداد در دستگاه گوارش یا بیماری رفلاکس معده ( GERD) باشد.

    شایع ترین علائم حساسیت غذایی و آلرژی جهت امتناع کودک از غذا خوردن

    موارد زیادی وجود دارد که شایع ترین علل در حساسیت کودکانی است که از غذا خوردن امتناع می‌کنند که عبارتند از:

    • شکم درد
    • سرفه کردن
    • اسهال
    • غش کردن
    • کهیر یا بثورات پوستی
    • تهوع یا استفراغ
    • بثورات قرمز در اطراف دهان
    • آبریزش یا گرفتگی بینی

    برای اینکه به نتیجه برسید ، با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید یا مستقیماً با متخصص گوارش کودکان ملاقات کنید.

    سخن پایانی

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

    کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار در منزل، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

    برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

    هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری