آیا بیماری سل مرگبار است؟ آیا بیماری سل درمان دارد؟ بیماری سل از طریق میکروب به وجود آمده، که از راه تنفسی انتقال می یابد، هنگامی که میکروب به ریه ها وارد شود، باعث به وجود آمدن ضایعه اولیه می شود، این بیماری به وسیله جریان خون و عروق لنفاوی به طور مستقیم به سایر قسمت های بدن راه یافته و باعث درگیر شدن سایر اعضا می گردد.
برای مراقبت از بیمار مبتلا به سل می توان از خدمات پرستار در منزل استفاده کرد شما می توانید برای استخدام پرستار بیمار در منزل به مرکز پرستاری معتبر سفیر آرامش مراجعه کرده و با سابقه ترین پرستاران را برای نگهداری از بیمار خود استخدام کنید، تا انتهای مطالب همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با بیماری سل به دست بیاورید.
سل چیست؟آیا بیماری سل درمان دارد؟
یکی از بیماری های شایع بین مردم بیماری سل است، که در اکثر موارد موجب مرگ افراد مبتلا شده است، به طور معمول این بیماری به شش ها حمله کرده و پس از آن سایر قسمت های بدن را درگیر خواهد کرد، افراد مبتلا به این بیماری به وسیله سرفه و عطسه باکتری را به هوا انتقال می دهند، اکثر علائم این بیماری پنهان بوده و در صورتی که به موقع درمان نشود، منجر به مرگ فرد مبتلا میشود. بیماری سل دارای دو نوع عفونت گوناگون می باشد، که در ادامه مطالب هر یک از آنها بررسی شده است:
سل فعال: اگر عفونت فعال به بدن فرد بیمار سرایت کرده باشد سبب به وجود آمدن نشانه هایی در بدن فرد خواهد شد، نوع فعال این بیماری مسری بوده و امکان انتقال آن به بدن سایر افراد وجود دارد.
سل پنهان: در نوع پنهان این بیماری باکتری به صورت غیر فعال در بدن فرد باقی خواهد ماند، بیماری سل پنهان علاوه بر مسری نبودن هیچ نشانه ای در بدن فرد بیمار نخواهد داشت و اگر درمان نشود امکان دارد له نوع فعال تبدیل شود، با توجه به تحقیقات انجام شده در رابطه با این بیماری به طور تقریبی یک سوم از جمعیت دنیا به بیماری سل مبتلا هستند، به طور معمول افرادی که دارای سیستم ایمنی بدنی ضعیف هستند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری سل خواهند بود.
علائم بیماری سل چیست؟
اگر افراد به سل پنهان مبتلا شده باشند، هیچ علامتی مشاهده نخواهند کرد، اما سل فعال نشانه هایی دارد که در ادامه مطالب ذکر شده است:
- تب و لرز
- سرفه همراه با مخاط و خون
- تعریق شبانه
- کاهش وزن
- خستگی
- بی اشتهایی
در صورت عدم درمان، این بیماری پیشرفت کرده و علائم زیر را در بدن افراد به وجود می آورد:
درد استخوان: با توجه به این نکته که این بیماری سبب درگیر شدن استخوان ها میشود باعث وجود آمدن درد در ناحیه ستون فقرات فرد مبتلا خواهد شد.
درد کبد و کلیه: بیماری سل در عملکرد کبد کلیه تاثیر گذار خواهد بود، و فرد مبتلا به این بیماری در ادرار خود خون مشاهده خواهد کرد که سبب به وجود آمدن درد در کبد و کلیه میشود.
بیماری قلبی: امکان دارد سل روس قلب انسان تاثیر بگذارد، هنگامی که بیماری قلب فرد را درگیر کند، توانایی لازم برای پمپاژ خون نخواهد داشت و باعث مرگ فرد میشود.
درمان بیماری سل چگونه است؟آیا بیماری سل درمان دارد؟
از نظر پزشکان آیا بیماری سل درمان دارد؟ در اکثر موارد پزشک معالج برای فردی که به سل مبتلا شده است، آنتی بیوتیک تجویز کرده و در طول درمان، نوع و محل عفونت و سلامت عمومی بیمار را مورد بررسی قرار می دهد تا با توجه به نوع بیماری آنتی بیوتیک لازم را تجویز کند.
افراد مبتلا به سل پنهان نیازمند یک نوع آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری هستند، اما افرادی که به نوع فعال مبتلا شده اند، نیازمند چندین نوع دارو هستند، این افراد باید به مدت طولانی از آنتی بیوتیک استفاده کنند. به طور معمول یک دوره ۶ ماهه با مصرف آنتی بیوتیک طول درمان استاندارد این بیماری است.
با توجه به طولانی بودن دوره درمان این بیماری می توان از خدمات پرستاری در منزل استفاده کرد. پرستار بیمار در منزل شخصی آموزش دیده است که تمام اقدامات لازم در خصوص بیماری سل را فراگرفته و می تواند در روند بهبودی فرد مبتلا تاثیر بسزایی داشته باشد
عوارض داروهای تجویزی برای این بیماری بسیار کم است اما امکان دارد به کبد برخی از افراد آسیب وارد شود افراد مبتلا به بیماری سل در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر بعد از مصرف دارو باید با به پزشک مراجعه کنند:
- بی اشتهایی
- تب
- یرقان
- تیرگی ادرار
- استفراغ و حالت تهوع.
لازم به ذکر است که برای درمان این بیماری کامل شدن طول دوره درمان از اهمیت زیادی برخوردار است، حتی در صورت از بین رفتن علائم بیماری در بدن فرد باید مصرف داروها قطع نشود، زیرا اگر باکتری در طول دوره درمان از بین نرود در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاوم می شود، و منجر به وجود آمدن سل مقاوم می شود.
همانطور که در مطالب قبلی گفته شد معمولاً برای درمان سل فعال آنتی بیوتیک به کار میرود اما باید بدانید که با توجه به نوع این بیماری امکان دارد سایر داروها نیز تجویز گردد.
نوشتن نظر