Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » بخیه زدن و کشیدن بخیه در منزل

بخیه زدن و کشیدن بخیه در منزل

کشیدن بخیه

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    وقتی صحبت از بخیه زدن در منزل و کشیدن بخیه در منزل می‌شود، باید افرادی که مسئول نگهداری از بیمار هستند، اصول مراقبت از زخم را بدانند تا از خونریزی دوباره و ایجاد عفونت جلوگیری شود. مراقبت از زخم خیلی پیچیده‌تر از تعویض پانسمان و مراقبت‌های پوستی است؛ به همین دلیل کمک‌گرفتن از یک پرستار بیمار آموزش‌دیده و باتجربه می‌تواند کار شما را راحت‌تر کند.

    معمولاً هدف از بخیه زدن زخم در منزل، راحتی بیمار و جلوگیری از بستری‌شدن او در بیمارستان است. از دیگر مزایای خدمات پرستاری بخیه در منزل، پیشگیری از عفونت و کاهش دوره بهبودی بیمار است؛ البته باید گفت که خوب شدن بخیه و جراحت‌ها در افراد مسن به زمان بیشتری نیاز دارد.

    اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد خدمات بخیه زدن در منزل، روش‌های بهبود زخم و زمان کشیدن بخیه‌ها هستید در ادامه این مقاله از خدمات پرستاری در منزل سفیر آرامش با ما همراه باشید.

    کشیدن بخیه در خانه
    بخیه زدن و کشیدن بخیه در منزل

    بخیه چیست و چه انواعی دارد؟

    در هنگام ایجاد جراحت یا زخم در بدن، سیستم ایمنی فعال می‌شود و با ایجاد لخته از خونریزی جلوگیری می‌کند؛ اما در برخی جراحت‌ها اندازه زخم بزرگ است (معمولاً بیشتر از 1.5 سانتی‌متر) و لخته ایجاد شده نمی‌تواند خونریزی را قطع کند. در برخی موارد هم خونریزی قطع می‌شود؛ اما زخم بهبود پیدا نمی‌کند.

    در این شرایط باید به بدن برای بهبودی جراحت کمک کرد. این کمک همان بخیه زدن زخم است. در هنگام بخیه زدن، لبه‌های زخم توسط نخ و سوزنی مخصوص به هم نزدیک و دوخته می‌شوند.

    بخیه بر اساس تکنیک‌های انجام کار و نوع گره‌ها دسته‌بندی می‌شوند. دو نوع روش پایه بخیه، عبارتند از:

    • بخیه پیوسته: در این تکنیک برای بخیه زدن از یک نخ استفاده می‌شود. کل زخم با همین نخ دوخته می‌شود. در صورت پاره شدن نخ، کل بخیه‌ها باز می‌شوند.
    • بخیه منقطع: در این روش از چند نخ برای بستن زخم استفاده می‌شود. به دلیل جدا بودن بخیه‌ها از هم در صورت باز شدن یکی، بقیه سالم باقی می‌مانند.

    به نقل از سایت wikihow:

    بخیه زدن اصطلاحی است که برای توصیف بسته شدن زخم، سرخرگ یا بخشی از اندام با استفاده از یک نخ و سوزن خاص استفاده می‌شود. دلایل اصلی گذاشتن بخیه جلوگیری از خونریزی و جلوگیری از آسیب بیشتر عفونت است. اگرچه در این صفحه بحث نشده است، برخی از تکنیک‌های بخیه به دلایل زیبایی یا برای جلوگیری از ایجاد اسکار انجام می‌شود. اولین قدم برای انجام هرگونه بخیه اینکه مطمئن شوید که آن بخیه ثابت است و با هیچ حرکتی از بیمار باز نمی‌شود، بنابراین نیاز به بستن ابزار دارد. سپس می‌توان با تکنیک بخیه خاصی مانند دویدن ساده قطع شده، دویدن ساده، قفل کردن دویدن و بخیه‌های عمودی و افقی تشک ادامه داد.

    کشیدن بخیه در منزل
    بخیه چیست و چه انواعی دارد؟

    نحوه صحیح مراقبت از بخیه در منزل

    بعد از بخیه زدن در منزل یا بیمارستان باید منتظر بهبودی زخم بود. بهبود بخیه و زخم، فرایند پیچیده‌ای است که در آن باید پوست و بافت‌های بدن خود را ترمیم کنند. مراقبت از بخیه در منزل کار حساسی است و نیاز به‌دقت زیادی دارد. اگر مراقبت از بخیه به‌خوبی صورت نگیرد احتمال ایجاد عفونت و در برخی موارد زخم‌های مزمن وجود دارد.

    بهبود بخیه 4 مرحله دارد، این مراحل عبارت‌اند از:

    • لخته‌شدن خون: اولین مرحله از بهبودی زخم است. گفتیم که در زخم‌های عمیق (بیش از 1.5 سانت عمق دارند) برای کمک به لخته‌شدن، بخیه انجام می‌شود.
    • التهاب: در این مرحله، گلبول‌های سفید خون سلول‌های آسیب‌دیده و میکروب‌های باقی‌مانده در زخم را می‌خورند و نابود می‌کنند. در این شرایط ممکن است محل بخیه، قرمز شود و بیمار احساس گرمای موضعی داشته باشد. التهاب مرحله حساسی است. احتمال ایجاد عفونت در این مرحله زیاد است.
    • تشکیل بافت جدید: در این مرحله بهبود زخم شروع می‌شود. سلول‌های جدید تشکیل و لبه‌های زخم با استفاده از آن‌ها بسته می‌شوند.
    • کشیدن بخیه: در این مرحله با اطمینان از تشکیل بافت جدید و التیام کامل زخم می‌توان بخیه‌ها را کشید.

    چند روز بعد بخیه باید کشیده شود؟

    اگر بخیه شما از نوع قابل‌جذب باشد، نیازی به کشیدن آن نیست؛ اما در انواع غیرقابل‌جذب، باید بخیه‌ها کشیده شوند. زمان کشیدن بخیه به عمق زخم و محل آن بستگی دارد؛ به همین دلیل نمی‌توان زمان دقیقی برای آن انتخاب کرد؛ اما می‌توان آن را تقریباً به‌صورت زیر در نظر گرفت:

    • زمان کشیدن بخیه سر: 7 تا 10 روز
    • زمان کشیدن بخیه صورت: 3 تا 5 روز
    • بخیه‌های بدن و تنه: 10 تا 14 روز
    • بخیه قسمت بازوها: 7 تا 10 روز
    • بخیه پاها: 10 تا 14 روز
    • بخیه کف دست یا کف پا: 14 تا 21 روز

    مراقبت‌های خانگی بعد از کشیدن بخیه چگونه

    بخیه زدن در منزل و کشیدن آن‌ها به معنی پایان مراقبت از زخم نیست. بعد از کشیدن بخیه در منزل، باید از انجام کارهای سنگین خودداری کنید. سعی کنید عضوی که مجروح شده را زیاد حرکت ندهید و از آن استفاده نکنید. گاهی ممکن است بعد از کشیدن بخیه، باز هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد؛ درصورتی‌که پرستار در منزل، خوردن این داروها را توصیه کرده است، حتماً از آن‌ها به‌موقع استفاده کنید.

     نحوه کشیدن بخیه
    مراقبت‌های خانگی بعد از کشیدن بخیه چگونه است؟

    نحوه درخواست پرستار برای بخیه زدن و کشیدن بخیه در منزل

    درخواست پرستار کودک برای کودکمان هنگام آسیب دیدگی برای بخیه زدن در منزل و کشیدن آن بسیار ساده است. شما می‌توانید برای این کار از شرکت‌های خدمات پرستاری کمک بگیرید. مؤسسات خدمات پرستاری بخیه در منزل، افراد باتجربه و آموزش‌دیده را برای بخیه و کشیدن بخیه در منزل به شما معرفی می‌کنند تا مشکلی برای بیمار شما ایجاد نشود.

    مزایای استفاده از پرستار در منزل برای بخیه زدن و کشیدن

    همان‌طور که گفتیم، کمک‌گرفتن از پرستار، برای بخیه زدن در منزل و کشیدن آن، نیاز به مراجعه به بیمارستان را رفع می‌کند. پیشگیری از بستری‌شدن، کاهش احتمال عفونت زخم و بخیه شدن حرفه‌ای زخم از دیگر مزایای بخیه زدن زخم در خانه است.

    هزینه بخیه زدن و بخیه کشیدن در منزل توسط پرستار

    بخیه زدن در منزل و بخیه کشیدن در منزل توسط پرستار، نرخ مشخصی دارد که توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات تعیین می‌شود. تعرفه‌های تعیین شده این شرکت‌ها همگی بر اساس قانون مشخص شده‌اند.

    سخن پایانی

    برای بخیه و درمان بسیاری از زخم‌های شدید و عمیق، پانسمان و دارو لازم است؛ اما نیازی به بستری‌شدن در بیمارستان نیست. در این شرایط شما می‌توانید از خدمات بخیه زدن در منزل استفاده کنید. پرستار ارائه‌دهنده این خدمت، زخم را تمیز و آن را بخیه می‌زند و شما را برای مراقبت و بهبود آن راهنمایی می‌کند.

    در مقابل، زخم‌هایی با ملاحظات زیبایی مثل جراحت بزرگ صورت کودکان، عفونت پوستی کاندیدا، بخیه‌های جراحی بینی یا زخم‌هایی که در مرز پلک قرار دارند، جراحت‌های بزرگ در ناحیه تناسلی و زخم‌هایی که استخوان یا تاندون‌ها را درگیر کرده‌اند باید توسط متخصص بررسی شوند تا در صورت وجود ضایعه دیگر، زودتر تشخیص و رفع شوند.

    سوالات متداول

    1. مراقبت‌های بعد از کشیدن بخیه چگونه اجرا می‌شود؟

    بخیه زدن در منزل و کشیدن آن‌ها به معنی پایان مراقبت از زخم نیست. بعد از کشیدن بخیه در منزل، باید از انجام کارهای سنگین خودداری کنید. سعی کنید عضوی که مجروح شده را زیاد حرکت ندهید و از آن استفاده نکنید. گاهی ممکن است بعد از کشیدن بخیه، باز هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد؛ درصورتی‌که پرستار، خوردن این داروها را توصیه کرده است، حتماً از آن‌ها به‌موقع استفاده کنید.

    2. نحوه درخواست پرستار برای بخیه زدن و کشیدن بخیه در منزل چگونه است؟

    درخواست پرستار برای بخیه زدن در منزل و کشیدن آن بسیار ساده است. شما می‌توانید برای این کار از شرکت‌های خدمات پرستاری کمک بگیرید. مؤسسات خدمات پرستاری بخیه در منزل، افراد باتجربه و آموزش‌دیده را برای بخیه و کشیدن بخیه در منزل به شما معرفی می‌کنند تا مشکلی برای بیمار شما ایجاد نشود.

    3. استفاده از پرستار در منزل برای بخیه زدن و کشیدن بخیه چه مزایایی دارد؟

    همان‌طور که گفتیم، کمک‌گرفتن از پرستار، برای بخیه زدن در منزل و کشیدن آن، نیاز به مراجعه به بیمارستان را رفع می‌کند. پیشگیری از بستری‌شدن، کاهش احتمال عفونت زخم و بخیه شدن حرفه‌ای زخم از دیگر مزایای بخیه زدن زخم در خانه است.

    4. تعرفه بخیه زدن و بخیه کشیدن در منزل توسط پرستار چقدر است؟

    بخیه زدن در منزل و بخیه کشیدن در منزل توسط پرستار، نرخ مشخصی دارد که توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات تعیین می‌شود. تعرفه‌های تعیین شده این شرکت‌ها همگی بر اساس قانون مشخص شده‌اند.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    2 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری