درخواست پرستار | مشاوره رایگان

معرفی انواع روش درمان خانگی اگزما

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اگزما نوعی بیماری پوستی است که طی آن پوست ملتهب شده و دچار خارش می‌شود. در صورتی که سطح محافظ پوست ضعیف باشد، رطوبت پوست به راحتی از دست می‌رود، بنابراین باکتری و ویروس به راحتی وارد پوست خواهد شد. به دلایل مختلف همچون حساس بودن پوست، امکان اگزمای پوستی در افراد وجود دارد. در کودکان و سالمندان این بیماری بیشتر دیده می‌شود و البته خوشبختانه روش‌های متعددی برای درمان خانگی اگزما وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به علائم، علت بیماری و راه‌های درمان سریع اگزما بپردازیم. با ما همراه باشید.

    علت و علائم اگزمای پوستی

    اگزمای پوستی نوعی عارضه مزمن است که به طور معمول در بدن فرد به صورت نهان وجود دارد و گاهی بروز پیدا می‌کند. حساسیت‌های غذایی، تماس پوست با مواد شیمیایی و شوینده‌های قوی، سرد و گرم شدن شدید هوا، تعریق بیش از حد، هورمون‌ها و عوامل باکتریایی، از علل‌های متعدد بروز اگزما محسوب می‌شوند. در نظر داشته باشید این بیماری پوستی بیشتر در افرادی ایجاد می‎‌شود که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند. علائم اگزمای پوستی عبارتند از:

    • خارش مزمن پوست
    • خشکی و ترک خوردگی پوست
    • پوسته پوسته شدن قسمت‌هایی از بدن
    • ضخیم شدن پوست در نقاط مختلف بدن
    • تیرگی پوست در نقاطی از بدن
    • حساسیت پوست در تماس با سطوح مختلف
    • متورم شدن و قرمز شدن پوست
    • تغییر شکل بافت پوست در نقاط مختلف صورت و بدن

    اغلب پزشکان برای درمان اگزمای پوستی، نئوتادین تجویز می‌کنند اما در نظر داشته باشید که این دارو را حتما باید پزشک تجویز کند و نباید به صورت خودسرانه، از آن استفاده کنید.

    درمان خانگی اگزما چیست؟

    با استفاده از راهکارهای درمان خانگی اگزما، می‌توان علائم اگزما را کاهش داد و به تسکین خارش و خشکی پوست، کمک کرد. در ادامه به معرفی چندین روش درمان خانگی مفید برای اگزما می‌پردازیم. همچنین بدانستن این نکات در زمان نگهداری از بیمار حائز اهمیت است.

    استفاده از ژل آلوئه ورا

    همان طور که می‌دانید درون برگ آلوئه ورا ماده‌ای لیز و چسبناک وجود دارد که دارای خواص آبرسانی و رطوبت زایی است. استفاده از ژل آلوئه ورا برای درمان خانگی اگزما بسیار موثر بوده و موجب تسکین خارش و خشکی پوست می‌شود.

    نحوه درمان خانگی اگزما
    استفاده از ژل آلوئه ورا برای درمان خانگی اگزما بسیار موثر است.

    برای استفاده از ژل آلوئه ورا، بهتر است که از برگ آلوئه ورا استفاده کرده و ترجیحا سراغ محصولات کارخانه‌ای که دارای الکل و دیگر ترکیبات شیمیایی هستند، نروید. زیرا در خصوص اگزما، معمولا الکل و ترکیبات دیگر، ممکن است تحریکات پوستی را تشدید کند.

    استفاده از سرکه سیب

    در صورتی که برای تسکین اگزمای پوستی انتخاب شما سرکه سیب است، بهتر است سرکه سیب را با مقداری آب گرم رقیق کنید، زیرا سرکه سیب به تنهایی می‎‌تواند پوست را حساس‌تر کند. توجه داشته باشید که نسبت آب گرم به سرکه سیب، باید یک فنجان آب گرم به یک قاشق غذاخوری سرکه باشد. پس از آماده کردن این محلول، یک تکه پنبه را به آن آغشته کرده و سپس آن را روی پوست بیمار قرار دهید.

    استفاده از جو دوسر کلوئیدی

    بلغور جو دوسر کلوئیدی ماده‌ای است که به لطافت و التهاب پوست کمک می‌کند، بنابراین می‌تواند در درمان التهاب و خارش ناشی از اگزما تاثیرگذار باشد. در این روش می‌توانید پودر را همراه با آب مخلوط نمایید و به مدت 10 الی 15 دقیقه روی پوست قرار دهید.

    برطرف کردن اگزما با حمام

    یکی دیگر از راه‌های درمان سریع اگزما، حمام با آب  ولرم است. توجه داشته باشید که شوینده‌ای که استفاده می‌کنید، می‌بایست ملایم باشد و هرگز از لیف روی محل اگزما شدن پوست، استفاده نکنید. به کلی نیز برای پیشگیری از اگزما، همیشه در نظر داشته باشید که حتما لیف حمام خود را هر بار پس از حمام کردن به خوبی شستشو داده و خشک کنید.

    استفاده از روغن نارگیل

    درمان خانگی مفید برای اگزما
    روغن نارگیل التهاب ناشی از اگزما را نیز کاهش داده و درمان آن را سریع تر می کند.

    روغن نارگیل به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسید لوریک در محتویات خود دارای خاصیت ضد باکتری، قارچ و ویروس است. همچنین روغن نارگیل کمک شایانی به رطوبت رسانی پوست می‌کند. این روغن التهاب ناشی از اگزما را نیز کاهش داده و به سیر درمانی آن، کمک خواهد کرد.

    استفاده از عسل

    عسل، دارای خاصیت ترمیم کنندگی‌، رطوبت رسانی و ضد التهاب است. این ماده به راحتی در هر خانه‌ای در دسترس است. مقداری عسل را می‌توانید روی پوستی که دچار اگزما شده است، بمالید و با استفاده از یک بانداژ به مدت 24 ساعت آن را بپوشانید. پس از آن که بانداژ را باز کردید، پوست را با آب ولرم و شوینده ملایم شستشو دهید. این کار را می‌توانید د وبار در روز تکرار نمایید.

    پیشنهاد مقاله: بهترین روش درمان خانگی زخم معده

    استفاده از روغن درخت چای

    روغن درخت چای نیز دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی است. در درمان خانگی مفید برای اگزما، روغن درخت چای گزینه‌ای بسیار کارآمد و مفید است. لازم به ذکر است که روغن درخت چای را نباید به صورت مستقیم روی پوست قرار دهید، بلکه ابتدا آن را با مقداری آب ولرم مخلوط نموده و سپس روی پوست قرار دهید. پس از گذشت 15 دقیقه محل را با آب ولرم شستشو دهید.

    سخن پایانی

    مطابق چیزی که در بالا دیدیم، اگزمای پوستی درمان قطعی و مشخصی ندارد و تنها با استفاده از آبرسان‌ها و موادی که خاصیت رطوبت رسانی دارند، می‌توان خارش و التهاب را کاهش داد. استفاده از شوینده‌های ملایم نیز در بهبود روند درمان تاثیرگذار هستند. شما چه تجربه‌ای در این باره دارید؟ تا به حال از چه موادی برای تسکین و درمان اگزمای پوستی کمک گرفته و چه روشی را بیشتر موثر می‌دانید؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران ما در سفیر آرامش، به بحث و اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول

    سریع‌ترین درمان اگزما چیست؟

    درمان‌های خانگی اگزما، از جمله استفاده از عسل، بلغور جو دو سر، سرکه سیب و دیگر مواد مرطوب کننده طبیعی چون آلوئه ورا، موثر خواهند بود.

    میوه‌های مفید برای درمان اگزما، کدامند؟

    میل کردن میوه‌های خنک و مرطوب، چون خیار، به درمان و تسکین اگزمای پوستی، کمک خواهد کرد.

    بهترین کرم برای درمان اگزما چیست؟

    کرم ویتامین آ د، پماد هیدروکورتیزون، وازلین و همین طور پماد بتامتازون، ممکن است در درمان و تسکین اگزما، اثربخشی داشته باشند.

    بهترین شوینده برای اگزما، کدام است؟

    بهتر است که محل اگزمای پوستی را با صابون و دیگر شوینده‌های تند و تیز شستشو نداده و از شامپو بچه یا مایع شستشوی بدون صابون و کرمی، استفاده کنید.

    1 1 رای
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان