درخواست پرستار | مشاوره رایگان

آموزش اندازه گیری و کار با دستگاه قند خون در منزل

کار با دستگاه قند خون در منزل + آموزش اندازه گیری آن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آیا می‌دانید که دستگاه تست قند خون چیست؟ اصلا چگونه از دستگاه تست قند خون استفاده کنیم؟ یکی از ضروری‌ترین اقدامات مراقبتی برای بیماران دیابتی، بررسی میزان قند خون آن‌ها است. دانستن میزان قند خون به یک فرد کمک می‌کند تا در شرایط بحرانی جان خود را نجات دهد. بدین منظور دستگاه‌هایی به وجود آمده‌اند که تست قند خون در منزل را انجام می‌دهد. این دستگاه‌ها به آسانی قابل استفاده هستند. با این حال برخی از افراد نمی‌دانند که ‌چگونه باید تست قند خون را از بیمار بگیرند. سفیر آرامش برای برطرف کردن ابهامات شما، می‌خواهد کار با دستگاه قند خون را در یکی از مقالات سفیر آرامش به شما یاد بدهد. سفیر آرامش یک مرکز معتبر است که در صدد محافظت از بیماران به خصوص پرستار سالمند است. شما می‌توانید از خدمات این موسسه سلامت استفاده کنید تا زندگی بهتری را در کنار عزیزانتان داشته باشید. در ادامه روش گرفتن قند خون در منزل را برایتان شرح می‌دهیم.

    پیشنهاد مقاله: سطح اکسیژن نرمال خون در سالمندان

    چگونه از دستگاه قند خون یا گلوکومتر استفاده کنیم؟

     دستگاه قند خون
    آموزش اندازه گیری و کار با دستگاه قند خون در منزل

    برای این که بتوانید به کمک دستگاه گلوکومتر بهترین نتایج را به دست بیاورید، لازم است که کار با دستگاه قند خون را یاد بگیرید. فرقی نمی‌کند که در روز یک بار یا چندین بار از این دستگاه استفاده می‌کنید، در هر بار باید مراحل خاصی را طی کنید. این مراحل را در ادامه برایتان شرح داده‌ایم:

    مرحله اول

    در مرحله اول از روش گرفتن قند خون در منزل باید ابتدا دست خود را بشویید. سپس آن‌ها را به کمک دستمال کاغذی یا یک حوله خشک کنید. اگر با استفاده از الکل می‌خواهید میکروب‌های پوست را از بین ببرید، پس از شستشوی دست باید صبر کنید تا الکل خشک شود. سپس دستگاه را برای گرفتن قند خون آماده کنید.

    مرحله دوم

    در مرحله دوم کار با دستگاه قند خون خانگی باید نوار آزمایش را که یکی از تجهیزات دستگاه گلوکومتر است، خارج کنید. پس از این که ‌نوار آزمایش را برداشتید، سریعا درب بسته را پلمپ کنید. چرا که ممکن است آلودگی‌های محیطی وارد بسته شوند و سایر نوارهای آزمایش را کثیف کنند. شما باید قبل از این که نمونه ‌خون را بر روی این نوار قرار دهید، آن را در دستگاه جا گذاری کنید.

    مرحله سوم

    در این مرحله خونی که در نوک انگشت شما وجود دارد، وارد نوار آزمایش خواهد شد. برخی از دستگاه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نمی‌توانند با استفاده از خون انگشت دست میزان قند خون را تشخیص دهند. بنابراین باید از خون قسمت‌های دیگر مثل بازو استفاده شود. برای این که به طور دقیق‌تر روش گرفتن قند خون با دستگاه خانگی را بیاموزید، باید به دفترچه راهنمای آن رجوع کنید. در این دفترچه راهنما ذکر شده است که خون باید از کدام قسمت گرفته شود.

    ز دستگاه قند خون یا گلوکومتر
    چگونه از دستگاه قند خون یا گلوکومتر استفاده کنیم؟

    مرحله چهارم

    در این مرحله نواری که خون بر روی آن قرار دارد را درون دستگاه قرار دهید. پیش از انجام این کار مطمئن شوید که این نوار به باکتری یا سایر آلودگی‌های محیطی برخورد نداشته باشد. اگر چنین باشد، امکان برعکس بودن نتایج نمایان شده وجود دارد. حال که خون را روی نوار قرار دادید و نوار را هم درون دستگاه گذاشتید، منتظر باشید که عدد قند خون شما نشان داده شود. این عدد را در یک‌ جا ذخیره کنید.

    مرحله پنجم

    در مرحله نهایی نیازی به استفاده از دستگاه نیست. در این مرحله روی قسمت سوراخ شده پنبه قرار دهید تا خون آن بند بیاید. شما عزیزانی که از روش تست قند خون در خانه مطلع نیستید، می‌توانید با کارشناسان ما در سفیر آرامش در ارتباط باشید.

    چند نکته مهم برای کار با دستگاه قند خون

    گلوکومتر دستگاه قند خون
    چند نکته مهم برای کار با دستگاه قند خون

    حال که دانستیم چگونه از دستگاه قند خون استفاده کنیم و روش کار با دستگاه قند خون، باید به نکاتی که در این رابطه وجود دارند نیز توجه کنیم‌‌. برخی از آن‌ها عبارتند از:

    یک برنامه منظم را برای استفاده از انواع دستگاه تست قند خون خانگی اتخاذ کنید. یعنی در فواصل زمانی مشخص قند خون خود را چک ‌کنید.  برای مثال، تصمیم بگیرید که در صبح هر روز قند خون را چک ‌کنید. البته در این زمینه می‌توانید با پزشک خود مشورت‌های لازم را به عمل بیاورید. در کنار آن، ازکار با دستگاه قند خون خانگی مطلع باشید تا در این زمینه اشتباهی از شما سر نزند.

    برای کار با دستگاه قند خون نیاز است که متعلقات این دستگاه را به همراه داشته باشید. پدهای الکلی، نوار تست، سوزن و لنست از جمله این متعلقات هستند. بدون آن‌ها نمی‌توان قند خون را معاینه کرد. همچنین باید از درست کار کردن دستگاه قند خون مطمئن شوید.

    مراقب عفونت‌هایی که در محیط وجود دارند باشید. چرا که این عفونت‌ها باعث می‌شوند که اعداد نمایش داده شده غیر واقعی باشند.

    پس از این که کار با دستگاه قند خون را یاد گرفتید، بهتر است که یک دفترچه را برای خودتان تهیه کنید. در این دفترچه عدد قند خون و رمان آن را ثبت کنید. در مواقعی که به پزشک مراجعه کردید، این دفترچه را با خود به همراه داشته باشید تا برای درمان بهینه از آن استفاده شود.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان