درخواست پرستار | مشاوره رایگان

8 علامت کمبود روی در بدن را جدی بگیرید

کمبود.روی.در.بدن.چه.اثری دارد؟

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    کمبود روی Zinc deficiency یکی از مشکلات نسبتا شایعی است که باعث بروز مشکلات مهمی در عملکرد بدن می‌گردد و لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد.

    روی یک ماده معدنی ضروری است که سلول‌های بدن به آن نیاز دارند تا بدن بتواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد به ویژه وقتی صحبت از متابولیسم، رشد و حواس می شود نمی توان نقش روی را نادیده گرفت.

    معمولا می‌توان مقدار مناسبی از این ماده معدنی را از طریق غذاهایی مانند گوشت گاو و مرغ، آجیل، انواع خاصی از غذاهای دریایی و محصولات لبنی غنی شده تامین نمود.

    افرادی که با بیماری های اختلالات خوردن، اعتیاد به الکل و بیماری های گوارشی دست و پنجه نرم می‌کنند، بیشتر در معرض خطر کمبود واقعی روی هستند. علائم کمبود روی می‌تواند شدید باشد و ممکن است شامل اسهال، ریزش مو، از دست دادن اشتها و ضایعات چشمی و پوستی باشد.

    بیشتر بخوانید : 8 نشانه شایع کمبود ویتامین ها در بدن

    کمبود.روی.و.تاثیر.آن
    روی یک ماده معدنی ضروری است که سلول‌های بدن به آن نیاز دارند.

    از طرف دیگر، کمبود روی اغلب در بزرگسالان بالای 60 سال ظاهر می‌شود، اما اگر از رژیم غذایی عمدتاً گیاهی پیروی کنید، ممکن است در مصرف روی نیز دچار کمبود شوید.

    در مقایسه با پروتئین های حیوانی، غذاهای گیاهی می‌توانند حاوی روی کمتری باشند.به علاوه، غلات کامل و برخی حبوبات حاوی ترکیباتی هستند که جذب کامل روی را برای بدن سخت تر می‌کند. این یک مشکل است، زیرا بدن روی را مانند سایر ویتامین ها و مواد معدنی ذخیره نمی‌کند.

    در این مقاله، هشت علامت کمبود روی در بدن بیان شده است و در انتها روش های تامین این ماده مهم بررسی شده است:

    1. بروز لکه های طاسی
    2. آکنه شدید در پوست صورت
    3. کمبود روی و بیماری های مزمن
    4. عدم ترمیم زخم ها
    5. بروز مشکلات بینایی به دلیل کمبود روی
    6. طعم بد غذا در دهان
    7. کمبود روی باعث کاهش رشد می‌شود
    8. کمبود روی و مشکل شنوایی

    1. بروز لکه های طاسی

    به گفته مؤسسه ملی بهداشت، سطوح پایین روی می‌تواند باعث ریزش موها شود. برخی گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهند که افرادی که از آلوپسی رنج می‌برند، یک بیماری خود ایمنی که باعث ریزش مو در پوست سر یا سایر قسمت‌های بدن می‌شود، کمبود روی دارند.

    در حالی که برخی از افراد نتایج مثبتی از داروهای موضعی و خوراکی روی مشاهده کرده‌اند، تحقیقات بیشتری برای درک کامل این ارتباط باید انجام شود. نازک شدن موها می‌تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد اما کمبود روی با ریزش شدید مو ارتباط دارد.

    2. آکنه شدید در پوست صورت

    برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف یک داروی خوراکی یا استفاده از یک درمان موضعی حاوی روی ممکن است به رفع جوش های بدن کمک کند.

    محققان بر این باورند که روی ممکن است دارای خواص ضد التهابی باشد و میزان چربی و باکتری های محرک آکنه را در پوست کاهش می‌دهد.

    البته، عوامل مختلفی می‌توانند باعث تحریک آکنه شود، مانند آرایش، هورمون ها، قرص های پیشگیری از بارداری یا غذاهای خاص در رژیم غذایی.

    با این حال بهتر است برای تشخیص علل اصلی بروز آکنه با پزشک  متخصص پوست مشورت نمایید.

    3. کمبود روی و بیماری های مزمن

    کمبود روی با تعدادی از بیماری‌ها مانند دیابت، تصلب شرایین، آلزایمر، اختلالات عصبی، بیماری‌های خودایمنی و موارد دیگر مرتبط است.  روی سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند و باعث رشد سلول های سالم می‌شود.

    در صورت کمبود روی بدن نمی‌تواند با اثرات رادیکال‌های آزاد مضر و افزایش التهاب، دو عامل خطر که با بیماری‌های مزمن مرتبط هستند، مبارزه کند.

    4. عدم ترمیم زخم ها

    از آنجایی که روی برای سلامت سیستم ایمنی ضروری است، ممکن است زمانی که بدن دچار کمبود روی شده است نسبت به عفونت های ویروسی یا باکتریایی آسیب پذیرتر شود.

    ترمیم بریدگی ها و خراش ها نیز ممکن است مدت بیشتری طول بکشد، زیرا بدن برای ترمیم بافت ها به روی نیاز دارد.

    5. بروز مشکلات بینایی به دلیل کمبود روی

    مشکل بینایی به دلیل کمبود روی در دبدن
    روی به انتقال ویتامین A از کبد به شبکیه چشم کمک می‌کند.

    چشم ها حاوی غلظت بالایی از روی است، به ویژه در شبکیه چشم این ماده به مقدار زیادی مورد نیاز است. از آنجایی که روی به انتقال ویتامین A از کبد به شبکیه چشم کمک می کند تا رنگدانه های محافظ در چشم تولید شود، بنابراین نقش کلیدی در حفظ بینایی شما دارد.

    6. طعم بد غذا در دهان

    روی بر حس چشایی و بویایی تاثیر گذار است. به همین دلیل افرادی که دچار کمبود روی هستند در این دو حس بیشتر دچار مشکل می‌شوند.

    تحقیقات نشان می‌دهد که دادن داروهای خوراکی روی به افراد مبتلا به اختلالات چشایی علائم آنها را بهبود می‌بخشد، زیرا ممکن است به تحریک منطقه ای در مغز کمک کند که درک طعم غذا را کنترل می‌کند.

    این مشکل در افراد مسن‌تر شایع‌تر است، زیرا طبق یک بررسی در سال 2016، آنها در معرض خطر کمبود یا نارسایی بیشتری هستند و احتمال بیشتری دارد که چندین دارو را مصرف کنند که بر حس چشایی آنها تأثیر می‌گذارد.

    7. کمبود روی و مشکل شنوایی

    کمبود روی می تواند شنوایی فرد را مختل کند. یک مطالعه بر روی 100 نفر مبتلا به وزوز گوش (که با سر و صدا یا زنگ در گوش مشخص می شود) نشان داد که 12 درصد از آنها سطح روی پایینی داشتند و کسانی که کمبود داشتند نسبت به سایرین دچار کاهش شنوایی و زنگ بسیار شدیدتری بودند.

    در مطالعه دیگری در سال 2011، محققان تلاش کردند کم شنوایی 66 نفر را با مکمل های روی درمان کنند. آنها دریافتند که کسانی که روی مصرف کردند در مقایسه با کسانی که درمان استروئیدی دریافت کردند، در بهبود شنوایی خود پیشرفت کردند.

    محققان بر این باورند که روی می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند و التهاب حلزون گوش یا قسمت داخلی گوش  را مهار کند.

    8. کمبود روی باعث کاهش رشد می‌شود

    یکی از علائم اصلی کمبود روی در در کاهش رشد کودکان خردسال ظاهر می‌شود. بچه ها به دلیل تأثیر روی بر رشد سلولی، نیاز به دریافت روی کافی در رژیم غذایی خود دارند، به این معنی که کمبود این ماده می تواند رشد کودک را متوقف کند.

    این مشکل عمدتاً کسانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که به اندازه کافی غذا نمی خورند یا به پروتئین حیوانی کافی دسترسی ندارند.

    چگونه می‌توان کمبود روی در بدن را جبران نمود؟

    ذکر این نکته لازم است که حتی اگر چندین مورد از این علائم را مشاهده کردید، بسیاری از آنها ممکن است ناشی از بیماری های دیگر باشند، بنابراین تشخیص علت اصلی این مشکلات را به پزشک بسپارید.

    ممکن است پزشک نیز نتواند بلافاصله کمبود روی در بدن را تشخیص دهد، زیرا هیچ آزمایش واضحی برای تعیین کمبود روی وجود ندارد.

    بهترین راه جبران کمبود روی در بدن استفاده از غذاهای غنی از مواد معدنی مانند صدف (بهترین منبع روی)، گوشت گاو، غلات غنی شده، لوبیا پخته شده، خرچنگ، آجیل، پنیر، جو دوسر، مرغ و ماست است.

    جبران.کمبود.روی
    مصرف مکمل‌های حاوی روی می‌تواند اثرات سمی نیز داشته باشد.

    زنان باید 9 میلی گرم در روز روی مصرف کنند ( اگر باردار هستید یا شیر می‌دهید مقدار مورد نیاز آن کمی بیشتر می‌شود)، در حالی که مردان به 11 میلی گرم نیاز دارند.

    حد بالای ۴۰ میلی‌گرم در روز برای بزرگسالان وجود دارد، زیرا مصرف بیش از حد روی می‌تواند جذب سایر مواد مغذی حیاتی مانند مس و آهن را مسدود کند.

    فراتر رفتن از این حد با مصرف مکمل‌های حاوی Zinc می‌تواند اثرات سمی نیز داشته باشد و باعث استفراغ، از دست دادن اشتها، گرفتگی عضلات، اسهال و سردرد شود.

    به همین دلیل است که اکثر مردم واقعاً به مکمل روی نیاز ندارند. با این حال، اگر بخشی از یک گروه پرخطر هستید (مثلاً یک اختلال گوارشی دارید یا به غذاهای گیاهی پایبند هستید)، ممکن است لازم باشد مولتی ویتامین حاوی حدود 10 تا 15 میلی گرم روی را مصرف نمایید.

    سخن پایانی

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

    کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

    سوالات متداول

    آیا کمبود روی باعث مشکل شنوایی می‌شود؟

    کمبود روی می تواند شنوایی فرد را مختل کند. یک مطالعه بر روی 100 نفر مبتلا به وزوز گوش نشان داد که 12 درصد از آنها سطح روی پایینی داشتند و کسانی که کمبود داشتند نسبت به سایرین دچار کاهش شنوایی و زنگ بسیار شدیدتری بودند.

    آیا کمبود روی باعث کاهش رشد می‌شود؟

    یکی از علائم اصلی کمبود روی در در کاهش رشد کودکان خردسال ظاهر می شود. بچه ها به دلیل تأثیر روی بر رشد سلولی، نیاز به دریافت روی کافی در رژیم غذایی خود دارند، به این معنی که کمبود این ماده می تواند رشد کودک را متوقف کند.

    چگونه می توان کمبود روی در بدن را جبران کنیم؟

    ذکر این نکته لازم است که حتی اگر چندین مورد از این علائم را مشاهده کردید، بسیاری از آنها ممکن است ناشی از بیماری های دیگر باشند، بنابراین تشخیص علت اصلی این مشکلات را به پزشک بسپارید.

    تاثیر کمبود روی بر طعم بدن دهان چیست؟

    تحقیقات نشان می دهد که دادن داروهای خوراکی روی به افراد مبتلا به اختلالات چشایی علائم آنها را بهبود می‌بخشد، زیرا ممکن است به تحریک منطقه ای در مغز کمک کند که درک طعم غذا را کنترل می‌کند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان