درخواست پرستار | مشاوره رایگان

پیشگیری از زخم بستر و روش پانسمان آن با کامفیل

آموزش پانسمان زخم بستر با کامفیل

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    یکی از عارضه‌های مزمن و آزاردهنده‌ای که سلامت و آسایش بیمار بستری شده در مراکز درمانی را مختل می‌کند، زخم بستر است. زخم بستر یا زخم فشاری زخم و التهاب شدیدی است که برای بیماران بستری شده در بیمارستان و مراکز درمانی اتقاق می‌افتد. همچنین اگر بیماری در خانه روی تخت یا ویلچر به یک فرم خاص و ثابت قرار گیرد، باز هم احتمال دارد دچار زخم فشاری شود.

    تمام هدف ما طی سال‌ها سابقه فعالیت خدمات پرستاری سفیر آرامش، بهبود  کیفیت زندگی و سطح سلامت و رفاه شما عزیزان بوده است. خدمات پرستار در منزل سفیر آرامش شرایط ایده‌آلی را برای بیمارتان فراهم می‌کند که با خیال راحت به سمت بهبودی جلو برود و با پانسمان زخم بستر با کامفیل، از پیشروی زخم خود جلوگیری کند.

    برای درک بهتر این مطلب مقاله درمان زخم بستر در منزل را مطالعه کنید.

    پیشگیری از زخم بستر بهتر از درمان است!

    آموزش پانسمان زخم بستر
    دلیل زخم بستر این است که فرد مدت طولانی را به ناحیه خاصی از پوست خود فشار می‌آورد.

    دلیل زخم بستر این است که فرد مدت طولانی را به ناحیه خاصی از پوست خود فشار می‌آورد. این فشار و سایش باعث کاهش جریان خون به ناحیه مذکور می‌شود و کاهش اکسیژن آن را به دنبال دارد و وقتی که نه خون کافی به محل آسیب برسد و نه اکسیژن، فرد دچار التهاب شدید پوست می‌شود و با پیشرفت آن، ممکن است نکروز (بافت مردگی) و عفونت را نیز تجربه کند. اگرچه راه‌های پیشگیری از زخم بستر بسیار ساده و در عین حال کارآمد هستند.

    اما برخی افراد با سهل‌انگاری در مورد آن‌ها، سلامت و آرامش روحی و جسمی خود را مختل می‌کنند. توجه داشته باشید که استفاده از تخت مناسب و تمیز، و همچنین تغییر وضعیت خوابیدن و نشستن در پیشگیری از زخم بستر تاثیر به سزایی دارند. اما یکی از روش‌های موثر درمان، پانسمان زخم بستر با کامفیل است. چسبی با کیفیت که فعالیت آنزیم‌ها را بهبود می‌بخشد و از گسترش عفونت جلوگیری به عمل می‌آورد.

    پانسمان زخم بستر با کامفیل چه زمانی موثر است؟

    به‌طورکلی ۴ مرحله برای تعیین شدت وخامت زخم بستر وجود دارد. در مرحله اول این زخم کاملا سطحی است و خود را با قرمزی و کبودی پوست نشان می‌دهد و اگر به آن توجه نشود، می‌تواند حالت تاول مانندی ایجاد کند؛ زخم بستر با دریافت خون و اکسیژن کمتر به تدریج عفونت می‌کند و گسترش می‌یابد. تا جاییکه عمق آن لایه چربی را نیز می‌شکافد و در نهایت ممکن است به ماهیچه و استخوان برسد. بدیهی است که چسب زخم بستر کامفیل نمی‌تواند در این اوضاع وخیم کاری از پیش ببرد. پس این چسب چه زمان به درد می‌خورد؟

    در مراحل ابتدایی که زخم بستر عفونت کمی دارد و هنوز آنچنان عمقی پوست را دچار آسیب نکرده، می‌توان از پانسمان زخم بستر با کامفیل در منزل استفاده کرد. این چسب محیطی عایق و محافظت‌شده را برای زخم ایجاد می‌کند تا آنزیم‌ها و فاکتورهای ترمیم‌کننده فعالیت بهتری داشته باشند. درحالیکه عفونت‌های عمیق زخم بستر در مراحل حاد نیازمند جراحی است، پماد زخم بستر کامفیل به بهبود زخم‌های اولیه کمک شایانی می‌کند‌.

    خوشبختانه این چسب نیازی به تعویض سریع ندارد و تا زمانیکه ترشحات زخم موجب تغییر رنگ کامل آن نشده، می‌تواند روی زخم باقی بماند. اگر برایتان سوال است که به طور کلی هر چند وقت یکبار باید چسب را تعویض کرد؟ باید بدانید برای زخم‌های سطحی و اولیه هر هفته یکبار تعویض چسب کفایت می‌کند. و اما زخم‌های عمیق با ترشحات عفونی بالا نیاز به تعویض دو روز یکبار هستند.

    پانسمان هیدروکلوئید چیست؟

     پانسمان زخم بستر با کامفیل
    ژل شیری رنگی که در این نوع پانسمان تعبیه شده به خوبی نشان می‌دهد.

    پانسمان هیدروکلوئید کامفیل چسبی یا پانسمان زخم بستر با کامفیل متشکل از یک فیلم پلی‌اورتان، کربوکسی متیل سلولز و آلژینات کلسیم، پوششی است که نسبت به آب نفوذناپذیری کامل دارد و قابل شستشو است. این پانسمان با قرار گرفتن روی زخم بستر، زخم سوختگی و خراشیدگی‌هایی که سطحی هستند و ترشحات کمی دارند، امکان بهبود زخم را فراهم می‌کند و این امکان را به فرد می‌دهد که با داشتن پانسمان استحمام کند.

    از کاربردهای این پانسمان این است که هم به عنوان پانسمان اولیه روی زخم‌های سطحی و غیرعفونی به کار می‌رود و هم نقش پانسمان دوم روی بیاتین آلژینات، ژل پیوریلون و هیدروژل را ایفا می‌کند. به دلیل خاصیت نیمه تراوایی این پانسمان، نفوذپذیری آن نسبت به انواع مواد “انتخابی” است. یعنی می‌تواند نسبت به آب و میکروب‌ها نفوذناپذیر باشد و در مقابل، بخار آب را از خود عبور دهد‌.

    ژل شیری رنگی که در این نوع پانسمان تعبیه شده به خوبی نشان می‌دهد چه زمان باید آن را تعویض کرد. بنابراین نیازی به تعویض زودبه‌زود چسب نیست. یکی از جزئیات حرفه‌ای و کمک‌کننده در این چسب، لبه‌های آن است. به‌طوریکه لبه‌های پانسمان هیدروکلوئید کامفیل به سمت بیرون نازک شده‌اند و در اصطکاک با ملافه و تخت از سطح بدن بلند نمی‌شوند. البته باید با دقت فراوان این نوع چسب را نصب کرد که از محل آسیب محافظت کند و تا چند سانتی‌متر بیرون زخم را نیز پوشش دهد.

    در نهایت…

    در نهایت باید بدانید که محافظت از زخم بستر امری خطیر و بسیار حساس است. به‌طوری‌که در موارد حاد می‌تواند ماهیچه و استخوان را نیز درگیر خود کند و خطر مرگ را برای فرد داشته باشد. پس در محافظت از آن وجود یک پرستار بیمار خبره و ماهر موثر واقع می‌شود و شما را از وضعیت بیمار آسوده خاطر می‌سازد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان