درخواست پرستار | مشاوره رایگان

آشنایی با انواع تیپ های شخصیتی در تست MBTI یا مایرز

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    تیپ های شخصیتی مختلف را می توان از طریق تست های روانشناسی مورد بررسی و ارزیابی قرار داد که یکی از مهم ترین انواع این تست ها ،  آزمون شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز  Myers-Briggs Type Indicator است که به صورت مخفف به آن  MBTI گفت می شود.

    یا تا به حال شنیده اید که کسی خود را به عنوان یک INTJ یا ESTP توصیف کند و از خود پرسیده باشید که این حروف رمزآلود چه معنایی می تواند داشته باشد؟ آنچه این افراد به آن اشاره می كنند تیپ شخصیتی او  براساس شاخص نوع مایرز-بریگز  MBTI است.

    بررسی تیپ های شخصیتی
    آشنایی با انواع تیپ های شخصیتی در تست MBTI یا مایرز.

    شاخص نوع شخصیت مایرز – بریگز  نوعی تست روانشناسی شناسایی تیپ های شخصیتی   است که برای شناسایی نوع شخصیت ، نقاط قوت و ترجیحات شخصیت افراد  طراحی شده است.

    پرسشنامه این تست توسط ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز بر اساس تحقیقات آنها با تئوری تیپ های شخصیتی کارل یونگ روانشناس شهیر تهیه شده است.

    امروزه استفاده از تست MBTI یکی از پرکاربردترین ابزارهای روانشناختی در جهان است.

    توسعه آزمون تیپ های شخصیتی  مایرز – بریگز

    مایرز و بریگز هر دو مجذوب نظریه شخصیت شناسی theory of psychological types یونگ شدند و تشخیص دادند که این تئوری می تواند کاربردهای واقعی داشته باشد. در طول جنگ جهانی دوم ، آنها  تحقیق و گسترش تستی را شروع نمودند که می تواند برای کمک به درک تفاوتهای فردی مورد استفاده قرار گیرد.

    مایرز و بریگز با هدف کمک به افراد برای درک  و خوشناسی بیشتر ، معتقد بودند که این تست می تواند به افراد در انتخاب مشاغل متناسب با تیپ های شخصیتی آنها و داشتن زندگی سالم و شادتر کمک کنند.

    مایرز اولین نسخه دستنویس از این تست را در طول دهه 1940 ایجاد نمود و  این دو محقق شروع به ارزیابی شخصیت و استفاده از تست روی دوستان و خانواده کردند. آنها طی دو دهه بعد  به توسعه کامل این تست ادامه دادند.

    مروری بر  تیپ های شخصیتی مایرز – بریگز

    بر اساس پاسخ به سوالات این تست ، افراد به عنوان یکی از 16 تیپ شخصیتی موجود در این تست شناخته می شوند.

    هدف MBTI این است که  شرایطی را بوجود آرود که پاسخ دهندگان شخصیت خود را از جمله علایق و سلیقه ها ، نقاط قوت و ضعف ، ترجیحات شغلی احتمالی و سازگاری با افراد دیگر کشف و درک کنند.

    هیچ تیپ شخصیتی “بهتر” یا “بدتری” در این تست وجود ندارد .  این تست ابزاری نیست که برای جستجوی اختلال عملکرد یا ناهنجاری شخصیتی طراحی شده باشد.

    در عوض ، هدف آن صرفاً کمک به فرد در دست یافتن به شناخت بیشتر درباره خود است.

    پرسشنامه این تست از چهار مقیاس مختلف تشکیل شده است.

    پیشنهاد مقاله : ویژگی های شرایط مناسب برای اختلال شخصیت مرزی

    تیپ های شخصیتی برون گرایی E و درون گرایی I

    دوگانگی برونگرایی – درونگرایی برای اولین بار توسط کارل یونگ در نظریه تیپ های شخصیتی  به عنوان راهی برای توصیف نحوه واکنش و تعامل فرد با دنیای اطراف بررسی شد.

    در حالی که این اصطلاحات برای اکثر افراد آشناست ، اما نحوه استفاده از آنها در MBTI تا حدودی با کاربرد رایج آنها متفاوت است.

    برون گراها  افرادی  اجتماعی هستند و تمایل دارند که عمل گرا باشند ، از تعامل اجتماعی مکرر لذت می برند و پس از گذراندن وقت با دیگران احساس انرژی  بیشتری دارند .

    افراد درونگرا  همانطور که از نامش پیداست افرادی “درونگرایانه” هستند و تمایل دارند تفکر محور باشند ، از تعاملات اجتماعی عمیق و معنی دار لذت می برند و پس از گذراندن وقت در تنهایی احساس شارژ و افزایش انرژی می کنند.

    همه افراد تا حدودی برون گرایی و درون گرایی از خود نشان می دهند ، اما بیشتر افراد تمایل دارند که به یکی یا دیگری گرایش کلی داشته باشند.

    شناخت انواع تیپ های شخصیتی
    تیپ های شخصیتی مایرز – بریگز بسیار مهم است.

    تیپ های شخصیتی حسی S  و شهودی N

    این مقیاس شامل بررسی چگونگی جمع آوری اطلاعات افراد از جهان پیرامون خود است. درست مثل برون گرایی و درون گرایی ، همه افراد بسته به شرایط ، مدتی را صرف حسی و شهودی بودن می کنند. طبق MBTI ، مردم تمایل دارند نسبت به محیط های طراف خود دیگر مسلط شوند و از یکی از این دو حس استفاده می کننند .

    افرادی که حس را ترجیح می دهند ، توجه زیادی به واقعیات دارند ، به ویژه به آنچه می توانند از  طریق حواس خود یاد بگیرند.

    آنها با تمرکز بر روی حقایق و جزئیات و لذت بردن از تجربه عملی اطلاعات لازم از دنیای اطراف را به دست می اورد.

    کسانی که شهود را ترجیح می دهند بیشتر به مواردی مانند الگوها و برداشت ها توجه می کنند. آنها از تفکر در مورد احتمالات، تصور آینده و نظریه های انتزاعی لذت می برند.

    تیپ های شخصیتی متفکر T و احساسی F

    این مقیاس بر چگونگی تصمیم گیری افراد براساس اطلاعاتی که از عملکردهای حسگری یا شهودی خود جمع آوری کرده اند ، متمرکز است.  افرادی که تفکر را ترجیح می دهند تأکید بیشتری بر واقعیت ها و داده های عینی دارند.

    آنها هنگام سنجیدن  و تصمیم گیری،  تمایل به سازگاری ، منطقی بودن  و غیر شخصی بودن موضوعات را دارند. کسانی که احساس را ترجیح می دهند ، هنگام رسیدن به نتیجه ، بیشتر افراد و احساسات آنها را در نظر می گیرند.

    تیپ های شخصیتی قضاوت کننده J و ادراک کننده P

    مقیاس نهایی در این تست ،  شامل چگونگی برخورد افراد با دنیای خارج است. کسانی که به قضاوت متمایل هستند ، ساختار و تصمیمات راسخ و قطعی را ترجیح می دهند.

    افرادی که به سمت درک متمایل هستند ، بازتر ، انعطاف پذیر و سازگارتر هستند. این دو گرایش با مقیاسهای دیگر تعامل دارند.

    انواع MBTI

    هر تیپ شخصیت با کد چهار حرفی در تست مایرز – بریگز به شرح زیر است :

    • ISTJ – بازرس
    • ISTP  سازنده و خالق
    • ISFJ –  محافظ
    • ISFP – هنرمند
    • INFJ –  مدافع
    • INFP – واسطه
    • INTJ – معمار
    • INTP –  متفکر
    • ESTP –  متقاعد کننده
    • ESTJ – مدیر
    • ESFP –  مجری
    • ESFJ –  مراقب
    • ENFP –  قهرمان
    • ENFJ – بخشنده
    • ENTP –  بحث کننده
    • ENTJ –  فرمانده

    استفاده از تست شخصیت شناسی مایرز-بریگز می تواند بینش زیادی در مورد شخصیت فرد ایجاد نماید ، احتمالاً به همین دلیل است که امروزه  این تست محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

    حتی بدون استفاده از پرسشنامه رسمی ، احتمالاً می توانید بلافاصله برخی از این گرایش ها را در خود تشخیص دهید.

    طبق گزارشات  بنیاد مایرز و بریگز ، لازم به یادآوری است که همه انواع شخصیتی  برابر هستند و هر نوع شخصیت دارای ارزش های منحصر به فرد خود  است.

    به عنوان مثال هنگام کار در موقعیت های گروهی در مدرسه یا محل کار ، شناخت نقاط قوت خود و درک نقاط قوت دیگران می تواند بسیار مفید باشد.

    هنگامی که در حال کار برای تکمیل پروژه با سایر اعضای یک گروه هستید ، ممکن است متوجه شوید که اعضای خاصی از گروه در انجام اقدامات خاصی،  ماهر و مستعد هستند.

    با شناخت این تفاوت ها ، یک گروه می تواند وظایف خود را بهتر تقسیم کند و برای رسیدن به اهداف خود با هم  همکاری کنند.

    تفاوت MBTI با سایر تست های تیپ های شخصیتی

    اولین تفاوت این است که ، MBTI در واقع یک “آزمون” نیست. هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد و یک نوع شخصیت به هر نوع دیگری ارجحیت ندارد .

    هدف از این شاخص ارزیابی سلامت روانی یا ارائه هر نوع  تشخیص بیماری های  روانی نیست. همچنین ، برخلاف بسیاری از انواع ارزیابی های  روانشناختی ، نتایج این تست با هیچ هنجاری مقایسه نمی شود. هدف این تست  به جای اینکه  شخصیت خود را با شخصیت سایر افراد مقایسه  نمایید  ، ارائه اطلاعات بیشتر در مورد شخصیت منحصر به فرد خود واقعی شماست .

    بررسی تیپ های شخصیتی
    تفاوت MBTI با سایر تست های تیپ های شخصیتی بسار اهمیت دارد.

    قابلیت اطمینان و اعتبار تست MBTI

    طبق اعلام بنیاد مایرز و بریگز ، تست  MBTI از استانداردهای قابل قبول  اطمینان و استاندارد برای  شناسایی تیپ های شخصیتی برخوردار است. با این حال ، مطالعات دیگر نشان داده اند که بر روی قابلیت اطمینان و اعتبار این تست مطالعات کافی انجام نشده است.

    مطالعات نشان داده است که بین 40 تا 75 درصد پاسخ دهندگان پس از تکمیل بار دوم تست ، نتیجه متفاوتی دریافت می کنند.

    میزان رواج استفاده از تست  MBTI

    از آنجا که استفاده از شاخص شخصیتی  مایرز- بریگز نسبتاً آسان است ، به یکی از محبوب ترین ابزارهای روانشناختی امروزه تبدیل شده است.

    تقریباً هر سال دو میلیون بزرگسال ایالات متحده در این تست شرکت می نمایند . در حالی که نسخه های زیادی از MBTI به صورت آنلاین در دسترس است ، لازم به ذکر است که هر یک از پرسشنامه های غیررسمی که می توانید در اینترنت پیدا کنید فقط تقریبی از  شخصیت واقعی افراد است.

    MBTI واقعی باید توسط یک پزشک آموزش دیده و واجد شرایط انجام شود که  توانایی تحلیل نتایج را داشته باشد . امروزه ، این پرسشنامه می تواند به صورت آنلاین مورد بررسی و ارزیابی متخصصان قرار گرفته و فرد را از نتیجه تخصصی آن آگاه نماید.

    نسخه فعلی تست  مایرز-بریگز شامل 93 سوال انتخابی و  اجباری در نسخه آمریکای شمالی و 88 سوال انتخابی اجباری در نسخه اروپایی است و  برای هر سوال ، دو گزینه متفاوت وجود دارد که پاسخ دهنده باید آنها را انتخاب کند.

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزرات بهداشت و  سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل ، امادگی دارد به صورت شبانه روزی و در قالب پرستار سالمند ، پرستار کودک و پرستار بیمار به ارائه خدمت بپردازد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان