درخواست پرستار | مشاوره رایگان

عوامل و روش مراقبت از بیماران قطع نخاعی

روش مراقبت از بیماران قطع نخاعی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اگر به دنبال پرستار هستید، سفیر آرامش می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. این مرکز با سابقه چندین ساله در خدمات پرستاری از بیماران قطع نخاع و مراقبت در منزل از بیماران ضایعه نخاعی، همه امکانات لازم برای بهره‌مندی شما از پرستار سالمند یا کودک را در اختیارتان قرار می‌دهد. شما می‌توانید در همه روزهای هفته و به‌صورت بیست و چهار ساعته از تمامی خدمات این مرکز بدون محدودیت استفاده کنید. ضایعات نخاعی از جمله مشکلاتی است که به طور معمول نیاز به پرستار تمام‌وقت دارد. اما سوالی که پیش می‌آید این است که نگهداری از افراد فلج به چه صورت خواهد بود؟ در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت.

    ضایعه نخاعی چیست و چه مشکلاتی را به وجود می‌آورد؟

    ضایع نخاعی

    هر ساله افراد زیادی دچار ضایعه نخاعی و قطع نخاع می‌شوند. این مشکل می‌تواند تمامی زندگی فرد را تحت‌الشعاع قرار دهد. اگر در صورت یک حادثه به نخاع شما آسیب برسد، می‌تواند تا آخر عمر مشکلات روحی و جسمی فراوانی را به وجود بیاورد. نخاع در بدن معمولا همه پشت بدن را فرا می‌گیرد و وظیفه آن ایجاد ارتباط اعضای بدن با مغز انسان است. هنگامی که در اثر یک حادثه این قسمت از بدن آسیب می‌بیند، منجر به قطع ارتباط آن با اعضای بدن خواهد شد. در اثر شدت ضربه، ممکن است سلول‌ها یا رشته‌های عصبی نخاع آسیب ببینند و میزان آسیب‌پذیری متفاوت خواهد بود.

    در برخی از موارد پس از مدتی، سلول‌های نخاعی که در حال مرگ هستند، ماده سمی از خود ترشح می‌کنند که به‌مرور باعث فلج شدن فرد خواهد شد. این آسیب می‌تواند ناقص یا کامل باشد. در آسیب ناقص، همه قسمت‌های نخاع آسیب نمی‌بیند و فرد می‌تواند برخی از اندام‌های خود را حس کند و حرکت دهد؛ اما در آسیب کامل تمام بخش‌های نخاع تحت تاثیر قرار می‌گیرند و فرد دیگر نمی‌تواند قسمت‌های اطراف نخاع آسیب دیده را حس کند.

    پیشنهاد مقاله: معرفی انواع خدمات پرستاری در منزل

    حوادثی که می‌توانند منجر به مشکلات نخاعی شوند

    در طول زندگی ممکن است حوادث و مشکلات زیادی برای همه افراد به وجود بیاید که برخی از آن‌ها خسارات جبران‌ناپذیری در پی خواهند داشت. قطع شدن نخاع، آسیبی است که در اثر حوادث زیر ممکن است به وجود بیایند:

    • بیشترین آسیب‌های نخاعی در تصادفات رانندگی اتفاق می‌افتد. رانندگان موتورسیکلت‌ها تقریبا دوبرابر رانندگان خودروها در معرض این آسیب هستند.
    • کسانی که ورزش‌های سنگین می‌کنند، ممکن است در اثر ایجاد حادثه در حین ورزش دچار آسیب و ضایعه نخاعی شوند.
    • کوهنوردان همیشه در معرض آسیب‌های نخاعی هستند به‌خصوص اگر سن آن‌ها بالا باشد. پس همیشه در حین کوهنوردی تمام نکات ایمنی را رعایت کنید.

    زخم بستر در بیماران نخاعی و نحوه مراقبت از بیماران قطع نخاعی

    اکثر افرادی که دچار آسیب‌های نخاعی شده‌اند، به علت قرار گرفتن در یک موقعیت به مدت طولانی دچار زخم بستر می‌شوند. وقتی که این بیماران به مدت طولانی روی تخت هستند، اسپاسم‌های عضلانی، درد و بی‌اختیاری ادرار را نیز تجربه می‌کنند. همه این مشکلات به‌تنهایی بسیار آزاردهنده هستند و اگر زخم بستر نیز به آنان اضافه شود غیرقابل‌تحمل خواهدبود. زخم بستر به علت دراز کشیدن مداوم در یک نقطه به وجود می‌آید. در این حالت عضلات منقبض شده و گردش خون در آن ناحیه قطع خواهد شد. در مرحله بعد به پوست فرد هیچ اکسیژنی نمی‌رسد و در نتیجه باعث آسیب رسیدن به آن و ایجاد زخم خواهد شد. درمان این مشکل بستگی به‌شدت آن دارد. اگر بتوانید آن را زود تشخیص دهید، می‌توانید با اقدامات ساده از جمله شستوشو با محلول آنتی‌سپتیک زخم بستر را درمان کنید.

    اما نکته مهم این است که این زخم‌ها قابل پیشگیری هستند و قبل از اینکه با آن‌ها درگیر شوید می‌توان از به‌وجودآمدن آن‌ها جلوگیری کرد. برای این کار اول از همه باید مطمئن شوید که بیمار تحرک کافی را دارد. سپس پوست را مرتب تمیز کرده و آن را خشک کنید. در این مواقع می‌توانید مطمئن باشید که زخم بستر دیگر به وجود نخواهد آمد.

    چگونه باید بیماران قطع نخاعی را جابجا کرد؟

    قطع نخاع

    بیمارانی که دارای مشکل قطع نخاعی دارند، بستگی به سطحی که دارند می‌توانند تمرین‌ها و حرکت‌هایی را برای تحرک و جابجایی انجام دهند. اگر بیمار در سطح 6C قرار دارد، می‌تواند با غلت زدن یا تغییر وضعیت از دراز کشیدن به نشسته به بهبود وضعیت خود کمک کند. اگر بتواند بدون کمک پرستار بیمار یا شخص دیگری به‌تنهایی بنشیند، پیشرفت بسیار زیادی در روند درمان او رخ خواهد داد. تمامی این فعالیت‌ها باید تحت‌نظر پزشک یا پرستار باشد تا بیمار دچار مشکلات بیشتری نشود. در صورتی که آسیب بیمار سطح بالاتری دارد، برای انجام این حرکات نمی‌تواند به‌تنهایی اقدام کند و نیازمند کمک اطرافیان خواهد بود. برخی از افراد این حرکت‌ها را نمی‌توانند انجام دهند و ممکن است آسیب نخاعی آنان حادتر شود؛ پس باید از اقدامات دیگری برای تحرک آن‌ها استفاده کرد.

    یکی از بهترین راه‌ها برای جابجایی بیمار و نگهداری از افراد فلج، استفاده از ویلچر است. بیماران زیادی هستند که خود قادر به کنترل ویلچر هستند و برای جابجایی نیاز به همراهی ندارند. اما اگر آسیب بیمار حاد باشد، حتما برای جابجایی به کمک پرستار در منزل نیاز خواهد داشت.

    نکات قبل از جابجایی بیمار و پرستاری از بیماران قطع نخاعی

    اگر می‌خواهید که بیمار را جابجا کنید، واجب است که چند نکته مهم را رعایت کنید. قبل از هر گونه اقدام، باید به بیمار اطلاع دهید و بدون اطلاع او هیچ کاری نکنید. اطلاع داشتن او از این وضعیت می‌تواند به همکاری با شما کمک کند. از روش‌های صحیح و اصولی برای جابجایی استفاده کنید و هرگز به طور ناگهانی نسبت به انتقال بیمار اقدامی نکنید.

    جمع بندی

    آسیب‌های نخاعی همیشه در کمین هستند و اگر به طور کامل مراقب فعالیت‌های خود نباشید، ممکن است در اثر یک حادثه به آن‌ها دچار شوید. دانستن نحوه مراقبت از این بیماران بسیار مهم و حیاتی است. با توجه به وضعیتی که دارند، نمی‌توان مراقبت در منزل از بیماران ضایعه قطع نخاعی را به تنهایی انجام داد و حتما نیاز به پرستاری حرفه‌ای خواهید داشت. مرکز پرستاری سفیر آرامش این امکان را در اختیار شما خواهد گذاشت.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان