بیماری

درمان زخم بستر در منزل

ثابت و بی حرکت ماندن بدن در یک فرم خاص نشسته یا خوابیده می‌تواند باعث فشردگی و سایش پوست شود و در مراحل حادتر، زخم بستر را به دنبال داشته باشد. اگر دچار کم توانی یا ناتوانی در حرکت هستید و یا برحسب شرایط مجبور هستید روی تخت یا ویلچر بمانید، و یا شخصی با این شرايط را در اطراف خود دارید، باید در مورد نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر اطلاعات کسب کنید.

تمام هدف ما در مجموعه بزرگ خدمات پرستاری سفیر آرامش، ارتقای سطح سلامت، آسایش و رفاه شماست. از این رو در این نوشته به نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر می‌پردازیم و بهترین و سریعترین درمان زخم بستر را به همراه “بهترین روغن برای جلوگیری از زخم بستر” خدمتتان معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

پیشنهاد مقاله : جلو گیری از زانو درد سالمندان با پرستار سالمند

 درمان زخم بستر با شربت معده

شربت معده برای زخم بستر

وقتی برای مدتی طولانی فرد در حالت درازکش یا نشسته قرار گیرد و هیچگونه جابجایی نداشته باشد، بافت‌های زیرین پوست وی نمی‌توانند اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز را به خوبی تامین کنند و در اثر فرسایش و فشردگی، دچار زخم می‌شوند. زخم بستر که به عنوان زخم فشار نیز شناخته می‌شود، در مراحل ابتدایی قابل پیشگیری و کنترل با بهترین و سریعترین درمان زخم بستر است. اما در موارد حاد ممکن است نیاز به جراحی زخم بستر داشته باشد و به این سادگی درمان نشود.

البته گاها بهترین و سریعترین درمان زخم بستر آنچنان دور از انتظار و دشوار هم نیست. به عنوان مثال تخت برای جلوگیری از زخم بستر و استفاده از روغن برای جلوگیری از زخم بستر دو راه موثر برای بهبود زودهنگام زخم هستند و از چرک کردن و بدبو شدن آن پیشگیری می‌کنند‌. همچنین مواد غذایی برای جلوگیری از زخم بستر شامل لبنیات، میوه و سبزیجات بسیار موثر هستند؛ باید در رژیم غذایی فرد جای داده شوند تا از پیشرفت زخم وی ممانعت به عمل آورند.

و اما در نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر (مراقبت از زخم فشاری) ، درمان زخم با شربت معده یکی از راه‌های اشتباه و مضر به شمار می‌رود که متاسفانه بسیاری افراد بدون هیچگونه دانشی از آن استفاده می‌کنند. در واقع شربت معده از لحاظ علمی هیچ کاربردی در نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر ندارد و بهترین پماد برای جلوگیری از زخم بستر، پمادهای ضد باکتری است. بهترین پماد برای جلوگیری از زخم بستر از دید پزشکان، پماد فولیک اسید، موپیروسین و همچنین پماد سیلور سولفادیازین است که محل زخم را از وجود باکتری‌های مضر پاک می‌کند.

پیشنهاد مقاله : 

نحوه بستن زخم

روش های درمان زخم بستر

مهمترین نکته در نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر و مراقبت از زخم فشاری این است که بدانید زخم بستر به چه علت ایجاد شده است. به طور کلی علت اصلی تمامی زخم‌های بستر این است که فرد در جایی ثابت نشسته یا خوابیده و به علت اصطکاک و فشردگی پوست، دچار زخم‌هایی بر نواحی تحت فشار بدن شده است. به‌عنوان مثال زخم‌های بستر فردی که بر ویلچر نشسته یا روی تخت بستری است، عمدتا در نواحی پشت کمر، باسن، پشت زانو، پشت شانه، پشت سر و ران ایجاد می‌شوند و برای رفع آن‌ها مراجعه به پزشک الزامی است.

از دیدگاه پزشکی روند پیشرفت و گسترش زخم بستر شامل ۴ مرحله است و شاید دو مرحله اول با درمان‌های خانگی و پانسمان پیشرفته توسط پرستار در منزل رفع شوند. اما برای بهبود زخم بستر پیشرفته در مراحل ۳ و ۴ احتمالا جراحی زخم بستر لازم است تا بافت عفونت کرده را رفع کند. اما پیش از بستن زخم بستر، لازم مراقبت‌هایی جهت بهبود وضعیت فرد انجام گیرد. از جمله اینکه فرد مکررا در جای خود جابجا شود و با اصلاح تغذیه، به تقویت بدن کمک کند.

چگونه از زخم بستر مراقبت کنیم؟

مناسب بودن تخت برای جلوگیری از زخم بستر تاثیر به سزایی دارد. تختی که فرد تمام اوقات خود را روی آن می‌گذارند، در وهله اول باید پاکیزه، خشک و به دور از هر عامل عفونت‌زا و آلرژیک باشد. همچنین وقتی از تخت برای جلوگیری از زخم بستر استفاده می‌کنید، باید حداقل هر دو ساعت فرم قرارگیری بدن خود را تغییر دهید.

افزون بر اصلاح فرم خوابیدن، در نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر (مراقبت از زخم فشاری) ، باید تغذیه و سبک زندگیتان را بهبود دهید. وقتی امکان تحرک و فعالیت ندارید، باید در انتخاب منابع غذایی‌تان دقیق باشید و از غذاهایی استفاده کنید که ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن را در خود جای داده‌اند. توجه داشته باشید که مواد غذایی برای جلوگیری از زخم بستر می‌توانند بسیار تاثیرگذار باشند و از وخامت زخم بکاهند.

اگر نتوانید سبک زندگی‌تان را به سمت سلامتی و پویایی ببرید، ممکن است نیاز به جراحی زخم بستر داشته باشید. پس پیش از رسیدن به این مرحله، عادات منفی خود از جمله استعمال سیگار را ترک کنید. چراکه سیگار کندتر شدن روند بهبودی زخم‌ها را در پی دارد و روزبه‌روز باعث بدبویی و گسترش عفونت و زخم می‌شود.

پیشنهاد میشود برای درک بهتر مقاله بیماری های شایع سالمندان را بشناسیم را مطالعه کنید.

سیاه شدن زخم بستر

سیاه شدن زخم بستر زمانی اتفاق می‌افتد که بافت از بین رفته و اصطلاحا نکروز ایجاد شده باشد. وخامت زخم در این مرحله بسیار بالا است و پیش از هر اقدام نیاز است بیمار پزشک را از وضعیت خود مطلع کند. اما نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر پیش از رسیدن به این مرحله چگونه است؟ خوشبختانه امروزه بهترین روغن برای جلوگیری از زخم بستر دردسترس تمامی افراد قرار دارد. ترکیب معجزه‌آسای روغن زیتون و حنا خالص بهترین روغن برای جلوگیری از زخم بستر است که مثل آب روی آتش، زخم را بهبود می‌دهد!

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button