درخواست پرستار | مشاوره رایگان

هر آنچه که باید در مورد راه رفتن روی پنجه پا بدانید

راه رفتن روی پنجه پا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    راه رفتن روی پنجه پا برای بسیاری از بچه ها یک روش معمول است و بیشتر وقتی دیده می شود که کودک تازه راه می روند.
    بیشتر کودکان با بزرگتر شدن از این حالت خارج می شوند و معمولاً پس از سه سالگی کاملاً این مشکل ناپدید می شود.
    با این حال ، در صورتی که کودک شما به طور مداوم روی انگشتان خود راه می رود ، در این صورت ممکن است لازم باشد با پزشک مشورت کنید.

    راه رفتن روی پنجه پا چیست؟

    راه رفتن روی پنجه پا به معنای راه رفتن روی نوک انگشتان پا است. کودکانی که روی نوک انگشتان پا راه می روند هنگام قدم برداشتن تمایل دارند که با پاشنه زمین را لمس نکنند.

    علل راه رفتن روی پنجه پا
    هر آنچه که باید در مورد راه رفتن روی پنجه پا بدانید

    این عادتی است که بچه ها با شروع راه رفتن در اطراف منزل یاد می گیرند و در کودکان تا 2 یا 3 سالگی عادی تلقی می شود.
    با این حال ، اگر اینکار فراتر از این سن باشد ، ممکن است به این معنی باشد که کودک شما به این روش عادت کرده یا مشکلات اساسی دیگری دارد.

    علل راه رفتن روی پنجه پا کودکان

    راه رفتن روی پنجه پا در کودکان معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست زیرا بعد از دو یا سه سال فروکش می کند. با این حال ، اگر اینگونه نباشد ، می تواند با برخی از دلایل و شرایط زمینه ای همراه باشد. برخی از دلایل راه رفتن کودک روی انگشتان پا در زیر بیان شده است:

    تاندون آشیل کوتاه

    کودکانی که تاندون آشیل کوتاه دارند ، در کشش کامل آن مشکل دارند. این مشکل ممکن است کودکان را ترغیب به راه رفتن روی انگشتان پا کند و حتی از ایستادن صاف روی پاها جلوگیری کند.

    فلج مغزی

    انواع مختلفی از فلج مغزی با مشکل در ایستادن و راه رفتن مرتبط است. معروف است که فلج مغزی اسپاستیک عضلات اطراف پا را بسیار سفت می کند ، که می تواند هنگام راه رفتن مشکل ایجاد کند.
    برخی از نوزادان نارس نیز ممکن است از خونریزی مغزی رنج ببرند که می تواند باعث فلج مغزی شود و منجر به مشکلات در راه رفتن شود و سبب راه رفتن کودک به روی انگشتان پا شود .

    لكومالاسياي حفره بطني

    نوزادان نارس ، در برخی موارد ، ممکن است از آسیب عصبی رنج ببرند که می تواند منجر به مشکل در راه رفتن شود. این مشکل ممکن است منجر به راه رفتن روی انگشتان پا و سایر موارد مشکلات مربوط به راه رفتن شود

    همی پلژی اسپاستیک

    گاهی اوقات ، به دلیل فلج مغزی ، تاندون آشیل در بچه ها می تواند بسیار محکم بالا برود و قرار دادن پاها را روی زمین برای آنها سخت کند. این مشکل می تواند سبب راه رفتن کودک به روی انگشتان پا شود .

    پیشنهاد مقاله : هیپنوتیزم چیست و آیا واقعاً اثربخش است؟

    علایم راه رفتن روی پنجه پا
    خطرات و عوارض راه رفتن روی پنجه پا در کودک

    اوتیسم و تاخیرهای زبانی

    کودکان اوتیستیک و کودکانی که دچار تاخیر در رشد هستند ، ممکن است به مدت طولانی همراه با تأخیر در گفتار و رفتار اجتماعی ، به روی انگشتان پا راه بروند.

    راه رفتن روی پنجه پا ایدیوپاتیک

    اگر کودک شما هیچ بیماری زمینه ای منجر به راه رفتن روی انگشتان پا ندارد و در مفصل مچ پا حرکت طبیعی دارد ، اما همچنان روی انگشتان پا راه می رود ، می تواند راه رفتن انگشتان ایدیوپاتیک باشد.
    این مشکل اساساً به این معنی است که هیچ دلیل خاصی برای آن وجود ندارد و ممکن است راه رفتن انگشتان پا به دلیل عادت ایجاد شده باشد.

    خطرات و عوارض راه رفتن روی پنجه پا در کودک

    اگرچه راه رفتن روی پنجه پا در بسیاری از کودکان تا سه سالگی معمول است ، اما ممکن است خطر ابتلا به انگشت پا ایدیوپاتیک در خانواده هایی با سابقه کودکانی که این مشکل را دارند ، بیشتر باشد.

    راه رفتن روی پنجه پا ممکن است به مفاصل و عضلات بچه ها آسیب برساند و حتی خطر زمین خوردن و سرنگونی او را افزایش دهد. همچنین ممکن است همزمان با رشد توسط همسالان خود مورد تمسخر قرار گیرد که می تواند اعتماد به نفس او را تحت تأثیر قرار دهد.

    تشخیص راه رفتن انگشتان پا در کودک

    تشخیص راه رفتن روی پنجه پا از طریق معاینه فیزیکی انجام می شود زیرا به راحتی مشاهده می شود. با این حال ، ممکن است در بعضی موارد پزشک آنالیز راه رفتن یا EMG (الکترومیوگرافی) را نیز انجام دهد.
    یک سوزن نازک به همراه الکترود به عضلات آسیب دیده یا عصب وارد می شود تا فعالیت الکتریکی در هنگام EMG اندازه گیری شود.
    اگر راه رفتن انگشتان پا در نتیجه تاخیر در رشد ، اوتیسم یا فلج مغزی باشد ، پزشک ممکن است برای شناسایی علت ، معاینه عصبی یا ارزیابی رشد را توصیه کند.

    درمان راه رفتن روی پنجه پا
    تشخیص راه رفتن انگشتان پا در کودک

    درمان مشکل راه رفتن روی پنجه پا در کودک

    اگر راه رفتن روی پنجه پا در کودک شما بیش از سه سالگی ادامه دارد و شما نگران هستید ، بهتر است از یک پزشک متخصص بخواهید که علت این مشکل را شناسایی کند.
    دوره درمانی مناسب می تواند از احتمال آسیب به مفاصل و عضلات جلوگیری کند. پزشک ، بر اساس علت راه رفتن روی انگشتان پا ، ممکن است گزینه های درمانی زیر را برای کودک شما پیشنهاد دهد.

    1. فیزیوتراپی

    برای درمان کودکان دارای تاندون آشیل کوتاه می توان از تمرینات کششی و فیزیوتراپی استفاده کرد.

    2. ارتز مچ پا

    همچنین ممکن است درمانگران از کودک شما بخواهند که از ارتز مچ پا استفاده کند. این وسیله یک مهاربند پلاستیکی است که پا را در زاویه 90 درجه نگه می دارد و تا پشت ساق گسترش می یابد. این بریس را می توان در تمام طول شب و روز استفاده کرد و می توان آن را هنگام ورزش یا استحمام از بدن خارج کرد.

    3. گچ گرفتن

    یک متخصص ارتوپد به منظور ایجاد کشش در تاندون ها و ایجاد دامنه بهتر حرکت مچ پا ، از گچ گرفتن یا فایبرگلاس استفاده می کند.
    با کشیده شدن تاندون ، گچ ها هر یک هفته در میان عوض می شوند و وقتی تاندون به اندازه کافی طولانی شود ، از گچ بیرون می آیند.

    4. جراحی

    اگر کودک شما به سایر دوره های درمانی پاسخ ندهد ، پزشک ممکن است جراحی برای کشش تاندون را توصیه کند.

    5. ارزیابی عصبی و رشد برای اوتیسم و فلج مغزی

    اگر راه رفتن روی انگشتان پای کودک از شرایط زمینه ای مانند فلج مغزی یا اوتیسم ناشی شود ، پزشک یک ارزیابی رشد را انجام می دهد.

    مشکل راه رفتن روی پنجه پا
    ارزیابی عصبی و رشد برای اوتیسم و فلج مغزی

    تمریناتی برای کمک به کودکانی که روی نوک انگشتان پا راه می روند

    کشش ها و تمرینات می تواند به کودک شما کمک کند تا بر عادت راه رفتن روی انگشتان پا غلبه کند ، به خصوص در مورد راه رفتن انگشتان ایدیوپاتیک. کشش به سست شدن عضلات ساق پا کمک می کند و دامنه حرکات مچ پا را بهبود می بخشد. کودکان دارای تاندون آشیل کوتاه نیز از تمرینات منظم و کشش بهره مند می شوند.

    1. کشش

    کودک شما باید به پشت بخوابد و زانوها را صاف بگذارد. در حالی که او در این وضعیت قرار دارد ، پای خود را به سمت بالا خم کنید تا به سمت زانوهای او باشد. پا را تا جایی که کودک شما تحمل می کند ، دراز کنید. این کار را ده بار روی هر دو پا تکرار کنید.

    2. کشش تاندون آشیل

    از کودک خود بخواهید که به پشت روی یک سطح سفت دراز بکشد. شما باید زانوی او را خم کرده و انگشت خود را با دقت به سمت زانو نشانه رفته و به مدت 15 ثانیه یا تا زمانی که کودک تحمل کند ، وضعیت را نگه دارید. این کار را ده بار تکرار کنید.

    3. بنشینید تا بایستید

    کودک خود را روی یک صندلی کوچک بنشینید تا پاهایش به زمین بخورد. در حالی که هر دو دستتان پاهای او را درست زیر زانوها گرفته و آن را صاف به زمین فشار دهید. در حین انجام این کار ، کودک خود را به ایستادن تشویق کنید. هنگام انجام این تمرین می توانید کودک خود را درگیر فعالیت های مختلف مانند آواز کنید.

    چه موقع باید با دکتر تماس بگیرید؟

    اگر در کودک خود متوجه راه رفتن روی انگشتان پا شدید ، عاقلانه است که برای تشخیص صحیح با پزشک مشورت کنید. در صورت مشاهده این علایم با دکتر متخصص مشورت نمایید :

    • مدام روی انگشتان پا راه می رود
    • عضلات سفتی دارد
    • هماهنگی ندارد
    • خیلی اوقات زمین می خورد
    • دارای مهارت حرکتی به تأخیر افتاده است
    • در تحمل وزن روی پاهایش مشکل دارد
    • از دست دادن تعادل

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.
    کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستار در منزل به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

    منبع : Toe Walking

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان