Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری کودک » 6 روش کاهش استرس مدرسه رفتن کودکان

6 روش کاهش استرس مدرسه رفتن کودکان

اضطراب جدایی از والدین

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    برای بسیاری از کودکان مهر ماه به معنای شروع اضطراب بازگشت به مدرسه است و این موصوع می‌تواند برای آن‌ها بسیار استرس زا باشد. لذا روانشناسان کودک توصیه‌هایی را برای خانواده‌هایی که با این مشکل روبرو هستند ارائه می‌دهد.

    شروع سال تحصیلی جدید برای بسیاری از کودکان پر از هیجان است. با این حال، برخی از کودکان ممکن است دریابند که این رویداد بزرگ باعث درد معده، عصبانیت یا بی‌میلی برای سوار شدن بر اتوبوس مدرسه می‌شود و همه این‌ها نشانه‌هایی شروع اضطراب جدایی در مدرسه است.

    چنین نگرانی قابل درک است. از این چشم‌انداز که کودک ملزم به انجام تکالیف بیشتر و سنگین‌تری می‌شود و لازم است در یک موقعیت اجتماعی ناآشنا قرار گیرد. در هنگام بازگشت به مدرسه چیزهای زیادی وجود دارد که باعث ایجاد احساس ناراحتی در کودکان می‌شود.

    نکات مهم در کنترل اضطراب بازگشت به مدرسه

    این احساسات طبیعی هستند اما در صورت تداخل با زندگی روزمره می‌توانند مشکل ساز شوند. خانواده‌ها می‌توانند گام های ساده و مثبتی را برای آماده شدن برای بازگشت کودک به مدرسه بردارند. به هرحال، مدرسه پایه و اساس ایجاد مهارت‌های تحصیلی و اجتماعی در کودکان است که منجر به زندگی بهتر او در آینده می‌شود. استفاده ار راهبردهای ارتباطی و مقابله‌ای و شناسایی ترس‌های خاصی که باعث اضطراب می‌شود می‌تواند به کودک و پرستار کودک در موفقیت این محیط کمک کند. برای کنترل استرس مدرسه رفتن کودکان راهکارهای زیر ممکن است مفید باشد.

    اضطراب جدایی در مدرسه
    داشتن برنامه روتین تاثیر زیادی در کاهش اضطراب بازگشت به مدرسه دارد.

    1. یک برنامه روتین ایجاد کنید

    قبل از شروع مدرسه، چندین بار از مسیر پیاده‌روی روزانه فرزندتان تا مدرسه راه بروید یا از محل سوارشدن به اتوبوس یا سرویس مدرسه این کار را انجام دهید. در صورت مشخص بودن ساعت شروع کلاس‌ها در خانه قانون ساعت خواب بگذارید و برنامه خواب و بیدار شدن از خواب در صبح را یکی دو هفته قبل تنظیم کنید تا در روز اول مدرسه کودک با چالش از خواب بیدار نشود. حتما در این مورد تمرین کافی را انجام دهید.

    2. تقویت اعتماد

    برای بچه‌های کوچکتر که برای اولین بار به مدرسه می‌روند، بزرگترین منبع اضطراب جدایی از والدین در بخش قابل توجه‌ای از روز است.

    کودکان با تجربه در مهدکودک و پیش دبستانی اغلب برای این جدایی آماده‌تر هستند. نکته اصلی که برای کاهش استرس مدرسه رفتن کودکان ایجاد می‌کند این است که آن‌ها فکر می‌کنند آیا بعد از اینکه آن‌ها را در مدرسه تنها گذاشتید برای بردن آن‌ها باز می‌گردید؟ کودک به مروز با تمرین و تکرار متوجه می‌شود که این ترس او بی دلیل است و قطعا والدین برای بردن او بر خواهند گشت.

    به نقل از سایت verywellmind:

    بدون شک، مدرسه استرس‌زا است. ضرب‌الاجل‌های تحصیلی، نگرانی در مورد نمرات، فشار والدین و معلمان، و کنار زدن این چالش‌ها با سایر مسئولیت‌هایتان می‌تواند باعث ایجاد احساس گیجی و اضطراب در شما شود.
    خبر بد این است که این همه استرس می‌تواند بر سلامتی، شادی، روابط و نمرات شما تأثیر بگذارد. خبر خوب این است که یادگیری استفاده از راهبردهای مؤثر مدیریت استرس برای دانش‌آموزان می‌تواند به شما کمک کند این اضطراب‌ها را مهار کنید و استرس خود را در سطوح قابل کنترل نگه دارید، حتی در میان ترم‌ها و فینال‌ها.

    اضطراب جدایی از والدین
    نکات مهم در کنترل اضطراب بازگشت به مدرسه

    3. علائم پریشانی نقطه ای

    وقتی بچه‌ها مضطرب هستند، برای فرار از وضعیت، پاسخ‌های گوناگونی را بوجود می‌آورند. طغیان‌های احساسی یا رفتاری و همچنین علائم جسمی مانند درد شکم و سردرد از جمله این عکس العمل ها خواهد بود. والدین باید واکنش فرزند خود را تصدیق و تایید کنند اما کودک را تشویق کنند که در کلاس درس بماند. بیشتر این موارد در چند هفته اول از بین می رود.

    4. ابتدا گوش دهید

    مراقبین و والدین کودک اغلب در هدایت یک گفتگو با کودک پیش فرض‌هایی را در نظر دارند. در عوض، اجازه دهید کودکان گفتگو را هدایت کنند. در هنگام گوش دادن به کودک فعال باشید و کاملا به حرف های او توجه نمایید. به کودک اطمینان دهید که در کنار او خواهید بود، اما سعی کنید ترس های او را از بین نبرید و تجزیه و تحلیل نکنید.

    منطقی سازی و پردازش بیش از حد می تواند اضطراب جدایی در مدرسه را تشدید کند. مکالمه را کوتاه و در سطح رشد ذهنی کودک با او گفتگو کنید. به کودک بگویید که اطمنیان درآید همه چیز به زودی بهتر می شود، اما در ایده‌آل نشان دادن شرایط زیاده‌روی نکنید.

    5. پذیرفتن محدودیت‌ها و به تعویق انداختن انتظارات

    توجه والدین که با آرامش همراه است می‌تواند شدت رفتارهای مضطرب کننده را کاهش دهد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود گفتگو در مورد محدودیت‌های منطقی را با گذاشتن زمانی در روز (اما نه قبل از خواب) زمانی که فرزند شما می‌تواند درباره ترس‌های خود صحبت کند، قرار دهید. این گفتگو به کودک کمک می‌کند تا خود را آرام کند، در جریان محدودیت موجود در زندگی باشد و این مسائل را در زمان مناسب پردازش و حل کند.

    اضطراب جدایی مدرسه در کودکان
    پذیرفتن محدودیت ها در کاهش اضطراب بازگشت به مدرسه موثر است.

    6. در صورت لزوم به دنبال کمک تخصصی باشید

    اگر کودکی بیش از چند روز به دلیل نگرانی و اضطراب جدایی از مدرسه رفتن باز می ماند یا شرکت در کلاس ها را از دست می‌دهد. یا اگر ناراحتی جسمی بعد از چند هفته برطرف نمی شود. با پزشک متخصص اطفال یا مشاور راهنمایی مدرسه صحبت کنید. قطعا والدین می‌خواهند به کودک کمک کنند تا یاد بگیرد که از وضعیت اضطراب‌آور موجود فرار نکند و سعی نماید که باشرایط سازگار شود. در غیر این صورت، اضطراب بر زندگی کودک سلطه خواهد یافت و تاثرات مخرب زیادی بر جسم و روان کودک وارد خواهد نمود و باعث افت تحصیلی و اجتماعی کودک خواهد گردید.

    در صورتی که درمان این نوع از اضطراب نادیده گرفته شود و درصدد کاهش استرس مدرسه رفتن کودک اقدامی انجام نشود و در این شرایط به حال خود رها شود این مشکلات تا سنین بزرگسالی ادامه خواهد یافت و ممکن است به افسردگی در نوجوانان تبدیل شود، برای درمان آن نیاز به مداخلات جدی روانپزشک و روانشناس خواهد بود.

    سوالات متداول

    1. یک برنامه روتین در کنترل اضطراب بازگشت به مدرسه چه تاثیری دارد؟

    در صورت مشخص بودن ساعت شروع کلاس ها در خانه قانون ساعت خواب بگذارید و برنامه خواب و بیدار شدن از خواب در صبح را یکی دو هفته قبل تنظیم کنید تا در روز اول مدرسه  کودک با چالش از خواب بیدار نشود.

    2. نشانه های  پریشانی نقطه ای در کنترل اضطراب بازگشت به مدرسه چیست؟

    وقتی بچه ها مضطرب هستند ، برای فرار از وضعیت ، پاسخ های گوناگونی را بوجود می آورند  – طغیان های احساسی یا رفتاری و همچنین علائم جسمی مانند درد شکم و سردرد از جمله این عکس العمل ها خواهد بود .

    3. پذیرفتن محدودیت ها و به تعویق انداختن انتظارات چه تاثیری در در کنترل اضطراب بازگشت به مدرسه دارد؟

    توجه والدین که با آرامش همراه است می تواند شدت رفتارهای مضطرب کننده را کاهش دهد . به همین دلیل است که توصیه می شود گفتگو در مورد محدودیت های منطقی را با گذاشتن زمانی در روز (اما نه قبل از خواب) زمانی که فرزند شما می تواند درباره ترس های خود صحبت کند ، قرار دهید.

    4. دنبال کمک تخصصی برای کاهش اضطراب بازگشت به مدرسه دارد؟

    قطعا والدین می‌خواهند به کودک کمک کنند تا یاد بگیرد که از وضعیت اضطراب آور موجود فرار نکند و سعی نماید که باشرایط سازگار شود. در غیر این صورت، اضطراب بر زندگی کودک سلطه خواهد یافت و تاثیرات مخرب زیادی بر جسم و روان کودک وارد خواهد نمود و باعث افت تحصیلی و اجتماعی کودک خواهد گردید.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری