درخواست پرستار | مشاوره رایگان

دلایل جویدن ناخن در کودک نقش مراقبین در درمان آن

علل ناخن جویدن در کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    جویدن ناخن در کودک یا nail-biting-in-children رایج ترین عادت است که کودکان زیادی به آن دچار هستند.  ممکن است از روی کنجکاوی یا بی حوصلگی ، برای از بین بردن استرس یا دلایل دیگر ناخن های خود را گاز بگیرد .فرزند شما همچنین ممکن است بر اساس این که شما یا فرد بزرگتر دیگری در خانواده این عادت را به مدت طولانی داشته یاد گرفته و برای خود تبدیل به یک عادت کند.

    برای برخی از کودکان ، ناخن جویدن راهی برای رفع تنش یا کنار آمدن با احساسات شدید مثل ناراحتی یا عصبانیت است. بنابراین وقتی کودک شما تحت فشار قرار می گیرد جویدن ناخن می تواند راهی برای اداره امور باشد.

    به عنوان مثال، یادگیری موضوع جدیدی در مهد کودک، یا احساس خجالت در میان هم سن و سالان خود هنگام بازی، هر دو می تواند احساس استرس یا نگرانی ایجاد کند.

    علل جویدن ناخن در کودکان
    برای کاهش وسوسه ، ناخن های کودک خود را مرتب نگه دارید.

    پیشنهاد مقاله: تحصیلات مورد نیاز پرستار کودک

    آموزش روش های دیگر برای کنترل استرس به او می تواند از تبدیل شدن ناخن جویدن به یک عادت مادام العمر جلوگیری کند.
    در مورد جویدن ناخن در کودک چه کاری می توان انجام داد:

    مراقب وضعیت ناخن های او باشید

    اگر کودک شما ناخن های بلندی داشته باشد و یا ناخن های او دارای لبه های ناهمواری باشد که مدام به اجسام مختلف گیر میکند، ممکن است وسوسه شود که ناخن های خود را بجود.

    برای کاهش وسوسه ، ناخن های کودک خود را مرتب نگه دارید و هر لبه ناصاف آن را با یک سوهان ناخن صیقل دید. بسته به سرعت رشد ناخن های فرزندتان ، ممکن است لازم باشد هر دو هفته یکبار آنها را کوتاه و مرتب کنید.

    علایم جویدن ناخن در کودک
    مراقب وضعیت ناخن های او باشید.

    در مقابل جویدن ناخن در کودک مهربان و صبور باشید.

    از بین بردن هر عادتی سخت است. ممکن است حتی خود شما عادت های عصبی داشته باشید که نمی توانید آنها را ترک کنید ، مانند قرار دادن خودکار در دهان یا چرخاندن موهایتان به دور انگشت. بنابراین با کودک خود با مهربانی و صبر رفتار کنید و احساس بدی در نتیجه ی انجام این کار به او ندهید.

    اگر وقتی کودک شما در حال جویدن ناخن است از او ناراحت یا عصبانی شده و واکنش نشان دهید ، این کار می تواند عادت به جویدن ناخن در کودک را حتی بیشتر عصبی و خودآگاه کند. یا ممکن است متوجه شود که جویدن ناخن ها راهی عالی برای جلب توجه شما است و این کار را بیشتر انجام دهد. بنابراین سعی کنید وقتی او ناخن های خود را گاز می گیرد زیاد توجه نکنید.

    در عوض ، وقتی فرزندتان تسلیم ناخن جویدن نمی شود ، او را تحسین کنید. به عنوان مثال ، می توانید هر بار که به مدت نصف روز ناخن هایش را به سمت دهان خود نبرد، یک برچسب به او بدهید. سپس ، وقتی او به اندازه کافی برچسب داشت ، می توانید یک کار خاص که مورد علاقه اوست مانند یک روز بازی در پارک یا یک کتاب داستان جدید را به او هدیه دهید.

    اضطراب های او را برطرف کنید

    بزرگ شدن یک روند اضطراب آور است و بسیاری از تنش ها و فشارها برای والدین قابل مشاهده نیست. اگر کودک شما به طور محدود ناخن خود را میجود (به خودش آسیب نمی رساند) و یا ناخودآگاه (مثلاً هنگام تماشای تلویزیون) ، یا اگر در پاسخ به موقعیت های خاص (مانند اجرا یا صحبت کردن در میان جمع) تمایل به جویدن ناخن خود دارد ، احتمالاً جای نگرانی نیست.

    اگر فرزند شما تغییری را تجربه می کند که می تواند باعث اضطراب او شود ، رفتن به خانه جدید یا عوض کردن مهد کودک، می تواند عادت او را تحریک و تشدید کند . کودکان معمولاً زود با شرایط مختلف سازگار می شوند ، اما هنگام عادت به خانه یا مهد کودک جدیدش به او اطمینان خاطر بیشتری بدهید تا راحت تر با این مسئله کنار بیاید .

    اگر تغییر در روال زندگی چشمگیرتر باشد مانند مرگ اعضای خانواده ، طلاق یا جدایی پدر و مادر ،کنار آمدن با آن ممکن است زمان بیشتری طول بکشد . عادت جویدن ناخن در کودکان ممکن است در چنین شرایط سختی شدت یابد.

    او را از کاری که انجام می دهد آگاه کنید

    گاهی اوقات ، کودکانی که ناخن های خود را می جوند حتی نمی دانند که در حال انجام این کار هستند. برای کمک به کودک در تشخیص عادت خود ، هنگامی که متوجه می شوید ناخن هایش را گاز می گیرد به آرامی و بدون آنکه از کوره در بروید به او اطلاع دهید .

    یک سیگنال محتاطانه مانند اشاره به دست خود را برای جلب کردن توجه او به کاری که در حال انجام دادن آن است انتخاب کنید ، بنابراین وقتی او در جمع شروع به جویدن ناخن خود میکند با استفاده از آن علامت بطور نامحسوس اشاره می کنید تا او نیز خجالت نکشد.

    پیشنهاد یک عادت جدید را به جای جویدن ناخن در کودک

    وقتی احساس می کنید تمایل به جویدن ناخن خود دارد ، کارهای دیگری را برای انجام دادن به او پیشنهاد دهید. به عنوان مثال، شما می توانید یک توپ نرم یا یک اسلایم به او بدهید تا هنگام تماشای تلویزیون نگه داشته و با آن بازی کند.

    هر کودکی متفاوت است ، بنابراین طیف وسیعی از تکنیک ها را با کودک خود امتحان کنید. اما مطمئن شوید که او راضی است. در غیر این صورت ممکن است علاقه خود را از دست بدهد ، یا شروع به دیدن این مسئله به عنوان یک جنگ اثبات قدرت می کند. و به خاطر داشته باشید که ممکن است مدتی طول بکشد تا او بتواند این عادت خود را کاملا ترک کند.

    اگر این عادت کودکتان شما را آزار می دهد ، محدودیت هایی را برای او تعیین کنید. به عنوان مثال :”عدم جویدن ناخن هنگام غذا خوردن ” این یک قانون منطقی است و پیروی کردن از آن بسیار آسان تر از محدودیت در همه مواقع است . در مواقع دیگر ، با روشی دلسوزانه توضیح دهید که می دانید او نمی تواند از این کار یا رفتار احتمالا ناخودآگاه خود دست بکشد ، اما دوست او را در حال جویدن ناخن ببینید ، بنابراین برای چند دقیقه به اتاق دیگری بروید.

    درمان ناخن جویدن در کودکان
    ناخن جویدن معمولاً یک عادت بی خطر است.

    دریافت راهنمایی در مورد جویدن ناخن در کودک

    اگر روش های خود را برای جلوگیری از ناخن جویدن امتحان کرده اید، به مهد کودک یا پیش دبستانی کودک خود اطلاع دهید که در خانه چه می کنید. سپس شما می توانید با استفاده از همان روش، زمانی که همراه کودک خود نیستید به کمک برای ترک عادت او ادامه دهید.

    برخی از والدین ممکن است ایده های خاص خود را برای مقابله با جویدن ناخن در کودکان در سایت های مراقبت از کودک مطرح کرده باشند که ممکن است با این نظرها موافق یا مخالف باشید. بهتر است اطمینان حاصل کنید که آنها به جای استفاده از استراتژی های خود ، استفاده از روش های درست را دنبال می کنند.

    چه زمانی باید نگران جویدن ناخن در کودک باشیم؟

    ناخن جویدن معمولاً یک عادت بی خطر است و بعید است نشانه یا مشکلات جدی در پی داشته باشد. بیشتر کودکان با رسیدن به سن بلوغ جویدن ناخن را ترک می کنند.

    اما اگر کودک شما چنان ناخن های خود را گاز می‌گیرد که غالباً دچار خونریزی می شود و یا عادت او باعث آزار لثه می شود ، با پزشک عمومی یا متخصص اطفال خود صحبت کنید.

    گاهی اوقات ، جویدن ناخن در کودکان راهی برای بیان اضطراب اساسی یا مشکلات روحی است. اطمینان حاصل کردن از وجود مشکل و کمک به حل آن اکنون به این معنی است که می توانید از هرگونه مشکلات احتمالی بد تر جلوگیری کنید.

    سفیر آرامش یکی از معتبرترین مراکز اعزام پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار در منزل است. این مرکز با داشتن کادری مجرب و آموزش دیده اماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری به همشهریان گرامی می باشد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان