Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری کودک » نکات ایمنی در خانه برای کودکان

نکات ایمنی در خانه برای کودکان

نکات ایمنی در خانه برای کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

نکات ایمنی در خانه برای کودکان یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که ذهن هر پدر و مادری را به خود مشغول می سازد و لازم است موردتوجه قرار گیرد. حتی زمانیکه که مطمئن هستید برای حفاظت از کودکتان خانه را ایمن کرده اید این امکان وجود دارد که به نکته هایی توجه نکرده باشید. در مطالعه ای که در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام انجام شد، تعدادی مادر که صاحب اولین فرزند خود شده بودند که بین 12 تا 36 ماه سن داشتند به خانه های مدل سازی برده شده بودند تا قسمت هایی که خطر احتمالی برای کودکان داشتند را تشخیص دهند؛ کمتر از نیمی از آنها توانستند این خطرات را  تشخیص بدهند.

شما ممکن است اطمینان بیش از حد به درک کودک خود داشته باشید. در مطالعه ای که در دانشگاه آلاباما انجام شد، هنگامیکه از مادران سوال شد که بخش هایی که برای کودک آنها خطرآفرین است را بگویند، آنها گفتند “فرزند من درمورد دستشویی کنجکاوی نمیکند” یا “کودک من می داند که نباید با کبریت بازی کند” و فقط 40 درصد از خطرات احتمالی را مشخص کردند.

حقیقت این است که صدمات خانگی یکی از مهمترین دلایلی ست که کودکان زیر سه سال هر سال به اورژانس مراجعه میکنند. هوشمندانه است که برای بدترین ها آمادگی داشته باشیم. ما خطرات پنهان برای خردسالان را به شما نشاده داده و نقاط امن را ذکر میکنیم و توصیه های تخصصی برای ایمن ساختن منزل برای کودکان را ارائه میکنیم.

اتاق نشیمن و خانه ایمن برای کودکان

شمع ها و کبریت ها دور از دسترس باشند

هرچقدر هم مهارت های حرکتی یک خردسال کم باشد برای او این امکان وجود دارد که بطور تصادفی آتش روشن کند. اگر شمع ها را بجود ممکن است در اثر موم آن خفه یا مسموم شود. شمع ها و کبریت ها را دور از دسترس نگهدارید و برای داشتن روشنایی از شمع های LED بدون شعله استفاده کنید.

قاب عکس ها بالا و دور باشند

اگر کودک شما قابی را بیاندازد، شیشه حتی در اتاق مفروش نیز ممکن است خرد شود و باعث بریدگی شود. قاب ها را به جایی دور از دسترس منتقل کنید، روی دیوار نصب کنید، یا از قاب های پلاستیکی استفاده کنید.

در  خانه ایمن برای کودکان تلوزیون بالا قرار داده شده است

اگر کودکی سعی کند از تلوزیون بالا برود، تلوزیون ممکن است روی او بیفتد. اگر امکان دارد تلوزیون را روی دیوار نصب کنید. تلوزیون هایی که روی میز هستند هم باید به دیوار متصل شده باشند.

شومینه پوشیده شده باشد

هنگام روشن بودن شومینه ، ازدریچه هایی مقاوم در برابر حرارت باید استفاده کرد. شومینه های مصنوعی دارای سنگ های کوچکی هستند که خطر خفگی را برای کودکان به همراه دارند، درصورت وجود این موارد  را بردارید.

نکات ایمنی خطرناک در خانه برای کودکان

پریزهای برق بدون پوشش باشند

فرزند شما به سادگی می تواند سیمی را از پریز خارج کند و شیء فلزی وارد سوراخ های آن کرده و دچار برق گرفتگی شود. پریزهارا پشت مبلمان مخفی کنید و اگر مشخص هستند برای آنها درپوش بگذارید.

نکات ایمنی خطرناک در خانه برای کودکان

اسباب بازی های کوچک همه جا باشند

اشیاء گرد، استوانه ای یا بیضی شکلی که حدود دو تا سه سانتی متر قطر داشته باشند به راحتی می توانند گلوی کودک را بسته و باعث خفگی شوند. بنابراین این وسایل نباید برای کودکان زیر پنج سال استفاده شود.

در باطری کنترل ها روی آن نباشد

بخصوص مراقب باطری های دکمه ای باشید، مدلی که در ساعت ها، سمعک هاو بعضی از اسباب بازی ها وجود دارد زیرا به راحتی میتواند در مری گیر کرده و صدمات جدی وارد کند.

شیشه میز بدون محافظ باشد

لبه های میز برای کودکانی که تازه یاد گرفته اند که راه بروند بسیار خطرناک است. زخم شدن پیشانی و اطراف چشم از صدمات متداول لبه های میز برای کودکان نوپا است.

اتاق خواب و خانه ایمن برای کودکان

نکات درست در خانه ایمن برای کودکان:

تخت خواب نوزاد بصورت ایمن نصب شده باشد

از زمانیکه نوزاد شما می تواند بایستد، تشک تخت را پایین بیاورید. زمانیکه تشک بلند باشد کودک می تواند از لبه تخت استفاده کند تا از آن خارج شود.

پنجره ها محافظ داشته باشند

پنجره ها باید کمتر از ده سانتی متر یا به اندازه مشت یک بزرگسال باز شوند یا اینکه محافظ داشته باشند. اگر پنجره ها پایین هستند و یا جای نشتن جلوی پنجره دارید حتما باید محافظ نصب کنید.

نکات ایمنی در خانه برای کودکان و بچه ها

پرده های کرکرده ای بدون ریسمان آویزان باشند

کودک به راحتی میتواند در طناب های پرده های کرکره ای گیر کند و خفه شود. از سال 1990 تا بحال بیش از 200 کودک به این روش کشته شده اند. اگر میتوانید از پرده های بدون ریسمان استفاده کنید در غیراینصورت حتما تغییرات لازم در پرده های کرکره ای برای ایمن سازی آن را اعمال کنید.

در خانه ایمن برای کودکان نباید بادکنک ها در دسترس باشند

بادکنک ها باید کاملا از دسترس کودکان زیر هشت سال خارج باشند. نیمی از خفگی های کودکان با وسایل بازی از طریق بادکنک ها بوده است. اگر بادکنک در دهان یک کودک قرار بگیرد به راحتی میتواند راه هوایی او را مسدود کرده و باعث خفگی شود.

مداد شمعی ها رها شده باشند

حتی دست های کوچک هم میتوانند مداد شمعی را نصف کنند و آن به اندازه کافی کوچک است که باعث خفگی شود. همیشه مراقب کودک خود درحال استفاده از این وسایل باشید.

کمد لباس محکم شده باشد

تمام وسایل سنگین منزل به دیوار یا زمین محکم شده باشند زیرا هر ساله تعداد زیادی از کودکان به دلیل افتادن وسایل مانند کمد یا کشو لباس بر روی آنان دچار صدمه شده و به اورژانس مراجعه می کنند.

قلک های سفالی دور  از دسترس نباشند

کودک به راحتی میتواند از کشوهای یک دراور به عنوان پله استفاده کرده بالا رفته و قلک سفالی را بردارد. اگر قلک بشکند هم خرده های آن می تواند باعث جراحت شود و هم سکه می تواند راه هوایی را بسته و باعث خفگی شود. سکه ها باید از دسترس بچه ها دور باشد و روی کشوها میتوان ابزاری نصب کرد که بیش از دو سوم کشو باز نشود.

آشپزخانه و خانه ایمن برای کودکان

آشپزخانه دارای در باشد

از آنجاییکه آشپزخانه مکان پرخطری برای کودکان است بهتر است زمانیکه آنجا نیستید حتما در آن بسته باشد.

 در کابینت های پایین محکم شده است

مواد شوینده و پاک کننده هایی که در منزل استفاده می شوند سمی هستند. یا درهای کابینت را با قفل های مغناطیسی محکم کنید و یا از فقل های سنتی استفاده کنید. در غیر اینصورت مواد شیمیایی را به کابینت های بالا دور از دسترس کودکان منتقل کنید.

مایکروفر دور از دسترس باشد

سعی کنید  جهت تامین خانه ایمن برای کودکان مایکروفر را بالا نصب کنید ولی اگر روی پیشخوان است زمانیکه فرزندتان در آشپزخانه است آن را روشن نکنید و بیرون بروید.  غذای داغ را زمانیکه فرزندتان حاضر است به حال خود نگذارید زیرا خطر سوختگی وجود دارد.

دستگیره های اجاق گاز برداشته شود

زمانیکه آشپزی ندارید انها را در بیاورید. حتی بهتر از محافظ اجاق گاز استفاده کنید که دستان کودکان به شعله های آن نرسد. سعی کنید برای پخت و پز از شعله های عقب استفاده کنید و دسته های ماهیتابه به سمت جلو نباشد.

نکات خطرناک برای کودک در خانه

در فر به راحتی باز شود

بزرگترین خطر اینجا سوختگی ست ولی اگر حوله یا دستمالی از دسته فر آویزان باشد کودک شما می تواند آنرا بکشد تا در فر باز شود که خطر ضربه خوردن به سر او وجود دارد.

کارد و چنگال ها در دسترس هستند

کوددکان به راحتی می توانند از کابینت ها بالا رفته و به راحتی از وسایل روی آن استفاده کرده و صدماتی ایجاد کنند. قرار دادن چاقو روی کابینت یک اشتباه است. آن را درون کابینت های بالا قرار دهید.

دستشویی و خانه ایمن برای کودکان

شیرهای اب پوشش داشته باشد

روکش های لاستیکی شیرهای آب می تواند کودک شما را از ضربه و کوفتگی محافظت کند.

نکات خطرناک برای کودک در خانه

درها به سرعت  به هم کوبیده نشود

یکی از متداول ترین قطع شدگی ها، قطع شدن انگشتان دست به علت کوبیده شدن در است. سعی کنید ابزاری روی درها نصب کنید که مانع بسته شدن سریع در می شود و یا حتی می توانید حوله ای بالای در انداخته که مانع کوبیده شدن شود و خانه ای ایمن برای کودکان مهیا سازید.

کف دستشویی خشک نباشد

کمی آب روی زمین می تواند به راحتی باعث افتادن کودک شما شود که ضربه به سر از متداول ترین صدمات ناشی از آن است. بعد از حمام و استفاده از سرویس های بهداشتی از خشک بودن کف آن اطمینان حاصل کنید.

در توالت فرنگی باز باشد

از آنجاییکه قسمت بالای بدن کودکان سنگین تر است یکی از بزرگترین خطرات برای آنها خم کردن سر داخل توالت فرنگی و افتادن در آن است که منجر به ضربه و خفگی می شود. حتما از بسته بودن در آن بعد از استفاده اطمینان حاصل کنید و یا قفل مخصوص بر روی آن نصب کنید تا خانه ایمن برای کودکان تهیه نموده باشید.

سشوار در برق باشد

اگر فرزند شما آن را روشن کند می تواند خود را بسوزاند و یا با انداختن داخل وان یا سینک دچار برق گرفتگی شود.

وسایل دستشویی و قرص ها در دسترس باشند

تنها بالا قرار دادن قرص و یا مواد شیمیایی کافی نیست باید برای در آنها قفل تهیه کرد. استفاده از آنها باعث صدمه یا جراحت نمی شود بلکه خطر مرگ را به همراه دارد.

سفیر آرامش با کادری ماهر و باتجربه آماده ارائه خدمات به والدین و کودکان دلبندشان می باشند. این پرستاران با داشتن تجربه کافی در خصوص نگهداری و مراقب کودک می توانند در جهت ایمن سازی منزل کودکان اقدام نمایند.

میثم گنجی
میثم گنجی
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری