Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری بیمار » پرستاری از بیمار مبتلا به صرع چگونه است؟

پرستاری از بیمار مبتلا به صرع چگونه است؟

پرستاری از بیمار مبتلا به صرع

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آیا با روش پرستاری از بیمار مبتلا به صرع آشنایی دارید؟ افراد مبتلا به صرع، حملات شدید عصبی آنان را تهدید می کند، که یک فرایند ناخوشایند محسوب می شود، صرع در بعضی از بیماران خفیف بوده و با مصرف دارو تا چند ماه یا حتی تا چند سال، بیمار می تواند وضعیت خود را کنترل کند. در حالی که برخی دیگر به طور مکرر دچار تشنج شده و نباید آن ها را به مدت طولانی تنها گذاشت. این افراد همچنین نمی توانند رانندگی کنند یا به تنهایی از خانه خارج شوند.

خانواده هایی که یکی از اعضای آنها به این بیماری مبتلا شده، می توانند برای نگهداری از آن، به مجموعه پرستاری سفیر آرامش مراجعه کرده و پرستار در منزل را استخدام کنند، این افراد علاوه بر عهده گرفتن وظیفه پرستاری، دانش و اطلاعلت کافی راجب مراقبت و پرستاری از بیمار مبتلا به صرع را دارند و تعداد دفعات حملات عصبی را نیز کنترل خواهند کرد.

پرستاری از بیمار مبتلا به صرع

فردی که وظیفه پرستاری از بیمار مبتلا به صرع را به عهده میگیرد، تا جایی که امکان دارد باید از بروز حملات احتمالی این بیماری جلوگیری و آن را کنترل کند. لازم به ذکر است تشنج در شرایط استرس زا برای این بیماران بیشتر از سایر افراد رخ می دهد، به همین دلیل پرستار باید با به کارگیری نکات اصولی بیماران را در یک شرایط روحی مناسب قرار دهد.

به طور معمول پزشکان متخصص جهت کنترل این بیماری دارو های خاصی را تجویز می ‌کنند، که باید به طور مرتب مصرف شود، زیرا در غیر این صورت بیمار دچار حملات تشنج می شود، پرستار باید به زمان داروهای بیماری اهمیت دهد و هیچگاه در زمان آغاز علائم تشنج به او دارو ندهد. علت تشنج در کودکان اغلب رعایت نکردن همین نکات است.

اقدامات مهم در هنگام پرستاری از بیمار مبتلا به صرع:

  1. ایمن نگه داشتن بدن بیمار و مخصوصا سر او در هنگام وقوع حمله صرع.
  2. انجام کار هایی که به دستور پزشک معالج در هنگام حمله صرع باید انجام دهید و استفاده به موقع از دارو های آنها قبل و هنگام حمله
  3. همراهی بیمار در فعالیت های او مثل شنا یا دوچرخه سواری (برای پرستاری از بیمار مبتلا به صرع در هنگام وقوع حمله ناگهانی)
  4. دادن به موقع و منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک قبل از وقوع حمله صرع
  5. رانندگی کردن بجای بیمار. چراکه وقوع حمله هنگام رانندگی برا جان و مال بیمار بسیار خطرناک است.

به نقل از picmonic :

در کنار بالین بیمار، متخصصان مراقبت های بهداشتی موارد زیر را دارند:

تجهیزات کامل احیا
نظارت بر قلب در صورت اختلال عملکرد قلب
کیسه و اکسیژن در صورت کمبود اکسیژن
فریم تخت در صورت حرکت غیرقابل کنترل بدن
چهارچوب تخت در صورت سقوط، نزدیک‌تر به زمین قرار می‌گیرد
ساکشن در صورت آسپیراسیون

علائم هشدار دهنده ی صرع

کنترل شرایط عصبی بیمار

گرد آوری اطلاعات مفید در خصوص الگوی بیماری یکی از اقدامات مهم در پرستاری از بیمار مبتلا به صرع است. پرستار بیمار با توجه به اطلاعاتی که در زمینه بیماری صرع به دست آورده است، باید فعالیت های کاهش دهنده فشار عصبی را برای بیمار فراهم کند، به عنوان مثال می‌توان بیمار را به شنا و یوگا که از جمله ورزش های آرامش بخش هستند تشویق کند، اما لازم به ذکر است که قبل از شروع هر فعالیت ورزشی باید با پزشک مشورت شود، زیرا برخی اوقات حملات صرع موجب حساس شدن مغز و اعصاب این افراد در برابر بعضی از فعالیت ها می شود، به همین علت امکان دارد انجام این ورزش ها برای بیماران تهدید کننده باشد، پرستار بیمار باید توجه کند که قبل از انجام هر نوع فعالیت یا ورزش به پزشک معالج اطلاع دهد.

علائم هشدار دهنده ی صرع

افرادی که دچار حملات تشنج می شوند، با یک سری مشکلات و علائمی همراه هستند که امکان دارد با شما در میان گذاشته یا به دلیل به وجود آمدن بعضی از رفتارهای غیر معمولی پرستار یا مراقب متوجه این بیماری شود، به همین علت یکی از مهمترین وظایف پرستاری از بیمار مبتلا به صرع  توجه دائمی به واکنش ها و فعالیت های روزانه فرد بیمار است. یک پرستار آموزش دیده باید طوری رفتار کند که بیمار از توجه دائمی او آزرده نشود، زیرا اطلاع از این موضوع موجب افسرده شدن بیمار می گردد.

علائم نشان دهنده شروع حملات صرع عبارتند از:

  • بی اختیاری ادرار
  • سرگیجه در سالمندان
  • اختلال در بینایی
  • پرش برخی از اندام ها
  • حرکات غیر عادی چشم
  • اختلال در حافظه کوتاه مدت
  • به هم فشردن دندان ها
  • اختلال در حافظه کوتاه مدت
  • از دست دادن تعادل
  • تغییرات روحی

اقدامات لازم در زمان حملات صرع

اقدامات لازم در زمان حملات صرع

با مشاهده علائم تشنج در فرد بیمار، باید فرد آرامش خود را حفظ کرده و با تسلط کامل اقدامات زیر را انجام دهد، لازم به ذکر است که اگر بیمار در زمانی که در حالت نشسته قرار دارد دچار حملات تشنج شود، مشکل در تنفس فرد است. پرستاری از بیمار مبتلا به صرع در چنین لحظاتی بسیار مهم و تعیین کننده است

این اقدامات عبارتند از:

  1. برای قرار گرفتن زبان در قسمت جلوی دهان باید بیمار را روی پهلو خوابیده و هرگز نباید حرکات بدن او را کنترل کرد.
  2. پس از اینکه بیمار به طرف پهلو خوابانده شده، باید کف های درون دهان او خارج شوند تا تنفس به آسانی انجام شود، از قرار دادن دارو و خوراکی در درون دهان فرد خودداری کنید، زیرا احتمال خفگی افزایش می یابد.
  3. توصیه می‌شود یک بالشت کوتاه زیر سر بیمار قرار داده شود.
  4. اگر بیمار لباس های تنگ پوشیده است پرستار  باید، آنها را پاره کند یا دربیاورد تا عمل تنفس برای او دشوار نشود.
  5. به طور معمول بیماران پس از اتمام حملات صرع هوشیاری خود را به دست می آورد، که باید آن ها را تنها نگذاشته و در کنار آن ها بمانید.
  6. در برخی مواقع بیماران پس از به دست آوردن هوشیاری، حافظه کوتاه مدت خود را از دست داده که فرد پرستار باید تا زمانی که فرد هوشیاری کامل خود را به دست می آورد، شرایط را با آرامش برای او توضیح دهد تا فرد در شرایط اضطراب و تنش قرار نگیرد،
  7. در نهایت باید زمینه استراحت بیمار فراهم شود.

سخن آخر

پرستاری از بیمار مبتلا به صرع یک شغل عموما تمام وقت است. این کار می تواند برای مدت زیادی آسان و بدون چالش باشد ولی ناگهان سلامت بیمار به دستان شما گره می خورد. به همین دلیل پرستار باید بیمار را در بسیاری از مواقع و فعالیت های او مثل شنا، دوچرخه سواری و… همراهی کند و بجای او رانندگی کند. انجام اقدامات حیاتی در هنگام بروز حملات صرع در پرستاری از بیمار مبتلا به صرع بسیار مهم است و می توان گفت اصلی ترین وظیفه و مهارت پرستار است.

سوالات متداول

آیا پرستاری از بیمار مبتلا به صرع مهارت خاصی نیاز دارد؟

بله صد در صد. باید مهارت انجام اقدامات ضروری هنگام وقوع حمله صرع را بلد باشید. همچنین یادداشت و گردآوری اطلاعات مفید برای پزشک را نیز بدانید.

آیا پرستار بیمار مبتلا به صرع، باید رانندگی کند؟

بله. چراکه رانندگی برای این بیماران بسیار خطرناک است. اگر در حین رانندگی دچار حمله صرع شوند نتیجه می تواند فاجعه بار باشد.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
رسول اتحادی
رسول اتحادی
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست فوری خدمات پرستاری از سفیر آرامش