درخواست پرستار | مشاوره رایگان

نکات مهم در مراقبت از پگ معده PEG

نکات مهم در مراقبت از پگ معده PEG

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    امروزه بیماران بسیار زیادی وجود دارند که به دلایل مختلفی نمی‌توانند غذا را به اندازه کافی و یا به صورت کامل از طریق دهان خود مصرف کنند؛ یکی از راه‌های کمک به این افراد عمل جراحی گاستروستومی می‌باشد. در حقیقت در این عمل جراحی سوراخی در معده برای تحویل مایعات و غذا در فرد بیمار به وجود می‌آید. یکی از روش‌های این عمل جراحی، قرار دادن پگ معده می‌باشد که پرستاران باید آموزش مراقبت پگ معده در منزل را از قبل دیده باشند. از مزیت‌های پگ معده می‌توان به تغذیه راحت‌تر، کم‌هزینه‌بودن عمل جراحی، پرستار بیمار در منزل اشاره کرد.

    متعلقات پگ معده

    تغذیه و مراقبت از پگ معده در منزل
    در هنگام مراقبت از پگ معده در منزل شما باید به صورت کامل با متعلقات پگ معده آشنایی داشته باشید.

    در هنگام مراقبت از پگ معده در منزل شما باید به صورت کامل با متعلقات پگ معده آشنایی داشته باشید. همان طور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم پگ معده یک دستگاه جراحی است که در مسیر معده برای رساندن غذا، دارو و مایعات دیگر از آن استفاده می‌شود. به صورت کلی اجزای این پگ عبارت‌اند از:

    • آداپتور
    • کلمپ
    • سپر نگه دارنده
    • سپر داخلی
    • نوک قارچی کاتت

    پیشنهاد مقاله : معرفی خدمات پرستاری برای بیماران بستری در بیمارستان پیشنهاد میشود.

    آموزش مراقبت پگ معده در منزل

    بعد از آن که پزشک پگ را در محل مورد نظر قرار داد، بانداژ محل صورت خواهد گرفت. البته به این نکته توجه داشته باشید این بانداژ بعد از یک الی دو روز برداشته خواهد شد. بعد از آن محل لوله باید به خوبی با آب و صابون شسته شود تا از بروز عفونت پگ معده جلوگیری شود. در مراقبت از پگ معده در منزل دقت کنید که محل قرار گیری لوله باید در حین شستشو خشک نگه داشته باشید. بعد از این مرحله بیمار دیگر نیازی ندارد که محل لوله گذاری را بانداژ کند. آموزش مراقبت پگ معده در منزل به شما یاد می‌دهد تا مایعات رقیق را چگونه از لوله به معده بیمار تزریق کنید. به عنوان مثال در صورتی که بیمار شما مشکل در بلع داشته باشید؛ مانند بیماران سکته مغزی و… قوانین خاصی در تغذیه آن‌ها وجود دارد که در مراقبت از پگ معده در منزل به تمامی این قوانین دقت داشته باشید.

    نکات مهم در مراقبت از پگ معده در منزل

    ممکن است برای بسیاری از افراد این سؤال به وجود آید که نحوه تعویض معده peg به چه صورت می‌باشد؟ زمان تعویض پگ معده هر چند وقت یک بار است؟ در صورت اعزام پرستار حرفه‌ای در این حوزه بدون شک دیگر با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید بود. لوله پگ معده ممکن است برای ماه‌ها و گاهی سال‌ها باقی بماند. این در حالی است که ممکن است به دلیل شکستگی، عفونت پگ و… زمان تعویض پگ معده رسیده باشد. به صورت کلی می‌توان گفت پگ معده حداقل 10 ماه عمر دارند.

    در بسیاری از موارد دیده شده است که پزشک به بیمار خود گفته است که هر سال باید برای بررسی مراجعه کند. هنگامی که لوله پگ معده مسدود و یا شکسته باشد باید نحوه تعویض معده peg را به خوبی بلد باشید تا به داد بیمار خود برسید. لوله پگ معده به راحتی و بدون تزریق مسکن و یا بی حسی موضعی خارج و یا تعویض خواهد شد. لازم به ذکر است در صورتی که به صورت تصادفی لوله پگ معده از جای خود خارج شد بهتر است سریعاً آن را تعویض کنید؛ زیرا به سرعت محل پگ معده بسته خواهد شد.

    مراقبت از پگ معده بعد از جایگذاری

    تغذیه و مراقبت از پگ معده
    لوله پگ معده در حقیقت یک لوله بسیار نازکی است.

    در صورتی که شما قصد دارید از پگ معده در منزل مراقبت کنید و یا پرستار در منزل استخدام کرده‌اید بهتر است دقت زیادی به درجه بندی لوله داشته باشید. قبل از آن که تغذیه بیمار صورت گیرد، لوله باید 360 درجه به چپ و به راست چرخانده شود تا از چرخش آسان آن و چسبناک نبودن آن اطمینان حاصل کنید. پرستار بیمار به خوبی می‌داند که در صورتی که بیمار در رخت خواب دراز کشیده باشد باید برای آن که لخته خون ایجاد نشود، پاهای بیمار را بالا نگه داشته و لوله را حرکت دهد. آموزش مراقبت پگ معده در منزل به تمامی پرستاران داده شده است در نتیجه با خیال راحت پرستاران حرفه‌ای را برای مراقبت از بیماران خود استخدام کنید تا از بروز مشکلات مختلفی اعم از عفونت پگ معده جلوگیری کنید.

    تغذیه و مراقبت از پگ معده در منزل

    پزشک بدون شک به بیمار یک رژیم غذایی ترکیبی تجویز خواهد کرد که در آن قند کم، پروتئین و کالری زیادی وجود دارد. تغذیه بیمار باید به صورت کوتاه و مکرر انجام شود به عنوان مثال هر 3 ساعت به مقدار توصیه شده باشد تغذیه بیمار انجام شود. در این راه دقت کنید که به همراه غذا بیمار از نوشیدن مایعات خودداری کند. در هنگام مراقبت از پگ معده در منزل به این نکته توجه داشته باشید قبل از شروع تغذیه بیمار، غذای باقی مانده در معده را باید با سرنگ بیرون بکشید و آن را اندازه گیری کنید؛ در صورتی که حجم این غذا بیش از 100 میلی لیتر باشد بهتر است یک بار به بیمار غذا ندهید و در صورت تکرار این امر به پزشک اطلاع دهید.

    سخن آخر

    لوله پگ معده در حقیقت یک لوله بسیار نازکی است که در طی یک عمل جراحی بسیار راحت بر روی معده بیماران بسیاری قرار داده می‌شود. این لوله دارای جنس سیلیکونی می‌باشد و توسط متخصصین در بیمارستان‌ها بر روی معده گذاشته می‌شود. یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های این جراحی این است که شما می‌توانید از بیمار خود در منزل مراقبت کنید. بهتر است قبل از این کار آموزش مراقبت پگ معده به کمک پرستار در منزل را به خوبی دیده باشید و یا از سفیر آرامش حرفه‌ای در این راه استفاده کنید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان