Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » شیفت آنکال چیست؟ معرفی پرستار آنکال

شیفت آنکال چیست؟ معرفی پرستار آنکال

شیفت آنکال

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

شیفت آنکال یکی از جنبه‌های ضروری بهداشت و درمان است که جهت تامین خدمات درمانی و بهداشتی فوری بیماران ایجاد شده است. در این شیفت پزشکان و پرستاران زیادی فعال هستند که‌ حتی اگر در محل کار خود در شیفت اصلی حضور نداشته باشند، موظف هستند در صورت نیاز بیماران به سرعت در محل کار حضور پیدا کنند. در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بزرگ که بیماران زیادی در رفت‌و‌آمد هستند، این شیفت اهمیت زیادی دارد. در این شیفت پرستاران و پزشکان وظایف خاصی را بر عهده دارند و باید این وظایف را به خوبی انجام دهند. هدف اصلی از طراحی شیفت پرستاری و پزشکی آنکال بهبود کیفیت مراقبت از بیماران و دسترسی سریع به خدمات گسترده درمانی است. افرادی که می‌خواهند کیفیت درمان را بالاتر ببرند، می‌توانند از خدمات پرستار بیمار در منزل نیز بهره‌مند شوند.

پرستار آنکال چیست؟

پرستار آنکال فردی فعال در کادر درمان بیمارستان است که در ساعات کشیک بیمارستان مشغول کار و خدمات درمانی را به بیماران ارائه می‌کند. در کل خدمات آنکالی خدماتی مستمر و مداوم هستند که با نهایت کیفیت و در ساعات گوناگونی از شبانه‌روز در اختیار بیماران قرار می‌گیرند. با این وجود پرستار آنکال فردی است که خارج از شیفت اصلی خود و طبق برنامه زمانی از پیش تعیین شده در بیمارستان حضور پیدا می‌کند و به انجام وظایف پرستاری خود می‌پردازد.

زمانی که پرستاران آنکال در مراکز درمانی حضور پیدا می‌کنند، نیازهای بیماران سریع‌تر از قبل برطرف می‌شوند و بار کاری پرستار آنکال شیفت اصلی نیز کاهش می‌یابد. در زمان شلوغی مراکز درمانی و شرایط خاص درمان حضور این پرستاران در مراکز درمان اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

ناگفته نماند فعالیت در شیفت پرستاری آنکال باعث می‌شود یک پرستار شرایط مختلف درمان را تجربه کند و مهارت‌های خود را بهبود دهد. با توجه به اینکه پرستاران حاضر در شیفت آنکال زمان زیادی را در مراکز درمان و بیمارستان‌ها حضور دارند، از حقوق و مزایای اضافه کاری برخوردار می‌شوند. این افراد در افزایش رضایت بیماران از خدمات‌دهی مراکز مختلف درمانی و همچنین مدیریت وضعیت جسمانی بیماران تاثیرگذار هستند. البته مشکلات پرستاران بعضا بسیار بیشتر از بیمارشان است ولی روحیه پرستار آنکال باید پولادین باشد.

شیفت آنکال پرستاران

شیفت آنکال چیست؟

شیفت آنکال در پرستاری و پزشکی یک شیفت جداگانه کاری و یک بازه زمانی خاص است که طی آن پرستاران تعیین شده می‌بایست در مراکز درمان حضور پیدا کنند و در دسترس باشند. این پرستاران و پزشکان زمانی که بیماران به خدمات فوری پرستاری نیاز داشته باشند، فعالیت و خدمات درمانی گوناگون را به بیماران عرضه می‌کنند. معمولا در مراکز درمانی، نهادهای بهداشت و درمان و بیمارستان‌های بزرگ اعمال می‌شود.

اصلی‌ترین مزیتی که تعریف این شیفت کاری برای پرستاران و پزشکان به دنبال دارد، شامل مواردی همچون پرداخت حقوق اضافه، پرداخت به ازای هر تماس و حضور در تایم اضافه کاری است. این شیفت افزون بر اینکه مهارت‌های کاری در پرستار و پزشک را گسترش می‌دهد، در دریافت حقوق بیشتر نیز تاثیرگذار است. از طرفی دیگر تعریف این شیفت موجب بهبود کیفیت خدمات درمان در مراکز مختلف می‌شود. البته بعضی بیماران ترجیح می دهند یک همراه بیمار در بیمارستان استخدام کنند تا تاخیر ها و مشکلات خاص در رسیدگی به آنها به وجود نیاید.

آنکال در قانون کار چگونه محاسبه می شود؟

معمولا شیفت کاری آنکال خارج از ساعات کاری رسمی پرستاران و پزشکان است و پرداخت حقوق و مزایای این شیفت به عوامل مختلفی بستگی دارد. قوانین و مقررات تعیین شده از سوی وزارت بهداشت و توافقات میان پرستار و مراکز درمان برای تعیین حقوق این شیفت مورد توجه هستند. برخی دیگر از عوامل مؤثر در قانون ‌کار که برای تعیین حقوق آنکال در نظر گرفته می‌شوند، موارد زیر هستند:

  • تعیین حق‌الزحمه شیفت پرستاری و پزشکی آنکال: حق‌الزحمه پرستاری و پزشکی در شیفت‌های آنکال بر اساس ساعات کاری آنکال یا به طور ثابت معین می‌شود.
  • دریافت حقوق در صورت فراخوانی: گاهی اوقات توافقات بین پرستار و مراکز درمانی به این صورت است که این افراد با فراخوانی پرستار یا پزشک حقوق دریافت می‌کنند. در این صورت پرستار آنکال و پزشک حقوق کامل یا اضافه کاری اخذ می‌نمایند. این نوع از حقوق بر اساس نرخ ساعتی و روزانه مشخص می‌شود.
  • پرداخت حقوق بر اساس قوانین و مقررات وزارت بهداشت: در مواردی حقوق پرستاران آنکال طبق قوانین وزارت بهداشت و دستورالعمل‌های پرداخت حقوق شیفتی وزارت بهداشت معین می‌شود.
  • پرداخت حقوق بر اساس نرخ مصوب: در برخی از مراکز درمانی از نرخ‌های مصوب برای پرداخت حق‌الزحمه پرستاران استفاده می‌کنند. جهت کار در شیفت آنکال این مراکز باید نرخ مصوب پرداخت حقوق آنکال را بدانید و در صورت توافق با مرکز درمان در این شیفت مشغول به کار شوید.

پرستاران شیفت آنکال

وظایف و دستور کار پرستار آنکال

به طور کلی پزشک و پرستار شیفت آنکال باید در تمام ساعات کار خود در دسترس بیماران باشد و در صورت لزوم نیاز بیماران را به سرعت برطرف کند. در مواقعی این پرستاران کمتر از ۳۰ دقیقه تایم دارند تا به فرد بیمار رسیدگی کنند و مراحل رفع بیماری در یک بیمار را طی نمایند. افزون بر آن، پرستاران و پزشکانی که در شیفت پرستاری و پزشکی آنکال فعالیت دارند، می‌بایست شرح حال تمام بیماران مراجعه کننده را به طور کامل ثبت کنند.

اغلب پرستاران و پزشکان این شیفت در قسمت اورژانس مراکز درمان نیز فعالیت دارند و به احوال و اوضاع بیماران مراجعه‌کننده رسیدگی می‌کنند‌‌. پزشکان و پرستاران این شیفت وظیفه دارند با قوانین و مقررات آنکال بودن شیفت کاری آشنایی پیدا کنند و به تعهدات خود پایبند باشند‌. برخی از این قوانین و مقررات به طور خلاصه معرفی شده‌اند:

  • پرستاران آنکال نباید در شیفت‌های آنکالی متوالی و پشت هم فعال باشند.
  • یکی از قوانین مهم پرستاری در شیفت‌های آنکال این است که پرستار نباید همزمان در چند مرکز درمان یا بیمارستان مشغول ارائه خدمات درمان به بیماران باشد.
  • پرستارانی که در شیفت اصلی خود حاضر هستند، نمی‌توانند همزمان به عنوان پرستار آنکال در مراکز درمان فعالیت کنند.
  • بهترین پرستار آنکال و بهترین پزشک آنکال برای هر بخش درمانی در بیمارستان‌ها باید از میان افرادی که در همین بخش فعالیت دارند، انتخاب شوند. تنها زمانی که مرکز درمان با کمبود نیروی درمان‌ مواجه باشد، می‌تواند کمبود نیروهای خود را با جذب نیروی اضافی شیفت‌های آنکالی از سایر قسمت‌های بیمارستان جبران کند.
  • طبق قوانین وزارت بهداشت عدم حضور پرستار و پزشک در شیفت برنامه‌ریزی شده منجر به تذکر شفاهی به این افراد می‌شود و در صورتی که این کار چندین بار تکرار شود، عواقب جدی دارد.
  • برای هر پرستار و هر پزشک تعداد خاصی شیفت آنکال در طول ماه در نظر گرفته می‌شود. معمولا تعداد شیفت این افراد ۵ شیفت شب و ۱۰ شیفت عصر و صبح در نظر گرفته می‌شود. با این حال شرایط بیمارستان و تعداد نیروهای آنکال در تعیین تعداد شیفت‌های فعالیت به صورت آنکالی نقش دارد.

شیفت آنکال چیست؟

اهداف تشکیل تیم آنکال

تشکیل تیم پرستار آنکال با اهداف مختلفی انجام می‌شود. برخی از اهداف اصلی تشکیل این تیم در موارد زیر نام برده شده‌اند:

  • ارائه خدمات مراقبت از بیمار در مواقع اضطراری: تیم آنکال پرستاری و پزشکی با هدف ارائه خدمات فوری و ضروری در مواقع حساس تشکیل می‌شود. این تیم زمانی که مرکز درمان شلوغ و پرتردد باشد، فعالیت گسترده درمان را آغاز می‌کند.
  • افزایش کارایی و میزان بهره‌وری خدمات درمان: با حضور تیم آنکال در مراکز درمان کیفیت مراقبت از بیماران ارتقا پیدا می‌کند و بهره‌وری خدمات درمان بیشتر می‌شود. زیرا در این صورت نیروی درمان کافی در بیمارستان حضور دارد و با تسریع پاسخگویی به نیاز بیمار، از بروز مشکلات جدی در بدن بیماران جلوگیری می‌کند.
  • بهترین مدیریت برای منابع سلامت: با تشکیل تیم آنکال و فعالیت مداوم آن‌ها در شیفت آنکال مرکز درمانی این فرصت ویژه را به دست می‌آورد که منابع انسانی خود را به طور بهینه مدیریت کند و در صورت نیاز از نیروهای اضافی خدمات بگیرد.
  • افزایش رضایت بیماران از خدمات درمان: با تعریف شیفت پرستاری آنکال بیماران به راحتی خدمات درمان را دریافت می‌کنند و در مواقع اضطراری بدون فوت وقت بیماری خود را برطرف می‌نمایند. از این رو رضایت بیمار از مرکز درمان و خدمات آن بیشتر می‌شود.
  • کاهش فشار کاری پرستاران شاغل: این تیم در واقع دستیاری برای پرستاران شاغل هستند و بار کاری پرستاران حاضر در شیفت آنکال را کاهش می‌دهند.

جمع بندی

شیفت آنکال یک شیف کاری پرستاری و پزشکی است که طی آن پرستاران و پزشکان در مراکز درمانی حضور پیدا می‌کنند تا در کنار پرستاران شیفت اصلی به ارائه خدمات درمانی بپردازند. این پرستاران وظایفی همچون رسیدگی به بیمار، ثبت شرح حال بیمار و درمان فوری بیماری افراد بیمار را بر عهده دارند. حق‌الزحمه پرستاران آنکال طبق توافق مراکز درمانی و پرستار، مقررات وزارت بهداشت، نرخ‌های مصوب و دریافت حقوق بر اساس نرخ فراخوانی نیرو تعیین می‌شود. این پرستار آنکال موظف به رعایت برخی قوانین خاص در شیفت کاری آنکال هستند.

تشکیل تیم آنکال اهداف مختلفی همچون بهبود مدیریت منابع انسانی، تسریع خدمات‌دهی در مراکز درمانی، افزایش رضایت بیماران و کاهش فشار کار پرستاران شیفت اصلی را به همراه دارد. چنانچه علاوه بر دریافت خدمات در مراکز درمانی نیازمند دریافت خدمات گسترده پرستاری در منزل خود نیز هستید، می‌توانید از خدمات سفیر آرامش بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

آیا شیفت پرستار آنکال اجباری است؟

خیر، طبق قوانین وزارت بهداشت هیچ اجباری برای حضور یک پرستار و پزشک در شیفت آنکال وجود ندارد. البته هر فردی نمی‌تواند یک پرستار آنکال باشد. این پرستاران می‌بایست از امتیاز کافی برای مراقبت از بیماران در شیفت‌های آنکالی برخوردار باشند.

آیا پرستاران آنکال می‌توانند در شیفت‌های مختلف کار کنند؟

بله. پرستاران آنکال در شیفت‌های مختلف عصر، شب، روز و شیفت تعطیلات مشغول ارائه خدمات درمانی هستند. شیفت این افراد متناسب با توافقات انجام شده و نیاز مراکز درمانی مختلف قابل تغییر است.

نحوه محاسبه حقوق پرستار آنکال چگونه است؟

پرستاران و پزشکان آنکال در تایم آزاد خود در بیمارستان حاضر می‌شوند. به همین دلیل فعالیت آن‌ها در شیفت‌های آنکال به عنوان اضافه کاری در نظر گرفته می‌شود. این افراد مطابق با ساعات فعالیت خود حقوق دریافت می‌کنند. با این حال پرداخت حقوق به پرستاران و پزشکان آنکال بستگی به توافقات حق‌الزحمه پرستار و مراکز درمانی دارد.

5/5 - (2 امتیاز)
رسول اتحادی
رسول اتحادی
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست فوری خدمات پرستاری از سفیر آرامش