درخواست پرستار | مشاوره رایگان

روماتیسم در کودک، نشانه ها، اصول مراقبتی در منزل و درمان

روماتیسم در کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    به طور کلی روماتیسم در کودک شایع‌ترین علت معلولیت کودکان در ایران است. اما با تشخیص به موقع می توان از تبعات آن جلوگیری کرد. متاسفانه راهی برای آزمایش و تشخیص این بیماری وجود ندارد و علائم عمومی آن مشابه سرماخوردگی هستند. علائمی مانند: تب، اسهال، آفت دهان، مشکلات پوستی، درد مفاصل و عضلات، ورم مفاصل و اختلالات رشدیاز نشانه های شایع بیماری هستند.

    علت حدود ۹۰ درصد مراجعه والدین به پزشکان دردهای مفصلی و عضلانی مربوط به رشد است و تنها کمتر از ۱۰ درصد آن‌ها ممکن است بیماری هایی از دسته روماتیسم در کودک مشاهده شود. اگر کودک شما صبح ها بعد از بیدار شدن دچار درد بدنی می‌شود و گاهی حتی یک ساعت زمان می‌برد که به حالت طبیعی بازگردد لازم است به پزشک مراجعه کرده و معاینات مربوط به بیماری را انجام دهد. این بیماری در کودکان بیشتر از نوجوانان رویت میشود.

    روماتیسم در کودک
    روماتیسم در کودک، نشانه ها، اصول مراقبتی در منزل و درمان

    آسیب های بینایی در دخترها بیشتر از پسر ها اتفاق می افتد.به طور کلی ضعف بدنی و ابتلا به بیماری‌های خاص مثل سرطان احتمال ابتلا به روماتیسم در کودک را افزایش دهد. در حال حاضر روش‌های درمانی برای روماتیسم در کودک تغییر کرده و بر پایه روش های سرکوب کننده سیستم ایمنی انجام می شوند، زیرا لازم است روش درمانی توانایی توقف فرآیند بیماری را داشته باشد. برخی بیماری های روماتیستی مختص کودکان هستند. مانند: نرمی مفاصل یا دردهای رشد. برخی از آن‌ها بین کودکان و بزرگسالان مشترک اند. مانند: آرتریت روماتوئید

    شایعترین نوع روماتیسم در کودک، روماتیسم مفصلی است که به صورت التهاب و ورم مفصل مشاهده می‌شود و بیشتر بین کودکان ۱تا۱۶ سال شایع است. آرتریت روماتوئید یکی از اصلی‌ترین علل معلولیت های جسمی و اختلالات بینایی در کودکان است است اما؛ با درمان به موقع امکان پیشگیری از این عوامل وجود دارد به همین خاطر در مقاله مربوط به کودکان معلول درباره این اختلال و تکنیک های آموزش مهارت به کودکان معلول بیشتر توضیح داده ایم.

    پیشنهاد مقاله : تکنیک های آموزش مهارت به کودکان معلول

    روماتیسم در کودک چگونه تشخیص داده می شود؟

    به طور کلی نشانه های بالینی و معاینات اولیه مهمترین نقش را در تشخیص این بیماری دارد زیرا هیچ آزمایش مشخصی برای شناختن بیماری های روماتیستی وجود ندارد. کاردیت، کره، ضایعات پوستی، تب، تست های آزمایشگاهی غیر طبیعی برای عفونت استرپتوکوکی و تغییرات هدایتی ضربان قلبی در الکتروکاردیوگرام ” کرایتریای جونز” می تواند به تشخیص کمک کند.این ازمایشات معمولا لازمه تشخیص این بیماری هستند.

    بیماری هایی که به تب روماتیسمی شباهت دارند؟

    بیماری به نام آرتریت واکنشی علائم آن طولانی‌تر از تب روماتیستی است. اما امکان ابتلا به کاردیت در آن بسیار کمتر است. برای کنترل آن لازم است از آنتی بیوتیک استفاده شود.

    ‏ آرتریت ایدیوپاتیک در جوانان علائم مشابه تب روماتیسمی دارد اما دردهای مفصلی آن گاهی بیشتر از ۶ هفته ادامه دارد.

    بیماریهای مانند لایم، لوسمی و آرتریت واکنشی ممکن است تحت تاثیر سایر باکتری ها و ویروس ها با علائم مشابه آرتریت خودشان را نشان دهند. همچنین بیماری‌های مادرزادی یا اکتسابی قلبی نیز ممکن است با تب روماتیسمی اشتباه گرفته شود.

    این بیماری چه مدت طول خواهد کشید؟

    علائم اصلی این بیماری در چند روز اول فروکش خواهد کرد. گرچه امکان حمله های بعدی تب روماتیستی وجود خواهد داشت. استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک لازم است. همچنین علائم مسائل قلبی نیز برای فرد ماندگار خواهد شد.

    اگر این بیماری موجب تخریب شدید دریچه قلب نشده باشد؛ امکان بهبود کامل وجود دارد.

    اقدامات مراقبین برای مراقبت از روماتیسم در کودک

    سعی کنید به کودکتان کمک کنید تا خودش را مانند یک بیمار نبیند. برای تفریح و سرگرمی او برنامه‌هایی تنظیم کنید که به راحتی قابل تغییر باشد زیرا؛ کودکان مبتلا به بیماریهای روماتیستی شرایط متغیری دارند. همچنین سعی کنید با توجه بیش از اندازه به کودک مبتلا به روماتیسم خود از دیگر فرزندان تان غافل نشوید .

    و از طرفی داشتن فعالیت بدنی و انجام ورزش های کششی و آرام مانند یوگا میتواند به بهیود سلامت فرزندتان کمک کند در مقاله فواید یوگا برای کودکان درباره فواید این ورزش در حفظ سلامتی کودکان صحبت کرده ایم با مطالعه فواید این ورزش میتوانید فرزندتان را به انجام روزانه آن تشویق کنید .

    روماتیسم در کودک

    برای مراقبت از روماتیسم در کودک چه افرادی به شما کمک می‌کنند؟

    شما می توانید با کمک گرفتن از تیم بیمارستانی و روانشناس برای صحبت کردن در مورد نگرانی هایتان شروع کنید.

    مددکاران اجتماعی، می‌توانند شما را به صورت عملی پشتیبانی کنند.

    می توانید از خانواده هایی که فرزند روماتیسمی دارد کمک بگیرید.

    همچنین برای مراقبت از فرزندتان می توانید از پرستار کودک که تجربه کار با کودکان مبتلا به بیماریهای روماتیستی را دارد کمک بگیرید.

    کنترل درمان روماتیسم در کودک

    حتما کودک را در روند درمان شرکت دهید. افزایش اعتماد به نفس کودک باعث می‌شود همکاری بیشتری در روند درمان مانند فعالیت های ورزشی و فعالیت های حرکتی نشان بدهد. برای فرزندتان علت مصرف داروها و مضرات توقف آنها را توضیح دهید. آن ها را تشویق کنید تا سوالات خود را در مورد مسائل مختلف مطرح کند. هر چه فرزند شما بزرگتر می شود محوریت مراقبت از شما به وی منتقل می شود. پس؛ لازم است در مورد مسائل مراقبتی و دلایل آنها کاملاً اطلاع داشته باشد. بهتر است از شروع سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی به صورت تدریجی مسائل مختلف را به عهده فرزندتان بگذارید تا بتواند به تدریج معنی استقلال را بفهمد و بتواند مستقلاً مسائل خود را حل کند.

    روماتیسم در کودک
    کنترل درمان روماتیسم در کودک

    کلینیک های روماتولوژی می‌تواند برای یادگیری مهارتهای مختلف به فرزندتان بسیار مفید باشند. اما لازمه آن این است که بتوانید فرزندتان را هرچند سخت برای مدتی با روماتولوژیست ها تنها بگذارید. شما به عنوان والدین باید بپذیرید که فرزند شما حقایق و مسائل شخصی دارد، که روماتولوژیست ها تنها در زمانی آن‌ها را برملا خواهد کرد که فرزندتان یا شخصی دیگر در معرض خطر جدی باشد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان