درخواست پرستار | مشاوره رایگان

بیماری ای ال اس و نکاتی که در مراقبت از بیماران باید رعایت کنیم؟

آیا بیماری ای ال اس کشنده است؟

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    بیماری ای ال اس، یک بیماری نانوان کننده است که سلول های عصبی موجود در مغز و نخاع را تحت الشعاع قرار می دهدکه منجر به ضعف ماهیچه ها و مرگ زودرس بیمار می شود.  اکنون با پیشرفت روزبه روز بیماری، قدم های اولیه جهت کشف درمان بیماری ای ال اس برداشته شده است اما دست یافتن به درمان قطعی زمان بر خواهد بود. جمع آوری شواهد حاکی از نقش فرآیندهای التهابی در پیشرفت این بیماری می باشد. در این مقاله از سفیر آرامش نکات مراقبتی از بیماران ای ال اس را با هم بررسی می کنیم.

    درمان بیماری ای ال اس

    در تحقیقات صورت پذیرفته توسط محققان در بیمارستان ماساچوست (MGH) که وابسته به دانشگاه هاروارد می باشد، یک داروی ضدالتهاب بروز بیماری را در یک موش مبتلابه ای ال اس به تاخیر انداخت.

    تنها دو درمان توسط سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریکا(FDA) برای درمان ای ال اس تاییدشده است که البته اثرگذاری آنها درحد متوسط است. مطالعات اخیر MGHحاکی ازآن است که کرومولین سدیم مورد تایید FDA که برای معالجه آسم استفاده می شود، اثرات محافظت نورونی را در مدل های سلولی و حیوانی بیماری آلزایمر اعمال می کنند.

    محققان علاوه بر مشاهده اینکه درمان باکرومولین سدیم موجب به تاخیر انداختن بیماری در موش های دارای جهش ای ال اس گشت، این تحقیق نشان داد که از سلولهای عصبی در مقابل دژنراسیون محافظت می کند و به حفظ ارتباط طبیعی اعصاب و ماهیچه ها کمک می کند.

    همچنین بخوانید: غذاهای مفیدی که لازم است در هنگام بیماری بخورید

    طول عمر بیماری ای ال اس
    التهاب، نقش مهمی در پیشرفت ای ال اس دارد.

    علاوه برآن، کرومولین سدیم باهدف قراردادن سلولهای ایمنی خاص، به نام ماست سل، باعث کاهش التهاب اطراف عضلات شده و مارکرهای ضدالتهابی را در خون و نخاع کاهش می دهد.

    صدری وکیلی ،پژوهشگر این آزمایش بیان کرد: این مطالعه اعلام می دارد که التهاب، نقش مهمی در پیشرفت ای ال اس دارد، بنابراین بررسی داروی ضدالتهابی ممکن است از اهمیت بسیاری برای توسعه یک درمان موثربر خوردار باشد. یافته های ما،نشان می دهد که درمان کرومولین محافظت عصبی در مدل موش مبتلا به ALS رافراهم می کند. هنوز از نحوه اثرکرومولین سدیم برای افراد مبتلابه بیماری ای ال اس مطمئن نیستیم، لذابه امید یافتن پاسخی قطعی به مطالعه و تحقیق در این زمینه ادامه خواهیم داد‌.

    نتایج این تحقیقات روزنه امیدی رادر باب بیماری ای ال اس گشوده است. پرستاری به منظور مراقبت و نگهداری از بیماران ای ال اس و به کاربردن دستورالعملهای مراقبتی، درمانی و بهداشتی، امری مهم و ارزشمند بوده و به فرد یا افراد با تجربه همراه با دانش و مهارت بالا نیاز است.

    مراقبت از مبتلایان به بیماری ای ال اس

    به علت شرایط فیزیکی بیماران مبتلا به ای ال اس و روندی که بیماری زایی و نگهداری این بیماران مرهون توجه ویژه است. مراقبت بیماران مبتلا به ای ال اس باید با دقت و توجه ویژه ای صورت پذیرد به عنوان مثال حمام رفتن که کاری روتین و روزمزه بسیاری ماست ،در این بیماران نیازمند دقت کافی است که از آسیب به بیمار و پرستار جلوگیری کند.

    پیشگیری از بیماری ای ال اس
    یکی از خطراتی که بیماران ای ال اس را تهدید میکند زخم بستر است.

    یکی از خطراتی که این بیماران را تهدید میکند زخم بستر است، در صورتی که افراد به مدت بسیار طولانی تحرکی نداشته باشند احتمال مبتلا شدن به زخم بستر برای بیماران فراهم میگردد. زخم بستر برای این بیماران بسیار خطرناک است و باید مراقبت و پیشگیری لازم را انجام داد.

    توانایی تکلم یا برقراری ارتباط در مراقبت از این بیماران بسیار مهم است، ساده ترین روش استفاده از از یک جدول حروف جلوی تخت بیمار و گرفتن علامت چشم ازبیمار، هنگام اشاره به حرف مورد نظر است، سپس پرستار باید حدس بزند که درخواست بیمار چیست. البته دستگاه هایی برای حل این مشکل به بازارآمده است و با ردیابی حرکت چشم به کاربر اجازه تعامل ساده با رایانه را برقرار می سازد.

    همانطورکه ملاحظه می فرمایید مراقبت و توجه در مورد بیماران مبتلا به بیماری ای ال اس حرف اول را می زند و باتوجه به عدم توانایی اعضای خانواده و نبود وقت کافی در رسیدگی به بیمار، ارائه خدمات پرستار در منزل از موضوعات مهم و اساسی است.

    نکات مهم پرستاری از بیماری ای ال اس

    در بیماری ای ال اس بیمار طیف وسیعی از مراقبت ها را نیاز دارد که تیم پرستاری متخصص مرکزسفیر آرامش، با این مسئولیت ها و وظایف آشنایی داشته و به خوبی به انجام این اقدامات مبادرت می ورزد، این مسئولیت ها عبارتند از :

    یافتن راهی برای برقرای ارتباط با بیمار مبتلا به بیماری ای ال اس متناسب با توانایی وی نیازمند مهارت ویژه است است. برقراری ارتباط کلامی ممکن است امکانپذیر نباشد و بیمار ممکن است نتواند ازسیستم زنگ اخبار برای درخواست کمک استفاده کند.

    • پایش علایم حیاتی شامل پایش عملکرد تنفسی و وضعیت قلبی و عروقی
    • پایش مایعات مصرفی و دفعی
    • ارزیابی رفلکس بلع (Gag Reflex): با وقوع تغییرات عضلانی رفلکس محافظ،Gagکاهش میابد.
    • طریقه ساکشن حلق و حنجره برای خروج ترشحات
    • رفلکس سرفه در این بیماران برای تخلیه ترشحات تنفسی کافی نیست و بایدآموزش های لازم توسط پرستار اعمال گردد.
    • طریقه بالا زدن چانه حین نوشیدن و غذاخوردن برای کاهش خطر آسپیراسیون آموزش داده شود.
    • حمایت عاطفی و روانی از بیمار و خانواده بیمار
    • طراحی برنامه بازتوانی برای کمک به استقلال هرچه بیشتر بیمار
    • حمایت و کمک در انجام فعالیت های روزمره مثل حمام کردن، بهداشت فردی، جابه جایی از ویلچر به تخت براساس ظرفیت و توان بیمار
    • کمک به بیمار در برقراری الگوی منظم دفعی روده ای و ادراری
    • تغییر پوزیشن در بیماران بدون تحرک برای ممانعت از ایجاد زخم بستر
    • ارزیابی مکرر پوست از نظر زخم فشاری
    • ارائه مشاوره به بیمار در تهیه وسایل کمک حرکتی و ویلچر
    • برقراری ارتباط با بیمار و استفاده از وایت برد در بیمارانی که قادر به تکلم نیستند.
    • اجرای منظم و مناسب داروهای تجویزشده
    • تشویق به تنفس های عمیق و سرفه موثر در بیماران با مشکلات تنفسی
    • ارائه یک رژیم غذایی نرم و نیمه جامد و قراردادن بیمار در پوزیشن نشسته هنگام صرف غذا

    هدف اصلی از پرستار بیمار در منزل به ویزه مراقبت از بیماری ای ال اس، برقراری آرامش در جهت حفظ و بهبود وضعیت جسمانی است و همین امر، اهمیت اطلاعات و دانش کافی پرستاری را می طلبد. پرستارانی که علاوه برتوجه به وضعیت جسمانی بیمار و به حال روحی بیمار هم توجه کنند و مراقبت های لازم را برای بیمار آورند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان