مقالات

علت قرمز شدن چشم و راه های درمان آن

آیا می دانید علت قرمز شدن چشم و راه های درمان آن چیست؟ علت قرمز شدن چشم در برخی مواقع به خاطر بیماری های چشمی و در مواقع دیگر به علت تغییرات شرایط آب و هوایی خواهد بود، عواملی مانند آلرژی، عفونت و خشکی هر یک دلیل قرمزی چشم هستند، که برای هر یک، روش درمانی خاص در نظر گرفته شده است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم در مورد قرمز شدن چشم، علت و درمان آن را بدانید.

علت قرمز شدن چشم

همان طور که مستحضر هستید علت قرمز شدن چشم همیشه گریه کردن یا حساسیت فصلی نمی باشد، اگر شما نیز جزو کسانی هستید که با این مشکل روبرو می شوید، باید علت آن را شناسایی کنید تا بتوانید به درستی به درمان آن بپردازید و هرگز نباید به طور خودسرانه از داروها و روش‌ های درمانی استفاده کنید. علت‌ های گوناگونی برای قرمز شدن چشم ها وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها پرداخته شده است:

علت قرمز شدن چشم به علت آلرژی

در بعضی از موارد چشم ها به مواد آرایشی، لنزهای تماسی و گرد گل ها واکنش آلرژی داشته و دچار قرمزی می شوند. در چنین مواقعی هر دو چشم قرمز و پر از اشک شده که در برخی موارد با تورم پلک نیز همراه است. برای درمان قرمزی چشم ناشی از آلرژی می توان قطره های ضد آلرژی چشم را به کار برد که این قطره مانع از خارش و التهاب چشم می شود، ما به شما توصیه می کنیم  محصولات بدون مواد نگهدارنده را به کار ببرید، تا خطر خارش چشم شما کاهش یابد.

در صورتی که متوجه شدید به هر ماده مانند لوازم آرایشی، لنز و غیره حساسیت پیدا کرده ‌اید، باید برای تعویض آن ها سریع اقدام کنید.قرمزی چشم ممکن است در سالمندان رخ دهد که پرستارسالمند باید با رعایت نکات بهداشتی به درمان آن اقدادم نماید.

 

قرمزی چشم ناشی از ورم ملتحمه

مورد  بعدی علت قرمز شدن چشم  التهاب است که ممکن است، ورم ملتحمه به علت وجود یک باکتری که به علت ضربه های جزئی یا به کار بردن لنزهای تماسی به چشم انتقال یافته است، باشد. در چنین مواقعی ابتدا یک چشم قرمز می شود و بعد از دو الی سه روز چشم دیگر دچار قرمزی می شود، لازم به ذکر است که اگر به علت باکتری ورم ملتحمه چشم به وجود بیاید، دردناک و با ترشح چرکی همراه خواهد بود.

همچنین قرار گرفتن افراد به مدت طولانی در معرض نور خورشید بدون به کار بردن عینک آفتابی سبب قرمز شدن چشم ها نیز خواهد شد.برای درمان می توان از قطره های مخصوص چشم که ضد عفونی کننده هستند، استفاده کرد تا چشم ها را تمیز کنند. در واقع برای بهبودی کامل باید در تمام دوره التهاب از این قطره استفاده شود.

قرمزی ناشی از گلوکوم حاد

به علت فشار زیاد و ناگهانی درون چشم گلوکوم یا آب سیاه رخ می دهد . که یکی از مواردی است که به علت قرمز شدن چشم منجر  می شود.که علاوه بر قرمزی، فرد مبتلا احساس درد شدید همراه با کاهش بینایی، حالت تهوع و سردرد خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که بدانید در بعضی از گلوکوم ها چشم ها بدون قرمزی و درد خواهند بود.

برای درمانی این قرمزی چشم باید حتما به پزشک متخصص چشم مراجعه شود تا او با توجه به شرایط بینایی شما درمان های لازم مانند قطره یا لیزر را تجویز کند.

قرمزی ناشی از خشکی چشم

اگر غدد میبومین اختلال داشته باشد، خشکی چشم بروز کرده که سبب تبخیر بیش از اندازه ی اشک چشم خواهد شد. دلایل اصلی خشکی چشم کار بیش از اندازه با رایانه، قرار گرفتن در معرض باد تند کلر و واکنش به دود می باشد.

شایان ذکر است که بعضی از افراد چشم های حساسی داشته و خشکی چشم آنان به رنگ چشمان انان ارتباطی ندارد، که در چنین مواقعی چشمان آن ها قرمز نشده و با علائمی مانند سوزش، خارش، احساس شن زیر پلک و اشک ریزی مواجه می شوند. اما در پایان چشم افراد به دلیل عدم ترشح اشک کافی قرمز خواهد شد.

درمان و علت قرمز شدن چشم

ما به شما توصیه می کنیم برای درمان این نوع قرمزی چشم اگر به مدت طولانی با رایانه سر و کار دارید به صورت مرتب از صفحه چشم بردارید و مدام پلک بزنید، اما اگر خشکی چشم باعث اذیت شما می شود، حتماً باید به پزشک مراجعه کرده تا در صورت نیاز غدد مسدود شده را باز کنند.


سوالات متداول

قرمزی چشم چه دلایلی دارد؟

قرمزی چشم می‌تواند ناشی از آلرژی، مصرف بعضی از داروها، ورم ملتحمه، ورم ملتحمه، گلوکوم حاد، یائسگی، خواب ناکافی، لنزهای تماسی، عفونت، نوشیدن الکل، ترکیدن عروق خونی و یا خشکی چشم باشد

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که علائم بیش از ۱ هفته طول کشید، تغییراتی در دیدن شما ایجاد شد، احساس درد زیاد در چشم دارید، نسبت به نور حساس می‌شوید، یک یا هر دو چشم ترشحات دارد یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنید حتما به پزشک مراجعه کنید

چگونه می‌توان علائم قرمزی چشم را درمان کرد؟

کمپرس گرم روی چشم می‌تواند به کاهش علائم این بیماری کمک کند. همچنین مرتبا دستانتان را بشویید و استفاده از لنزهای طبی و آرایشی را کنار بگذارید و از تماس با چشمها خودداری کنید. اما اگر علائم شما بیش از یک هفته ادامه داشت حتما به پزشک مراجعه کنید

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۱ از ۵
از مجموع ۲۲ رای

(2) نظرات

  • بیماری های عفونی در منزل و پیشگیری و نحوه مدیریت از آن ۱۱:۴۵:۵۹ ق٫ظ ۱۱ مرداد, ۱۴۰۱

    […] بیشتر بخوانید :علت قرمز شدن چشم و راه های درمان آن […]

    • کارشناس پرستاری ۱۱:۴۵:۵۹ ق٫ظ ۱۱ مرداد, ۱۴۰۱

      سلام بله

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button