درخواست پرستار | مشاوره رایگان

سندورم پیش از قاعدگی؛ علائم و درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی

علائم و درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    چرخه قاعدگی در خانم‌ها معمولا 28 روز اتفاق می‌افتد که در طی آن یک تخمک آزاد شده و رحم برای تشکیل جنین آماده می‌شود. در صورتی که اسپرم به تخمک نرسیده و بارداری اتفاق نیوفتد، در طول دوره قاعدگی بافت‌های رحم که برای بارداری احتمالی پرخون شده‌اند، تخریب شده و خون و بافت‌ها از طریق واژن از بدن خارج می‌شود. سندروم پیش از قاعدگی پیش از شروع خون‌ریزی ماهیانه اتفاق می‌افتد. در این مطلب قصد داریم تا سندرم پیش قائدگی را معرفی کرده و درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی را بررسی کنیم.

    سندروم پیش از قاعدگی یا پی ام اس چیست؟

    سندروم پیش از قاعدگی (PMS) علائم جسمی و روحی است که در فاصله 5 تا 11 روز پیش از شروع خونریزی روی می‌دهد. شدت و علائم سندروم پیش از قاعدگی در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود اما گفته می‌شود از هر 4 خانم، 3 نفر در طول زندگی سندروم پیش از قاعدگی را تجربه می‌کنند. در حقیقت PMS بر حالت‌های روحی و جسمی فرد تاثیر می‌گذارد.

    تشخیص سندروم پیش از قاعدگی

    تشخیص سندروم پیش از قاعدگی
    پزشک نمی تواند با انجام آزمایش pms را تشخیص دهد.

    تشخیص سندرم پیش از قائدگی روش خاص و یا توصیه شده علمی ندارد و پزشک نمی‌تواند با انجام آزمایش یا تستی خاص، PMS را تشخیص دهد. وقتی برای علائم ناشی از سندروم پیش از قاعدگی به پزشک مراجعه کنید، معمولا از شما می‌خواهد تا زمان‌های شروع و پایان علائم و همچنین زمان خونریزی را در طی چند ماه یادداشت کنید تا بتوان به طور صحیح‌تری آن را تشخیص داد.

    همچنین بخوانید: علل ایجاد زخم رحم چیست و چگونه درمان می‌شود؟

    علائم سندروم پیش از قاعدگی

    علائم سندرم پیش از قائدگی را می‌توان به دو دسته علائم جسمی و نشانه‌های روحی و رفتاری تقسیم‌بندی کرد؛ علائمی که هر یک از آن‌ها به نوبه خود ناخوشایند و آزاردهنده هستند:

    • علائم جسمی: سردرد، خستگی، بی حالی، جوش و آکنه، درد و حساسیت سینه‌ها، نفخ شکم، مشکلات گوارشی، کمبود انرژی و کمردرد
    • علائم رفتاری و روحی: افسردگی، غم و ناراحتی، گریه های بی دلیل، تغییر میل جنسی، بی خوابی، گوشه‌گیری، تغییر اشتها و عدم تمرکز

    دلایل سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

    دلایل سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
    تغییرات هورمونی یکی از دلایل سندرم پیش از قاعدگی است.

    با وجود آن که دلایل سندروم پیش از قاعدگی به طور دقیق مشخص نیست اما علت سندرم پیش از قائدگی (PMS) را دلایل احتمالی زیر دانسته‌اند.

    • تغییرات هورمونی که در اثر چرخه قاعدگی در خانم‌ها اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر خلق و خو و روحیات آن‌ها تاثیر گذاشته و باعث شکل‌گیری علائم سندرم پیش از قائدگی شود.
    • از سوی دیگر تغییرات انتقال‌دهنده عصبی سروتونین در مغز هم از دیگر دلایل احتمالی PMS عنوان شده است که کلیه فعالیت‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    درمان سندروم پیش از قاعدگی یا پی ام اس

    با توجه به اینکه سندروم پیش از قاعدگی در طول زندگی خانم‌ها، بارها و بارها تکرار می‌شود؛ به همین دلیل برخی خانم‌ها ترجیح می‌دهند به جای درمان دارویی به روش‌های دیگر روی بیاورند. البته در مواردی که علائم PMS آزاردهنده شوند، پزشک مصرف برخی داروها همچون داروهای مهارکننده باز جذب سروتونین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را تجویز می‌کند. پرستار بیمار نقش بسییار مهمی را در درمان سندرم پیش از قائدگی دارند، شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درمان سندرم پیش قائدگی با کارشناسان خبره مجموعه ما تماس حاصل فرمایید.

    بهترین درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی

    درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی با روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است و می‌توان درد و ناراحتی ناشی از این سندروم را کاهش داد. از روش‌های موثر درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

    • تلاش کنید تا این دوره بر روند طبیعی زندگی شما تاثیر منفی نداشته باشد.
    • رژیم غذایی خود را بر مبنای مواد غذایی سالم‌تر برنامه‌ریزی کنید.
    • دمنوش‌های گیاهی آرامش‌بخش را در رژیم غذایی خود جای دهید.
    • کافئین، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و الکل را حذف نمایید.
    • از مصرف غذاهای شور، پرادویه و چرب خودداری کرده و به جای آن سبزیجات و میوه‌های بیشتری میل کنید.

    تغییر شیوه‌ی زندگی و درمان خانگی پی ام اس

    با تغییر شیوه زندگی می‌توان علائم سندورم پیش از قاعدگی را کاهش داده و به طرز آسان‌تری با این دوره کنار آمد. موارد زیر را در جهت سبک زندگی سالم‌تر دنبال کنید:

    • به صورت روزانه ورزش کنید و پیاده‌روی را نیز به برنامه روزانه خود بیافزایید.
    • غذاهای سالم و مقوی مصرف کرده و با تغذیه ناسالم خداحافظی کنید.
    • خواب و استراحت کافی داشته باشد تا انرژی مورد نیاز بدن تامین شود.
    • از فعالیت‌های شدید بدنی، بیش از توانایی خود دوری کنید تا مشکلات جسمی PMS کاهش یابد.

    راهکارهای کاهش استرس در سندرم پیش قاعدگی

    یکی از مشکلاتی که برخی از خانم‌ها در زمان سندروم پیش از قاعدگی تجربه می‌کنند، ناآرامی و فشارهای روحی است که موجب استرس می‌شود. برای مقابله با این استرس باید برای آرامش روحی خود تلاش کنید. ورزش، تغذیه سالم و استراحت کافی را فراموش نکنید. سعی کنید با مدیتشن ذهن خود را آرام کنید و از احساسات منفی دوری شوید. با این تمرین‌ها می‌توانید از استرس و نگرانی‌ها در دوره PMS رهایی یابید.

    درمان سندروم پیش از قاعدگی با طب سنتی

    روش‌های موثر درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی در طب سنتی مبتنی بر مصرف گیاهان مفید برای کاهش دردها و ناآرامی‌های روحی است. این گیاهان را باید به صورت دمنوش مصرف کرد و از جمله بهترین دمنوش‌ها برای کاهش علائم سندورم پیش از قاعدگی می‌توان به دمنوش بابونه و دمنوش زنجبیل اشاره کرد. این دمنوش‌ها را به صورت روزانه مصرف کرده و از خواص آن‌ها بهره‌مند شوید.

    خدمات پرستاری در منزل

    در این مطلب به معرفی سندورم پیش از قاعدگی، علل، علائم و روش‌های درمان آن پرداختیم. اگر در منزل سالمند، کودک یا فرد بیمار دارید، مراقبت از آن‌ها در دوره‌ای که خود شما نیز درگیر علائم سندورم پیش از قاعدگی هستید، به کاری سخت تبدیل می‌شود. در این شرایط بهترین انتخاب ممکن، استفاده از خدمات سفیر آرامش است. این مرکز آماده اعزام پرستار بیمار برای مراقبت از بیماران، افراد سالمند و کودکان شما در منزل است.

    سوالات متداول

    سندروم پیش از قاعدگی چیست؟

    سندورم پیش از قاعدگی تغییرات جسمی، روحی و رفتاری خانم‌ها در فاصله 5 تا 11 روز پیش از آغاز خونریزی ماهانه است. این سندورم در خانم‌ها با شدت مختلفی روی می‌دهد.

    علت سندرم پیش از قائدگی (PMS) چیست؟

    سندروم پیش از قاعدگی و تغییرات روحی و جسمی آن، نتیجه نوسانات میزان انتقال‌دهنده عصبی سروتونین و تغییرات هورمونی در خانم‌ها است که بر سیستم بدن تاثیر می‌گذارد.

    علائم سندرم پیش قائدگی چگونه است؟

    سندروم پیش از قاعدگی دارای علائم جسمی همچون، سردرد، مشکلات گوارشی، خستگی و بی‌حالی، حساسیت سینه‌ها و جوش است. این سندورم همچنین موجب مشکلات روحی رفتاری مانند افسردگی، تغییر میل جنسی، بی خوابی، انزوا و تغییرات میزان اشتها می‌شود.

    درمان سندروم پیش از قاعدگی یا پی ام اس به چه روشی امکان‌پذیر است؟

    برای درمان علائم PMS در موارد شدید برخی داروها تجویز می‌شوند. اما تغییر سبک زندگی و درمان‌های خانگی نیز می‌تواند به بهبود علائم این سندورم کمک کند.

    روش‌های موثر درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی شامل چیست؟

    از روش‌های درمان خانگی سندروم پیش از قاعدگی می‌توان به اصلاح رژیم غذایی، خواب و استراحت کافی، ورزش، مصرف دمنوش‌های گیاهی، مدیتیشن و موارد دیگر برای آرامش روحی و جسمی اشاره کرد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان