Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری سالمند » راه های جلوگیری از پرخوری در سالمندان

راه های جلوگیری از پرخوری در سالمندان

راه های جلوگیری از پرخوری در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

پرخوری در سالمندان Overeating in the elderly شایع و معمول است و می تواند به مشکلات جدی سلامتی از جمله دیابت ، بیماری قلبی ، هضم نامناسب ، چاقی و کاهش سلامت استخوان ها منجر شود. برای کمک به سالمندان در حفظ سلامت روحی و جسمی ، مراقبان باید سالمند را تشویق به استفاده از عادات غذایی سالم و انجام ورزشهای موثر نمایند . در زیر چند نکته وجود دارد که پرستار سالمند می تواند برای جلوگیری از پرخوری او استفاده کند.

راه های جلوگیری از پرخوری سالمندان

برای پیشگیری و جلوگیری از پرخوری و اشتهای زیاد سالمندان و افراد مسن روش های مختلفی مثل تنظیم برنامه ریزی دقیق برای وعده های غذایی، کنترل وعده های غذایی، هیداراته کردن بدن سالمندان و خوردن آب در طول و بسیاری روش های دیگر وجود دارد که در ادامه ما 5 مورد از بهترین روش ها را خدمت شما عزیزان و پرستار در منزل شرح خواهیم داد:

برنامه ریزی غذایی دقیق برای جلوگیری از پرخوری فرد مسن

احساس گرسنگی یکی از مهمترین عوامل مرتبط با پرخوری است. بسیاری از سالمندان به جای خوردن وعده های غذایی منظم و میان وعده های گاه به گاه ، تا زمان گرسنگی کامل منتظر می مانند. در نتیجه،  ولع بیشتری را  برای خوردن غذا تجربه نموده و اغلب پرخوری می کنند. با  داشتن برنامه ریزی وعده های غذایی ، سالمندان می توانند از گرسنگی طولانی مدت جلوگیری کرده و خطر پرخوری را کاهش دهند.

به سالمندان کمک کنید تا وعده های غذایی هر هفته، از جمله میان وعده های سالم را از قبل برنامه ریزی و پیش بینی نمایند. افراد سالمندی که در منزل خود زندگی می کنند ممکن است با چالش های مختلفی روبرو باشند. برای تعدادی از این سالمندان که با مشکلات عدیده جسمی و حرکتی و ذهنی روبرو هستند مسئله آماده سازی غذا تبدیل به یک چالش بزرگ می گردد.

این افراد برای انجام این امورات نیاز به کمک داشته و لازم است از یکی از اعضای خانواده یا مراقبت پرستار برای انجام این فعالیت ها کمک گرفته شود . پرستاران ماهر این مرکز با اجرای برنامه های مراقبتی بر اساس نیازهای فردی هر یک از سالمندان اقدام می نمایند و مخصوصا با کمک به سالمندان مبتلا به آلزایمر ، زوال عقل و پارکینسون گام بلندی در ارتقا کیفیت زندگی این افراد و جلوگیری از  پرخوری در سالمندان بر می دارند.

مصرف پروتئین بیشتر جهت جلوگیری از پرخوری در سالمندان

پروتئین می تواند باعث شود فرد سالمند مدت طولانی تری احساس سیری کند و این باعث جلوگیری از پرخوری می شود. بهتر است صبحانه ای حاوی پروتئین بالا مانند بلغور جو دوسر و توت ، سفیده تخم مرغ  و سبزیجات ، یا ماست یونانی همراه با آجیل و میوه داشته باشید.

مصرف پروتئین بیشتر جهت جلوگیری از پرخوری در سالمندان

غذاهای غنی از پروتئین،  احساس سیری را افزایش می دهند و گرسنگی را در طول روز کاهش می دهند. خوردن پروتئین بیشتر،  همچنین می تواند به سالمند برای کاهش وزن کمک کند ، از چاقی ، دیابت و سایر مشکلات سلامتی مثل سو تغذیه در سالمندان جلوگیری کند.

کنترل مقدار غذای مصرفی در هر وعده

بهتر است به جای محروم کردن سالمند از غذا خوردن،  وعده های کم حجم تری را در وعده صبحانه، ناهار و شام به مصرف برساند. اگر مقدار زیادی غذا در بشقاب باشد، او احتمالاً تمام غذا را می خورد، حتی اگر سیر باشد. با کنترل اندازه غذاها می توانید از پرخوری سالمند جلوگیری کنید. برخی از بهترین راه ها برای جلوگیری از پرخوری افراد پیر شامل موارد زیر است:

  • وعده های غذایی را در بشقاب های کوچکتر سرو کنید
  • نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا
  • تعیین اندازه مناسب غذا بر اساس سن و وزن سالمند
  • هنگام صرف غذا بیرون از خانه ، مقدار کمتر از غذای همیشگی را بخواهید

استفاده از  آژانس های مراقبت از سالمندان مانند مرکز پرستاری سفر آرامش می تواند یک مزیت بزرگ برای آن‌ها تنها باشد. پرستار سالمند با ارائه یک برنامه مراقبتی متعادل به سالمندان در عرصه خوردن غذاهای مقوی ، ورزش و معاشرت منظم و تمرکز بر سایر عوامل سبک زندگی که امید به زندگی را افزایش می دهند کمک می نماید.

نوشیدن آب بیشتر برای جلوگیری از پرخوری در سالمندان

پرخوری و میان وعده های بزرگ می تواند در زمانی اتفاق بیوفتد که بدن گرسنگی را با تشنگی اشتباه می گیرد، زیرا آبرسانی برای عملکرد طبیعی بدن بسیار حیاتی است. برای بیشتر ما، نوشیدن آب یک فعالیت ناخودآگاه است که غالباً احساس تشنگی برای جلوگیری از کم آبی بدن ایجاد می شود. برای سالمندان، نوشیدن آب برای جلوگیری از مشکلات سلامتی در بدن بسیار حیاتی است. لازم است همیشه دقت نمایید که سالمند به طور منظم مایعات بنوشند تا بدن آنها هیدراته و سالم بماند و کم آبی در سالمندان می تواند خطرناک باشد.

بنابراین ، سالمندان لازم است در طول روز آب کافی بنوشند. هر بار که سالمند احساس می کند نیاز به خوردن یک میان وعده دارد، به جای آن او را به نوشیدن یک لیوان آب را تشویق کنید. نوشیدن آب میل به پرخوری و خوردن میان وعده های دوره ای را کاهش می دهد و همچنین می تواند از مصرف نوشیدنی های شیرین و غذاهای پرکالری در سالمندان جلوگیری کند.

احتمالاً توصیه های مبنی بر نوشیدن هشت لیوان آب در روز را شنیده اید. این مقدار  به راحتی به خاطر سپرده می شود ، و یک مقدار منطقی برای سالمندان است. بیشتر افراد سالم هر وقت احساس تشنگی می کنند می توانند با نوشیدن آب و مایعات دیگر هیدراته شوند. اما برای برخی از افراد ،مصرف  کمتر از هشت لیوان آب در روز ممکن است کافی باشد.

علاوه بر جلوگیری از پرخوری در سالمندان، نوشیدن مقدار کافی آب برای تقویت توانایی کلیوی سالمندان بسیار مهم است . بهتر است سالمندان حتی وقتی که احساس تشنگی نمی کنند آب بنوشند . با افزایش مصرف آب ، افراد سالمند می توانند سلامت شناختی  و ذهنی خود را تقویت کرده و از زوال عقل و از دست دادن حافظه جلوگیری کنند. طبق آکادمی های ملی علوم ، مهندسی و پزشکی ، مردان روزانه به حدود 15.5 فنجان یا 3.7 لیتر مایعات نیاز دارند. از طرف دیگر ، زنان تقریباً به 11.5 فنجان یا 2.7 لیتر در روز نیاز دارند.

ارتقا بهداشت خواب برای پرخوری افراد پیر

کمبود خواب و بی خوابی در سالمندان می تواند منجر به نوسان هورمون های سالمند شود ، که این امر نیز می تواند اشتهای او را در طول روز تحت تأثیر منفی قرار دهد. وقتی سالمند شب به اندازه کافی استراحت نمی کند ، در نتیجه ممکن است اشتهای او دچار نوسان شود و دچار کم خوری یا پرخوری گردد . علاوه بر پرخوری در سالمندان، کمبود خواب می تواند منجر به مصرف شدید مواد غذایی ناسالم مانند کیک، کلوچه، چیپس و نوشابه شود.

ارتقا بهداشت خواب برای پرخوری افراد پیر

حداقل هشت ساعت خوابیدن در شب می تواند از این ولع مصرف های ناسالم جلوگیری کرده و خطر پرخوری را کاهش دهد. پرستاران سالمند حرفه ای با آموزش در زمینه تغذیه و عادات سالم می توانند منبع اطلاعاتی و تشویقی شگفت انگیزی برای سالمندانی باشد که به پرخوری اعتیاد پیدا کرده اند.

هر سالمند نیازهای مراقبتی متفاوتی دارد و شناسایی نیازهای آنها باید توسط یک فرد متخصص و باتجربه انجام گردد تا بر اساس نیاز های او خدمات متناسبی ارائه نماید. روش جامع مراقبت از سالمندان با تمرکز بر عادات سبک زندگی سالم مانند خوردن غذاهای مقوی، ورزش منظم و حفظ روابط اجتماعی سبب بهبود و ارتقا کیفیت زندگی سالمندان می گردد. سفیر آرامش با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در عرصه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل و مجوزهای رسمی از وزرات بهداشت ،آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

مریم آقایی زاده
مریم آقایی زاده
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری