Safir logo
سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » مقالات پرستاری بیمار » چشم آبی؛ راه های آبی شدن چشم

چشم آبی؛ راه های آبی شدن چشم

عکس چشم آبی؛ راه های آبی شدن چشم

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

رنگ چشم شما می تواند نشانه ای از استعداد شما برای ابتلا به تعدادی از بیماری ها و مشکلات جسمی باشد. جالب است بدانید در میان رنگ های متنوع چشم، رنگ چشم آبی در مقایسه با سایر رنگها نشان دهنده احتمال ابتلا به برخی از مشکلات جسمی و بیماری هایچشمی است. این موضوع به دلیل کمبود ملانین در عنبیه چشم افراد چشم آبی رخ می دهد.

چند درصد از مردم دنیا چشم آبی دارند؟

در حالی که بسیاری از مردم چشم آبی را محبوب و زیبا می پندارند ، چشم آبی فقط در 8-10٪ از جمعیت جهان وجود دارد. شایع ترین  رنگ چشم  نیز رنگ قهوه ای می باشد که  با 79 درصد بشترین رنگ چشم در مردم جهان را به خود اختصاص داده است.

مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و حرفه ای در زمینه ارائه خدامات پرستار در منزل به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان است برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

ارتباط چشم های آبی و سلامتی چیست؟

رنگ چشم چیزی بیشتر از ظاهرو زیبایی است. در تحقیقات دانشمندان ثابت شده است  چشمهای آبی گاهی نقطه آغازین برای تشخیص و یافتن علت یک بیماری است . محققان در حال بررسی ارتباط بین چشم های آبی و افزایش احتمال  ابتلا به مشکلات و بیماری های زیر است:

  • سرطان چشم
  • دیابت
  • دژنراسیون ماکولا
  • از دست دادن شنوایی

ارتباط چشم های آبی و سلامتی چیست؟

رنگ چشم آبی چه ارتباطی با سرطان چشم دارد؟

پزشکان چشم پزشک  تقریباً به همه افراد چشم آبی توصیه می کنند که از عینک آفتابی استفاده کنند تا خطر ابتلا به سرطان های چشم مانند ملانوم چشم را کاهش دهند. به همین ترتیب  ممکن است سرطان ملانوم روی پوست نیز تاثیر بگذارد.

مشخص شده است  که ملانومای چشم یا همان سرطان چشم بیشتر در کسانی که پوستی روشن و چشمهایی با رنگ روشن دارند شایع است. در حالی که ملانومای چشمی ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد ، با افزایش سن خطرابتلا به آن نیز افزایش می یابد.

دیابت نوع یک چه تاثیری بر سلامتی افراد چشم آبی دارد؟

در حالی که هنوز سوالات زیادی برای تحقیق در این مورد وجود دارد  ، محققان در اروپا متوجه شده اند که بخش قابل توجهی از مبتلایان به دیابت نوع 1 دارای چشمهای آبی هستند.

تخریب ماکولا چیست؟

ماکولا ، که در مرکز شبکیه چشم است ، با افزایش سن مستعد آسیب دیدگی است. این آسیب باعث می شود بینایی فرد تار و مخدوش شود. در حالی که محققان هنوز علت دقیق آن را مشخص نکرده اند ، آنها از دو واقعیت اطلاع دارند:

  • دژنراسیون ماکولا به سن مربوط می شود. هر چه سن شما بیشتر باشد احتمال دژنراسیون ماکولا بیشتر است.
  • زنانی که پوستی روشن ، موهای بلوند و چشم های آبی دارند ، به طور قابل توجهی بیشتر احتمال ابتلا به تحلیل زوال ماکولا را دارند.

آیا افراد چشم آبی بیشتر در معرض ناشنوایی هستند؟

بر اساس مطالعه ای در سال 2015 ، دانشمندان در حال بررسی این احتمال هستند که افرادی که چشم های آبی دارند در معرض خطر بیشتری برای کاهش شنوایی از طریق حسی – عصبی قرار دارند.

این شکل از کاهش شنوایی در اثر آسیب به گوش داخلی یا عصبی است که از گوش به مغز می رود. از آنجا که گوش داخلی از ملانین استفاده می کند و وجود چشمهای آبی ناشی از کمبود ملانین است ، برخی از محققان فرض می کنند که ممکن است بین رنگ چشم و کاهش شنوایی اکتسابی ارتباط وجود داشته باشد.

در حالی که محققان هنوز نمی توانند قطعا بیان کنند  كه رنگ چشم با مشكل شنوایی در ارتباط است ، آنها دریافتند كه پس از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند ، كاهش شنوایی قابل توجهی در افراد با چشم های روشن تر وجود  دارد.

چگونه چشم ها آبی می شوند؟

از نظر فنی ، چشمهای آبی بی رنگ هستند. آنها نه تنها بی رنگ هستند ، بلکه هرکسی چشم آبی دارد با از نظر ژنتیکی با یکی از اجداد خود ارتباط مستقیم دارد .

چگونه چشم ها آبی می شوند؟

توهم نوری چیست؟

عنبیه قسمت رنگی چشم شما است که دارای چندین لایه است. لایه بالایی که اپیتلیوم نامیده می شود جایی است که ملانین سبب بوجود آمدن رنگ چشم می شود.

هنگامی که دراین لایه فوقانی ملانین یا رنگدانه وجود نداشته باشد ، چشم ها حالت آبی به خود می گیرند. رنگ آبی از نوری که از مایعات چشم  و از طریق لایه های زیر منعکس می شود ، ناشی می شود.

نگاه به چشم های آبی مانند تماشای یک استخر پر از آب است. وقتی استخرها با آب پر می شوند ، آب ورودی شفاف و بی رنگ  است. با این وجود ، وقتی آب کاملاً در استخرپر می شود ، رنگ آن آبی به نظر می رسد  زیرا آب های زیرین نور را منعکس می کند. در مورد رنگ چشم آبی نیز همین اتفاق می افتد.رنگ لایه بالایی عنبیه مشخص است اما نحوه انعکاس نور به آن رنگ آبی می بخشد.

چرا بیشتر نوزادان با چشم های آبی متولد می شوند و چرا ممکن است این رنگ در نهایت تغییر کنند؟

ژن مسئول ایجاد ملانین در چشم  ممکن است فعالیتی نکند تا تولید ملانین در شش ماه پس از تولد فعال شود. اگر این ژن فعال نشود ، چشم ها آبی می مانند.

ژنتیک چه تاثیری در آبی شدن چشم افراد دارد؟

در حدود 10 هزار سال پیش ، چشمهای آبی وجود نداشت. در حال حاضر ، محققان بر این باورند كه یك جهش در نیاکان ما ، مسئول رنگ آبی چشم است كه از منطقه دریای سیاه در جنوب شرقی اروپا منشا گرفته است. این اتفاق ممکن است  بین 6000 تا 10 هزار سال پیش به وجود آمده است.

فرض بر این است که فردی که این جهش در او اتفاق افتاده بود  صاحب فرزند شد که این ویژگی را به نسل بعدی منتقل کرد. همانطور که آن نسل بچه دار می شدند این رنگ چشم به نسل های بعد منتشر شد  ، و جهش چشم آبی همچنان در حال گسترش است.

این بدان معنی است که همه افراد با چشم آبی دارای جد مشترک و در ژنهای خود مشترک هستند.  همه این افراد باچشم های آبی به هم ربط دارند. محققان سال ها تلاش کرده اند تا بفهمند چرا بعضی از ما چشم های قهوه ای داریم در حالی که دیگران چشمان آبی، فندقی یا سبز دارند.

این مسئله که چگونه  این ژن ها از یک نفر در نزدیکی دریای سیاه  به میلیونها نفر در سراسر جهان در 10 هزار سال گذشته پخش  شده است یک موضوع مبهم است و هیچ کس دلیل و چگونگی آن را نمی داند با این وجود چندین نظریه جالب وجود دارد.

ژنتیک چه تاثیری در آبی شدن چشم افراد دارد؟

همه اینها ممکن است مربوط به زمستانهای تاریک  در شمال اروپا باشد. از نظر تئوری ، چشمهای آبی ممکن است فرد  را در برابر اختلالات بینایی ناشی از زمستانهای تاریک و طولانی محافظت کند. کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

میثم گنجی
میثم گنجی
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست مشاوره رایگان خدمات پرستاری