Safir logo

مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن

مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    مقدمه: آیا با مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن آشنایی دارید؟ افراد در دوران سالمندی به بیماری های متفاوتی مبتلا می شود، شاید دلیل این موضوع سبک زندگی نادرست، عوامل ژنتیکی یا عوامل محیطی باشد، اما نکته حائز اهمیت آشنایی با مشکلات گوارشی سالمندان علائم آن است، در ادامه مطالب سعی داریم درباره مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن که جز بیماریهای شایع دوران سالمندی هستند، اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.

    همانطور که مستحضر هستید دستگاه گوارش جزو دستگاه های مهم بدن است که وظیفه گوارش،  هضم غذا و جذب مواد مورد نیاز بدن را به عهده دارد. خانواده ها می توانند برای درمان مشکلات گوارشی سالمندان و آشنایی با علائم آن به سفیر آرامش مراجعه کرده و پرستار سالمند در منزل را استخدام کنند.

    مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن
    دستگاه گوارش از دهان شروع شده و به روده ختم می یابد.

    مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن

    از زمان قرار دادن غذا در دهان فعالیت دستگاه گوارش شروع می شود، دستگاه گوارش از دهان شروع شده و به روده ختم می یابد که اگر هریک از این اعضا دچار مشکل شوند، یک بیماری گوارشی به وجود می آید. بیماریهای گوارشی افراد را در تمام گروه های سنی میتواند درگیر کند. اما در دوران سالمندی شیوع بیشتری دارد.

    زیرا این افراد به طور معمول مجبور به مصرف انواع داروها می باشند که امکان دارد مشکلات گوارشی را به وجود بیاورند و همچنین برخی از آنان به دلیل دارا بودن مشکلات دهان و دندان توانایی صحیح  جویدن غذا را ندارند یا به علت تغییرات مزاجی توانایی مصرف بعضی  مواد غذایی مناسب را ندارند، برخی از مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن عبارتند از:

    زخم معده در سالمندان

    یکی از بیماری‌های گوارشی در سالمندان که در اکثر آنان دیده می شود زخم معده نام دارد. مهمترین دلیل به وجود آمدن زخم معده در سالمندان مصرف بیش از اندازه دارو یا عفونت معده است. بزرگترین دلیل بروز بیماری زخم معده مصرف طولانی مدت داروهای آرتروز است که در اکثر موارد این بیماری هیچ علائمی ندارد، اما به طور کلی کاهش بی مورد اشتها، درد شکم، استفراغ و حالت تهوع از علائمی هستند که زنگ خطر این بیماری به حساب می آیند. اگر این بیماری به موقع شناسایی شود، به راحتی می توان به درمان آن پرداخت.

    ریفلاکس معده

    هنگامی که مواد اسیدی معده به مری بازگردد، ریفلاکس ایجاد می شود. علائم شایع آن درد قفسه سینه، مزه تلخ گلو و دهان، سوزش معده و سر و دل هستند. لازم به ذکر است که به طور معمول برخی از افراد به دلیل پرخوری یا دراز کشیدن فوری بعد از غذا این علائم را دارند، اما فردی که مشکل ریفلاکس معده داشته باشد به طور معمول دو بار در هفته این علائم را دارد، با توجه به اینکه سالمندی یکی از دلایل آسیب پذیر شدن عضلات میباشد این بیماری ریفلاکس معده در سالمندان شیوع یافته است.

    برای درمان این بیماری علاوه بر مصرف داروهای تجویزی پزشک فرد سالمند باید سبک زندگی خود را تغییر دهد. پرستار سالمند در منزل می تواند اقدامات لازم را برای درمان این بیماری انجام دهد.

    یبوست چیست

    یبوست یا مادر تمام بیماری ها امکان دارد در هر گروه سنی به وجود بیاید، اما در سالمندان بیشتر مشاهده می شود. دلیل این موضوع این است که افراد با ورود به سن سالمندی به دلیل کم شدن تحرک و سوخت و ساز بدن حرکت روده آنان کاهش می یابد. همچنین این افراد مجبور به مصرف انواع داروها می باشند که عامل به وجود آورنده یبوست هستند، این بیماری مانند سایر مشکلات گوارشی با تغییر سبک زندگی مانند پیاده روی سالمندان و همچنین با استفاده از روش های درمان خانگی قابل درمان می باشد.

    مشکلات گوارشی سالمندان و علائم آن 2
    اختلالات عمل کرد روده، سندروم روده تحریک پذیر در سالمندان را به وجود می آورد.

    سندروم روده تحریک پذیر

    اختلالات عمل کرد روده، سندروم روده تحریک پذیر در سالمندان را به وجود می آورد که عضلات روده برای فرآیند انتقال مواد غذایی از معده به روده هماهنگی لازم را از دست داده و حرکات با اختلال انجام می شود، در چنین مواقعی فرد به سندروم روده تحریک پذیر ابتلا می‌یابد که از علائم آن می‌توان به تورم در ناحیه شکم، اسهال، یبوست، درد شکم و احساس دفع ناتمام اشاره کرد.

    پیشنهاد مقاله: رابطه استرس و بیماری‌های گوارشی چیست؟

    سخن پایانی

    همانطور که در مطالب بالا متوجه شدید، مشکلات گوارشی در سالمندان و علائم آن از نکات حائز اهمیت برای نگهداری از سالمند است که باید به آن توجه ویژه ای داشت. خانواده ها می توانند برای نگهداری از سالمند خود به موسسه پرستاری سفیر آرامش مراجعه کنند و بهترین افراد را که در زمینه مشکلات گوارشی سالمند اطلاعات لازم را فرا گرفته اند، استخدام کنند.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری