همان طور که میدانید بسیاری از افراد به سبب وجود نقصهای مادرزادی یا نقصهای اکتسابی مجبور هستند از ویلچر یا صندلی چرخدار استفاده کنند. از جمله این افراد میتوان به سالمندان، کودکان معلول و بیماران جسمی اشاره کرد. با این که زندگی با استفاده از ویلچرها امری سخت است اما با داشتن پرستاران و مراقبان مناسب و مفید افراد ویلچری میتوانند با امید و انگیزه و با سختی کمتری به زندگی خود ادامه داده و از آن لذت ببرند مرکز پرستاری سفیر آرامش با ارائه کمکهای کافی و حمایت مناسب به افراد ویلچری سبب میشوند این افراد بتوانند به راحتی از پس کارهای روزمره زندگی خود برآمده و زندگی با کیفیتی را تجربه نمایند. این مجموعه در کار خود بسیار خبره بوده و با در نظر گرفتن شرایط بیماران ویلچری به انجام اقدامات مهمی در جهت کمک به این افراد میپردازد. از جمله این اقدامات میتوان به مواردی همچون انتقال بیمار از ویلچر به تخت توسط پرستار، کمک به استحمام و کارهای شخصی، کمک به کارهای مربوط به پخت و پز و… اشاره نمود. شما میتوانید با اطمینان خاطر، مراقبت از بیماری ویلچری خود را به پرستار سالمند این مجموعه نامدار بسپارید.
پیشنهاد مقاله: جلوگیری از بیماریهای عفونی با روش واکسیناسیون
مراقبت از بیماران ویلچری در منزل و اتاق خواب
یکی از مهمترین نکاتی که لازم است افرادی که از سالمندان و بیماران ویلچری در خانههای خود نگهداری میکنند، در نظر داشته باشند، داشتن اتاق خواب مناسب برای این افراد است. تخت خواب راحت و مناسب یکی از مهمترین اجزا و عناصری بوده که لازم است در اتاق خواب افراد وجود داشته باشد.
از جمله ویژگیهای تخت خواب اتاقهای بیماران ویلچری، ارتفاع تخت خواب بوده زیرا باید ارتفاع تخت کم باشد تا انتقال بیمار از ویلچر به تخت توسط پرستار به راحتی صورت پذیرد. به علاوه بهتر است این تخت خواب فضای کافی برای حرکت و چرخش بیمار ویلچری داشته باشد. پرستاران بیماران ویلچری سعی میکنند هر آن چه که بیمار در طول شبانه روز به آن نیاز داشته باشد را در کنار تخت خواب رو قرار دهند و اگر در طول شب بیمار به چیزی نیاز داشت، به او کمک کنند تا به آن دسترسی بیابد. همچنین یک نکته مهم دیگر که در مراقبت از بیمار ویلچری در اتاق خواب باید در نظر داشته باشید، نزدیکی کمد و تخت خواب او است تا بتواند به راحتی به لباسها و اقلام مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد و سختی زیادی را در این جهت متحمل نشود.
پیشنهاد مقاله: نحوهی تشخیص بیماری کودکان
مراقبت از بیمار ناتوانی جسمی و فلج در آشپزخانه
یکی دیگر از نکاتی که لازم است در مراقبت از بیمار ناتوان جسمی و فلج مد نظر قرار گیرد، مراقبت از وی در آشپزخانه است. همان طور که میدانید آشپزخانه جزو خطرناکترین مکانهای هر خانهای میباشد زیرا بیشتر مواقع در آشپزخانه شعلهها روشن بوده و این امر خطر سوختگی بیمار را افزایش میدهد. از جمله تغییرات ایمنی که میتوان در آشپز خانهها برای نگهداری از بیماران ویلچری در منزل ایجاد کرد، میتوان به کاهش ارتفاع کانترها، اجاق گاز و مشعلها اشاره کرد تا بیماران ویلچری بتوانند به سادگی به آنها دسترسی داشته باشند.
یکی از چالشهایی که اغلب بیماران ویلچری با آن مواجه هستند، نداشتن فاصله کافی با میزهای کار یا اجاق گاز در آشپزخانه است. این صورت که زانوهای ویلچر اجازه نزدیک شدن به اندازه کافی به این سطوح را نمیدهند بنابراین در برخی مواقع برای راحتی کار بیماران ویلچری در این سطوح فرورفتگیهای ایجاد میکنند تا افراد توانخواه بتوانند به راحتی کارهای مربوط به آشپزی را انجام دهند. از جمله دیگر موارد تسهیلی که برای نگهداری از بیماران ویلچری در منزل و آشپزخانه میتوانند صورت گیرند، باید به نصب اجاق گازهای دیواری به جای واحدهای استاندارد کف، استفاده از آینههای استراتژیک برای کمک به دیدن محتویات داخل قابلمه، عمق کافی در سینکهای ظرفشویی و ارتفاع مناسب سطوح و میزها اشاره نمود.
بیشتر بخوانید: بیماری مزمن چیست؟
حمام کردن بیماران ویلچری در منزل
شاید از جمله پر استرسترین موقعیتهایی که بیماران ویلچری در آن قرار میگیرند، بتوان به حمام کردن اشاره کرد. بنابراین پرستار بیماران ویلچری میتواند کمک بسیار زیادی به این افراد در حمام کردن، کند. از جمله مواردی که میتوانید به منظور مراقبت از بیمار ویلچری در حمام کردن انجام دهید، نصب کردن صندلی دوش بوده در این صورت بیماران میتوانند به صورت نشسته حمام کنند و استرس شان کم خواهد شد. همچنین برخی میلههای چنگکی شکل وجود دارند که تعادل بیماران ویلچری در حمام و دستشویی کمک بسیار زیادی میکنند. برخی از نکات برای راحتی بیماران متری در حمام کردن به شرح زیر هستند:
- دسترسی بیماران ویلچری به حمام، دوش، سینک و توالت را تسهیل کنید.
- سعی کنید ارتفاع مواردی همچون سینک و قفسه بندی را متناسب با ویلچر فرد تنظیم کنید.
- مواردی که به تعادل فرد کمک میکنند، همچون نردهها، صندلیهای انتقال، نیمکتها و میلههای چنگ زدن باید در جای خود محکم باشند تا ایمنی فرد به طور قطع تضمین شود.
بیشتر بخوانید: نحوه آموزش به پرستاران برای مدیریت بیماریهای سالمند در منزل
نکات مهم مراقبت و نگهداری از بیماران ویلچری توسط پرستار
لازم است مراقب و پرستار بیمار ویلچری در خصوص نکاتی اطلاعات کافی داشته و آنها را رعایت کند تا نگهداری از بیمار ویلچری در منزل به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. از جمله نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب رمپهای صندلی چرخدار: رمپهای ویلچر به بیمار ویلچری این امکان را میدهد که به راحتی بتواند به خانه وارد شود.
- چک کردن مرتب چرخها: لازم است پرستار بیماران ویلچری به طور متناوب چرخ ویلچر را چک کند و از شل نبودن و ایمن بودن آنها اطمینان حاصل نماید.
- لازم است مراقبان بیماران ویلچری قبل از انتقال آنها از ویلچر به تخت یا بالعکس ترمز ویلچر را قفل کنند.
- لازم است چرخ ویلچر هر ماه روغنکاری شوند تا بیمار ویلچری بتواند با کمترین تلاش ویلچر را جابجا کند.
- مراقبان باید توجه داشته باشند که از قرار دادن بار اضافه بر روی ویلچر خودداری نمایند زیرا این کار ممکن است به عدم تعادل یا واژگونی ویلچر منجر شود.
برای درک بهتر این مطلب مقاله رابطه استرس و بیماریهای گوارشی چیست؟ را مطالعه کنید.
سخن پایانی
بیماران ویلچری از دسته افرادی هستند که به واسطه شرایط سختی که دارند، لازم است برای کوچکترین کارهای شخصی خود از کسی کمک بگیرند بنابراین پرستاران و مراقبان میتوانند در جهت کمک به این افراد بسیار موثر واقع شوند. مراقبت از بیمار ناتوان جسمی و فلج باید در حیطههای مختلفی صورت گیرد که شما میتوانید با اعتماد به مجموعه سفیر آرامش، مراقبت از بیمار خود را به پرستاران این مجموعه بسپارید.
تجهیزات پزشکی لازم برای نگهداری از بیمار در منزل 10:38:01 ق.ظ 26 ژوئن, 2023
[…] همچنین بخوانید: مراقبت از بیماران ویلچری در منزل توسط پرستار […]