درخواست پرستار | مشاوره رایگان

واریس پا در سالمندی

واریس در سالمندی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آیا با علائم واریس در سالمندی آشنایی دارید؟ یکی از بیماری های شایع در میان سالمندان واریس نام دارد، این بیماری موجب به وجود آمدن رنگ های بنفش، اغلب دردناک و برجسته می ‌شود که زنان را بیشتر از مردان درگیر می کند. امکان دارد دلیل این موضوع ترشح هورمون پروژسترون باشد، این هورمون توسط مردان نیز ترشح می شود اما میزان آن در زنان بیشتر است. رگ های واریسی در سالمندان امکان دارد سبب به وجود آمدن درد، احساس خستگی، سنگینی در محل به وجود آمده و ناراحتی شوند.

    اگر رگ های واریسی به موقع درمان نشوند مشکلات جدی در پی خواهد داشت. پرستار بیمار می‌تواند با استفاده از اطلاعات کسب کرده، بهترین اقدامات را جهت نگهداری از فردی که به این بیماری مبتلا شده است، انجام دهد. تا انتهای مطالب همراه سفیر آرامش باشید تا اطلاعات بیشتری در زمینه واریس در سالمندی به دست بیاورید.

    واریس در سالمندی
    واریس در سالمندان یکی از شایع ترین بیماری ها در این سن میباشد.

    واریس چیست

    قبل از اینکه بخواهیم شما را با علائم واریس در سالمندی آشنا کنیم، ترجیح می دهیم اطلاعات مختصری درباره بیماری واریس در اختیارتان قرار دهیم، تا با اطلاع کامل از این بیماری به سراغ درمان های لازم بروید. سیستم گردش خون در بدن متشکل از سه دسته رگ به نام سیاهرگ و سرخرگ، مویرگ می باشد.

    این رگ ها عمل خون رسانی در بدن را انجام می ‌دهند. وظیفه انتقال خون از اندام ها به قلب به عهد سیاهرگ است که به هر دلیل در این عمل اختلال به وجود بیاورد. خون در رگ ها به عقب باز می ‌گردد و جمع می شود. در بازگشت خون سیاهرگ شاد و به طور رگ های پیچ خورده، گره دار و برجسته مشاهده می شود، که به آن ها واریس گفته می شود.

    علائم واریس در سالمندی

    بیماری واریس در سالمندی علائم متفاوتی دارد، که پرستار سالمند می تواند با شناسایی آن به پزشک متخصص مراجعه کند. برخی از علائم واریس در سالمندی عبارتند از:
    رنگ های آبی یا بنفش تیره

    رگ های واریسی در مقایسه با سایر رگ ها بزرگ تر هستند.

    این رگ ها امکان دارد دردناک باشند.

    در اعماق رگ عنکبوتی قرار گرفته اند.

    برآمده و پیچ خورده هستند.

    تشخیص واریس

    اکثر افرادی که به این بیماری واریس مبتلا هستند به راحتی می توانند علائم آن را مشاهده کنند، افراد مبتلا به واریس و پایین پای خود رگ های تیره گره خورده، و پیچ خورده را مشاهده می ‌کنند، که حتی امکان دارد پاهای آنها متورم شود. سالمندان مبتلا به واریس در پاهای خود مخصوصاً در زمان بعد از ایستادن یا نشستن طولانی درد را تجربه می کنند. بسیاری از خانم های مبتلا به این بیماری در راه رفتن، لرز، سوزش، خستگی سنگینی و بی قراری تجربه می کنند.

    پیشگیری از واریس

    در موارد واریس شدید خارش پوست یا عارضه پوستی به صورت اگزما و سفتی های پایین پا به وجود می آید. لازم به ذکر است که تمام ناراحتی ها و بیماری های پا ناشی از واریس نمی باشد. به سالمندان توصیه می ‌کنیم در صورت دارا بودن هر نوع علائم دائمی و شدید به پزشک متخصص مراجعه کنند.

    واریس در سالمندی
    واریس شدید خارش پوست یا عارضه پوستی به صورت اگزما و سفتی های پایین پا به وجود می آید.

    درمان واریس

    رگ های واریس تراکم خون بالایی دارند، به همین دلیل کار خود را به طور صحیح انجام نمی دهند. در بدن رگ های زیادی وجود دارد که می تواند وظیفه این رگ ها را انجام دهند، بنابراین اکثر رگ های واریس لازم نبوده و پزشک می ‌تواند آن ها را بردارد. اما با توجه به این که امروز درمان تهاجمی شناخته شده است، می توان از این روش به جای عمل جراحی استفاده کرد، در ادامه مطالب چند مورد از روش های ساده درمان واریس بیان شده است:
    سالمندان می توانند جهت کاهش درد و تورم داروهای ضد التهاب مانند آسپرین و ایبوپروفن مصرف کنند.

    پیاده روی مرتب موجب بهبود گرفتگی و تحرک ماهیچه ها می شود.

    کم کردن وزن یکی از روش های ساده برای درمان واریس است.

    استفاده از جوراب های مخصوص فشرده سازی که در اکثر داروخانه ها موجود می باشد باعث تمرکز فشار در نزدیکی مچ پا می شوند و خون به سمت بالا کشیده می شود با استفاده از این جوراب ها اوضاع واریس سالمند وخیم نشده و نیاز به کارگیری درمان های دیگر نمی شود.

    پیشنهاد مقاله: بیماری زونا در سالمندان چیست؟

    سخن پایانی

    همانطور که در مطالب بالا متوجه شدید واریس یکی دیگر از بیماری های شایع در بین سالمندان است که امکان دارد باعث درد، ناراحتی، متورم شدن پا و سنگینی در محل به وجود آمده شود.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    1 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان