درخواست پرستار | مشاوره رایگان

همه چیز در مورد تاتو و خطرات احتمالی آن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    امروزه انجام تاتو و خالکوبی Tattoos نسبتا محبوب و شایع است و افراد بیشتری را می توان مشاهده نمود که قسمتی از پوست بدن خود را خالکوبی نموده اند.

    خالکوبی درکنار ظاهر زیبایی که ممکن است برای فرد ایجاد نماید ممکن است سبب بروز خطرات و بیمار یهای مختلفی نزد گردد که در این مقاله به بیان تعدادی از مشکلات ناشی از انجام خالکوبی می پردازیم :

    آیا خالکوبی خطرناک است ؟

    در جواب این سوال باید بگوییم بله ، خال کوبی خطرناک است. علیرغم این که صنعت تاتو روز به روز گسترش بیشتری می یابد لازم است افرادی که به دنبال انجام این کار به روی پوست خود می روند اطلا عات دقیق و مفصلی در مورد عوارض احتمالی آن داشته باشند .

    اثرات خالکوبی
    هر آنچه که لازم است در مورد خالکوبی و خطرات احتمالی آن بدانید.

    بنابراین  بله ، خال کوبی خطراتی دارد. و لازم  است این خطرات را قبل از اینکه بخواهید یکی از آنها را تجربه نمایید بشناسید :

    عوارض خالکوبی

    خطر عفونت های باکتریایی

    انجام تاتو به شدت خطرات عفونت های باکتریایی و قارچی را افزایش می دهد. تمام بانک های خون در ایالات متحده از یک قانون پیروی می کنند: کسی که اخیراً خال کوبی کرده باید حداقل یک سال صبر کند تا خون اهدا کند. این افراد جزو گروه پرخطر در نظر گرفته می شوند که می توانند عفونت را منتقل کنند.

    سوزن های پوشیده از جوهر عامل اصلی عفونت هستند. چندین نوع عفونت از این روش قابل انتقال است. سل و عفونت های پیش رونده شایع ترین هستند.

    Steph مخفف باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس است. در حالت عادی ، باکتریهای استپ به آنتی بیوتیکهای OTC مانند آموکسی سیلین حساس هستند ، اما ایمن سازی خطر زیادی برای سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک دارد.

    خطر عفونت های ویروسی

    در کنار عفونت های باکتریایی ، خال کوبی احتمال عفونت های ویروسی را افزایش می دهد. بسیاری از افراد به دلیل خال کوبی و سوراخ کردن پوست به هپاتیت C مبتلا شده اند. گزارش های پزشکی  متعددی وجود دارد  که ارتباط هپاتیت C و خال کوبی را تایید می کند.

    از آنجا که تجهیزات خال کوبی ممکن است آلوده باشد ، هر از چند گاهی استریل آنها توصیه می شود. یا استفاده از تجهیزات جداگانه برای هر مشتری خاص ضروری است.

    اما ممکن است مراکز خالکوبی وجود داشته باشد که مجوز فعالیت نداشته و موازین بهداشتی را رعایت ننمایند . لذا این امر احتمال ابتلای مشتریان را افزایش می دهد.

    از جمله عفونت های ویروسی قابل انتقال می توان به HCV ، HPV و حتی HIV اشاره کرد. بنابراین احتیاط اکیداً توصیه می شود.

    پیشنهاد مقاله : هر آنچه باید درباره لاغری موضعی با لیپوساکشن بدانید

    خطر عوارض پوستی

    آلرژی در بین افرادی که خال کوبی می کنند نسبتاً شایع است. علت اصلی آلرژی ، مواد شیمیایی است که در جوهر تاتو استفاده می شود. در زیر لیستی از مواد شیمیایی موجود در جوهرهای استاندارد تاتو آورده شده است:

    • آرسنیک
    • کربن
    • لیتیوم
    • بریلیم
    • گوگرد
    • تیتانات سرب

    این مواد شیمیایی به پوست آسیب می رسانند. با این حال کارشناسان خال کوبی از آنها استفاده می کنند. هنگامی که پوست در معرض مواد شیمیایی فوق قرار می گیرد ، تحریک و التهاب ایجاد می شود. بسیاری از افراد گزارش کردند که پس از خال کوبی به درماتیت آلرژیک مبتلا شده اند.

    مطالعات نشان داده است که رنگدانه هایی که در رنگ تاتو استفاده می شوند دارای درجه صنعتی هستند ، به این معنی که فقط مجاز به استفاده بر روی مواد صنعتی هستند.

    غالباً از این رنگدانه ها در رنگ های شستشوی اتومبیل و چاپگرهای جوهر افشان استفاده می شود. استفاده از آنها روی پوست می تواند منجر به مشکلات پوستی شود.

    خال کوبی و FDA

    نکته قابل توجه این است که هیچ یک از جوهرهای رنگی که در سالن های خال کوبی استفاده می شوند مورد تأیید FDA نیستند. FDA دریافته است که مقدار سموم مضر در جوهرهای خالکوبی خیلی زیاد است ، بنابراین از تأیید آنها خودداری کرده است .

    برخی از طراحان از جوهرهای مخصوصی برای نمایش تخصص خود استفاده می کنند. جوهرهایی مانند UV که بعد از قرار گیری در تاریکی از خود نور درخشانی ساطع می کند .

    این جوهرها به دلیل داشتن مواد شیمیایی خورنده برای پوست مضر هستند. در حقیقت ، FDA دریافته است که حتی جوهرهای طبیعی و بی ضرر نیز می توانند به طور دائمی به اندام های حیاتی مانند کلیه ، کبد ، طحال ، حنجره و ریه ها آسیب برسانند.

    عارضه مربوط به بافت

    خال کوبی می تواند به بافت های شما آسیب برساند. شما متعجب خواهید شد اگر بدانید گروهی از افراد برای پنهان کردن جای زخم در بدن از خالکوبی استفاده می کنند.

    مشکل این است که پس از انجام تاتو ، بافت های زخمی تاتو می توانند در اطراف زخم قدیمی رشد کنند. این بیماری از نظر پزشکی به نام کلوئید معروف است. پزشکان اتفاق نظر دارند که خال کوبی به طور تصاعدی احتمال ابتلا به کلوئید را افزایش می دهد.

    نوع دیگر عارضه مربوط به بافت ، ایجاد گرانولوم در اطراف ناحیه خالکوبی شده است. گرانولوماها بافت های ملتهب هستند. قرار دادن رنگدانه می تواند باعث التهاب بافت های اطراف محل تاتو شود و منجر به تشکیل گره شود. این گره ها – حتی اگر خوش خیم باشند – احتمال کمی برای بدخیمی دارند.

    خالکوبی و ام ار آی
    داشتن تتو انجام آزمایش MRI و گرفتن نتایج دقیق را برای شما سخت می کند.

    عوارض مربوط به MRI

    انجام تاتو انجام آزمایش MRI و گرفتن نتایج دقیق را برای شما سخت می کند. یک نوع MRI ، میدان مغناطیسی و امواج رادیویی را برای دریافت تصاویر دقیق ارسال می کند. هنگامی که افراد خالکوبی شده تحت MRI اسکن می شوند ، دو نوع عارضه ممکن است بوجود آید.

    نوع اول توسط رنگها ایجاد می شود. در طی مراحل تصویر برداری ، رنگ ممکن است گرم شود و سوختگی درجه یک مانند زخم ایجاد کند.

    نوع دوم به دلیل وجود عناصر فلزی در جوهر است. چنین عناصر می توانند با تشدید مغناطیسی تداخل کرده و تصویر را خراب کنند.

    نکات ایمنی برای مراقبت از جای زخم ناشی از تاتو

    اگر خالکوبی دارید و تا اینجای مقاله را خوانده اید ، در اینجا لیستی از  اقدامات مراقبتی که می توانید برای زخم های نشای از تاتو انجام دهید آورده شده است :

    1. محل خال کوبی را همیشه تمیز نگه دارید.
    2. برنزه شدن مشکلی ندارد اما از قرار گرفتن در معرض آفتاب زیاد خودداری کنید.
    3. از پمادهای گیاهی استفاده کنید.
    4. حداقل 4 هفته صبر کنید تا محل خال کوبی شده بهبود یابد.
    5. قبل از انجام آزمایش تشخیصی ، به پزشک خود اطلاع دهید که دارای تاتو هستید.

    به یاد داشته باشید ، بهتر است  از احساس پشیمانی در امان باشید. اگرچه خال کوبی ممکن است سرگرم کننده و  مد روز باشد اما غافل بودن از خطرات آن چندان سرگرم کننده نخواهد بود.

    هدف این مقاله ترساندن یا دلسرد کردن شما  از انجام تاتو نیست. بلکه برای این نوشته شده است  تا شما را از خطرات احتمالی این کار آگاه نماید تا با دید باز و اطلاعات کافی به انجام آن مبادرت ورزید .

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و حرفه ای در زمینه ارائه خدامات پرستاری در منزل به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان است برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

    کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان