سفیر آرامش » مقالات خدمات پرستاری » سختی های شغل پرستاری در بیمارستان

سختی های شغل پرستاری در بیمارستان

مشکلات پرستاران در بیمارستان
فهرست مطالب

سختی های شغل پرستاری در بیمارستان از جنبه های مهم این شغل حساس است که می بایست به طور دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد. اگر از خود می‌پرسید آیا پرستاری شغل سختی است؟ باید گفت که بله، پرستاری از جمله مشاغل پرتنش، حساس و چندبعدی است که نیازمند توان روحی و جسمی بالایی می‌باشد. مزایا و معایب پرستاری در کنار یکدیگر قابل بررسی‌اند و افراد علاقه‌مند به این مسیر شغلی باید هر دو جنبه را به‌خوبی در نظر داشته باشند.

از این رو اگر شما نیز قصد انتخاب این شغل را به عنوان حرفه آینده خود دارید می بایست به طور کامل با شرایط آن آشنا شوید، محیط کاری پر استرس، فشار کاری، شیفت های زیاد، حساسیت شغلی و… از جمله سختی های شغل پرستاری است. ما در این مقاله از مرکز پرستاری سفیر آرامش قصد داریم به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم.

علاوه بر خدمات پرستاران در بیمارستان، امروزه مجموعه های فعال در زمینه ارائه خدمات پرستاری در منزل، توانسته اند در بهبود سلامت جامعه گام های مفیدی بردارند، مجموعه سفیر آرامش از جمله مراکز معتبر در این زمینه است، پرستار در منزل و در محیط آرام خانواده، می تواند در بهبود روحیات آن ها بسیار موثر باشد، از این رو کادر متخصص و با تجربه این مجموعه توانسته با ارائه بهترین خدمات رضایتمندی بالای مخاطبان را به دست آورد.

مشکلات پرستاران
کادر درمان و از جمله جامعه پرستاری از جمله مشاغل حساس محسوب می گردد.

سختی های شغل پرستاری در بیمارستان

کادر درمان و از جمله جامعه پرستاری از جمله مشاغل حساس محسوب می گردد، از آن جایی که این گروه از افراد با سلامتی و جان بیماران در ارتباط هستند، هر گونه خطا و اشتباهی می تواند جبران ناپذیر باشد، در ادامه به برخی از مهمترین چالش های این شغل، سختی های شغل پرستاری و مشکلات پرستاران در بیمارستان اشاره خواهیم کرد.

فشار کاری پرستاران از مهم ترین سختی های شغل پرستاری

از مهمترین سختی های شغل پرستاری در بیمارستان شیفت کاری پرستاران در بیمارستان این است که پرستارانی که در بیمارستان کار می کنند، اغلب مجبور هستند ساعات طولانی را سر پا بایستند و شیفت شب و شیفت های کاری سنگینی دارند، پرستاران اورژانس را می توان یکی از پر تنش ترین بخش های پرستاری دانست.

رسیدگی به حال بیماران، پاسخگو بودن به همراهان بیماران و مدیریت چند کار به طور همزمان از جمله شیفت کاری، سختی های شغل پرستاری در بیمارستان است، از طرفی مشکلات جامعه پرستاری تنها محدود به فشار کاری نیست. در ایران می‌توان به کمبود نیروی کار اشاره کرد، به همین دلیل پرستاران مجبور به تحمل شیفت های کاری با تعداد زیاد بیماران هستند که می تواند مشکلات و عوارض جسمی و روحی را در پی داشته باشد. بخاطر وجود همین فشار های زیاد، بعضا پرستاران فرصت رسیدگی کامل به بیماران را ندارند. و به همین دلیل بعضی افراد ترجیح می دهند یک همراه بیمار در بیمارستان استخدام کنند.

به نقل از online.norwich.edu :

کمبود نیروی انسانی می تواند منجر به نسبت بالای بیماران شود، چالشی در پرستاری که می تواند منجر به نتایج ضعیف بیمار شود. به عنوان مثال، پرستاران بخش مراقبت های ویژه (ICU) ممکن است مسئول سه یا چند بیمار باشند نه فقط یک یا دو. این افزایش مسئولیت می تواند منجر به مراقبت از دست رفته یا خطاهای پزشکی شود.

سختی های شغل پرستاری
از مهمترین سختی های شغل پرستاری بیمارستان شیفت کاری پرستاران در بیمارستان است.

از سختی های شغل پرستاری، خطرات محیط کار است

از دیگر چالش های شغل پرستاری می توان به خطرات و مشکلات محیط کار پرستاران که سلامت آن ها را تهدید می کند اشاره کرد، محیط کاری بیمارستان با بیماری های عفونی و مسری مختلفی مانند هپاتیت، ایدز و غیره در ارتباط است، کادر درمان که در تماس مستقیم با بیماران هستند می توانند در خطر ابتلا به این بیماری ها باشند.

علاوه بر بیماری های مسری و عفونی، مواد شیمیایی و ضد عفونی کننده مورد استفاده در بیمارستان ها می تواند در طولانی مدت باعث بروز مشکلات تنفسی، پوستی و غیره گردد، از طرفی به دلیل محیط آلوده بیمارستان و عوامل بیماری زای مختلف می بایست به طور مداوم دست ها شسته و ضد عفونی گردد، به همین دلیل بروز حساسیت های پوستی نیز در این شغل شایع است و از مشکلات محیط کار پرستاران محسوب می گردد.

یکی از معایب شغل پرستاری، شیفت‌های شبانه و طولانی است که می‌تواند باعث آسیب‌های جسمی مانند کمردرد، مشکلات مفصلی و خستگی مزمن شود. علاوه بر آن، تماس دائمی با بیماران و محیط آلوده بیمارستان، پرستاران را در معرض بیماری‌های عفونی و مشکلات پوستی قرار می‌دهد. کار با مواد شیمیایی، ضدعفونی‌کننده‌ها و همچنین استرس کاری بالا، سلامت روانی و جسمی پرستار را تهدید می‌کند.

فشار عصبی و استرس

در ادامه مشکلات محیط کار پرستاران باید به فشارهای عصبی و استرس بالای این شغل اشاره کنیم، مشاغل مرتبط با سلامت انسان ها به طور کلی و شغل پرستاری به طور خاص، از حساسیت بالایی برخوردار است، از این رو کمترین خطایی می تواند مشکلات جدی را ایجاد نماید که سبب فشار و استرس زیاد در این افراد می گردد.

سختی های پرستاران بیمارستان
کمر درد از دیگر سختی های شغل پرستاری در بیمارستان است.

چالش‌های اخلاقی در پرستاری

یکی از ابعاد کمتر مورد توجه، چالش‌های اخلاقی در پرستاری است. پرستاران باید در تصمیم‌گیری‌های دشوار، حفظ حریم خصوصی بیماران، احترام به حقوق آن‌ها و مواجهه با تعارضات فرهنگی و فردی، با دقت و اخلاق حرفه‌ای عمل کنند. این چالش‌ها از فشارهای روانی و اخلاقی خاص این شغل محسوب می‌شود.

محیط کاری بیمارستان با بیماران بدحال گوناگون و با شرایط جسمی و روحی مختلف سر و کار دارد، از سختی های شغل پرستاری در بیمارستان می توان رو به رو شدن همه روزه با این شرایط اشاره کرد، بخش های مختلف بیمارستان از جمله اورژانس، اتاق عمل و غیره هر یک چالش های مخصوص به خود را دارد، از این رو پرستار می بایست قادر باشد به کنترل و مدیریت استرس خود بپردازد.

از دیگر سختی های شغل پرستاری در بیمارستان می توان به در ارتباط بودن با گروه ها و اقشار مختلف اشاره کرد، بیماران بدحال و همراهان نگران و مضطرب، در کنار رفتارهای هیجانی و توقعات آن ها در این شرایط، می تواند فشار های مضاعفی را بر پرستاران وارد نماید، از مشکلات شیفت کاری پرستاران در بیمارستان ارتباطات و توقعات سایر کادر درمان است، از این رو جهت حل این نوع مشکلات محیط کار پرستاران، می بایست توانایی مدیریت رفتارهای خود را داشته باشند و بهترین رفتار را در برخورد با هر قشر انتخاب نمایند.

قانون جدید سختی کار پرستاران

در سال‌های اخیر، موضوع قانون جدید سختی کار پرستاران نیز مورد توجه قرار گرفته است. این قانون با هدف بهبود شرایط کاری پرستاران، تسهیلاتی از جمله کاهش سن بازنشستگی، مزایای خاص و ساعات کاری کمتر را برای این گروه در نظر گرفته که البته هنوز در برخی موارد به‌طور کامل اجرایی نشده است.

وضعیت فعلی قانون سختی کار پرستاران

طبق قوانین موجود، پرستاران مشمول قانون کار می‌توانند با ۲۰ سال سابقه اشتغال در مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شوند، مشروط بر اینکه ۴ درصد حق بیمه مربوط به این مشاغل توسط کارفرما پرداخت شود . با این حال، در سال ۱۳۹۹، شرایط بازنشستگی در برخی موارد تغییر کرد و سنوات خدمت سخت و زیان‌آور از ۲۰ سال به ۲۵ سال افزایش یافت

مشکلات اجرایی و ناهماهنگی‌ها

اگرچه قانون سختی کار برای پرستاران تصویب شده، اما در عمل، اجرای آن با مشکلاتی مواجه است. به‌عنوان مثال، برخی از پرستاران تأمین اجتماعی با وجود داشتن ۲۵ سال سابقه، به دلیل عدم پرداخت مابه‌التفاوت سنوات خدمت، امکان بازنشستگی پیش از موعد را از دست داده‌اند . همچنین، برخی بیمه‌ها مانند تأمین اجتماعی خدمات پرستاری را به عنوان شغل سخت و زیان‌آور در نظر نمی‌گیرند، که این موضوع موجب نارضایتی پرستاران شده است.

درخواست‌ها و اقدامات پیشنهادی

سازمان نظام پرستاری خواستار اجرای کامل قانون سختی کار در تمام نهادها شده و بر لزوم تأمین بودجه برای افزایش فوق‌العاده سختی کار پرستاران تأکید کرده است . همچنین، پیشنهاد شده است که شرایط خاص پرستاران در بخش‌های مختلف، مانند بخش‌های اعصاب و روان یا آنکولوژی، در نظر گرفته شود و امتیازات ویژه‌ای برای آن‌ها لحاظ گردد.

مزایا و نقاط قوت شغل پرستاری

در کنار همه سختی‌ها، مزایا شغل پرستاری نیز قابل توجه است. پرستاران نقشی کلیدی در بهبود وضعیت بیماران دارند و از نظر معنوی رضایت بالایی از کمک به دیگران به‌دست می‌آورند. نقاط قوت شغل پرستاری شامل احساس مفید بودن، تنوع کاری، فرصت‌های شغلی بالا در داخل و خارج از کشور و امکان ارتقاء شغلی در ساختارهای درمانی است.

درآمد پرستاری

از مشکلات جامعه پرستاری در بیمارستان درآمد پرستاری و عدم تناسب بین حقوق و مزایا با فشار و حجم کاری است، با توجه به کمبود نیروهای استخدامی در بیمارستان ها، نیروهای فعال می بایست فشار کاری بیشتری را تحمل کنند، به طوری که تناسبی بین تعداد بیماران و پرستاران وجود ندارد، از این رو با وجود حجم کاری بالا، دریافتی متناسبی ندارند.

برخی از پرستاران به فکر مهاجرت به کشورهای دیگر هستند، برخی از کشورها شرایط مناسب تری را برای این قشر از جامعه درمان فراهم ساخته است، که می تواند انگیزه ای باشد برای مهاجرت.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی سختی های شغل پرستاری در بیمارستان پرداختیم، همان طور که اشاره شد پرستاران با چالش های گسترده و مشکلات شیفت کاری پرستاران در بیمارستان مواجه هستند، از جمله این موارد می توان به فشار کاری زیاد، شیفت شب، درآمد نامتناسب با حجم کار بالا، استرس و فشار عصبی اشاره کرد، که نیازمند روحیات قوی و مدیریت رفتاری است. با مراجعه به بهترین مرکز خدمات پرستاری در تهران میتوانید پرستار مورد نظر خود را استخدام کنید.

سوالات متداول

1. آیا درآمد رشته پرستاری زیاد است؟

رشته پرستاری با توجه به میزان حجم کاری و چالش‌هایی که دارد دارای درآمد پایینی است که این مورد جزو سختی های شغل پرستاری به حساب می‌آید.

2. بزرگترین سختی های شغل پرستاری در بیمارستان‌ها چیست؟

از بزرگترین سختی های شغل پرستاری، شیفت های کاری پرستاران در بیمارستان است. تعداد بسیار بیمار با وجود عدم تناسب با تعداد پرستار در بیشتر بیمارستان ها وجود دارد.

3. سختی های شغل پرستاری چیست؟

از سختی‌های شغل پرستاری می‌توان به وجود مشکلات جسمی شامل عوارض اشعه، مواد سمی؛ حضور در معرض بیماری‌ها و شیفت‌های طولانی نام برد.

4. پتانسیل‌های لازم برای انتخاب شغل پرستاری شامل چه مواردی می‌شود؟

افرادی که دارای روابط اجتماعی خوب، همدلی، دلسوزی، صبر و تحمل بالا دارند برای انتخاب شغل پرستاری گزینه مناسبی هستند.

5. آیا پرستاری شغل سختی است؟

بله، پرستاری یکی از شغل‌های پرتنش و پرمسئولیت است که نیاز به توانایی جسمی، روحی و روانی بالا دارد.

6. آیا قبولی در رشته پرستاری سخت است؟

قبولی در رشته پرستاری در دانشگاه‌های دولتی نیازمند رتبه قابل قبول در کنکور علوم تجربی است، اما با تلاش مستمر قابل دستیابی است.

7. نقاط قوت شغل پرستاری شامل چه مواردی است؟

داشتن امنیت شغلی، فرصت مهاجرت، امکان رشد و ارتقاء شغلی و کمک مستقیم به بیماران از جمله نقاط قوت این حرفه است.

4.5/5 - (2 امتیاز)
تصویر مریم آقایی زاده
مریم آقایی زاده
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
سایر مقالات مرتبط
حساسیت به نیکوتین
حساسیت به نیکوتین: علت و نشانه ها
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
درخواست فوری خدمات پرستاری از سفیر آرامش