درخواست پرستار | مشاوره رایگان

علل درد در مفصل انگشتان و روش درمان آن

علل.درد.مفصل.انگشت

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    درد در مفصل انگشت گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که معمولا در هنگام وارد شدن فشار به انگشت این درد بیشتر احساس می‌شود. اگر درد با وارد شدن فشار تشدید شود، ممکن است این وضعیت مشکل سازتر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شود و ممکن است به درمان خاصی نیاز داشته باشد.

    قبل از تصمیم گیری در مورد بهترین درمان، لازم است که علت درد در مفصل مشخص گردد. چهار انگشت روی دست از سه استخوان به نام فالانژ (انگشت شست دو تا)، رباط ها (بافت همبند قوی که استخوان را به‌هم متصل می‌کند) و تاندون ها (بافتی مانند بند ناف که استخوان را به ماهیچه متصل می‌کند) تشکیل شده است.

    مفاصل IP مانند لولا هستند که هنگام کشیده شدن انگشتان توسط ماهیچه ساعد، خم و راست می‌شوند. مفاصل IP در صفحات قطبی پوشانده شده‌اند که ثبات را در کف دست مفصل ایجاد می‌کند و رباط‌های جانبی در هر طرف ثبات پهلو به پهلو را فراهم می‌کند. این رباط ها محل آسیب معمولی هستند.

     

    علایم.درد.در.مفصل.انگشت
    اگر درد با فشار تشدید شود، ممکن است مشکل سازتر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شود.

    آسیب‌های مفصلی انگشتان به دلیل استفاده مکرر از آنها در فعالیت های روزمره، مشکلی نسبتاً شایع هستند. در صورت عدم درمان، هرگونه آسیب در استخوان‌ها ، رباط ها یا تاندون های اطراف این مفاصل می‌تواند منجر به تغییر شکل و اثرات طولانی مدت بر روی مهارت و عملکرد دست شود. برخی از آسیب‌های شایع مفصل انگشت در این بخش بیان شده است.

    پیشنهاد مقاله : جلوگیری از زانو درد سالمندان با پرستار سالمند

    علل درد مفاصل انگشتان

    عواملی که باعث درد در مفاصل انگشتان می‌شود بسیار زیاد هستند در ادامه به علل شایع درد مفصل انگشت که شامل شرایط زیر است، می‌پردازیم.

    1. رگ به رگ شدن
    2. در رفتگی مفصل
    3. شکستگی
    4. عوارض از بیماری‌های دیگر
    5. متاستازها
    6. آرتروز
    7. دیسکتوز

    در ادامه به توضیح کامل تری از این موارد می‌پردازیم.

    1. رگ به رگ شدن

    مشکل پیچ خوردگی یا کشیدگی یا رگ به رگ شدن انگشتان شایع است. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که رباط های انگشت کشیده یا پاره می‌شوند. هنگامی که ماهیچه یا تاندون کشیده می‌شود ،به انگشت فشار وارد می‌شود. این موارد می‌تواند در حین انجام ورزش، زمین خوردن، بلند کردن چیزی به شکل ناگهانی و سایر فعالیت‌های سنگین رخ دهد. علائم شامل درد مفاصل و تورم است.

    2. در رفتگی مفصل

    دررفتگی مفصل انگشت زمانی اتفاق می‌افتد که استخوان‌ها دیگر در موقعیت صحیح خود قرار نداشته باشند. استخوان‌ها باید توسط پزشک متخصص به جای خود برگردانده شوند.

    3. شکستگی

    ترک یا شکستگی بر استخوان انگشت‌ها تأثیر می‌گذارد. اگر شکستگی یا ترک در نزدیکی مفصل انگشت رخ دهد، هنگام استفاده یا فشار دادن انگشتان ممکن است درد ایجاد شود. علائم شامل درد مفاصل، بی‌حسی و محدودیت حرکتی است. ضربه، فشار یا آسیب مستقیم به مفاصل انگشتان می‌تواند منجر به درد و مشکلات مفصلی شود.

    آرتروز.و.درد.در.مفصل.انگشت
    ترک یا شکستگی بر استخوان انگشت‌ها تأثیر مستقیم می‌گذارد.

    4. آرتروز

    آرتریت (التهاب مفاصل) می‌تواند منجر به درد، تورم و سفتی مفصل شود. آرتریت روماتوئید، آرتریت ناشی از سن، یا آرتریت ناشی از آسیب یا فعالیت‌های خاص ممکن است باعث این نوع درد شود.

    آرتریت اغلب دست‌ها و انگشتان را درگیر می‌کند. آرتریت روماتوئید یک نوع شایع از آرتریت است که باعث علائمی مانند بد فرم شدن مفاصل انگشت، درد و سفتی مفصل می‌شود به همین خاطر قبل از اینکه دردهای مفصلی در سالمندان شدت پیدا کنند و به بیماری آرتروز تبدیل شوند بهتر است که تحت کنترل قرار گیرند.

    5. متاستازها

    متاستازهای استخوانی تومورهایی هستند که با انتشار سلول‌های سرطانی در بافت استخوانی ایجاد می‌شوند. این موارد نادر هستند و معمولاً در بیماران سرطانی رخ می‌دهند. علائم شامل درد استخوان و ضعف در اندام است.

    6. دیسکتوز

    درد مرتبط با آسیب و خروج مفصل از مکان خود (dislocation) که می‌تواند ناشی از آسیب یا حرکات نامناسب باشد.

    7. عوارض از بیماری‌های دیگر

    برخی بیماری‌های مانند دیابت، فیبرومیالژیا، یا بیماری‌های اتوایمیونیتری ممکن است به درد مفاصل انگشتان منجر شوند.

    درمان درد مفاصل انگشتان ممکن است شامل استراحت، فیزیوتراپی، داروها، تغییرات در رژیم غذایی، و در موارد شدید‌تر، جراحی باشد. مهم است که بهتر است برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، به پزشک مراجعه کنید.

    درمان آسیب های مفصل انگشت

    درمان آسیب‌های مفصل انگشت معمولاً به توجه به نوع و شدت آسیب، می‌تواند متفاوت باشد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    1. غیر جراحی
    2. جراحی

    در ادامه به توضیح کامل‌تری از این موارد می‌پردازیم.

    1. غیر جراحی

    در بسیاری از موارد، درمان محافظه کارانه تنها چیزی است که برای رفع آسیب های مفصل انگشت مورد نیاز است. استراحت انگشت برای کمک به درمان بسیار مهم است. استفاده از یخ، بی حرکت نگه داشتن اندام ممکن است در مرحله اولیه درمان برای به حداقل رساندن تورم استفاده شود.

    ممکن است لازم باشد این مفصل در آتل بی‌حرکت شود تا از تراز مناسب برخوردار شود و در حین استفاده از انگشت تحرک زیادی نداشته باشد.

    سفتی و کاهش توانایی تحرک انگشت ممکن است به سرعت رخ دهد، بنابراین مهم است که تمرینات بهبود دامنه حرکتی و فیزیوتراپی در اوایل درمان شروع شود.

    جراحی.درد.در.مفصل.انگشت
    درمان محافظه کارانه تنها چیزی است که برای رفع آسیب های مفصل انگشت مورد نیاز است.

    2. جراحی

    در آسیب‌های شدید مفصل انگشتان ممکن است جراحی روش بهتری باشد. آسیب به رباط‌ها، پارگی تاندون‌ها و برخی شکستگی‌ها ممکن است نیاز به مداخله جراحی داشته باشد.

    جراح گزینه های درمان را مورد بررسی قرار می دهد تا تعیین کند که کدام روش برای بیمار مناسب است. زمان بهبودی بستگی به میزان آسیب و جراحی انجام شده دارد. در همه موارد، فیزیوتراپی درمانی برای بهینه‌سازی عملکرد دست و انگشتان مورد نیاز است.

    بنابراین درد در مفصل انگشت می‌تواند به دلیل پیچ خوردگی یا کشیدگی جزئی در انگشت باشد. با 1-2 هفته درمان خانگی، درد انگشت باید بهبود یابد.

    اگر درد مفصل انگشت با درمان خانگی بهبود نیافت یا شدید بود، باید به پزشک مراجعه گردد. اگر انگشت خم شده، کج شده یا به طرز قابل ملاحظه ای شکسته شده است، باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه گردد و اقدامات درمانی لازم صورت پذیرد.

    درمان خانگی درد مفصل انگشت

    درد مفصل ناشی از رگ به رگ شدن را اغلب می‌توانید در خانه درمان کنید. با این حال، اگر دچار تورم یا درد شدید هستید، باید به پزشک خود مراجعه کنید.

    اگر درد در مفصل انگشت hopkinsmedicine جزئی است، این روش های خانگی را برای تسکین درد و کمک به بهبود وضعیت مفصل انگشت امتحان کنید:

    • به مفاصل انگشتان خود استراحت دهید. ادامه فعالیت باعث تشدید آسیب می‌شود.
    • برای کمک به درد و تورم روی محل آسیب یخ بگذارید.
    • از مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
    • از کرم یا پماد ضد درد موضعی استفاده کنید.
    • از کرم یا پماد ضد تحریک موضعی با منتول یا کپسایسین استفاده کنید.
    • انگشت آسیب دیده خود را به انگشت سالم بچسبانید تا از آن حمایت کند.

    درمان آرتروز

    در صورت تشخیص بیماری آرتریت، پزشک ممکن است یک برنامه درمانی شخصی برای بیمار تجویز نماید که به کمک پرستار بیمار اجرا و کنترل شود.. برنامه های درمانی آرتریت در دست ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    درمان.درد.مفصل
    در تشخیص بیماری آرتریت، پزشک یک برنامه درمانی شخصی برای بیمار تجویز می‌کند.

    داروهای ضد درد، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، داروهای ضد روماتیسمی تعدیل کننده بیماری (DMARDs) یا کورتیکواستروئیدها جراحی مانند ترمیم مفصل، تعویض مفصل یا فیوژن مفصل،فیزیوتراپی.

    زمان درست مراجعه به پزشک

    در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر باید با پزشک برای انجام عکسبرداری اشعه ایکس تماس بگیرید:

    • درد شدید در حالت بی تحرکی
    • بی حسی یا سوزن سوزن شدن
    • ناتوانی در صاف یا خم کردن انگشتان
    • استخوان قابل رویت
    • دردی که پس از 1-2 هفته درمان خانگی متوقف نمی‌شود
    • تب

    در مورد درد شدید مفصل انگشت، بهترین راه تشخیص اغلب عکسبرداری با اشعه ایکس از ناحیه مورد نظر است. این کار به تعیین میزان شکستگی انگشت کمک می‌کند.

    سخن پایانی

    مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

    کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

    برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

    سوالات متداول

    آسیب های مفصل انگشت چگونه بدون نیاز به جراحی درمان می‌شود؟

    درمانی که باید استراحت به انگشت داده شود که برای کمک به درمان بسیار مهم است، ممکن است لازم باشد که این مفصل در آتل بی حرکت شود.

    علل درد مفصل انگشت شامل چه شرایطی می‌شود؟

    شامل رگ به رگ شدن، در رفتگی مفصل، شکستگی، آرتروز و متاستازها می‌شود.

    چه زمانی برای درد در مفصل باید به پزشک مراجعه کرد؟

    ناتوانی در صاف یا خم کردن انگشت، تب، استخوان قابل رویت، درد شدید در حالت بی تحرکی و بی حس شدن یا سوزن سوزن شدن.

    علت اصلی درد در مفصل انگشتان چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

    علل درد در مفصل انگشتان ممکن است شامل آسیب به غضروف، التهاب مفصل، آرتریت، یا فعالیت های مکرر و یا نادرست باشد. برخی از راه‌های درمان شامل استراحت، فیزیوتراپی، داروها و در موارد شدیدتر، جراحی می‌شوند. همچنین استفاده از گرما و سردی، تغییرات در رژیم غذایی و ممارسه تمرینات تقویتی نیز می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    4 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان