در ماه مبارک رمضان برای مراقبت پرستاری از بیماران روزهدار باید نکات بسیاری را در نظر داشته باشید. در این ماه درصورتیکه قصد ندارید بیمار شما با مشکلات جدیدی اعم از گوارشی و یا اختلالات ناشی از تغذیه دچار مشکل شود بهتر است تغذیه سالم و رژیم غذایی مناسبی را برای وی انتخاب کنید. یکی از خدمات پرستار بیمار در رمضان، روش صحیح تغذیه در این ماه برای بیماران عزیز شما میباشد تا از بروز عارضههای جسمی و یا عصبی جلوگیری شود. شما میتوانید برای کم کردن مشکلات بیمار خود به سراغ استخدام پرستار در رمضان بروید.

نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزهداری
امروزه یکی از سؤالاتی که بسیاری از افراد از ما پرسیدهاند نحوه مصرف دارو برای افرادی است که بیمار یا سالمند هستند و قصد روزه گرفتن دارد میباشد. در مراقبت پرستار سالمند بیمار شما باید با نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزهداری آشنا شوید. یکی از اصلیترین اهداف خدمات پرستاری در رمضان حفظ سلامتی بیمار میباشد. در صورتی که بیمار شما قصد دارد در ماه مبارک رمضان روزه بگیرد باید با پزشک معالج خود صحبت کند؛ افرادی که باردار و یا شیرده هستند و یا از بیماریهایی اعم از دیابت، فشارخون، روده تحریکپذیر، یبوست، زخمهای گوارشی (معده و دوازدهه)، اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماریهای اعصاب و روان، قلبی عروقی و تنفسی دچار هستند نیازمند به استخدام پرستار در رمضان خواهند بود تا بتوانند به خوبی این ماه را پشت سر بگذارند.
بیشتر بخوانید : ۵مزیت و تاثیر پرستار بیمار در منزل نسبت به بیمارستانی
مراقبت پرستاری و نکات تغذیهای در وقت سحر
در هنگام ارائه خدمات پرستاری در رمضان، پرستار شما باید به خوبی بداند که بیمار باید چه غذاهایی را در هنگام سحر به بیمار شما بدهد. غذاهای اصلی که باید در رژیم غذایی جایداده شود باید باتوجهبه نکات زیر انتخاب شود:
- حجم آن
- شرایط جسمی
- شرایط سنی
- وضعیتهای خاص روزه گیر
- داشتن بیماری
علاوه بر این موضوع پرستار باید از چند نوع غذا برای سحری استفاده کند؛ البته بهتر است بیمار بهجای آن که معده خود را با چندین نوع غذای پختنی پر کند از موارد زیر استفاده کند:
- میوهجات
- سبزیجات
- صیفیجات
- نوشیدنیهای سالم
- چایهای گیاهی متعدد
از دیگر نکاتی که در مراقبت پرستاری باید به آن توجه کرد این است که بیمار در هنگام سحری بهتر است از خوردن و نوشیدن مواد غذایی که اسید تولید میکند پرهیز کند، بهعنوانمثال استفاده از موارد زیر ممنوع است:
- انواع گوشت
- ماهی و غذاهای دریایی
- لبنیات
- تخم مرغ
- حبوبات
- خشکبار
- شکر
- روغنها
- سرکه
در هنگام استخدام پرستار در رمضان، حتماً به پرستار گوش زد کنید که بیمار غذای خود را به خوبی بجود، زیرا براق قلیایی در اثر خوب جویدن غذا حالت اسیدی غذا را به قلیایی تبدیل خواهد کرد. علاوه بر این موضوع بیمار باید از خوردن غذاهای رنگیزه دار، طعم دار و مواد غذایی که مواد نگهدارنده دارد پرهیز کند.
بیشتر بخوانید : مراقبت های پرستاری برای سالمندان در ماه رمضان
مراقبت پرستاری و نکات تغذیهای در وقت افطار
همان طور که در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم یکی از اصلیترین خدمات پرستاری در رمضان ارائه یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران میباشد. شما با استخدام پرستار در منزل در رمضان میتوانید از بسیاری از مشکلات احتمالی که بیمار روزهدار به وجود میآید جلوگیری کنید. برخی از نکات مراقبت پرستاری در هنگام افطار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معده بیمار مدت بسیار زیادی خالی بوده است، بهتر است پرستار آن را به یکباره به فعالیت وا ندارد
- معده باید پذیرش شام را نیز داشته باشد
- در هنگام افطاری بیمار بهتر است با مقداری آب گرم و خرما خوردن خود را آغاز کند
- مقدار کمی آش بدون حبوبات در افطاری توصیه میشود
- خوردن غذاهایی که چربی ندارند در افطار توصیه نمیشود
- از خوردن مواد غذایی اعم از آجیل، بستنی، چیپس، گوشت، پنیر، ماست و شیر پر چرب در افطار پرهیز کنید
- خوردن شیرینیجات در هنگام افطار توصیه نمیشود
- بهتر است بیمار شما از خوردن آب زیادی دوری کند، این امر باعث میشود که بیمار نتواند شام کافی به بدن خود برساند

نکات مهم افطاری برای بیماران روزهدار و پرستاری از آنها
درصورتیکه بیمار شما عادت به خوردن شام دارد، سعی کنید در هنگام مراقبت از وی فاصله بین افطار و شام را زیاد کنید. علاوه بر این موضوع فاصله بین خوردن شام و خوابیدن باید حداقل ۲ ساعت در نظر گرفته شود. در هنگام مراقبت پرستاری از بیماران روزهدار بهتر است سعی کنید در وعدههای افطار و شام معده بیمار خود را سنگین نکنید.
غذایی که شما برای افطاری در نظر گرفتهاید باید بهگونهای باشد که تا هنگام خوردن شام کاملاً هضم شوند و از معده بیمار خارج شود. بهترین مواد غذایی که شما میتوانید به عنوان افطاری به بیمار خود بدهید عبارتاند از:
- انواع آش
- حلیم
- فرنی
- حریرهبادام که با آرد برنج قهوهای و یا عسل و شیره انگور یا شیره خرما شیرین شده باشد
- نان و پنیر به مقدار کم و به همراه سبزیخوردن و مغز گردو
- چند عدد خرما
- یک خوشه انگور رسیده و شیرین
بیشتر بخوانید :پرستار بیمار چندین راه برای آرام کردن بیمار که موثر است
مراقبت پرستاری و نکات تغذیهای در ماه رمضان در وقت شام
همان طور که در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم بهتر است بین افطار و شام بیمار فاصله باشد. در هنگام اعزام پرستار در رمضان به این نکته توجه داشته باشید که پرستار به خوبی با تمامی این نکات آشنایی داشته باشد. قبل از شام بیمار به هیچ عنوان نباید آب مصرف کند. علاوه بر این موضوع شام بیمار نباید به حدی باشد که معده بیمار سنگین شود، در این صورت مشکلات زیر برای بیمار به وجود خواهد آمد:
- خواب را تحتتأثیر قرار میدهد.
- مانع خوردن غذا در سحر میشود.
- تکرار آن باعث سوءهاضمه و بروز بیماریهای گوارشی میشود.
نوشتن نظر