امروزه با بیشتر شدن نیاز جامعه به پرستاری از سالمندان، بیماران و کودکان، برنامهریزی برای کارهای عملی پرستاری از آنها بیش از پیش اهمیت پیدا خواهد کرد. خانوادهها با مشغلههای کاری روزافزونشان کمتر از گذشته امکان مراقبت از پدر و مادران سالمند خود را دارند. علاوه بر این شاغل شدن اکثر مادران در خانوادهها، دغدغه مراقبت از فرزندانشان را برای آنها به وجود آورده است. مشغلههای روزانه خانوادهها علاوه بر مراقبت از کودکان و سالمندان، مراقبت از افراد بیمار در میان اعضای خانواده است. این نگرانیها باعث میشود تا خانوادهها بیش از پیش به دنبال پیدا کردن یک روش مراقبتی از عزیزان خود باشند. استفاده از خدمات پرستاری در منزل بهترین گزینه برای رفع این نوع از نگرانیهای خانوادهها است. مهمترین نکته در انجام پرستاری در منزل، نحوه برنامهریزی و مدیریت کار پرستار در منزل میباشد که در این مقاله از سایت سفیر آرامش به بررسی نکات مهم آن خواهیم پرداخت.
مدیریت کار پرستار در منزل
پیش از این که در مورد مدیریت کار پرستار در منزل صحبت کنیم، باید بدانیم یک پرستار در منزل چه کارهایی را باید انجام دهد یا به عبارتی چه وظایفی دارد. از آنجایی که وظایف یک پرستار در منزل بسیار متنوع میباشد، در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که با چه هدفی میخواهیم پرستار را استخدام کنیم؟ مثلا پرستاری که برای نگهداری از یک کودک استخدام میشود، وظایفی همچون ایجاد سرگرمی برای کودک، کمک به درس خواندن و انجام تکالیف، غذا دادن به کودک و … را باید به نحو احسن انجام دهد.
این در حالی است که پرستارانی که برای مراقبت از بیماران استخدام میشوند، وظایف بسیار متفاوتی دارند. یک پرستار با تجربه و حرفهای باید با گذراندن آموزشهای مورد نیاز، با مدیریت کار پرستار در منزل آشنایی کامل پیدا کرده و در کوتاهترین زمان ممکن وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهد. در ادامه نحوه برنامهریزی در مدیریت پرستاری را با توجه به نوع خدمات و وظایفی که انجام میدهند، مورد بررسی قرار میدهیم.
بیشتر بخوانید: برنامه پرستار سالمند توسعه کیفیت زندگی و روابط سالمند تحت مراقبت
برنامهریزی برای پرستار کودک
برنامه ریزی برای پرستار کودک، نسبت به شرایط، سن و تعداد کودکان متفاوت خواهد بود. به طور مثال زمانی که پرستار از یک نوزاد مراقبت میکند باید برای اینکه چه موقعی باید به نوزاد شیر بدهد یا زمان خواباندن او برنامهریزی داشته باشد. یا این که پرستار باید در زمانی که نوزاد خواب است در کنار او قرار گرفته و مراقب باشد تا نوزاد آسیب نبیند.
اما وقتی که پرستار از یک کودک ۴ یا ۵ ساله مراقبت میکند، باید علاوه بر خواباندن کودک و دادن غذا به او، برای مواردی مانند سرگرم کردن کودک، پارک رفتن، رفتن به شهربازی و … هم برنامه ریزی کند.
مراقبت از بیمار در منزل
دچار شدن به بیماری یکی از اتفاقات تلخی است که ممکن است برای هر خانوادهای پیش بیاید. این اتفاق تلخ نه تنها شخص بیمار را اذیت میکند، بلکه اطرافیان بیمار را هم دچار مشکل میکند. رفت و آمد به بیمارستان و حضور در محیط آلوده علاوه بر هزینههای زیادی که به همراهان بیمار تحمیل میکند، سلامتی آنها را نیز به خطر میاندازد.
از طرفی نبود امکانات کافی برای همراه بیمار در محیطهای بیمارستانی و درمانی، یکی از دغدغهها و مشکلات اصلی بیماران و خانوادههایشان به شمار میآید. به همین دلیل است که نگهداری از بیمار در منزل بسیار آسانتر و راحتتر از بستری شدن بیمار در بیمارستان است. شما میتوانید با استخدام یک پرستار باتجربه و دارای توان مدیریت و برنامهریزی برای کارهای عملی پرستاری، دوران نقاهت بیمارتان را بدون دغدغه سپری کنید. با توجه به این مسئله که بیمار با محیط منزل خود آشنایی بیشتری دارد و در این محیط احساس امنیت و آرامش میکند، منزل او بهترین و مناسبترین محل برای نگهداری این شخص محسوب میشود.
برنامه ریزی در مدیریت پرستاری از سالمندان
مراقبت از سالمندان به دلیل شرایط ویژهای که دارند، از حساسیت ویژهای برخوردار است. عدم توانایی حرکت و انجام کارهای شخصی از جمله معضلاتی است که افراد سالمند دچار آنها میشوند. علاوه بر این بیماریهایی که در سنین سالخوردگی برای سالمندان به وجود میآید، نیازمند مراقبت دارویی و فیزیکی از این افراد خواهد بود.
به همین خاطر نیاز به پرستار یکی از مهمترین دغدغه خانوادههایی که با پدر یا مادر سالمند خود زندگی میکنند، میباشد. نحوه برنامهریزی و مدیریت کار پرستار در منزل برای سالمندان باید به گونهای باشد که کوچکترین مشکلی را در مراقبت از افراد سالمند به وجود نیاورد.
بیشتر بخوانید: ویژگی های پرستار کودک حرفه ای چیست؟
نوشتن نظر