درخواست پرستار | مشاوره رایگان

نشانه های میگرن سالمندان و راه های درمان

نشانه‌های سردردهای میگرنی در افراد مسن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    سردرد های میگرنی در سالمندان عارضه ای مزمن و کلافه کننده است که به صورت دوره ای رخ می دهد. میگرن سالمندان از لحاظ شدت و نوع با سردردهای معمولی متفاوت است. شما عزیزان می‌توانید با استخدام پرستار در منزل می‌توانید از این علائم آگاه شوید، بروز میگرن در افراد از جمله سالمندان رایج است. این بیماری سومین بیماری رایج در سراسر دنیا به شمار می آید. با افزایش سن بروز سردردهای میگرنی کم می شود و در مواردی در سالمندی بیماری میگرن که در جوانی فرد وجود داشته است به طور کامل از بین می رود.
    با این وجود بسیاری از سالمندان درد های میگرنی شدیدی را تحمل می کنند. هنوز ریشه این بیماری را دقیقا مشخص نیست و هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد. بنابراین راهکار مشخصی برای درمان این عارضه وجود ندارد. پزشکان انواع مختلفی از سردردهای میگرنی را دسته بندی کرده اند.

    تشخیص سردرد های میگرنی در سالمندان

    تشخیص سردرد و میگرن بر اساس شرح حال بیمار و معاینه ای که صورت می گیرد توسطپزشک انجام می شود. در برخی موارد از سی تی اسکن . یا ام آر آی و یا تست های مختلف آزمایشگاهی برای تشخیص این بیماری استفاده می شود.

    انواع سردرد میگرنی در سالمندان

    شایع ترین نوع سردردهای مزمن در سالمندان سردردهای تنشی است. این سردردها بر اثر فشار عصبی و استرس در فرد ایجاد می شوند و معمولا همراه با افسردگی هستند. این نوع سردردها به صورت درد در کل سر، گردن و یا شانه ها به وجود می آید و می توان با ماساژ و حمام داغ کمی از شدت آن کاست. در صورتی که علت سردرد های تنشی افسردگی فرد باشد باید ابتدا افسردگی فرد توسط دارو درمانی کنترل شود.
    علت سردرد در سالمندان می تواند عوامل مختلفی داشته باشد. حدود 3 تا 11 درصد از سالمندان به بیماری میگرن مبتلا هستند. این بیماری در زنان شایعتر است و شیوع و شدت آن با افزایش سن کاهش می یابد. بیماری میگرن منشا عروقی داشته و در برخی از بیماران با تهوع، استفراغ و حساسیت به نور، صدا و بو همراه است.

    انواع سردرد میگرنی در سالمندان
    سردرد های میگرنی در سالمندان عارضه ای مزمن و کلافه کننده است.

    در سالمندان تشخیص میگرن از حملات گذرای ایسکمی مغزی که گاهی منجر با سکته مغزی می شود کمی مشکل است. در 4 درصد از موارد این سردردها به صورت خوشه ای هستند اما با افزایش سن درمان این مشکل سخت تر می شود.
    دلیل این امر عدم تحمل داروهای موجود توسط افراد مسن است. سردردهای خوشه ای بسیار شبیه به میگرن هستند و علت آن نیز مشکلات عروقی است و بیمار مبتلا به آن هر چند ماه یک بار این حملات را تجربه می کند.

    تقسیم بندی میگرن در سالمندان

    دسته بندی های مختلفی برای میگرن وجود دارد اما معروف ترین آنها سردردهای میگرنی با هاله و سردردهای میگرنی بدون هاله است.

    میگرن با هاله

    میگرن هایی که به عنوان با هاله تقسیم بندی شده اند در فرد ایجاد وهم و اختلال بینایی می کنند. بینایی فرد در این حملات تحت تاثیر قرار میگیرد و دچار اختلال می شود. احتمالا فرد به نور حساس خواهد بود و از شدت درد بی حال و ضعیف خواهد شد. ممکن است فرد مبتلا به میگرن با هاله دچار توهم و افکار بی معنی شود. شدت و شکل این بیماری در افراد مختلف فرق می کند و البته باید بدانیم که در مورد این دسته از میگرن ها اطلاعات زیادی در دسترس نیست و حتی علائم دیگری نیز برای این نوع سردردهای میگرنی در سالمندان دیده و گزارش شده است.

    میگرن بدون هاله

    این این دسته از سردردهای میگرنی اختلال وهم یا بینایی وجود ندارد. این سردرد با فشار شدیدی احساس می شود و باعث بی حال و ضعیف شدن فرد می شود اما اشکالی در حواس بینایی فرد به وجود نخواهد آورد.

    علایم میگرن در سالمندان چیست؟

    در صورتی که فرد سالمندان که در اطراف شما زندگی می کند سردردهای طاقت فرسایی را تجربه می کند بهتر است حتما علل آن را پیگیری کنید. بررسی دقیق سردرد باید توسط پزشک معالج صورت بگیرد.

    میگرن عصبی چه علایمی دارد؟

    • احساس درد در شقیقه‌ها
    • احساس درد در گردن، گوش و شقیقه‌ها
    • احساس تهوع
    • دیدن هاله‌های سیاه و تار بینی
    • درد‌های نبض دار که به قسمتی از سر فشار شدیدی وارد می‌کند

    اگر فرد سالمند همه این علائم را داشته باشد احتمالا دچار میگرن است اما حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. توجه داشته باشید که سالمندان در معرض انواع بیماری ها هستند و در صورت بروز سردرد در آنها باید احتمال وجود بیماری هایی غیر از میگرن را داده و حتما برای تشخیص درست وضعیت سلامت و علت سردرد سالمند به پزشک مراجعه شود. وجود یکی از علائم فوق ثابت می کند که فرد سالمند دچار میگرن است. بیمار باید مدتی تحت نظر باشد و نشانه ها به وضوح در وی دیده شود. مدت زمانی که هر کدام از حملات میگرنی ادامه پیدا می کنند بسته به فرد ممکن است از چند ساعت تا چند روز ادامه پیدا کند.

    بیشتر بخوانید: آرتزور در سالمندان چیست؟

    آیا سردرد های میگرنی در سالمندان به طور کامل قابل درمان است؟

    سردردهای خسته کننده و مزمن میگرنی باعث عقب افتادن فرد بیمار از کارهای روزمره می شود و فرد نتواند کارهای روزمره خود را انجام دهد. اگر فردی سالمند دچار این بیماری باشد شرایط زندگی برای وی کابوس وار خواهد بود و رهایی از آن آرزوی سالمند خواهد شد.

    درمان میگرن چیست؟

    از نظر علم پزشکی هنوز هیچ درمان قطعی برای سردردهای میگرنی وجود ندارد و تنها راه حل برای این افراد پیشگیری است. درمان سردرد در سالمندان با توجه به ریشه و علل سردرد قابل پیگیری و درمان است. البته در بسیاری موارد می توان از مسکن های ارام بخش برای این افراد استفاده کرد. آرتریت تمپورال از بیماری های و علل نادر ولی مهم در سردرد سالمندان است که با و ایجاد درد در یک طرف سر که به دلیل التهاب عروقی رخ می دهد باعث درد در شقیقه ها و پیشانی و یک طرف سر شده و ممکن است باعث سکته مغزی و یا حتی کوری فرد شود. در صورت ابتلا به این نوع سردرد ها حتما برای درمان و کنترل آن به پزشک مراجعه کنید.
    استفاده از مسکن های سردرد میگرنی ممکن است در این افراد تا حدی اثر گذار باشد. اما مشکل اصلی در سلامتی سالمند است که ممکن است این دارو ها را قبول نکرده و بدن آنها را پس بزند و حال سالمند وخیم تر شود.

    سردرد خواب در سالمندان چیست؟

    این نوع سردرد معمولا افراد 63 سال به بالا را درگیر می کند. این نوع درد ها معمولا در ساعات مشخصی از شبانه روز شروع شده و بین 15 دقیقه الی سه ساعت طول میکشد. این نوع سردرد بایستی حتما توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد. برخی سردرد ها هستند که بر اثر ضایعات داخل جمجمه با افزایش سن بروز می کنند. نمونه هایی از آن سردرد های ناشی از تومور های مغزی است. در صورتی که سردردهای سالمند سابقه قبلی نداشته و به صورت ناگهانی ظاهر شده باشند باید حتما تصویر برداری و معاینات لازم از مغز صورت بگیرد.

    سردرد در خواب سالمندان چه علائمی دارد؟
    اختلالات داخلی و متابولیک از علت های رایج سردرد های سالمندان هستند.

    اختلالات داخلی و متابولیک از علت های رایج سردرد های سالمندان هستند. نمونه این نوع سردرد ها می توان به سردردهای ناشی از فشار خون بالا یا سردرد های ناشی از بیماری های مزمن انسدادی ریه اشاره کرد.
    در سالمندان بیماری های دیگری مانند کم خونی های مزمن، نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز و سرطان نیز می توانند باعث ایجاد سردردهای مبهم در سالمندان شوند. اگر سردرد به صورت ناگهانی و شدید رخ دهد احتمالا ناشی از خونریزی های مغزی است و فرد باید سریعا تحت مداوای اورژانسی قرار بگیرد.

    علل و ریشه دردهای سر در سالمندان

    یکی از علل دردهای پس سری که در سالمندان شایع است، وجود مشکل در مهره های گردن است. احساس درد با حرکت دادن سر و آزمایشات و عکس های پزشکی از موارد تشخیصی این عارضه هستند. برخی سردردها نیز بر اثر سینوزیت یا سردردهای چشمی مانند گلوکوم هستند که در سالمندان شیوع دارند. برای تشخیص و درمان این عوارض باید حتما به پزشک مراجعه کنید. افرادی که در جوانی سابقه ضربه به سر را داشته اند در صورت وقوع سردرد حتما باید مورد آزمایش قرار بگیرند. برخی سردردها به صورت مزمن و خفیف رخ می دهند و گاهگاهی نیمه سر را درگیر می کنند.و این سردرد ها همراه با قرمزی و ریزش اشک از چشم ها هستند و در سالمندان شایع هستند. این نوع سردرد شاید تا 20 بار در روز نیز رخ دهد. سالمندانی که دندان ندارند حرکات اضافی فک آنها باعث ایجاد سردرد در آنها می شود. دردهای مزمن جسمی نیز می توانند باعث اختلال در آرامش و خواب فرد سالمند شده و در وی ایجاد سردرد کنند.

    سالمندان بهتر است در صورت احساس سردرد های حاد یا مزمن حتما به پزشک مراجعه کنند. داروهای موجود برای انواع سردرد ها و روش های درمانی متفاوتی که وجود دارد می تواند باعث تخفیف سردرد شده از این رو پزشکان تجویز می کنند. این روش ها در افراد جوان و میانسال مشکلی ایجاد نمی کند اما در مورد سالمندان وضعیت سلامت و جسمی آنها به صورتی است که ممکن است نسبت به این داروها واکمنش درستی نشان نداده و حتی باعث وخامت اوضاع سلامتی فرد شود.
    بسیاری افراد مواردی مانند پرتو درمانی، انرژی درمانی و غیره را برای درمان میگرن پیشنهاد می دهند. باید توجه داشته باشید این درمان های پیشنهادی ریشه علمی نداشته و بهتر است مورد استفاده قرارنگیرد.

    درمان خانگی سردرد میگرنی

    • وقتی حملات میگرن در سالمند اتفاق می افتد باید سعی کنید تا وی خونسردی خود را حفظ کند. استرس و اضطرابی که ممکن است برای آنها به وجود بیاید برای افراد سالمند مانند سم عمل می کند و حالشان وخیم تر خواهد شد.
    • یکی از کار هایی که در این هنگام می توانید انجام دهید دم و بازدم عمیق است. اگر قادر هستند به آنها مدیتیشن و راهکار های روانشناسی مخصوص را به کار ببرید.
    • در هنگام حملات میگرن به این افراد غذاهای با ارزش غذایی بالا بدهید.
    • در صورتی که دکتر متخصص برای انها نسخه و دارویی تجویز کرده باشد حتما باید داروها را به موقع مصرف کنند. قطعا عوارض داروهای شیمیایی کمتر از عوارض خود بیماری و شدت آن است.
    • محیط را آرام کنید و از سروصدای بی دلیل بپرهیزید.
    • در صورت امکان فرد را به محیطی با هوای پاک و آرام منتقل کنید.
    •   افراد مبتلا به میگرن را به خوابیدن یا نادیده گرفتن وادار نکنید. این دردها فشار زیادی بر ذهن و جسم آنها وارد می کند این افراد هیچگونه کنترلی بر روی آن ندارند. مجبور کردن این افراد به خوابیدن یا نادیده گرفتن دردهای شدید باعث ایجاد فشار مضاعف بر آنها شده و اوضاعشان وخیم تر خواهد شد.
    •  برخی افراد ممکن است در هنگام حملات میگرنی آسیب پذیر تر شوند و احساس تنهایی کنند. در این مواقع باید کنارشان باشید و به انها دلگرمی بدهید.

    چگونه از درد های میگرنی در سالمندان پیشگیری کنیم؟

    راه حل درمانی مشخص و قطعی برای این حملات وجود ندارد اما می توان با رعایت یکسری نکات آن ها را پیشبینی کرده و محرک اصلی آنها را خنثی کرد.

    اضطراب و استرس را کنترل کنید

    اضطراب و استرس تاثیرات منفی زیادی بر سلامت و کارکرد مغز می گذارد. این عوارض باعث کاهش توان یادگیری، اختلال وزن و افسردگی در فرد سالمند می شود. اضطراب و استرس بالا احتمال ابتلا به میگرن را افزایش می دهد. سالمندان باید در شرایطی باشند که استرس کمی داشته باشند و احساس امنیت کنند. در صورت وخیم بودن وضعیت استرس سالمند لازم است به مشاور مراجعه کنید تا استرس موجود کنترل و درمان شود.

    برای درمان میگرن چه بخوریم؟

    رژیم غذایی به صورت مشخص بر روی سلامت جسم و روان افراد تاثیر گذار است. طی تحقیقات مختلفی تاثیر انواع مواد غذایی بر سلامت افراد سالمند و غیر سالمند مشخص شده است. بنابراین بهتر است این مورد را مدنظر قرار داده و در مورد مواد غذایی مورد نیاز و لازم برای سلامت تمهیدات لازم را بعمل آوریم. رژیم غذایی مناسب سالمندان باید تناسب درستی میان پروتئین، چربی های سالم مانند زیتون، کربوهیدرات و فیبر باشد. با کاهش دریافت هرکدام از این مواد بدن سالمند دچار فقر آن می شود که در سلامت وی تاثیر زیادی خواهد گذاشت. رژیم غذایی متعادل و درست باعث کاهش ابتلا به میگرن و سردرد می شود. استفاده از فست فود ها و غذاهای فرآوری شده بدترین انتخاب ممکن برای سلامت این افراد است. میوه، حبوبات، سبزیجات، و انواع آجیل بهترین گزینه ها برای تغذیه افراد سالمند است.

    ویتامین و املاح سیستم ایمنی بدن سالمند را تقویت می کنند. برای تشخیص میزان نیاز و کمبود احتمالی املاح در بدن می توانید تحت نظر پزشک و آزمایشات پزشکی قرار گرفته تا میزان کمبود های احتمالی در بدن سالمند مشخص شود. با تشخیص میزان کمبود انواع املاح و ویتامین ها در بدن می توان با دریافت مکمل های غذایی یا رژیم های ویژه تعادل را به ویتامین ها و املاح بدن برگرداند. این کار باعث می شود تا فرد در نهایت کمتر به سردردهای عصبی و میگرنی مبتلا شوند.

    زندگی در مکانی آرام و امن

    در سالمندی آرامش مهمترین جنبه زندگی است. افراد در این سن بسیار حساس هستند و تحت تاثیر کوچکترین سروصدا، و نور شدید قرار می گیرند. بنابراین بهتر است افراد سالمند در مکانی امن و آرام زندگی کنند. عدم وجود آرامش و امنیت روانی می تواند منجر به استرس و سردرد های مزمن مانند میگرن شود.

    رفتارها و عادت های سالمند

    گاهی ممکن است متوجه شویم که سردرد های سالمند بعد از خوردن غذایی خاص یا کار خاصی شروع می شود. رفتار های سالمند را بررسی کنید. دقت کنید در چه موقع روز یا شب شت میگرن به اوج میرسد. شرایط کاهش درد را تشخیص دهید. باید حتما تعداد حملات میگرنی در فرد یادداشت و بررسی شود. با این کار می توانید به نتایج مهمی در زمینه عوامل و محرک اصلی شکل گیری درد های میگرنی در سالمند می شود. در این صورت با از بین بردن و حذف محرک می توانیم از بسیاری از حملات مکرر میگرن جلوگیری کنیم.

    دخانیات مصرف نکنید

    استعمال دخانیات برای افراد سالمند به شدت مضر است و به راحتی آنها را درگیر بیماری های مختلف می کند. دخانیات گذشته از ایجاد مشکلاتی در سیستم ایمنی و تنفسی بدن در برخی موارد باعث ایجاد سردرد های میگرنی در سالمند می شود. آسیب های دخانیات به بدن افراد سالمند غیر قابل بازگشت است. مشکلات زیدی از قبیل حواس پرتی، آسیب به ریه ها، آسیب به دهان و دندان ناشی از سیگار و دخانیات هستند.

    ورزش سالمندان

    ورزش و نرمش منظم و اصولی می تواند همراه با بهبود اوضاع جسمی باعث کاهش میگرن در سالمند شود. ورزش باعث قوی تر شدن سیستم ایمنی و عصبی بدن می شود. ورزش می تواند افراد سالمند را تا حد زیادی از شر سردردهای میگرنی در امان نگه دارد.

    تشخیص درست و تفکیک میگرن از بیماری‌های دیگر در سالمندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به طور کلی، میگرن در سالمندان نیز امری قابل توجه است و نیاز به مراقبت و درمان دارد. تشخیص دقیق و مدیریت مناسب می‌تواند به سالمندان کمک کند تا با این بیماری مزمن زندگی بهتری داشته باشند. شما می‌توانید برای پرستار سالمند دچار میگرن در منزل، از خدمات پرستاری حرفه‌ای شرکت سفیر آرامش بهره‌مند شوید.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان