Safir logo

درمان سریع آبله مرغان در کودکان

درمان سریع آبله مرغان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آبله مرغان در کودکان نوعی بیماری است که بیشتر در میان کودکان شایع است اما گاهی بزرگسالان را هم مبتلا می‌کند. اگر در بزرگسالی اتفاق بیفتد علائم شدید تری خواهد داشت. این بیماری ویروسی شدیدا واگیردار است.

    آبله مرغان بیشتر در کودکی و نوجوانی و معمولا یک بار فرد را درگیر می‌کند. البته همیشه اینطور نیست و با احتمال پایینی افراد در بزرگسالی دچار این بیماری می‌شوند. که البته این بار شدت علائم بیماری با حالت کودکی متفاوت است.

    ممکن است برخی افراد در کودکی این بیماری را نگرفته باشند و یا واکسن آن را نزده باشند. در این صورت احتمال دارد تا در بزرگسالی مبتلا به این بیماری شوند. این عفونت ویروسی در صورتی که در بزرگسالی اتفاق بیفتد ممکن است عوارض جدی در فرد به جای بگذارد. شما عزیزان می‌توانید با استخدام یک پرستار کودک از مرکز پرستاری معتبر با خیالی آسوده از کودک خود مراقبت کنید.

    عوارض و علائم آبله مرغان کودکان چیست؟

    ویروس واریستا زوستر عامل ایجاد این بیماری است. این بیماری روی پوست دانه های قرمزی ایجاد می‌کند که تعدادشان شاید به بیش از 500 عدد در سراسر بدن کودک برسد. این بیماری در کودکان معمولا خفیف است اما در مواردی نادر ممکن است حتی باعث مرگ بیمار شود.

    درمان.صد.در.صد.آبله.مرغان
    آبله مرغان بیشتر در کودکی و نوجوانی و معمولا یک بار فرد را درگیر می‌کند، و درمان آن حتمی می‌باشد.

    بعد از ساخته شدن و استفاده از واکسن آبله مرغان شیوع این بیماری کاهش یافته است. قبل از شروع استفاده از این واکسن سالانه حدود 11 هزار نفر از مبتلایان به آبله مرغان به مراکز درمانی مراجعه می کردند و حدود 100 نفر در سال بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دادند. فرد علائم بیماری را از خود نشان می دهد. این بیماری در کودکان بین 5 تا 10 روز طول می‌کشد. در این مدت فرد بیمار نیاز به مراقبت و استراحت دارد.

    نشانه های آبله مرغان چیست؟

    در این بیماری ابتدا دانه های قرمزی روی سر و بدن بیمار دیده می‌شود و کم کم به دست ها و پاها هم می‌رسد. تعداد این دانه ها بین 200 تا 500 عدد است و خارش شدیدی در پوست ایجاد می‌کند.

    • سرفه کردن در اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند دیده می‌شود
    • بدخلقی و بی‌حوصلگی از دیگر عوارض ناخوشایند این بیماری است
    • در اثر آبله مرغان کودک یا فرد بیمار دچار سردرد می‌شود
    • بی اشتهایی هم مشکلی دیگر است که در این بیماری فرد را درگیر می‌کند

    در موارد بالا به نشانه های مهم بیماری آبله مرغان اشاره کردیم.

    تشخیص آبله مرغان در کودکان چگونه است؟

    علائم این بیماری کاملا آشکار هستند و معمولا تشخیص راحتی دارد. بعضی مواقع در نوزادان و کودکان برای تشخیص این بیماری باید آزمایش های خاصی صورت بگیرد.

    علائم آبله ‌مرغان در بزرگسالی

    علائم آبله مرغان در بزرگسالی بسیار شبیه علائم آن در کودکی است اما معمولا شدت علائم در بزرگسالان بیشتر است. آبله مرغان در بزرگسالان علائم زیر را دارد:

    • تب
    • بدن
    • درد
    • سردرد

    که شاید یکی دو روز پیش از بروز دانه‌های پوستی آغاز شوند. دانه های قرمزی که روی پوست تشکیل شده اند به تدریج به تاول هایی خارش دار تبدیل می‌شوند. این دانه ها و تاول ها ابتدا روی بدن، سر و صورت دیده می‌شوند و به تدریج در دست ها و پاها نیز دیده می‌شوند.

    سعی کنید به این دانه ها آسیب نرسانید به این دلیل که در صورت آسیب دیدن این دانه ها ممکن است رد آنها برای همیشه روی پوست باقی بماند. در صورتی که به تاول ها آسیب نرسانیم خود به خود خشک شده و روی آنها دلمه هایی بوجود می‌آید و ترمیم به خوبی انجام می‌شود.

    عوارض آبله ‌مرغان در کودکان و بزرگسالان چیست؟

    در اکثر اوقات آبله مرغان عوارض خاصی ندارد. اما گاهی باعث آلودگی باکتریایی برخی نواحی پوست، استخوان، شش، مفاصل و خون را آلوده می‌کنند. در حالت های بسیار نادر این الودگی باکتریایی به مغز می‌رسد. این موارد نادر خطرات جدی ای به دنبال خواهند داشت.

    درمان.آبله.مرغان.در.کودکان.و.بزرگسالان
    آبله مرغان عوارض خاصی ندارد.

    عوارض احتمالی آبله مرغان در بزرگسالان

    عوارض این بیماری در بزرگسالان به دو دلیل رخ می‌دهد:

    • در افراد بزرگسال ویروس در بدن منتشر شده و سایر اعضای بدن را نیز درگیر می‌کند
    • افزوده شدن یک بیماری باکتریایی به آبله مرغان

    این دو اتفاق ممکن است باعث بروز عوارض زیر شود:

    • عفونت باکتریایی در اعضای بدن مانند استخوان ها، خون و بافت نرم و ذات الریه
    • عفونت مغز یا انسفالیت
    • سندروم شوک سمی به این صورت است که ددر یک وضعیت ناگهانی باکتری های مهاجم مقادیر زیادی از سم را وارد بدن بیمار می‌کنند

    موارد گفته شده در نوشته بالا از عوارض احتمالی آبله مرغان می‌باشد.

    آبله مرغان چگونه سرایت می‌کند؟

    ویروس آبله مرغان به دو صورت سرایت می‌کند:

    • تماس با ترشحات پوستی بیمار
    • استنشاق ریز قطرات تنفسی که بر اثر عطسه یا سرفه بوجود می‌آیند.

    افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و یا اینکه داروهای سرکوب‌گر ایمنی مصرف می‌کنند در صورتی که در بزرگسالی به آبله مرغان دچار شوند در معرض خطرات جدی بیشتری هستند. بخاطر همین در فصل شیوع آبله مرغان بهتر است این افراد موارد بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.

    پیشگیری از آبله ‌مرغان ممکن است؟

    اگر کسی یک بار آبله مرغان گرفته باشد با احتمال نزدیک به 100 درصد به این بیماری مبتلا نخواهد شد. افرادی که در کودکی این بیماری را تجربه نکرده اند بهتر است در دورانی بزرگسالی حتما واکسن این بیماری را مورد استفاده قرار بدهند. واکسن آبله مرغان در واقع نوعی ویروس ضعیف شده آبله مرغان است. بدن در مواجهه با ویروس تضیف شده در برابر آن مقاومت لازم را بدست می‌آورد و در هنگام ورود ویروس اصلی آن را از بین خواهد برد.

    در بیش از 99 درصد موارد کودکان با دریافت این واکسن نسبت به این بیماری مصونیت پیدا می‌کنند. در بزرگسالان باید دوبار تزریق واکسن انجام بگیرد در مرحله اول فرد تا 78 درصد و در مرحله دوم تا 99 درصد نسبت به آبله مرغان مصونیت پیدا خواهد کرد.

    بیش از ۹۹ درصد کودکان با واکسیناسیون، در مقابل آبله ‌مرغان مقاوم می‌شوند. در بزرگسالان تزریق اول واکسن احتمال ابتلا به بیماری را تا ۷۸ درصد کاهش می‌دهد و این عدد در تزریق دوم به ۹۹ درصد می‌رسد. حدود دو درصد از کودکان با وجود واکسینه شدن به این بیماری مبتلا می‌شوند. آبله مرغان در این کودکان خفیف است و زودتر بهبود می‌یابد.

    ممکن است بسیاری از والدین فرزند را در معرض این بیماری قرار می‌دهند تا کودک مبتلا شود و بدن او در بزرگسالی به این ویروس مقاوم باشد. اما بهتر است بدانیم دریافت واکسن و مصونیت ناشی از آن بهتر از یکبار مبتلا شدن به آن است.

    چه کسانی می‌توانند از واکسن آبله ‌مرغان استفاده کنند؟

    کودکان زیر 13 سال باید در حدود 12 تا 15 ماهگی این واکسن را دریافت کنند و یک بار دیگر در بین سنین 4 تا 6 سالگی، همه افراد بالای 13 سال که به این بیماری مبتلا نشده اند باید در طول 4-8 هفته دوبار واکسینه شوند. در صورتی که این بیماری را در کودکی نگرفته اید و به دلایلی با آن مواجه شده اید بهتر است تا 72 ساعت برای تزریق واکسن اقدام کنید. زیرا تا 72 ساعت واکسن قدرت این را دارد که در بدن مصونیت ایجاد کند.

    چه کسانی نباید از واکسن آبله مرغان استفاده کنند؟

    پیشگیری.و.درمان.آبله.مرغان
    افرادی که به دوز اول واکسن آلرژی نشان داده اند نباید دوز دوم را دریافت کنند.

    در ادامه به افرادی که نیاز به استفاده از آبله مرغان را ندارند اشاره خواهیم کرد:

    • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
    • افرادی که ژلاتین و آنتی بیوتیک در آنها ایجاد حساسیت می‌کند
    • افرادی که به دوز اول واکسن آلرژی نشان داده اند نباید دوز دوم را دریافت کنند.
    • زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند نباید این واکسن را استفاده کنند. این افراد باید طوری واکسن را دریافت کنند که در دوران بارداری مبتلا به این بیماری نشوند.

    در نوشته بالا به مواردی که استفاده از واکسن آبله مرغان ممنوع می‌باشد اشاره کردیم.

    آبله مرغان کودکان چطور درمان می‌شود؟

    این بیماری معمولا پیچیدگی خاصی ندارد. نوشیدن مایعات استراحت و استفاده از دارو های ضد تب به درمان آبله مرغان یا chicken pox کمک زیادی می‌کنند. در موارد شدید این بیماری دکتر ممکن است دارو های ضدویروسی تجویز کند. کنترل تب معمولا با استامینوفن انجام می‌شود.

    آبله مرغان در بزرگسالی چطور درمان می‌شود؟

    درمان این بیماری در کودکی و بزرگسالی فرق زیادی ندارد اما معمولا اهمیت درمان در بزرگسالی بیشتر است. افرادی که در بزرگسالی به این بیماری مبتلا می‌شوند بهتر است با متخصص عفونی یا متخصص داخلی تماس حاصل کنند. با توجه به اینکه علائم و شدت بیماری در بزرگسالی بیشتر است به نظر می‌رسد درمان با دارو های قوی تر ضد ویروسی در بزرگسالی نقش بسیار پر رنگی خواهد داشت.

    بیماری آبله مرغان معمولا جایی برای نگرانی نیست و با واکسیناسیون به راحتی پیش گیری می‌شود. جالب است بدانید ویروس آبله مرغان در بدن باقی خواهند ماند و در زمانی که سیستم ایمنی بدن فعالیت عادی خود را نداشته باشد به صورت بیماری های دیگر در سالمندی بروز می‌کند. شما عزیزان می‌توانید با استخدام پرستار یک پرستار کودک از مرکز خدمات پرستاری سفیر آرامش معتبر با خیالی آسوده از کودک خود مراقبت کنید.


    سوالات متداول

     آبله مرغان در بزرگسالی چطور درمان می شود؟

    بیماری آبله مرغان معمولا جایی برای نگرانی نیست و با واکسیناسیون به راحتی پیش گیری می‌شود.

    آبله مرغان کودکان چطور درمان می‌شود؟

    این بیماری معمولا پیچیدگی خاصی ندارد. نوشیدن مایعات استراحت و استفاده از دارو های ضد تب به درمان آبله مرغان کمک زیادی می‌کنند.

    چه کسانی می‌توانند از واکسن آبله ‌مرغان استفاده کنند؟

    کودکان زیر 13 سال باید در حدود 12 تا 15 ماهگی این واکسن را دریافت کنند و یک بار دیگر در بین سنین 4 تا 6 سالگی، همه افراد بالای 13 سال که به این بیماری مبتلا نشده اند باید در طول 4-8 هفته دوبار واکسینه شوند.

    نشانه های آبله مرغان چیست؟

    سرفه کردن در اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند دیده می‌شود، بدخلقی و بی‌حوصلگی از دیگر عوارض ناخوشایند این بیماری است، در اثر آبله مرغان کودک یا فرد بیمار دچار سردرد می‌شود.

    Maryam Aghaeizade
    Maryam Aghaeizade
    سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری
    سایر مقالات مرتبط
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    درخواست مشاوره رایگان و خدمات پرستاری