تاریخ انتشار: 6 ژوئن, 2023
نویسنده: parisa nabi
دستهبندیها: مقالات

مواد مغذی شامل موادی در غذاها هستند که بدن ما برای عملکرد و رشد بهتر به آنها نیاز دارد. مواد مغذی شامل کربوهیدراتها، چربیها، پروتئینها و ویتامینها میباشند که یک رژیم غذایی و تغذیه سالم، برای بيماران و سالمندان به شمارمیرود. تغذیه خوب برای سالمندان و بيماران از اهميت بسیاری برخورداراست، رژیم غذایی سالم میتواند به افراد در کنترل وزن کمک کند و از ابتلای برخی بیماریها مانند پوکی استخوان، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطانها پیشگیری نماید.
اما با بالا رفتن سن، بدن و سبک زندگی افراد تغییر میکند زیرا افراد در سنین بالا به کالری کمتری نیاز دارند، اما همچنان باید مواد مغذی کافی دریافت نمایند. با این حال برخی از افراد مسن به پروتئین بیشتری نیاز دارند.
مجموعه زندگی برتر در تلاش است با ارائه انواع مختلفی از راهکارهای مناسب به شما در جهت بهبود سطح مراقبت و نگهداری از سالمندان و بيماران کمک میکند. هدف از این گفتار در شرکت پرستاری سفیر آرامش ، بیان نکات مهم و مراقبتی در خصوص رژیم غذایی و تغذیه سالم برای بيماران و سالمندان میباشد.
پیشنهاد مقاله : نحوه ارتباط با پرستار بیمارستان و رعایت حریم شخصی بیماران
رژيم غذایی مخصوص بيماران و سالمندان
برای داشتن رژیم غذایی مخصوص بيماران و سالمندان بهتر است از غذاهایی که مواد مغذی زیادی را بدون کالری اضافی به شما میدهند مانند میوهها، سبزیجات، بلغور، جو دوسر، نان گندم کامل، برنج قهوهای، شیر و پنیر بدون چربی یا کمچرب استفاده نمایید. غذاهایی را انتخاب کنید که کلسترول و چربی پایینی دارند. سعی کنید از مصرف چربیهای اشباع و ترانس تا حد امکان خودداری نمایید.
چربیهای اشباع شده معمولاً چربیهایی هستند که از حیوانات تهیه میشوند. ممکن است آنها را در برخی از غذاهای پخته شده از فروشگاه و یا غذاهای سرخ شده در برخی از فست فودها پیدا کنید. مایعات کافی بنوشید تا بدنتان دچار کم آبی نشود. برخی افراد با افزایش سن احساس تشنگی خود را به تدریج از دست میدهند. در برخی موارد استفاده از داروها ممکن است مصرف مایعات را زیاد کند.
تلاش کنید در این دوره فعالیت بدنی داشته باشید. یک رژیم غذایی متعادل به معنای داشتن سیستم ایمنی سالم است، بنابراین بسیار مهم است که سالمندان و بيماران در طول سال خوب غذا مصرف کنند. و پرستار سالمند به این مورد توجه زیادی باید داشته باشد.
پیشنهاد مقاله : معرفی خدمات پرستاری برای بیماران بستری در بیمارستان
رژیم غذایی سالم برای سالمندان و بيماران
با افزایش سن، سالمندان، مستعد ابتلا به بیماریهای مزمن سلامتی مانند دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا و پوکی استخوان هستند. برای کمک به پیشگیری یا درمان این شرایط، پزشک ممکن است تغییراتی در رژیم غذایی توصیه کند. بهره گیری از رژیم غذایی سالم برای سالمندان و بيماران از اهمیت بسیاری برخوردار است.
به عنوان مثال، اگر دیابت، فشار خون یا کلسترول بالا برای افراد تشخیص داده شود، باید غذاهایی مصرف شود که سرشار از مواد مغذی هستند، اما کالری اضافی، قندهای فرآوری شده، و چربیهای اشباع و ترانس کم دارند. همچنین ممکن است پزشک به بيماران و سالمندان توصیه کند که سدیم کمتری مصرف نمایند. برخی از افراد مسن به غذاهایی مانند پیاز، فلفل، لبنیات و غذاهای تند حساس میشوند.
ممکن است لازم باشد برخی از این غذاها از رژیم غذایی این دسته از افراد به طور کامل حذف گردد. خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی به شما کمک میکند ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین، کربوهیدراتها و چربیهای مورد نیاز خود را دریافت کنید. غذای مقوی برای بیماران ضعیف که بتواند روند بهبودی را به خوبی پیش ببرد، نیازمند تمامی ویتامینهای لازم و ضروری برای بدن میباشد.
پیشنهاد مقاله : نحوه تامین نیازهای پرستار سالمند در منزل
غذا برای بیماران و سالمندان
توصیه میشود کسانی که مستعد بیماری و کهولت سن هستند از لیست غذا که برای بیماران و سالمندان مناسب است مواد مغذی روزانه خود را دریافت نمایند. معمولا نوع تغذیه و لیست غذا برای سالمندان و بيماران توسط کارشناسان تغذیه تعیین میشود. غذاهای مقوی می توانند به افزایش دریافت مواد مغذی حیاتی مانند ویتامینها، آهن و کلسیم کمک کنند.
استفاده از تغذیه سالم برای سالمندان بسیار حائز اهمیت میباشد. در برخی موارد بيماران و سالمندان از کم اشتهایی خود رنج میبرند. بعضی از غذاها، از جمله غلات صبحانه، قبلاً توسط سازنده غنی شدهاند. با این حال، راه های مختلفی وجود دارد که از طریق آنها میتوانید میان وعدهها و وعدههای غذایی مقوی را برای افرادی که اشتها ندارند یا از سوء تغذیه رنج می برند، تقویت کنید. برای افزایش کالری دریافتی، کره، خامه، شیر پرچرب یا پنیر را به میان وعدهها یا وعدههای غذایی اضافه کنید.
پیشنهاد مقاله : نحوه تامین نیازهای پرستار بیمار در منزل
کلام پایانی
تغذیه سالم در کل زندگی به خصوص در دوران بیماری و سالمندی دارای اهمیت بسیاری میباشد. برای تنظیم عادات غذایی خود با یک متخصص تغذیه صحبت کنید. پزشکان میتوانند به شما کمک کنند تا برنامههای غذایی و استراتژیهایی را برای تغییر نحوه غذا خوردن خود ایجاد کنید.
انتخاب غذاهای غنی از مواد مغذی مفید و کم کالری ممکن است به شما در پیشگیری یا مدیریت بیماریهای مزمن کمک کند. همچنین استفاده از یک رژیم غذایی مناسب باعث میشود سلامت جسمانی کافی داشته باشید و از سالهای طلایی زندگی خود لذت ببرید.
کارشناس پرستاری 5:18:40 ق.ظ 6 ژوئن, 2023
سلام بله