درخواست پرستار | مشاوره رایگان

ترس در کودک و مهارت هایی که برای غلبه بر آن باید بدانیم

ترس در کودک

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    احساس ترس مانند سایر احساسات با تولد کودک با او همراه است. والدین، مراقب و پرستار کودک ترس درمورد چیزهایی مانند آتش، عبور از خیابان و … را به کودکان خود اموزش می دهند. این جنبه مثبت ترس محسوب می شود. ترس در کودک باعث حفاظت از خود در مقابل حوادث می شود.

    علت ترس در هر سن با رشد کودک تغییر می کند. در ابتدا اگر کودک از آغوش مادر و پدر خود دور شود می ترسد، در سنین بالاتر از خیالات و موجودات غیر واقعی می ترسد و در سنین مدرسه ترس از حضور در اجتماع تر های شایعی هستند که کودکان تجربه می کنند.

    ترس کودک

    برخی از کودکان نسبت به سایرین در مقابل حوادث و اتفاقات معمول بیشتر می ترسند. علت این امر می تواند:

    ژنتیک

    ژن موجود در برخی از کودکان باعث شده است که آنها از نظر خلقی دارای روحیه حساس تری نسبت به سایرین باشند

    والد مضطرب

    کودکان پیوسته از رفتار والدین و اطرافیان خود در حال الگو برداری هستند و اگر حتی یکی از والدین نیز دارای روحیه مضطرب باشد کودک نیز این رفتار را یاد می گیرد.

    توجه بیش از حد به کودک

    اعمال محدودیت های زیاد بر کودک و حمایت صددرصدی از او می تواند در آینده باعث شود که کودک احساس ناتوانی داشته باشد و منجر به ترس در انجام تمام فعالیت های کودک شود.

    محدوددیت و فشار روانی به کودک

    والدین و مراقبینی که از کودک توقعات خارج از توان او داشته باشند باعث ایجاد اضطراب و ترس در کودک می شوند.

    حوادث استرس زا

    مانند جدایی والدین، فوت والدین، بستری شدن در بیمارستان و …

    ترس در کودک
    ترس در برخی از کودکان باعث ایجاد اختلال در روند زندگی روانه آنها می شود.

    ترس در برخی از کودکان به حدی شدت پیدا می کند که باعث ایجاد اختلال در روند زندگی روانه آنها می شود. آن ها حاضر به بازی در جمع دوستان نیستد، در مدرسه به مشکل می خورد در مهمانی ها حضور پیدا نمی کنند و پیوسته به مراقب و پدر و مادر خود می چسبند، حاضر نیستند تنها به تخت خواب بروند و زندگی آنها روند طبیعی خود را طی نمی کند.

    در این صورت باید به دنبال یک مشاور خوب باشید. آن ها به شما کمک خواهند کرد تا مهارت های مدیریت اضطراب را به کودک خود آموزش دهید.

    پیشنهاد مقاله: رابطه استرس و بیماری‌های گوارشی چیست؟

    برای کمک به کنترل احساس ترس در کودکان باید نکاتی را رعایت کنیم؟

    ترس خود را پنهان نکنید

    اگر موضوعی باعث ترس شما شده است با صداقت آن را بیان کنید زیرا کودکان می توانند احساسات واقعی شما را درک کنند.

    با ترس های خود مقابله کنید

    همانطور که قبلا هم اشاره کردیم کودکان ترس و اضراب را در رفتار شما می بینند و در خود پرورش می دهند. اگر موضوعی باعث ایجاد ترس در شما شده است حتما آن را با روانشناس خود در میان بگذارید تا بتوانید آن را کنترل کنید.

    ترس کودک را غیر منطقی جلوه ندهید.

    صحبت از غیر منطقی و یا غیر واقعی بودن علت ترس در کودکان به ویژه تا قبل از سن ورود به مدرسه با شکست روبه رو خواهد شد. زیرا کودکان در این سنین خیالات خود را کاملا واقعی می دانند و شما به عنوان فردی بزرگسال نباید از دید خود با ترس های کودک برخورد کنید. باید اطلاع داشته باشید این ترس ها گذرا هستند و با عبور از این دوره سنی پایان می پذیرند، اما در حال حاضر باید ترس های آن ها را درک کنید و مهارت های لازم را به کودک آموزش دهید.

    ترس در کودک
    هرگز به دلیل احساس ترس در کودک او را تحقیر نکنید.

    کودک را تحقیر نکنید

    هرگز به دلیل احساس ترس در کودک او را تحقیر نکنید. ترسیدن یک اختلال و یا مشکل شخصیتی نیست. مراقب و پرستار کودک می توانند از این فرصت برای آموزش کودک استفاده کنند.

    از کودک فاصله نگیرید

    کودک را تنبیه نکنید و یا زمانی که ترسیده است او را تنها نگذارید زیرا باعث وحشت بیشتر کودک می شود.

    کودک را در آغوش بگیرید و به او اطمینان خاطر بدهید

    زمانی که کودک ترسیده است فقط صحبت کردن کافی نیست بلکه باید به او نزدیک شوید دستان او را بگیرید و به او آرامش دهید. به او بگویید که همیشه از او مواظبت می کنید.

    در ابراز احساسات خود زیاده روی نکنید

    اگر واکنش شما به گونه ای باشد که ترس و اضطراب در شما شدت پیدا کند کودک به این باور می رسد که واقعا چیزی برای ترسیدن وجود دارد و این موضوع وحشت او را بیشتر می کند. درمورد موضاعاتی که به کودک شما آسیبی وارد نکرده است با آرامش بیشتری برخورد کنید.

    سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال‌ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی خدمت‌رسانی کند.

    0 0 رای ها
    امتیاز خود را ثبت کنید
    guest
    0 دیدگاه
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    درخواست پرستار | مشاوره رایگان